Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


vaer # 2013.02.23. 11:28

Mit gondoltok, miért van annyi jogi tanácsadó irodájuk?! Hogy megtalálják a módját, hogy hol a kiskapu, hogy kell az átlag embert kisemmizni. Nekik bezzeg minden jár! Arra is van kiskapu!!!

exrokki? # 2013.02.23. 08:46

Ezzel az egésszel már csak az a baj,amiért az AB sem tárgyalta a rokki beadványokat érdemben,hogy már a tb és a nyug. járulék is adó lett,tehát kötelező megfizetni,de nem jár érte semmi,csak amit az állam tud és akar adni annak erejéig honorálja az állam.
Sajnos ma az országban nincs ilyen,hogy rok. nyugdíj,ezért nincs mit kérnünk,pedig nekem is bírósági ítéletem van róla ,hogy végleges jelleggel kapom.Mindezt begyűrhetem a kukába,pedig a nyug. intézet,mint alperes az állam,meg sem felebezte az ítéletet,így jogerőssé vált,lásd itt az eredmény,sz@rt sem ér az egész,kijátszották.


Sziasztok!

aperten # 2013.02.23. 01:32

Érdemes lenne áttekinteni egyes európai országok rehabilitálási gyakorlatát.
Valóban ott is úgy történik, mint a jelenlegi Magyarországon? Ahol, munkahely, átképzés biztosítása nélkül, azzal kezdődik a "rehabilitáció", hogy egy fikciókra épített vélelem ("rehabilitálható") alapján a rokkantat, megfosztják pénzellátása nagyobb részétől, utazási kedvezményétől, egészségbiztosításától?
És ahol a rehabilitációs folyamat, egy meghatározott idő eltelte után úgy fog végződni annak aki ezeket túléli, hogy a keresőképesség viszaszerzésétől teljesen függetlenül megfosztják a maradék járandóságától is?
Valóban a többi országban is attól rettegnek a rokkantak tömegei, ha rehabilitálhatónak nyilvánítják?
Valóban a többi országban is azon megyékben fosztják meg a legnagyobb arányban a rokkatsági nyugdíj összegeiktől a rokkantakat, ahol a kemény munkában megrokkant bányászok magasabb összegű rokkantnyugdíjainak kifosztásával a leghatékonyabb a megtakarítás?

http://ddrnyi.hu/…nt_holoc.pdf


# aperten

kisén # 2013.02.23. 01:02

Bocs én új vendég vagyok nála

tok ezért mindenkinek szia!

Nehezen találtam rá erre a fórumra, ahol talán cenzúrázatlanul leírhatom golgotámat.
Figyelembe véve a szabályzatot.

Régebben olvastam ezen oldalakon ,ha valakinek van rémtörténete,rokkantból és gyógyíthatatlan betegségből vizuálisan gyógyító kormány alkalmazot(tak)ról, az írjon
Nekem van egy teljesen friss,21.-én kaptam kézhez az igazságügyi bírói határozatot.Érdekes-szerintem benne van a
mit egyáltalán kilehet találni(majdnem mindent)

Ha szeretnétek végig-jelezzétek.

Aláírások,pecsétek,titulusok,beosztások,családi és utónevek,hitelesek eredetiek-jó magam látom minden nap hogy mit kezdjek vele.

Tisztelettel KISÉN!

aperten # 2013.02.22. 23:17

Angolul tudók, figyelem!

Ráakadtam a Fogyatékossággal Élő Személyek Jogainak Bizottsága honlapjára.

http://www.ohchr.org/…PDIndex.aspx

Vészjelzéseket kellene sürgősen küldeni a nálunk folyó rokkantirtásokra, különös tekintettel, a napokban kiderült TAJ-kártyás bűntettekre.


# aperten

gondolkodo # 2013.02.22. 20:04

Helyesbítés: a szolgálati ideje csökkent le, NEM a szolgálati jogviszonya. Micsoda hülyeséget írok, bocsánat, csak közben folyton fel kell ugrálnom, ma különösen fuldoklós napunk van.

huta # 2013.02.22. 19:37

gondolkodo

A férje amikor eléri a reá vonatkozó nyugdíjkorhatárt, választhat, nyugdíjas vagy továbbra is rokkantsági ellátott marad, magasabbik összegűt kap.

gondolkodo # 2013.02.22. 19:23

lestefan: igen, tudtuk, hogy nem fog felépülni. De én úgy következtettem az általam olvasottakból, hogy a leszázalékolás és a rokkantsági ellátás egyszerre induló dolgok. Táppénzen csak szeptember végéig volt szegény férjem, azután szabadságon, azután a felmondási idejét töltötte, munkavégzés alól felmentve. (Megint elmondom, hogy borzasztó rendes munkáltatója és kollégái voltak!) Summa summarum: nem mondta a háziorvos, hogy ezt közben is lehet és nem függ az ellátás megigénylésétől. Azt viszont a hivatal nem mondta, hanem interneten találtam, hogy a majdani ellátás nagyban függ attól, hogy az igazolt jövedelem tényleges termelőmunkából ered vagy pl táppénz. Utóbbi esetben a minimálbér után születik az összeg - ha jól láttam. De ezt csak mások okulására írom, mint mondtam, férjem munkaviszonya december 14-én szűnt meg, tehát az előző évi jövedelme szolgál alapul. Ha közben ki nem találnak valamit. Meg azt sem tudtam, hogy a hat hónapot meghaladó betegállomány miatt (9 hónap) hárommal lecsökkent a kormányzati szolgálati jogviszonya... De ez meg már mindegy, ő már nyugdíjas sosem lesz. Meg azt sem tudtam (mást olvastam az interneten), hogy a rokkantsági ellátás csak az iratok beadásának napjától kérhető... Mentségemül szolgáljon a fentiekre, hogy életünk ilyen fordulata abszolút váratlanul ért bennünket. Az egészségügy berkeiben való bolyongás pedig a lehető legrosszabb tapasztalatokat eredményezte. Mindez persze nem változtat azon, hogy az ügyintézés határideje törvényileg 60 nap plusz az esetleges iratpótlás idejével növekedve; hogy az iratpótlásra azok átvételétől számított nyolc napon belül kell felszólítani a kuncsaftot (lásd a december 17 és február 4 közti többször nyolc napot); hogy ha kifut az időből a hivatal, hosszabbíthat, de arról írásban köteles értesíteni az igénylőt stb., stb. A tény az, hogy ezekből egyetlen egyet nem tartott be az illetékes hivatal.

tyukanyó55 # 2013.02.22. 18:30

Fontos cikkeket találtam,ha megengeditek bemásolom a linkjeit ide:

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/…mbiztositasa

A másikat bemásolom egyben: a facebook-on találtam:

" SZIASZTOK ! TUDTOK E RÓLA ?
NAGYON SOKAN, ELVESZTIK A SZOCIÁLIS
SEGÉLYT MERT NEM TUDNAK EGY HÓNAP
MUNKAVISZONYT FELMUTATNI. EZ ÁLTAL,
EGY ÉVRE ELVESZTI A JÁRANDÓSÁGÁT.
VAN EGY TÖRVÉNY ADTA LEHETŐSÉG,
HOGY EGY HÓNAPOT, MINT
HÁZTARTÁSBELI ALKALMAZOTTKÉNT LE
KELL DOLGOZNI, AKÁR CSALÁDON BELÜL
IS 1000 FT BEFIZETÉSSEL AZ APEH ENNEK
MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ FORMAI
NYOMTATVÁNYT,ILLETVE BEFIZETÉSI
CSEKKET AD. ENNEK ELEGET TÉVE, E
HÓNAP LEDOLGOZOTTNAK SZÁMÍT, ÉS EL
KELL FOGADNIA AZ ÖNKORMÁNYZATNAK,
ÉS EZ ÁLTAL NEM ESIK EL A SEGÉLYTŐL. E
LEHETŐSÉGGEL ÉLJETEK !! AZ APEH
BŐVEBB FELVILÁGOSÍTÁST AD. KÉRLEK,
OSSZÁTOK HOGY MINÉL TÖBB EMBERHEZ
ELJUTHASSON."

ugribugri # 2013.02.22. 18:29

filt

köszönjük emese ,mindenki erre az egy linkre vágyott csak...:)
egy marék kukaccal jobban jártunk volna....

filt # 2013.02.22. 17:19
lestefan # 2013.02.22. 17:12

gondolkodo
Szerintem ha a férjed ilyen súlyos beteg lett 2011 decemberében, akkor már 2012 nyarán megindíthattátok volna a leszázalékolást.Gondolom akkor már tudtátok hogy nem fog felépülni. Attól még 2012 decemberig maradhatott volna betegállományban. Fél évvel előrébb lehetnétek. A háziorvos nem mondta?

gondolkodo # 2013.02.22. 16:38

Üdv minden fórumozónak!
Férjem két éve súlyosan megbetegedett, de dolgozott, ameddig csak bírt, ám 2011. december 29-én lábáról a szó szoros értelmében leesett, azóta ágyban fekszik, én ápolom. Egy baba lett belőle, de sajnos szellemileg teljesen ép. Talán jobb lenne, ha nem tudná, hogy mi lett belőle és mi történik vele.
2012. dec. 14-én szűnt meg a munkaviszonya,a munkahely mondott fel egészségi alkalmatlanság címén. Megjegyzem, mind a munkáltató, mind a közvetlen munkatársai nagyon-nagyon rendesek voltak vele!!!! Köszönet nekik!!! December 17-én beadtam minden szükséges iratot a megfelelő helyen, megjegyzem H.V. ügyintéző (fíííreg!) az orvosi dokumentációt nem vette be - kifejezett kérésemre sem. Idén február elején kaptam egy iratpótlási felszólítást - igen, az orvosi dokumentációra. Be is adtam 6-án.
2012. szept. végéig betegállományban volt szegény férjem, így már született egy minősítés a háziorvos kérésére (hosszú betegállomány miatt), eszerint állapota végleges, javulás nem várható, egészségkárosodása 90 %, szöveggel: csaknem teljes mértékű. A háziorvos a minősítő vizsgálatot a beteg tartózkodási helyén kérte, azaz itthon, de az iratpótlásnál azt mondta az ügyintéző, hogy ilyen előzmények után valószínűleg az iratok alapján hoznak végzést. Különebn is, egy bizottság összeszedése, kiszállás, autó, miegyéb nagyon nehezen megoldható - mondta még. Ügyintézési idő a rendeletek szerint tokkal-vonóval 60 nap plusz az iratok pótlása miatti napok. Gondolom, sejtitek, hogy a mai napig se kép, se hang. Vajon mi tart ennyi ideig a hivatalnál???

Sorstárs2 # 2013.02.22. 14:49

Itt lehet megnézi, melyik akkreditált cégek nyertek a rehabilitációs pályázaton:

http://nrszh.kormany.hu/…tamogatasara

klarissa # 2013.02.22. 13:22

Index: 280 milliárdot bukott az állam a nyugdíjvagyonon!

Vajon a négy- vagy ötezer vizsgálatra nem jelentkezőből hányan haltak meg abban az évben?

megrokkant # 2013.02.22. 11:58

Soltész az épitész mérnők végzetséggel szociális államtitkár funkcióba. Röhögnöm kell ezen az...... Baj csak ,hogy a mondani valója kicsit se jár az igazság nyomába. Ha tudná ,hogy mennyien utálják. Menjen ki a népközé országjárása közbe. De ne egy terembe prédikáljon, pár tiz embernek akit oda tudnak csöditeni.

doli # 2013.02.22. 11:21

A f.........alap soltész volt.

Ednut # 2013.02.22. 11:06

Tegnap a kádban feküdve hallgattam az M1 Az este című műsorát (bár ne tettem volna), nem tudom melyik nagytudású fideszes "szakértő" volt a vendég, de ideges lettem ismét. Jól sikerült szerinte az új rokkanttörvény:

  • 900000 volt a rokkantak száma
  • 5000-en nem jelentkeztek az új fv-ra
  • tavaly 30000-el kevesebb volt az új igénylő (tehát biztosan voltak csalók - ezt így nem mondta ki, de sugallta)
  • az új minősítési rendszerben sok esetben még jobban jártak a betegek, mint a régiben
  • új munkahelyek, támogatják a cégeket, stb.

Azért lettem ideges, mert a riporter szokás szerint nem tudott érdemben kérdezni. Ilyenkor miért nem hívnak meg valakit a másik oldalról is, aki tudna okosan kérdezni.
Azt mondja a riporter, úgy hallom, hogy Strasbourgba is elmennek az érintettek. Válasz:

  • Menjenek! (lesz...rom gondolta).

Aki megint nincs benne a témában gondolhatja, hogy már megint akkor mi nem tetszik a rokkantaknak, hiszen minden szép és jó nekik!

tiszavirág69 # 2013.02.22. 10:11

Ez kimaradt:
frissebb adatot nem találtam, de novemberi adatok szerint 62 ezer ft volt az átlag rokkant ellátás,
(azóta csak kevesebb lett)
ez 20 ezerrel kevesebb mint az állami támogatás, ha dolgozik.
Ezek szerint többe kerül az államnak, ha dolgozik????
Nem értem én ezt!
Hol rontottam el az "okoskodást" ?

tiszavirág69 # 2013.02.22. 09:55

Több mint 30’000 megváltozott munkaképességű embernek támogatják az elhelyezkedését
35 milliárd ft-ból—több mint 300 vállalkozást bevonva.

A könnyebb számolás miatt vegyünk „csak” 30 milliárd támogatást.

1 emberre 1 millió ft esik, gondolom ez éves, tehát havi 83 ezer ft.
Gondolom a rehabilitálhatóknak találták ki ezt, akik 4 órában dolgozhatnak,
Tehát itt már eltűnik emberenként kb. 40 ezer ft, mert a minimálbér fele 40 akárhány-ezer,
amit fognak kapni.

Ha 300 vállalkozásban fognak dolgozni, az esetenként 100 embert jelent.
100ember X 1 millió évente 1 vállalkozásnak ???
Hol az a vállalkozás ami 100 beteg embert tud foglalkoztatni???

Ez megint csak a közvéleménynek szól, hogy a munkanélküliek és rokkantak is egymás ellen forduljanak, mivel a betegeknek hamarább lesz munka.
Mi értelme van??????????? Persze, HA TÉNYLEG MEGVALÓSULNA .

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2013.02.22. 09:30

Ki hazudik?

Akkor, most 4000 vagy 5000 ezer ember nem jelentkezett a felülvizsgálata???

Rokkantellátás: négyezerrel kevesebben mentek el felülvizsgálatra
DA
Forrás: Hír TV
2013. február 20., szerda 11:22 Nyomtatás
Négyezerrel kevesebben jelentek meg a rokkantellátásra jogosultak felülvizsgálatán, mióta megszigorították az eljárást. A minősítési rendszer változásával már azt is figyelembe veszik, hogy kik vezethetők vissza a munka világába.
http://mno.hu/…atra-1140083

Példaként említette, hogy ötezren meg sem jelentek a kötelező felülvizsgálaton, így ők automatikusan ki is estek ebből a rendszerből.
http://rd.hirkereso.hu/rd/15450765?…

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2013.02.22. 09:24

Sikerként értékelik a rokkantnyugdíjak átalakítását
A közbeszerzéseknél előnyben részesülnének a rehabilitáltakat foglalkoztatók.

http://rd.hirkereso.hu/rd/15450765?…

nico56 # 2013.02.22. 07:55
vaer # 2013.02.22. 07:13
vaer # 2013.02.22. 07:05

Egyre jobban hasonlítunk Dél-Koreára. Csak a gazdasági fellendülés hiányzik!

http://www.origo.hu/…-oregek.html