Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


matyin # 2011.07.25. 13:37

2011.07.20. 20:58
Nem OK!!!
A hatályos törvény szerint még egy rokkantnak is csak indokoltan mondhatnak fel.
Vagy közös megegyezéssel, de ha azt nem írja alá, bíróság helyre állítja a munkaviszonyt, ha nem valós az ok. Tapasztalatból tudom.

matyin # 2011.07.25. 13:47

Korall54 # 2011.06.27. 22:54

OK!!!

matyin # 2011.07.25. 13:54

Kedves mari55!
Van tisztességes is aki, kifizeti a minimálbért, és olyan munkát ad, amit minden dolgozó el tud végezni, és ez így rendben is volna egyenlő eséllyel.

Túlélő # 2011.07.25. 14:16

Sziasztok!
Most egy ismerősöm helyzete miatt írok.Veleszületett süket,a süket és nagyothallok iskolájába járt Bp. Jelel, de megtanult valamennyire beszélni.Mindíg rokkant volt.Minden évben mindkét fülébe műdobhártyát tesznek,mert az állandó hallókészülékhasználat,gyulladások stb..tovább károsítják.45 éves,most kirakták rahabra. A halláskárosodása 80 decibel felett van,mindkét oldalon.Tehát majdnem tök süket./Remélem jól írom/Ő elmegy rehabra,iskolába,de nem érti amit mondanak,csak akkor,ha a tanár végig ránéz,és ő látja a száját. Szerintetek ez így normális? Tud valaki adatot,hoy hány % halláskárosodás kell a rokkantnyudíjhoz? Ja a bizottság 79% adott neki.de rahabilitálható!Köszönöm a segítséget.

keke1 # 2011.07.25. 15:28

Kedves Matyin!

A fellépéssel kapcsolatban megjegyezném,az emberek nem egyformák.
Ami neked bejön,az másoknak lehet nem.
Lehetséges hogy agressziv fellépésre,mások agressziv reakciót kapnak.és elvesztik még azt is amit eddig birtokoltak...

Az OK pontozást se helyeslem,ha valakinek más a véleménye,az mondja el,igy alakulhat ki kotsruktiv párbeszéd.
A parlamentben is egyféle pontozásos rendszer van,aminek az lett a következménye hogy mindenki mondja a magáét,elbeszélnek egymás feje fölött,a problémákat nyomogatással kezelik,nem halgatnak a kritikus hangokra.

matyin # 2011.07.25. 15:48

Kedves keke1!
OK!!!
Nagyon sok fórum van a neten, ez mégse a gazdaságpolitikáról kell, hogy szóljon, van olyan is. Itt egymást segítsük, ne ijesztgessük. Van olyan hozzászólása Spicivasnak is, aminek részeivel egyetértek.

keke1 # 2011.07.25. 16:42

Kedves Matyin!

Az OK ellen nincs kifogásom,mindenki olyan kifejezést használjon amilyet akar,vélemény nyilvánitásra.
De lehetőleg bövebben fejtse ki álláspontját,ne csak egy dátum,és egy OK,vagy nem oké legyen a hozzászólás...

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.07.26. 03:21

Túlélő !

Nem tudnak minden évben új dobhártyát beültetni az ismerősödnek, mert minden egyes műtétnél összébb szűkül a hallójárat. A harmadik után már semmilyen készülék illesztéke nem férne bele. Valószínűleg évente a vérellátást próbálják neki javítani, az meg ideig óráig segít. Ha ennyire rossz a hallása mindenképpen a rokkantosítás járható nem tudom mi lehetett az az indok ami miatt rehabra tették (munkahely ?)
Úgy általában válaszolva, mindenkinek. Elmondtam már hogy tisztában van azzal a hivatásos segítő is, hogy a rokkantosítás bugyraiban vergődő elkeseredett. Itt két lehetséges alternatívát alkalmaznak. Az egyik, hogy hagyják amíg magától megnyugszik, a másik hogy el kell próbálni érni azt hogy saját érdekeit higgadtabban képviselje. Így függnek össze a régi dolgok és az újak. Régóta adósságból adósságba megy ez az ország, ezért mondom azt hogy lassan fokozatosan lehet változtatni. De ehhez leginkább az érintettek összefogása és fellépése kell akár a neten szerveződve. Konkrét esetekben itt is gyorsabb a segítség, az összefogás - akár egyesület, stb. - már nehezebb diónak tűnik.

matyin # 2011.07.26. 04:18

Kedves Sorstársak!
Igaz nem ebbe a Forumba tartozik de, úgy látom érdemes itt megírni az én saját tapasztalatom alapján szerzett gondolataimat.
Az ország eladósodása nem a rokkantak, hanem a kapzsi politikusok és azok köreihez tartozók miatt van. Azoknak az embereknek, akinek már nincs mit enni, nem bírnak melegedni, nem bírják a törlesztést fizetni, már nincs türelmük és idejük se várni. Sajnos az éhes gazdag réteg sose fogy el, mint ahogy az államadósság sem, mindig jönnek a még éhesebbek. Az adósságot már az Antal kormány alatt lehetett volna rendezni, ha már akkor nem lettek volna annyira éhesek. Mindent eladtak, lett volna miből fizetni. Itt mindent az amúgy is kisjövedelműekkel akarnak megoldani, ebbe beletartoznak a minimálbérért, keményen dolgozok is. Meg kell nézni a statisztikát a leggazdagabbakra jó hatással volt a válság ők még gazdagabbak lettek. Nagyon fontos lenne az összefogás, de sajnos a rokkantak jó részének nincs internet, és el sem bírnának menni egy tüntetésre, ha párszázan még is elmennének, akkor a sajtó jól felfújná, hogy kicsi volt az érdeklődés. Szerintem olyan párt kellene aki akar gyorsan változtatni az ország helyzetén, mert lehetne, de jelenleg nincs kire szavazni, mert most minden politikus nagyon éhes.

gyorgye # 2011.07.26. 04:37

És ez így is marad amíg világ a világ.A fiatalok elmenekülnek az Országból mert nincs jővöjük,mi rokkantak meg itt maradunk szenvedni mert velünk meg a fene se törődik.

kiszolgáltatott # 2011.07.26. 05:32

http://www.meosz.hu/…irek_one.php?…
"Az ijesztő közmunka növelési koncepció mellett teljesen eltörpül a reálgazdaságban tervezett új munkahelyek száma: öt év alatt a kormány mindössze 130 ezres emelkedéssel számol, ami a jelenlegi 3,75 millió foglalkoztatotthoz képest elenyésző szám, 3 százalékos változás"
"A lényeg az, hogy költségnövekedés nélkül lehessen közmunkahelyeket teremteni, ami csak úgy kivihető, ha azt más ellátások terhére tesszük, azaz az állam az egyik zsebéből kivesz, hogy a másikba tegye."

kiszolgáltatott # 2011.07.26. 05:47

http://www.meosz.hu/…irek_one.php?…
"Jó lenne, ha a kormány, a képviselők és a nagyközönség is elgondolkodna azon, a fogyatékossággal élő emberek az épek csalásának áldozatai. Nem őket kell büntetni, hanem a visszaélőket.

A képviselőkkel a Sarokpontok. c. dokumentumot ismertetik egyesületeink. Reméljük, a nyár folyamán mindenki megérti a lényeget."

babika # 2011.07.26. 09:12

Rokkant nyugdij helyett szoc.járadék? 2007. november 01.től voltam 67%-ra leszázalékolva. 2009.november 10-én csak 40%-ot kaptam a másodfokun pedig 43%-ot. Leirnám,hogy mit irt a másodfokon a főorvos asszony:Jelenlegi,vagy az egészségkárosodást megelőző munkakörében,illetve képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas.Jelenlegi,vagy az egészségkárosodást megalőző munkakörében rahabilitációval foglalkozatható. Rehabilitálható, de komplex (intézményes) rehabilitációja nem szükséges. Azt nem értem,hogy van egy jogszabály,hogy aki 2007. ben kapott rokk.nyugdijat arra mi vonatkozik és aki 2008-vagy utánna kapott rokk. nyugdijat arra mi vonatkozik. Szeretném megkérdezni,hogy a jogszabálynak megfelelően jártak el velem szemben az illetékesek.Mert szerintem nem átlátható kérem mielöbbi válaszát. Köszönettel

jácintka # 2011.07.26. 09:26

Találtam valahol!
Napi 56 ezer forintot keres Lázár János és minden reggel a FOUR SEASONS hotelben reggelizik napi 8 ezer forintért!

Nem sokkal kevesebb, mint a havi minimálbér! Na és a svájci bankszámla?

A korkedvezményes nyugdíjak elvételére kezdeményezett alkotmánymódosítás atyja, Lázár János, - aki eredetileg a Parlament elé terjesztette, ezt a sok ezer családot ellehetetlenítő javaslatot, - naponta 56 ezer forintot keres!

"A csőd széléről visszahozott Magyarország nem engedheti meg magának, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítson harmincezer életerős, munkaképes ember ellátására." - írta ezt Szima Juditnak, A Tettrekész főtitkárának, - Lázár János Hódmezővásárhelyen, 2011. május 23-án.
És közben persze magában azt gondolta, hogy; "Akinek nincs semmije, az annyit is ér!"
Az az ember, aki napi 56 ezer forintot keres.
A Fidesz frakcióvezetőjének tiszteletdíja 510.180 forintra, választókerületi pótléka 556.560 forintra rúg.

Az országgyűlési képviselők bére több részből tevődik össze: egyrészt a bruttó tiszteletdíjból, másrészt a választókerületi pótlékból, harmadrészt pedig a lakhatási támogatásból.
Lakhatási támogatásra azok a vidéki képviselők jogosultak, akiknek - saját bevallásuk szerint - nincs lakása Budapesten, a választókerületi pótlékot pedig az alapján számolják ki, hogy ki hol szerezte meg képviselői mandátumát. Az összeg a fővárostól számított távolsággal arányosan nő: egy budapesti képviselő kevesebbet, egy borsodi többet kap pótlékként.

A kis álláshalmozó fideszes frakcióvezető polgármesterként is kap fizetést - 545 ezer forintot -, valamint a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-t igazgatósági tagjaként is - havi 82 ezer forintot. A frakcióvezető bére így havonta összesen 1.693.740 forint, ami 56 ezer forintot jelent napi szinten.
Megjegyzendő, hogy nem tudni, idén is ennyi pénz üti-e Lázár markát, az összeg a polgármesteri és az igazgatósági tagsági fizetéssel arányosan nő - esetleg csökken, ha valamelyik tisztségét már nem fogja ellátni.

[A fenti adatokat a femina.hu gyűjtötte össze.]

Természetesen a képviselők ilyen szintű "felülfizetését" megengedheti Magyarország magának!
Mondja ezt az az ember, aki ugyanakkor emelné a képviselők fizetését.
Természetesen a képviselők fizetésének emelését megengedheti Magyarország magának!
Mondja ezt az az ember, akinek havi 600.000-ért kellett szolgálati autót bérelni.
Csak azért, mert neki a biztonság az első szempont. Minden magyar állampolgár szeretne biztonságos autóval közlekedni, de nem engedheti meg magának! Neki közpénzen lehet...
Természetesen a képviselők luxusának finanszírozását megengedheti Magyarország magának!
Mondja ezt az az ember, aki a 2002-2006-os parlamenti ciklusban 18.214.481 forint képviselői költségtérítést vett fel!
Adómentesen, mindenféle elszámolási kötelezettség nélkül. Bármennyire is pofátlan összeg, a törvény szerint járt neki. És még rinocérosz bőrrel a képén nyilatkozza is.
Számoljunk egy kicsit! Az információk szerint még 102 képviselő vett fel ~17 milliót. Az 1 milliárd 752 millió 103 képviselőre. Legyünk jóindulatúak, és fogjuk rá, hogy a 386 képviselőből így fennmaradó 283 ember még egyszer ennyibe került nekünk, adófizető állampolgároknak. Vagyis durván számolva 3,5 milliárd Forintot tettek zsebre a fenti kormányzati ciklus alatt. Az egy ciklusra eső összeg azóta nyilván emelkedett, hiszen maguknak mindent megszavaznak.

Ne feledjük, ez után az összeg után az államkasszába egy kanyi vas sem kerül.
Természetesen ezt a pénzkidobást megengedheti magának Magyarország!
Mondja ezt az az ember, akinek értékrendje szerint, a szegényebb réteg semmit sem ér.
"Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem".

Lázár Jánosnak tudnia kell(ene), hogy ma a magyarok többsége akármilyen tisztességesen is dolgozik, éhbért keres, a létminimum határán szenved.
Lázár János büszke arra, hogy a gyerekének svájci számlán gyűlik a pénz, hogy jól induljon el az életben (a hódmezővásárhelyi önkormányzat ülésén beszélt erről). Sokan szeretnénk gyűjtögetni a gyereknek, de nincs rá módunk.
Tehát Lázár János büszke arra, hogy a Svájcban vezetett bankszámlával, meglopja a magyar államot. (Kamatadó.)

Nyilván te is tudod Kedves Olvasó, hogy ha nyugdíjat ad az állam valakinek, akkor a nettó összeg a bruttó összeg is. Azaz egy 150.000 Ft-os nyugdíj pontosan 150.000 forintjába kerül az államkasszának. Ellenben, ha fizetésről van szó - és itt ÁLLAMI KÖLTSÉGVETÉSBŐL kifizetett fizetésről van szó -, akkor a nettó 150.000-hez még hozzájön az adó, a munkavállaló által fizetett tb és nyugdíjjárulék, valamint a munkáltató által fizetett tb és nyugdíjjárulék is. Természetesen ehhez szorosan kapcsolódó költségek: cafeteria, egyenruha (és pótlására ruhapénz), eszközök, felszerelések, iroda, (rezsi). Tehát nem 50 milliárdjába fogunk kerülni a költségvetésnek, ha ezt keresztülviszik, hanem lényegesen többe! Ami pluszt behoznának rajtunk az egyik oldalon, az kiadásként megjelenik a másik oldalon.

Gondolkozz el ezen!

A Szolgálati Nyugdíj.com nyomán:
Szabad Riport Tudósító Iroda

Spicivas! Nem itt kell a gazdasági ki oktatás, hanem ott fent!

jácintka # 2011.07.26. 09:29

Csak megjegyzem itt, a ORSZI utódjánk írt levelemre mai naapig nem érkezett válsz tudomásom szerint egy köztisviselőnek nem illik hanem kötelessége válaszolni !

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.07.26. 09:40

Kedves Jácintka !

Hatalmas sikered lesz a Bíróságon ha elmagyarázod a másodfokon a Bírónak, hogy disznóság havi kétszáz fölött keresni. :) Egyenlőtlenség mindig volt és sokáig meg is marad. Egy sikeres vállalatvezető egy vezető politikus esetében szerintem lehet megfogalmazni, hogy pláne válságban szerényebbnek is lehetne lenni. De hosszabb távon azért a különbségek megmaradnak. Aki csak 28 e. ft-os járadékot kap az sokallja a másik 75 ezer forintos átlagrokkantsági nyugdíját. És honnan jött a havi 150 e Ft. példa ?
Szerintem ez nem szerencsés megközelítés részedről. Inkább arra koncentrálj, hogy a rokkant embernek mennyi plusz kiadása van és ezt engedi e az állam, valamilyen formában mellékeresni.

Karesz42 # 2011.07.26. 10:07

Kedves Szakértő!
Azt szeretném kérdezni,hogy feleségemnek ma küldték ki a II.fokú határozatot,melyben 37%-ot állapítanak meg,így a szoc.járadékát megvonták.A kiküldött határozat(vélemény) végén,Megjegyzésként részletezik a %-ot,mely szerint epiéepszia 30%+egyéb psychés rosszullét 8% + égési sérülés 2%.Akárhogy is számolom,ez 40%.
Akkor most mi a helyes?Miért írják kiemelve,hogy 37%?Érdemes Munkaügyi bírósághoz fordulni?
Köszönettel:Karesz

matyin # 2011.07.26. 13:07

Kedves Karesz 42!
Már ezen a Forumon többször leírtam a kiszámítás módját, most ismét megteszem.
1 betegség 30%
2.betegség a maradék 70% nak a nyolc %-a =5,6%+30%=35,6%
3. betegség a maradék 64,4% nak a 2%-a =1,288 + az eddigiek 35,6=36,888% felkerekítve 37%

jácintka # 2011.07.26. 13:36

Spicivas!
Talán végig elkelett volna olvasni az egészet.
Nem én írtam ! Ide másoltam !
Ne tessék oszd meg és urlkodó elvet gyakorolni. Ne tessék a járdékost rokkant ellen lázitani.
Biróságr nem megyek magyar biróság addig nem lesz pártatlan mig ilyen " szakértök " vannak!
Részemről az önnel való írás váltást befejeztem!

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.07.26. 14:21

Kedves Jácinka !

Ez nem tűnt idézőjeles résznek :
Most már beidéztem. Nem uszítás, de érdemes elgondolkodni azon, hogy a járadékos, vagy azt sem kapó részére az átlagos rokkantnyugdíj is soknak tűnik. És lám milyen gyorsan fordul a kerék ha az ember átkerül az irigyeltek oldalára. Ezért nincs értelme az ilyen hangulatkeltéseknek ... mert könnyen visszaszáll arra aki elindítja.

"Nyilván te is tudod Kedves Olvasó, hogy ha nyugdíjat ad az állam valakinek, akkor a nettó összeg a bruttó összeg is. Azaz egy 150.000 Ft-os nyugdíj pontosan 150.000 forintjába kerül az államkasszának. Ellenben, ha fizetésről van szó - és itt ÁLLAMI KÖLTSÉGVETÉSBŐL kifizetett fizetésről van szó -, akkor a nettó 150.000-hez még hozzájön az adó, a munkavállaló által fizetett tb és nyugdíjjárulék, valamint a munkáltató által fizetett tb és nyugdíjjárulék is. Természetesen ehhez szorosan kapcsolódó költségek: cafeteria, egyenruha (és pótlására ruhapénz), eszközök, felszerelések, iroda, (rezsi). Tehát nem 50 milliárdjába fogunk kerülni a költségvetésnek, ha ezt keresztülviszik, hanem lényegesen többe! Ami pluszt behoznának rajtunk az egyik oldalon, az kiadásként megjelenik a másik oldalon."

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.07.26. 14:24

Icike !

Milyen szolgálati nyugdíj ? Hol ?

"Nyilván te is tudod Kedves Olvasó, hogy ha nyugdíjat ad az állam valakinek, akkor a nettó összeg a bruttó összeg is. Azaz egy 150.000 Ft-os nyugdíj pontosan 150.000 forintjába kerül az államkasszának. Ellenben, ha fizetésről van szó - és itt ÁLLAMI KÖLTSÉGVETÉSBŐL kifizetett fizetésről van szó -, akkor a nettó 150.000-hez még hozzájön az adó, a munkavállaló által fizetett tb és nyugdíjjárulék, valamint a munkáltató által fizetett tb és nyugdíjjárulék is. Természetesen ehhez szorosan kapcsolódó költségek: cafeteria, egyenruha (és pótlására ruhapénz), eszközök, felszerelések, iroda, (rezsi). Tehát nem 50 milliárdjába fogunk kerülni a költségvetésnek, ha ezt keresztülviszik, hanem lényegesen többe! Ami pluszt behoznának rajtunk az egyik oldalon, az kiadásként megjelenik a másik oldalon."

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.07.26. 14:43

T. Fórumozók !

Nézve, hogy konkrét hírek hiányában inkább csak unalom űzés megy, én inkább a számomra fontosabb dolgokkal kötném le magamat. Aki akar el tud érni, és akkor remélem tudok segíteni. De újra és újra körbejárni ugyanazt sajna túl sok idő. Ha érdemi változás lesz a szabályozásban akkor jelentkezem de addig nem sok értelmét látom.
Sok szerencsét mindenkinek a saját dolgaihoz.

icus 63 # 2011.07.26. 14:44

Tisztelt Spicivas !
Régóta olvasom a hozzászólásait, és nem tudom eldönteni, hogy Ön melyik oldalon áll. Egyetértek azokkal akik azt írják, itt nem politizálni kell, hanem egymást segíteni. Az elmúlt év elején amikor a párom is beleesett ebbe a "rehabos csapdába" nagyon sok hasznos információt kaptam a fórumozóktól. Most is figyelemmel kísérem a fórumot,megnéztem az Ön honlapját is. Véleményem szerint az Ön szociális érzéke 0. A hozzászólásaiból látszik, hogy soha nem élt 27 000 Ft-os segélyből ami még a gyógyszerekre sem elég, nem hogy esetleg családot tartson fenn. A vidéken még az egészséges embereknek sincs munkalehetőség,nem hogy a rokkantaknak. Hiába próbál az ember munkát szerezni ez szinte lehetetlen falu helyen. A feleslegesség érzése pedig tovább rombolja, az amúgy is beteg embereket. Ugyhogy nekem az a véleményem, hogy nem uszogatni kell az embereket egymás ellen, ahogy ezt a nagy politika teszi, hanem össze kell fogni és segíteni egymást, mert csak így tudunk a felszínen maradni.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.07.26. 14:48

Kedves Icike 42 !

Ez a nyugdíj és az azzal azonos nettó összegű munkabér+ járulékos költségek eltérése minden esetben igaz. Nem csak a rendvédelmisekre! Tehát nincs hoppá. De tényleg elvonultam... hisz majd csak akkor lesz értelme ezekről gondolkodni ha van megfogható történés, addig csak spekuláció az egész.

matyin # 2011.07.26. 15:16

Mari55!
Az elv ugyan így folytatódik, mindig a maradiknak a következő betegségre adott %-át kell számolni.
Példa:

  1. betegség a fő betegség az 30%, marad 70% 30
  2. betegség 18%, ezesetben a 70-nek a 18%-a 12,6
  3. betegség 12%, itt már a 30+12,6-ot vonjuk ki a 100-ból 57,4 nek a 12%-át kell számolni, ami 6,88
  4. betegség 5%, itt már 30+12,6+6,88=49,88-at vonunk ki a 100-ból 50,12 nek az 5%-át kel számolni, ami 2,506
  5. betegség 4%, itt már 30+12,6+6,88+2,506=51,986-ot vonunk ki a 100-ból 48.14 nek a 4%-át kell számolni, ami 1,9256%
  6. betegség 3%, itt már 30+12,6+6,88+2,506+1,9256=53,9116-ot vonunk ki a 100-ból 46,0884 nek a 3%-át kell számolni, ami 1,382652

Tehát a fent írt 30+18+12+5+4+3=72%-ból, így lesz 30+12,6+6,88+2,506+1,9256+1,382652=55%