Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


fületlen # 2017.11.12. 13:39

jó napot kívánok
érdeklődnék hogy a férjem rokkantsági ellátást kapott 93000 és most halt meg és én az özvegyi nyugdíjat kapom meg most az lenne a kérdésem hogy a 93000 ft nak az 50 százalékát kapom az 46000 ft és abból még vonnak le és ha igen akkor az ember miből él meg előre is köszönöm a válaszát

beteg62 # 2017.11.10. 07:18

Bocsánat! Meg jött minden végül is. csak külön és utána utalta állam kincstár.

beteg62 # 2017.11.10. 07:07

Ma reggel jött időben a szokásos összegű átutalás számlámra. Csak éppen emelés az valahogy le maradt. Most akkor hogyan van ez ? Azt mondták rokkant ellátottak is kapják ugyan úgy mint többi nyugdíjas, az év végi prémiumot és emelést.

Tóthmarika # 2017.10.17. 12:44

Kedves fórumozók! Segítségeteket szeretném kérni az alábbi ügyben: Egyéni vállalkozó egészségi állapotának mértéke a hatósági bizonyítvány alapján 42 %. C2 minősítési kategóriába sorolták. Foglalkoztatási rehabilitálhatóság minősítése: nem javasolt. Rehabilitáció iránya: szociális rehabilitáció, foglalkoztatási rehabilitálhatóság a szociális szempontok alapján: javasolt. Nem kap semmilyen ellátást, és nem is dolgozhat, ill. nem is tud dolgozni. Táppénz tovább nem folyósítható. Jelenleg fizeti maga után a járulékokat. Rokkantsági ellátás nem jár, mert több mint öt év van még az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig. Rehabilitációs kártyát megigényelte. Kérdésem: kaphat-e valamilyen járadóságot? Ha igen, hol igényelje? Rehabilitációs kártya megadása esetén igénybe veheti-e a 2001/CXXIII.tv.8/a.§-a, valamint a2011/CLVI.tv. 462/A.§-a alapján a 22 % szociális hj. kedvezményt /100 e Ft-ig/? Üdv. Tóthné

gabi65 # 2017.10.11. 12:12

Andrea28 Köszönöm , ma rokkantkártya miatt voltam behíva, egy orvos , egy asszisztens volt bent , a térdemet nézegette ,hogy fáj-e.Mondtam ,hogy nem az a bajom , a leleteimet meg sem nézte, a röntgent sem ,semmit ! Bent volt még egy akta ,valószinű egy másik betegé, mert más kötésben volt, azt nézegette... azt mondta ez max 40 % -ék !

gabi65 # 2017.10.11. 11:46

Tisztelt Fórumozók !
Kérdésem az lenne,lehetséges e,hogy 1989-töl 2004ben véglegesitett, II.csop.100%sulyos mozgáskorlátozottsággal,leszázalékot 52éves vagyok,ha újra behivnak megvonják tőlem a nyugdijam?Tudom,hogy maga a " véglegesítés " mint olyan megszünt
Kösznettel

beziske # 2017.10.11. 02:59

Kedves Júlia!Írtam Önnek a munkával kapcsolatban!Rokkant beteg embereket foglalkoztat a cég.4,6,7 órában!Ülő munkában foglalkoztatnak bennünket van 20 perc szünet azt használjuk ki evésre cigarettázásra.További szünetünk nincs!Még arra sem,hogy megálljunk egy pillanatra is kinyújtózkodni!Teljesítményt várnak el tőlünk mint ha aktív dolgozók lennénk!Különböző betegségekkel vannak leszázalékolva az emberek!Ezt tudták mikor felvették a beteg embereket is!Van e valamilyen jogunk?Vagy nincs?!Köszönöm válaszát!

papa63 # 2017.10.08. 13:59

Kedves BJúlia!

Pontosítanék a kérdésem erre vonatkozna,úgy gondolom a tárgyalás megtartását kell kérnem!?

https://kephost.com/image/BDUV

BJúlia # 2017.10.08. 07:45

Alkonyat
ha a rehabilitációs ellátásból nem vontak 10% nyugdíj járulékot egy-egy hónapban
(nem hallottam ilyenről még, mert automatikusan történik ez a rendszerben, de előfordulhat, mindenhol emberek dolgoznak, akik hibázhatnak), akkor Ön jogosulatlanul vett fel ellátási összeget, amit a hivatal visszakövetelhet a 2011.évi CXCI.tv. értelmében.
Persze a hivatal hibázott, de a tény az akkor is, hogy jogosulatlan ellátási összeg részről van szó, amit felvett, jóhiszeműen.
Viszont kérheti, hoy ezt ne egy összegben vonják le, hiszen önhibáján kívül történt és létfenntartását veszélyeztetné, ha egyszerre vonnák le a le nem vont járulékot.

Papa
nincs ilyen választási lehetősége a megváltozott munkaképességű személyek ellátási ügyeiben a bírósági, III.fokon, hogy nem jelenik meg, mint felperes a tárgyaláson, a felperesnek mindig meg kell jelenni, mert ő az ügy ura, vagyis a bíróság a keresetében leírtakat vizsgálja, ha nincs ott a tárgyaláson, akkor megszüntethetik az eljárást. Legyen ott, vagy az ügyvédje, ha van, és képviselje ügyét, és keressen meg kérem, segítek.

Rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként fontosnak tartom, sorstársként főleg, hogy az érdeklődők választ kaphassanak kérdéseikre, mert a korrekt, hiteles információk segítenek a tudatos döntésben.
A jogszabályok folyton változnak, nem könnyű eligazodni benne, mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.
Önzetlenül tájékoztatok (munkáltatóknak nem minden esetben díjmentes), szakterületem: felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció, ezek jogorvoslata, támogatások, HR) mindig az aktuális jogszabályok ismeretében, a tényállás alapján.

Szakmai weblapomon megtalálja elérhetőségeim.http://www.versenykepesseg.eu/

papa63 # 2017.10.07. 19:01

Üdvözlöm a tisztelt sorstársakat,és segítőket,sajnos bírósági tárgyalás előtt állok,azt szeretném kérdezni,hogy a sima tárgyalást kérjem a felek megjelenése nélkül,vagy a másik lehetőséget mikor legalább szembe nézhetek a hóhéraim képviselőivel,illetve mindenképp szeretnék igazságügyi orvos szakértőt ,,ezt nekem kell intézni vagy a bíróság jelöli ki?

Alkonyat630308 # 2017.10.06. 11:29

Tisztelt Fórumozók! Tanácsotokat kérem!

Rehabilitációs járadékot kapok immár 9 éve. Ma kaptam egy levelet, hogy 2016.09. És 2016.10. Hónapra nem vontak járulékot, ezért most az októberi ellátásomból egyösszegben levonják.
Ez helyes, hogy, amit ők/más hibázott azt én fizetem meg utólag?
Pénzzel bánok, és ha hiányom van, nem mással fizettetem meg, hanem nekem kell befizetni, mert én hibáztam.

Kérem tanácsotokat hova fordulhatnék? Érdemes-e?
Köszönöm!

BJúlia # 2017.09.21. 09:15

„Ha Isten sem felel meg mindenkinek, nekem hogy sikerülne?”~Cristiano Ronaldo

mama20,
semmi ilyesmiről nincs és nem volt szó, nekem nincs időm itt lenni a fórumon, csak néha járok erre, és pontosítok, ha nagyon nem helyes irányba halad a tájékoztatása az embereknek, ennyi.Tán a pontosítás fájt? Inkább örülni kéne.

Mert úgy vélem, mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

Fontosnak tartom, hogy az érdeklődők útmutatást kaphassanak az őket érintő kérdésekben szakterületemen(ellátások, felülvizsgálat, foglalkoztatás) mindig az aktuális jogszabályok ismeretében (tények alapján), mert az információk alapján tudatosabban tudnak dönteni, ha ismerik azokat.

Szakmai weblapomon megtalálja elérhetőségem.http://www.versenykepesseg.eu/

„Az információáramlás hierarchizált folyamat. Más szóval: hatalmi megoszlás. Akik hozzáférnek az információhoz (vagyis "tudnak"), azok lekörözik - rosszabb esetben kizsákmányolják - azokat, akik nem férnek hozzá az információhoz (azaz: nem tudnak).”~Almási Miklós

BJúlia # 2017.09.04. 13:16

Pontosítanék rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, sorstársként a korrekt tájékoztatás érdekében:

Répéa64, és mama20,
megváltozott munkaképességű személyek ellátást elutasította Rehab Hatóság biztosítási idő hiánya miatt, ÖEK 75%, a Kormányhivatalon belül a Járási
Hivatalhoz fordulhat (Szociális törvény szerint), ha megfelel a jogszabályi egyéb feltételnek, akkor EGYT-re, aktív korúak ellátására lehet jogosult.
A gyakorlatban azonban sokat nem jogosultak erre sem, mert a családi összjövedelmet vizsgálja Járási hivatal a szociális törvény szerint,
amit olyan alacsonyan állapított meg a döntéshozó (képviselők, akiket Emberek választottak), hogy kevesen jogosultak rászorultság és törvény szerint erre, hiszen szociális ellátás, és ezt is átalakították negatív irányban, így csak tengődnek az emberek, ezért növekedett a szegénység, a társadalmi különbségek, az élhetés lehetősége.

2012-től nem szolgálati időt (ahogy írta érintett) vesznek figyelembe az egészségkárosodásnál, hanem biztosítási időt, amely lényeges különbség az egészségkárosodás esetén, hiszen pontosan az állapota miatt nem tud dolgozni valaki, amely a biztosítási időt csökkenti, hiába az egészségkárosodás előtt 30 évet vagy X évet dolgozott, mégsem lehet jogosult a megváltozott munkaképességű személyek ellátására 2012-től.
Ez az egyik igazságtalan, szakmaiatlan, embertelen, logikátlan változtatása 2012-től az egészségkárosodott emberek jogszabályainak. Más fogalom a szolgálati idő és a biztosítási idő és más jogszabályok, feltételek vonatkoznak ehhez.

moncsibab, mama201,
az elmondottak alapján, 19 éves lány,C2 minősítéssel rokkantsági ellátásra akkor sem lenne jogosult, ha egészségi állapota súlyosabb lenne a szakértői szerv szerint, pl.30% vagy kevesebb, mert nem lenne meg az előírt biztosítási ideje a megváltozott munkaképességű személyek ellátásához, amit 2011.évi CXCI.tv. előír
(2.§), javaslom szakmai honlapomon itt 4) pontban átolvasni a jogi nyilatkozatom tiszteletben tartásával:
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Hogy mire lehetne jogosult, azt a tényállás tisztázása után mobilomon 5 perc alatt elmondom, ha megtisztel, felhív, email megkeres, szakmai honlapomon megtalálja, sorstársként, rehab gazdasági menedzser, szakértőként készséggel segítek eligazodni, ahogy eddig is MINDENKINEK, ha bizonytalan, jogszabályokban útmutatásra szorul, ellátások, felülvizsgálat, foglalkozási rehabilitáció témában: http://www.versenykepesseg.eu/

NEM méltányossági ellátás, ahogy mama20 írja, hanem kivételes rokkantsági ellátásról van szó, de ez még nem jött ki Magyar Közlönyben, így még nem hatályos törvény 2018.januárjától, addig még bármi történhet.
Csak egy cikk van róla, ha benne van MK-ban, akkor lesz biztos, persze az is bármikor változtatható, napjainkban elég bizonytalan a jogszabályi környezet 2010 óta sajna, ezért kicsi nagyon a befektetési hajlam hazánkban, mert a jogszabályok sokszor önkényesen változnak, nem kiszámítható a külföldi befektetőknek sem a hazai szabályozás, gazdaság, így nem fektetnek be, inkább elkerülik hazánkat, vagy stagnálnak, ha ki nem vonulnak, mint ahogy emberek is tengődnek, nagy a szegénység, csak egyes köröknek megy jól sajnos, és nem a többség jólétéről van szó, erre utalt Róna Péter közgazdász is.
Íme a cikk: Kivételes rokkantsági ellátás jön azoknak, akiknek nincs elég biztosítási idejük 2017. május 11.
http://adozona.hu/…nak_a_PIHVSX

Répéva64 # 2017.09.01. 15:02

Tisztelt Szakértő!
Köszönöm szépen.
Tisztelettel Répéva !

Répéva64 # 2017.08.31. 18:40

Tisztelt Szakértő !
2 hete voltam bizottság előtt.

Répéva64 # 2017.08.27. 18:07

Tisztelt Szakértő! 53 éves nő, 30 év visszaigazolt szolgálati idővel, 75% egészségromlással, 25 % egészséggel, 2010ben látszámleépítés miatt munkanélküli lett, sikertelen álláskeresés, depresszió, 2011 ben IDC, peachmakerrel, magas vérnyomás, cukor, vese elégtelenség, asztma, és még több betegség,kórházból kórházba járás, nem jogosult semmilyen járadékra. Elutasították, mert az utolsó 7 évben, majd 10 évben, 15 évben nem volt meg a kért munkanap.Ez az utóbbi 5-6 év munkaképtelenségéből fakadt, nem rehabilitálható, ellátatlan. Mit lehet tenni ? Hová lehet még fordulni ? Köszönöm.

Répéva64 # 2017.08.27. 18:07

Tisztelt Szakértő! 53 éves nő, 30 év visszaigazolt szolgálati idővel, 75% egészségromlással, 25 % egészséggel, 2010ben látszámleépítés miatt munkanélküli lett, sikertelen álláskeresés, depresszió, 2011 ben IDC, peachmakerrel, magas vérnyomás, cukor, vese elégtelenség, asztma, és még több betegség,kórházból kórházba járás, nem jogosult semmilyen járadékra. Elutasították, mert az utolsó 7 évben, majd 10 évben, 15 évben nem volt meg a kért munkanap.Ez az utóbbi 5-6 év munkaképtelenségéből fakadt, nem rehabilitálható, ellátatlan. Mit lehet tenni ? Hová lehet még fordulni ? Köszönöm.

moncsibaba # 2017.08.08. 12:22

Kérdésem a következő 19 eves lanyom c2 komplex minositest kapott. 45% egészségi allapota. Munkahelye nem volt keresettel nem rendelkezik. Specialis iskolaba jart amit abbahagyott. Kerdesem kaphat e rokkantsagi ellatast? Koszonettel varom valaszotokat

moncsibaba # 2017.08.08. 12:22

Kérdésem a következő 19 eves lanyom c2 komplex minositest kapott. 45% egészségi allapota. Munkahelye nem volt keresettel nem rendelkezik. Specialis iskolaba jart amit abbahagyott. Kerdesem kaphat e rokkantsagi ellatast? Koszonettel varom valaszotokat

malta9 # 2017.08.01. 12:57

Kedves Mindenki!

Azt szeretném kérdezni, hogy van közöttetek olyan, aki már az új komplex szerint felül lett vizsgálva és azóta is volt már soroson? Mik a tapasztalataitok?

BJúlia # 2017.07.31. 08:59

Jutka1953,

Öregségi nyugdíj szolgálati idejébe nem számít bele a rokkantsági nyugdíj alatti adó-, járulékfizetés sajnos 2012-ig (1997.évi LXXXI.tv.Tny)
Nem ismerem a tényket, ha benne van még a fellebbezési határidőbe, kérem, keressen, hívjon hamar, megbeszéljük 5 perc alatt, itt szakmai honlapomon megtalálja elérhetőségem:
http://www.versenykepesseg.eu/

Matiann45,
még annyi, hogy a rokkantsági ellátásra jogosult
csak nagyon speciális esetben lenne jogosult a még spec.középiskolába járó fia, mert annak mások a feltételei, szabályai (2011. évi CXCI.tv.), mint a rokkantsági járadéknak (83/1987.Mt.r.)

Most mennem kell. Ne feledjéntek, aki keres, megtalál szakmai honlapomon, számíthattok önzetlenül rám sorstársként és rehab gazdasági menedzser, szakértőként http://www.versenykepesseg.eu/

BJúlia # 2017.07.31. 08:50

Mariann45,
fia rokkantsági járadék igényét elutasították, ÖEK 51%, ha ez van a határozat indoklásában, akkor jogos az elutasítás 83/1987.MT r. alapján, mert nem éri el a 70% ÖEK-et, és egyéb feltételek is vannak, ismernem kellene a tényállást, a határozat ide vonatkozó tartalmát ahhoz, hogy megmondhassam, jogszerű volt-e a döntés, van-e jogalapja fellebbezésnek.
Hívjon kérem, szakmai honlapomon megtalálható elérhetőségem, 5 perc alatt átbeszéljük, tisztázzuk, van-e teendő, önzetlenül segítek eligazodni: http://www.versenykepesseg.eu/

Lidi28,
ugyan ez vonatkozik rá, de a 7=2012.Nefmi r. és 2011. évi CXCI.tv. alapján megmondhatom, van-e jogalapja a fellebbezésnek a tények ismeretében önzetlenül sorstársnak, minden eset más.

Szakterületem a felülvizsgálatok, ellátások, foglalkozási rehabilitáció és azok jogorvoslata rehabilitációs gazdasági menedzser szakértőként.
Itt az elérhetőségem megtalálja, hamar keressen, mert a határozat kézhezvételét követő 15 napon (nem munkanapon) belül lehet csak fellebbezni az elsőfok döntését!!
http://www.versenykepesseg.eu
/

BJúlia # 2017.07.31. 08:40

jucus33,
NEM MINDEN ESETBEN A HIVATAL ÉRTESÍT a FELÜLVIZSGÁLATRÓL, ha rokkantsági ellátásod megállapítva van!!!!
Minden eset más, kérlek, ha hívsz, szívesen visszahívlak,
később, ha nem mindkettőnknek jó az időpont, és tájékoztatlak, legyen kezedben a szakértői vélemény és határozatod, a tények ismeretében tájékoztatlak korrektül, pontosan, érthetően, nehogy ne tedd meg, amit kell, lemaradj valamiről, és hátrányba kerülj még jobban, mert rosszul vagy nem tudtál valamely infot ide vonatkozólag.

Szakterületem a felülvizsgálatok, ellátások, foglalkozási rehabilitáció és ezek jogorvoslata rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, és sorstársként, ha van időm, szívesen segítek, nehogy bajba kerüljön valamelyik sorstárs, mert rosszul informált.
Nincs pénzem, szívesen adnék a rászorulóknak, de sajna csak szakértelmem van, amivel szívesen segítek, önzetlenül sorstársaimnak, amint van időm.
Megtalálod elérhetőségem szakmai honlapomon: http://www.versenykepesseg.eu/

BJúlia # 2017.07.31. 08:31

Walery,
rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként és sorstársként tájékoztatlak, a Kormányhivatalon belül megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatban
nem csak ellátásra kérelmet nyújthatsz be, esetedben mást javaslok, hosszú leírni, kérlek, hívj, szakmai honlapomon megtalálod elérhetőségem, ha nem tudom felvenni, visszahívlak később, és a Kormányhivatalon belül a Rehabilitációs Hatóságnál kell beadni az igényt, Budapesten III.Váradi u.15. DE
más megyékben a Kormányhivatalon belül első fokon a megyei járási hivatalokban.
(2011.évi CXCI.tv.)
Nyomtatványokat is küldök, elmondom gyorsan, mit hogyan, esélyeket, alternatívákat, aztán a jogorvoslatban is segítek eligazodni, ha kell, önzetlenül, tájékoztatok, hogy nehogy olyat tégy, ami jogellenes, vagy rossz út esetedben, itt elérhetőségeim megtalálod szakmai honlapomon:
http://www.versenykepesseg.eu/

BJúlia # 2017.07.31. 08:23

Ó, Jézusom!
Ne tájékoztassátok félre egymást kérlek,
és interneten úgy szabad tájékozódni, elfogadni az információt, ha hiteles, korrekt, és akkor az, ha jogszabályra hivatkozott, és a jogszabályok olvasásában megtaláltad a választ, mert tájékozott vagy annak értelmezésében, vagy hiteles személytől kaptad.
Különben olyan, mintha gyógyszert fogadtál volna el az utcán valakitől, és ha beveszed, meghalhatsz. Gyógyszert is a gyógyszertárban veszel!

Mindenképpen a témához értő, jól felkészült, hiteles szakembertől tájékozódj!

Sorstársként és rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként tájékoztatlak
Walery,
ha rendszeres pénzellátásod van, ilyen a táppénz, álláskeresési járadék,...akkor NEM állapít meg
a hivatal ellátást (2011.évi CXCI.tv.Mmtv.2.§, amit az 1. § 10.pont magyaráz meg, ami hivatkozik a Tbj 5.§-ra)
Szakmai honlapomon tájékozódhatsz a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett itt 4. pontban:
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Minden eset más!
Kérlek, keress, hívj, sorstársaknak önzetlenül 5 percben elmondom, mi mit jelent, mit tehet, hogyan, hol, milyen lehetőségei vannak, van-e jogorvoslatra lehetősége, ha van, akkor mire hivatkozhat, meg is írom kérésre a fellebbezést, keresetet,
szakmai honlapomon megtalálhatod elérhetőségem: http://www.versenykepesseg.eu/