Milyen nyelvből tegyek nyelvvizsgát?

Gx605 # 2006.11.27. 14:12
  1. Ugyan ki mondta, hogy a kettő kötelezően együtt jár? Én arról az esetről beszéltem AMIKOR ez a kettő találkozik. ("és" kötőszó használata)
  2. Ha napi szinten használod az angolt, miért küldöd el a fenébe azt aki felveti a nyelvvizsga szükségességét?

Dragunov nem magára a papírosra gondolt, hanem a tudásra - uis "használható" felsőfokút említett.

Nem ártana, ha figyelmesebben olvasnád a hozzászólásokat.

Üdv
G

Immaculata (törölt felhasználó) # 2007.01.19. 10:31

Szerintem angol és spanyol az a két nyelv, melyet a Föld nagy részén használnak.

Marlow # 2007.01.19. 12:07

Nekem is két felsőfokúm (angol-német) van, kéttannyelvűs votam meg angol szakos is vagyok, szóval idegen nyelven írok, olvasok majd' minden nap és úgy is vizsgázom, szóval tudom, mit jelent a használható nyelvtudás. Sok olyat láttam már, aki nem nagyon tudta magát kifejezni sem írásban, sem szóban, bár volt pitman-féle felsőfokúja (az "erőszakos" idegennyelvhasználónál pedig sok rosszabb nincs:))
Csak azt nem értem, hogy ha van megfelelő biztonságú nyelvtudás, akkor miért luxus hozzá a nyelvvizsga? Nyelvből pedig sosem elég. Pénzkereseti lehetőségként a kínait ajánlom, nyelvtan szempontjából iszonyatosan egyszerű, és nem kell megijedni a szótagírástól, csak sokat kell gyakorolni a hangsúlyok miatt (a japán SOKKAL egyszerűbb!) A franciával nekem alapvető emocionális problémáim vannak, így arról nem tudok nyilatkozni, viszont az orosz sem akkora nyagy ördöngösség, mint amilyennek látszik, és még önmagában is meg lehet belőle élni, egyszerű összekötő tolmácsként.