Rendben, köszönöm a válaszokat. Reméltem, hogy így van csak első éves jogász hallgató vagyok és idegesítően sokat hallom, hogy a levelezős anyag le van butítva, azt meg hogy a károlis diplomával nem érek semmit, még többet hallom. Eddig tapasztalataim azonban nem ezt mutatják.
Ügyész / ügyvéd
Micsoda kérdés...
Én is találkoztam nem eggyel, s bármilyen furcsa, kedves zserzs.90, nincs ott a billog a taláron, hogy "levelező" képzési rend.
A követelményrendszer ugyanaz.
Igen, nem is eggyel.
Találkoztatok már olyan ügyésszel/bíróval, aki levelezőn végezte el a jogot? ("akkor van esélyed ha az ELTE-re jársz" és hasonló válaszolók kíméljenek. Én Károlis vagyok, de bejárok az ELTE-re és a Pázmányra is előadásokra ha időm engedi és semmi különbséget nem látok a 3 egyetem színvonalát illetően.)
Tudtommal az ügyészségi nyomozónak nem kell jogvégzettnek lennie.
akit kerülethez vettek fel, akár fiú, akár lány, esélytelen a nyomozóra, mert oda külön (regionális és központi) pályázatot szoktak kiírni és külön kell megjelölni a jelentkezéskor ;)
Köszönöm a választ! :)
Nemek szerinti megkülönböztetés van az ügyészségen? Úgy rémlik, hogy ez Alaptörvényünkbe ütközik. A törvényesség legfőbb őre az Ügyészség erre nem gondol?
gratulálok minden felvettnek :) üdv a cégnél!
Amikor minket kineveztek, akkor mindenki a lakó/tartózkodási helye szerinti kerületbe került.
De az utóbbi 1-2 kinevezésnél már nem mindig tudtak erre ügyelni. Legutóbb az összes fiút a nyomozó ügyészségre vitték, a lányokat meg elég random módon szétdobták.
Mégis e-mail érkezett mindenki nagy meglepetésére pénteken. Amúgy 15-én lesz a kinevezés az Igazságügyi Palotában.
Most akkor mégis e-mailt kap, akit felvettek és nem levelet?
Gratulálok mindenkinek, aki már tudja, hogy felvételt nyert!
Azt megkérdezhetem, hogy kb. mi van az e-mialben, amit kaptatok? Van valami időpont, hogy mikor kell megjelennetek akárhol, vagy bármi releváns információ? (pl. mikortól álltok munkába)
Sziasztok!
Arról tud valaki valamit, hogy hogyan osztják el a fogalmazókat? Mi alapján döntenek hogy ki melyik kerülethez kerül?
Nem igazán értem, hogy hogyan jutottunk el onnan, hogy kiket vettek fel odáig, hogy ki milyen egyetemre járt. Véleményem szerint a Pázmány nagyon nagyon jó színvonalú egyetem én nagyon szerettem, az pedig hogy valaki katolikus e az magánügy. Az oktatás színvonalával sincs semmi gond, sőt! (Meg lehet kérdezni 150 évfolyamtársam.)
Véleményem szerint bármely egyetemre jár valaki, attól még lehet éppen lusta és ostoba, de éppúgy lehet szorgalmas és okos is. Az egyetemi tananyagok nyilván valóan szinte ugyan azok, lévén tételes jog közismerten egy...
Nem tartom fontosnak ki honnan jön, annál fontosabb hogy mit tett le eddig az asztalra.
Személy szerint büszke vagyok arra, hogy a Pázmányra jártam és első adandó alkalommal, bármiféle ismeretség nélkül, önerőből, saját érdemeim alapján bekerülhettem az ügyészi szervezetrendszerbe. Számomra ez nagy szó, főleg ilyen túljelentkezés mellett.
Nem lehetne szimplán csak örülnünk, hogy sikerült az álmunk???
"Pázmányt nem kedvelik a hivatalos szervek, mert katolikus egyetem. Azt gondolják, hogy ez egyben ideológiai kötődést is jelent."
Sajnos, nagyon gyakran még vallásit sem.
Sunshine after the rain.
A levelbol nem fogod megtudni a keruletedet. Valtozo szolgalati helyre neveznek ki es majd utana fogja kiosztani a boritekot a fougyesz szemelyesen v megbizott utjan...
Megint jól megmondtad a semmit.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
igen, ez igaz, de mintha nem lenne teljesen alaptalan ez a "hitük" ... én is hallottam már sok embertől, de azok után meg is értem, hogy mondta egy (ill. kettő) hallgató, mi megy ott jogász-képzés címén.
Pázmányt nem kedvelik a hivatalos szervek, mert katolikus egyetem. Azt gondolják, hogy ez egyben ideológiai kötődést is jelent.
Nikoletta24: bp- re vettek fel de még nem érkezett meg a levelem, nem tudom melyik kerület. Miert fontos hogy hova jartam? Amugy pazmany.
Nagyon Gratulálok mindenkinek akit felvettek!Danina, adamcsi akkor ezek szerint ti is kaptatok e-mailt?
Igazából nem értem Nikicének miért mondták, hogy postai úton értesítenek,ha végül mindenkinek e-mailt küldtek, azt pedig végképp nem értem hogy valakinek megmondták, telefonon, hogy felvették másnak pedig nem....
ezt sajnos nem teszi lehetővé a hierarchia
ami - néha úgy látszik - fontosabb, mint az igazság
és a törvények
Én is gratulálok minden új ügyészségi fogalmazónak. Remélem okosabbak lesztek, mint a ma praktizáló elődeitek és komolyabban veszitek azt a Be. szabályt (28.§ (1) bekezdés) , hogy "Az ügyéz kötelessége, hogy mind a terheltet terhelő és mentő , mind a büntetőjogi felelősséget súlyosító és enyhítő körülményeket az eljárás minden szakaszában figyelembe vegye."
Itt a hangsúly a mentő körülményeken van . nem kell "izomból" végig vinni egy büntető ügyet csak a "váderedményességi mutató" kedvező alakulása miatt. Hamár a nyomozati szakban megállapítható, hogy nem történt bűncselekmény vagy ha történt azt nem a terhelt követte el, akkor bátran szüntessétek meg az eljárást.
sziasztok! nagyon gratulálok minden "újoncnak" :) idén mikor lesz a kinevezés leghamarabbi időpontja?
Nagyon, nagyon gratulálok mindenkinek!!!!Engem szerintem nem vettek fel, de ez van:) Örülök nektek!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02