LLM képzés Európában

satine # 2006.09.09. 07:32

köszi szépen! hát pénz az kell hozzá, ezért még előbb dolgozni kell kint,mert itt ennyi pénzt pályakezdőként sosem rakok össze..... :(

Eweol # 2006.09.09. 00:00

en is drukkolok, tulajdonkeppen rengeteg lehetöseg van, csak egy kis penz is kell hozza...

Eweol # 2006.09.09. 00:00

en is drukkolok, tulajdonkeppen rengeteg lehetöseg van, csak egy kis penz is kell hozza...

Vadalma # 2006.09.07. 16:08

sok sikert, drukkolunk :)

satine # 2006.09.07. 15:39

nem vagyok és nem is leszek ügyvéd, és én valóban azért tanulnék kint mert érdekel (human rights témakörben). hogy utána mihez kezdek, nem tudom, de reménykedem abban, hogy külföldön is találhatok munkát ilyen végzettséggel, esetleg nemzetközi szervezetnél. meg persze, az angol tökéletesítése sem utolsó szempont. Az USa meg hát messze van és nagyon macerás. Kihasználnám inkább az EU adta lehetőségeket.....

Vadalma # 2006.09.07. 10:13

akkor zárójelesen én is megjegyezném, hogy én nemzetközi jogi területen dolgozok, és itt is pénzkidobásnak tekintjük :)

külföldön csinálni LLMet csak a nyelvtanulás miatt jó, de arra tényleg nagyon-nagyon. gondolom, Satine is ezért menne ki.

nemzetközi ügyvédi irodák pl. csakis azért keresenek LLMes jelentkezőket, mert az - ellentétben a rengetegféle nyelvvizsgapapírral- valóban jelent egyfajta garanciát a szaknyelvi ismeretre.

Eweol # 2006.09.06. 19:04

konkrétan nem ajánlok egyetemet, csak egy zárójeles észrevétel, ha nem nemzetközi területen dolgozol, akkor pénzkidobásnak is tekinthetjük az LLM-et. Ha mindenképpen ilyen fokozatot szeretnél, akkor inkább az USA-t javaslom.

satine # 2006.09.01. 11:37

szeretnék jövőre elvégezni egy LLM kurzust valamelyik európai egyetemen. érdekelne olyan jogászok tapasztalata, akik már végeztek ilyen helyen. Elég borsos tandíjakkal kell számolni, ezért nem mindegy, melyik helye(ek)re adom be a jelentkezésem. köszi