mit érdemes elsőévben felvenni?

Legislator # 2006.09.12. 14:43

Zeller Ágnes is annyit tud az ügyészi törvényességi felügyeletről, mint az átlag oktató. (Semmit). Méghogy elnyésző! Ha ez nem volna, semmi törvényesség sem volna ebben az országban, mert a Kig. Hiv. tudjuk, mit ér... Egyébként tanársegéd csak dékáni engedéllyel államvizsgáztathat. Jobb lett volna először a büntetőjogi (büntető eljárásjogi) tevékenységről beszélni (vádképviselet).

Sunshine after the rain.

Dr.Attika # 2006.08.28. 07:12

Igy már értem. Az államvizsga régen azt jelentette az egyetemen, hogy az állam tiszteletben tartja az egyetem autonómiáját, a képzés szabadságát , de ahhoz, hogy a kibocsájtott oklevelet elismerje bizonyos feltételeket szab. Nálunk erre van egy IM rendelet. ( Számát most fejből nem tudom.) Sőt a vizsgáztatók közé elküldte embereit, vagyis ült minden bizottságban egy "állami ember". Én ezért csodálkozom az állam vizsga záró vizsgává történő átkeresztelésén, mert az állam ezen óhaja még mindíg fennáll tudtommal.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.28. 06:55

Az egyszeri kereskedő válaszolgatott így a különböző északi országban gyártott gombot kereső vevőnek:

• Norvég gomb nincs, svéd gomb nincs, finn gomb sincs...
Dr.Attika # 2006.08.28. 06:52

Ezt nem igazán értem.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.28. 06:22

Semmiféle skandináv eredetű rövidárut illetve kiegészítőt nem tartok...

Dr.Attika # 2006.08.27. 22:29

Dícséretes. A negyedik év második félévéig én sem éreztem az Uv. hátrányait. ( Nem volt.) Viszont az ÁV-n kaptam"bélást" úgy, hogy a négy kollokvium mind négyes volt. ( büntetőjog). Az áv. számonkérési rendszere nagyon megdöbbentett. A vizsgabizottságok többségének hozzáállása meg gyalázatos. Fel sem fogják, hogy az egyest nem a vizsgázónak, hanem saját magának adja. Példa esetemben. Alk-közig Áv-n egyik tételem az ügyészség volt. Elmondom amit lehet és államizsgához méltóan elkezdem, hogy szeretném az ügyészség közigazgatási határozatok törvényességi eljárását bővebben kifejteni. Erre egy huszonhat év körüli tanársegéd ( Zeller Ágnes azt hiszem) letorkol, hogy az ügyészség ezen jogköre elenyésző, "Beszéljen másról!" Mondja ezt az után, hogy én mint vámszakértő vámigazgatási ügyben nem egyszer, de a vizsgát megelőzően egy barátomnak pont ezen eljárás keretében értem el, hogy több millió forint kára legyen. Persze kegyesen megkaptam a kettest.
Nos KBS vannak az egyetemi évek és vannak az államvizsgák. Illetve un. záróvizsgák. KÉRDÉS: Mi a különbség a ZÁRÓVIZSGA és ÁLLAMVIZSGA között?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.27. 21:55

Köszönöm a biztatást. :) Nem hiszem, hogy gond lenne.
Dicsekvés On: a négy évet három utóvizsgával csináltam végig - de azokon is 2 négyesre illetve egy hármasra javítottam. Dicsekvés Off

Dr.Attika # 2006.08.27. 21:46

Legyen kitartásod!Az utolsó év annyit jelent, hogy októberig előadnak, Te hallgatod. Ezt követően vizsgáztatnak. Megszerzed az abszit. Boldog vagy és jövő januártól jönnek az Áv-k havonta, mint kolléganőinknél a természet adta kellemetlenségek. Viszont mindezek után az utolsó Áv-n kimondott legalább megfelelt olyan soha többé elő nem idézhető kellemes érzést ad, hogy úgy véled ezért érdemes volt megszületni.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.27. 21:28

10.
Az utolsó évet kezdem.

Dr.Attika # 2006.08.27. 21:25

A mégegy kicsit minimum öt hónap?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.27. 21:06

Még egy kicsit:)

Dr.Attika # 2006.08.27. 21:03

KBS jól értem, hogy Te Pécsett vagy joghallgató?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.27. 15:39

Azigaz. Mindamellett több szabolcsi(szatmári, nyírségi, beregi) csoporrtársam is van. Meg járnak hozzánk Salgótarjánból, Kazincbarcikáról is. Egyébként Pécs tulajdonképpen mindenhonnan messze van. Már Komlót kivéve. :)

erzsebetkocsis # 2006.08.27. 15:12

de mivel én sz-sz-be megyében lakom, így pécs "cseppett" messze van :) mire oda elutaznék meg vissza...

azért db csak 80 km

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.27. 14:48

Pécsen csak havonta van konzultáció. Átlagosan.

erzsebetkocsis # 2006.08.26. 13:20

a DE-ÁJK-ra.

több érv szólt mellette (közelség, 2hetenti konzultáció), azért ez és nem más. úgy látszik, a debreceni felsőoktatástól én már nem szabadulok :)

első körben ijesztőnek tűnik a kredit-tárgyas-lista, de talán többedévre megszokom :)

túl sok mindent kell összeszerveznem, de talán tényleg járhatok, ha már felvettek. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.25. 15:34

fősulin max 15 tárgyam volt :)

A minta tanterv szerint a DL-tagozatos jogászképzésben sem lesz több soha egy félévben 10-12 tárgynál. Ne tévesszen meg a sok választható tárgy, azokat nem kell ám mind abszolválni.
Hova fogsz járni?

erzsebetkocsis # 2006.08.25. 13:49

akkor csak nekem szokatlan az a hosszú lista?

fősulin max 15 tárgyam volt :)

eleve a kredit rendszer fura, az én időmben még nem volt. 6 év alatt ennyit változott a világ...

dzsilav # 2006.08.24. 14:39

Minden egyetem jogi és egyéb karán létezik egy ajánlott tantárgyfelvételi lista.Én azt mondom, kivétel nélkül vedd fel azokat a tárgyakat, amelyeket a listán feltüntetnek.
Az első féléved különben sem lesz olyan egetverően nehéz, hogy ne tudd teljesíteni.

erzsebetkocsis # 2006.08.23. 18:05

sziasztok,

milyen tárgyakat érdemes/kellene felvenni az első félévben?

mennyi kredit kell félévenként?

köszi a tanácsokat!