A hozzászólás (és a felhasználó) törölve.
Oktatással kapcsolatban
Mert akkor mindegy, hogy akadémiai doktor vagy-e, vagy sem:))).
Sunshine after the rain.
Andzsin, te nem vagy véletlen már egyetemi tanár:)))?
Sunshine after the rain.
Sunshine after the rain.
Elnézést, én levelezőn végeztem, és mégis tanársegéd lettem. A többit inkább mélben beszéljük meg.
Sunshine after the rain.
Andzsinszan!
Amúgy már régebben kiderült valamelyik hozzászólásodból, hogy tanítasz, ezért gondoltam is, hogy te fogsz válaszolni.
Köszi, hogy leírtad, hogy szerinted hogyan mehet a dolog, de elmondanád azt is, hogy veled konkrétan miként történt? Hogy lettél tanár?
Nekem valaki azt mondta, hogy az adott tárggyal kapcsolatban vegyek fel minden létező kurzust, meg a szakdogát is abból írjam stb. aztán majd meglátjuk.
Köszi előre is.
Hi Dragunov!
(Ez valami orosz név?)
Egyébként én is levelezős vagyok. :)
De szerintem nem szabadna, hogy ez a tény önmagában meghatározza, hogy ki lehet oktató vagy ki nem.
Köszi az infót!
Eccer valaki felfedezi, hogy tehetséges vagy...ennyi...
viccen kívül: mivel manapság nincsen pénz, ezért jóideig nagyon nehéz lesz teljes státuszt kapni, bár nem lehetetlen.
a rendes útja a dolognak, az az, hogy valamelyik oktató rájön arra, hogy "te is akarsz" valamit és el kezd "szponzorálni"...mondjuk tarthatsz órát...stb. soxor persze pénz nélkül...csak úgy...ha külsősként tanítasz, az mindig eccerűbb...ha főállású akarsz lenne, akkor ma már ez úgy kezdődik, hogy diploma után 3 év PhD képzés, és minél hamarabb fokozat, ha szerencséd van, közben még kapsz valamilyen státuszt is. Az új Ftv. szerint :
"(1) Ha a felsőoktatási intézmény foglalkoztatási követelményrendszere szigorúbb
előírást nem tartalmaz,
- a tanársegédi munkakörben történő alkalmazás feltétele a doktori képzés
megkezdése,
- az adjunktusi munkakörben történő alkalmazás feltétele a doktorjelölti jogviszony
létesítése."
Speciel az Eltén az adjunktusihoz már PhD kell, nem elég a doktorjelöltség. Aztán jó sok idő kell ahhoz, amíg valaki átléphet egyik létráról a másikba és ha minden nagyon rosszul fog menni, akkor a professzori kinevezés átmegy megint akadémiai doktorságba...
lehet ezt ragozni....
Sziasztok!
Azért nyitottam új topicot, mert érdekel a téma, nevezetesen az oktatás, és még nem találtam hasonlót. Ellenben, ha már van, bocsi.
Az lenne a kérdésem, mivel úgy tűnt, hogy vannak itt a fórumon oktatók, de másoktól is szívesen veszek bármilyen információt, hogy mi az útja annak, ha valaki szeretne egy egyetemen "ottmaradni" tanítani?
Előre is köszönöm a válaszokat, és a segítséget!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02