nem szeretnék panaszkodni, de azt azért elmondom, hogy kb 200 önéletrajzot küldtem el közigazgatási szervekhez és volt, ahonnan nem is kaptam visszajelzést.
ekkor maradt az ügyvédjelötkedés, ami az elején nagyon tetszett, mivel érdekes ügyeket kaptam és nem kellett sorban állnom földhivatalban, bíróságon.
minden szép és jó volt.
aztán jöttek a túlórák, először csak reggel 8-tol délután fél 6-ig dolgoztam, aztán most közel két év után este 8-kor megkérdezem, hogy elmehetnék-e, rendesen kínosan érzem magam, hogy lehet túl korán abbahagyom a munkát.
hozzáteszem, hogy simán meg lehetne csinálni ezt a munkát is délután 5-ig, ha nem lenne az az íratlan szabály, hogy főnök előtt nem "illik" hazamenni...
a párom nem igazán érti meg most már az állandó éjszakázásokat és egyfolytában azt kérdezi, hogy "mi értelme van?"
annyit ér, hogy leigazolják a gyakorlati időmet és utána ott leszek szakvizsgával és munka nélkül, mivel lassan családot szeretnénk alapítani, az viszont nem működik, hogy este 8-kor megyek el a gyerekért az óvodába... a közigazgatásba pedig ismerős hiányában mindvégig "létszámstop" miatt nem lesz lehetőségem bekerülni.
szóval a pénz egy dolog, a jövő és a család sokkal keményebb kérdés...