én amikor jelentkeztem akkor nem kérték az erkölcsit
persze tudom legislator a bíróságok az etika érvényesülésének mekkái
XXIII. Jogász Vándorgyűlés
- 1
- 2
A készülő bírói etikai kódex miatt nehéz elkerülnie, mert mindenütt ez jön szembe vele:)
Lehet, hogy mi HEO-val idealisták vagyunk, de meggyőződésem, hogy sokkal több etikus jogász van, mint erkölcstelen. Bár most azt hallottam (nem tudom, igaz-e); hogy állítólag nem fog kelleni erkölcsi bizonyítvány a jogi karokra, és börtönben lévő elítéltek is (mondjuk, távoktatásban) végezhetnek jogot. Nem tudom, kitől, mikor, és hol hallottam ezt (egy hónapon belül volt az eset), de szégyen lenne, ha ez valaha is bekövetkezne. (Itt azért több akadály is felmerül az elhelyezkedésnél, de a maffia majd jól "elhelyezi" őket). Mit tudtok erről?
Sunshine after the rain.
én nem akarom bántani az előadót de ha én lennék az ő helyében kerülném a témát mert így sajnos azt kell hinnem róla, hogy tudomást sem akar venni a nyílt titoknak számító visszáságokról és ezzel legitimálja a jelenlegi rendszert
én mint idealista akkor értenék egyet vele ha /szankciókat is tartalmazó/ reformokat vezettetne be a rendszerbe
mert különben csak porhintés az egész
Szerintem mi Legislatorral elég idealisták vagyunk...
Jogos a felvetésed, rite. Szomorú, hogy olyan világot élünk, ahol ez a két fogalom már többnyire csak a humor kategóriában fér meg együtt. De szerencsére tisztelet a kivételnek, és jó, hogy van, aki ezt még komolyan veszi, előadást tart, ír róla, hisz benne. Sajnos nemcsak a jogászi hivatásban, de életünk sok területén hiányzó fogalom az etika. De remélhetőleg vannak még és lesznek idealisták, akik nem adják fel ...
Etika és jogászi hivatás
ezt komolyan gondolta az illető????
Igen, kiváló ember.
Sunshine after the rain.
Lomnicit meghallgatnám. Nekem is tanított BJ-t Molnár Gábor, a gazdasági bűncselekményeket. Közérthetően és elég érdekesen adta le az anyagot, különösen a csődbűntettre emlékszem, az nagyon megragadt bennem az előadás nyomán.
O.K., nekem Lomnici főreferátuma élből annak tűnik (Etika és jogászi hivatás, vagy más efféle a címe); valamint még a Dudás-Ivancsics KET.-referátum érdekel (Dudás már kig. államtitkárrá avanzsált a BM-ben), valamint Molnár Gábor, aki nekem Bj.-t tanított, és eléggé szimpatikus ember (most került át a LegFü.-ről IM Főcsoportfőnöknek) a Bj. és a mediáció kapcsolatáról tart referátumot, ez is erőst érdekel.
Sunshine after the rain.
Majd írd meg, ha volt valami gondolatébresztő téma.
Megértelek. Heo222, Téged meg sajnállak, hogy nem leszel ott.
Sunshine after the rain.
Elnézve az előadókat, itt is némi kontraszelekciót vélek felfedezni...
Azért Erdey HÁT-nak feltenném a kérdést, ha józanul tud megjelenni, hogy miért kell a KvVM háttérintézmény-rendszerét 2 év alatt 2x átszervezni, mindezt a hatáskörök teljes összekeverésével. Nem ez az "egyablakos ügyintézés" amit Katika kért tőle...
Lesznek érdekes témák, ahogy láttam, de én akkor sajna dolgozom.
Jön valaki?
Sunshine after the rain.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02