Világosan fogalmazok akkor. Szigorlat után elkezdtem olvasni az 1922-es Martont. A főszövegek gyakran egyeztek a Brósz-Pólay főszövegeivel. Marton volt a forrás.
Sunshine after the rain.
Világosan fogalmazok akkor. Szigorlat után elkezdtem olvasni az 1922-es Martont. A főszövegek gyakran egyeztek a Brósz-Pólay főszövegeivel. Marton volt a forrás.
Sunshine after the rain.
Hát a Brósz-Pólay megasan a legjobb jogi tankönyv a mai napig és nem is fogják überelni soha! A Hamzáék féle könyv már csak azért tudott megszületni, mert szegény Brósz meghalt, nemhiszem ,hogy életében kitúrták volna és sajnos meg sem közelíti a Brósz-féle könyvet. Nem is ragozom tovább, mert felesleges.
Köszönöm a hozzászólásokat!
(Az aulában én is olvastam a hirdetést, meglátom 26-án.)
Rosszul fogalmaztam. Van egy kollegiális adásvétel, olyan szeptember vége felé tartják az ELTÉ-n, és ott vettem jó (ám használt) könyveket.
Sunshine after the rain.
Ott többször vettem jó könyvet.
Sunshine after the rain.
Dorotea, egy ötlet: múlt héten jártam benn az egyetemen(ELTE), és láttam az aulában hirdetőtáblán, ajánlgattak többen eladó első éves könyveket. Szerintem nézd meg ott.
Szerintem a Földi-Hamza nagyon jól szerkesztett tankönyv. Én sem válnék meg tőle.
Az egyik barátom eléggé rosszul járt RJ-ból. Félévet ismételt, és...meglett a jeles! (Nem a két nagynál ugyan). Õ azóta az ajtó kitámasztására használja az opus magna-t.
Sunshine after the rain.
Ahogy egy antikvárius szokta mondani: "Legislator Úr, akkor kell venni, amikor van." Igen nagy igazság, mert pl. azóta sem láttam Marton Gézát, nemhogy első kiadást, de még a magánjogi felelősség rendjéről írt munka reprintjét sem. Milyen jó lenne egy dedikált Marton! Sőt, dedikált Magyary Zoltánt ígértek. Nagyon várom.
Sunshine after the rain.
Legislator ez már mazohizmus. Szigorlat után római jog könyvet venni :) Nekem kellett 3 év a viszga után, mikor újra meg mertem közelíteni. :) AMúgy úgy mint olvasmány érdekes, és nem is annyira gáz a Földi Hamza féle könyv. A Brósz Pólay féle azért kicsit szárazabb volt, amennyit olvastam belőle.
Néha hasznosak -ahogy Földi Professzor mondaná-kontraszttankönyvek.
Sunshine after the rain.
Sajnos én csak a második félévben jutottam hozzá....
A kötelező könyv mellett szorgalomból nehéz kézbe venni......
Emlékszem! Debrecen, 1922 az első kiadás, de a Földi-könyv szerint az 1934-es a mű legjobb kiadása (ha jól emlékszem).
Sunshine after the rain.
Néha tényleg nagyon hasznos, én RJ szigorlat után vettem meg. Akkor értettem meg, hogy az utilis nemcsak hasznosat jelent a latinban, hanem a jogi nyelvben indokoltat is.
Sunshine after the rain.
Nekem a 34-es kiadás van meg,de csak javasolni tudom annak,aki elsőre nem érti meg azt a másik vaskos könyvet.
Nekem megvan a Marton első kiadás (Debrecen, talán 1920). Poénos lenne, ha valaki jelezné vizsgán, hogy abból akar leszigorlatozni. Egyébként az USÁ-ban és az Egyesült Királyságban szokásos az, hogy a nagy előd neve alatt fut a könyv (lásd: Dicey-Morris Nmj.-ből), de odaírják az aktuális "gondozó" prof.-ot.
Sunshine after the rain.
Ami engem illet már kivágtam a kukába a könyvet.
Az eredeti művet elég lenne tanulni ,az átdolgozás sokszor csak rontott rajta és egyes helyeken kifejezetten érthetetlenné vált.
Javaslom Marton Géza könyvét a 30-as évekből.
Teljesen világos és egyértelmű könyv,azt kellene tanítani,alapnak kiváló és elég.
Nekem anno 228 beugró és 225 tétel volt a szigorlaton,sok értelme nem volt,csak annyi,hogy a perverz tanárok élvezenek egy nagyot.......
Nekem megvan, de nemigen kívánok megválni tőle, és nem is nagyon hinném, hogy mások szivesen tennék.
Annak ellenére, hogy szerintem enyhén szólva is hajaz a Brósz-Pólayra. Ez ugyan szerepel a borítóján, de nekem egy kicsit sántít, hogy eredeti műnek tüntetik föl.
Kedves Mindenki!
Nagy szükségesm lenne az alábbi könyvre:
Földi András-Hamza Gábor: A római jog története és institúciói
Használtan jó, esetleg valamennyit fizetnék is érte, de most kellene nagyon. ( anyagi okok miatt is jó lenne, ha valami használt előkerülne valakinél)
Köszi előre is!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |