Cambridge-i jogi diploma

Lattmann_Tamás # 2006.07.18. 15:59

Mivel a Pázmány idén megint kiplakátolta mindenhol ezt a dolgot, szükségesnek tartom megjegyezni, hogy amit "adnak", az természetesen nem diploma (angolul tudók előnyben), de nyilván marha jól hangzik.

Lelkük rajta.

Legislator # 2005.05.20. 17:11

A más egyetemen indított fr. és ném. képzés is egy szóval jellemezhető: parasztvakítás.

Sunshine after the rain.

Law1 # 2005.05.20. 15:28

Szia Laura!

Véleményem szerint nem érdemes egy ilyen projektbe belevágni és eszméletlen sok pénzt kidobálni az ablakon. Bár nem tudom, hogy egy ilyen diploma mennyibe kerül, de van egy elképzelésem. Igazából azért nem érdemes belevágni ebbe szerintem, mert az ott szerzett jogi ismereteket nem nagyon fogod tudni kapacitáltatni Magyarországon. Egy szempontból lenne igazából jó, az a szakmai szókincs bővítése. Erre viszont elég egy sima 1-2 éves L.L.M. tanulmány külföldön, ami sok országban ráadásul ingyenes. Én még egy budapesti nemzetközi ügyvédi irodától nem hallottam, hogy keresnének valakit, aki ismeri pl. az angol energiajogot, a francia társasági jogot vagy a német polgári perrendtartást. Egy valamire megy ki igazán a játék, amikor külföldi diplomával (pl. L.L.M.) vagy munkatapasztalattal rendelkező jelölteket keresnek: a magas szintű nyelvtudás! Az adott ország (ahol sikerült munkatapasztalatot vagy diplomát szerezni) jogrendszerének ismerete gyakorlatilag 10-ed rangú.

Tehát summa summarum a helyedben máshogy fektetném be azt a rengeteg pénzt, hisz az ügyvédi irodák részéről fennálló valódi elvárásokat kevesebb pénzért és talán hatékonyabban is meg lehet szerezni. Talán jól hangzik az életrajzban, hogy cambridge-i diploma – és még az is lehet, hogy 1-2 sznob iroda bukni is fog erre – de szerintem nagy átlagban azt a véleményt fogják képviselni az irodák, hogy ez a cambridge-i diploma nem hoz nekik több pénzt a kasszákba, mint pl. egy osztrák L.L.M. diploma.

lauraa # 2005.05.20. 15:05

Sziasztok!

Teljesen új vagyok a forumon.

Segítségre lenne szükségem. Az ELTE-n most 4 éves vagyok és a Pázmány honlapján láttam egy hírdetést, hogy a Pázmányon indul egy 2 éves jogi képzés mellyel megszerezhető egy cambridgei jogi diploma is. Mivel elég drága, kérdésem egy ilyen diploma mennyit ér ma a magyar munkaerő piacon? Érdemes e belefektetni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Lauraa