Gürizés minimálbérért


reménytelenség # 2008.10.01. 16:38
mennyél inkább rendőrnek,vagy apeh közép színtü segg---
  • -nak.szerintem sokkal nagyobb az esély rá,hogy nem leszel egy idegi selejt,munkanélküli.végzett jogászként túlképzett leszel,ill rettegni fognak tőled a munkaadók.pláne vidéken
Kacsa11 # 2008.10.01. 16:44

Kedves melange,

szakjogászképzés helyett LLM-ben gondolkodjál, ha tényleg jól tudod a 2 nyelvet (legalább angol az egyik, és német vagy francia a másik) valamint külföldi ösztöndíjakban

Legislatorral mélységesen egyetértek: a tehetséget és rátermettséget nem adják sem a nyelvvizsgával, sem a diplomával...

Kedves Mohos doktor,

csatlakozom kbs-hez és Egyjogászhoz:
az én szüleim (rokonságom) is senkik a jogi karrierem szempontjából...
bizonyos területeken meg nem is számít, hogy kinek a kije vagy, mert túl sok forog kockán ahhoz, hogy a havernak jópofizzanak...
de tény, hogy bizonyos területken katalizálhatja a karriert...:)

Kacsa11 # 2008.10.01. 16:46

Kedves reménytelenség,

akkor jelentkeznék rendőrnek, ha már pizzafutárnak sem vesznek fel...
de lehet, hogy még akkor sem.

reménytelenség # 2008.10.01. 16:50

ha már bent vagy a seggnyaló rendszerben,akkor már csak nya... kell.így van csak esélyed némi pénzre.kivéve ha a papa,vagy a mama,vagy te/ez a ritkább eset/,vagy mind /közel vagytok a tűzhöz.az teljesen más tészta.úgyvan itt minden mint ukrajnában.pénz beszél...az iskola a legkevesebb

Eweol # 2008.10.01. 16:51

Ha már semmi sem garancia akkor minek van értelme..

Ha csak a garancia miatt akarsz bármit is tanulni: a következő években(-tizedekben) pl. orvoshiány lesz, még ha talán nem is minden szakterületen.
Jogászhiány egyelőre nem várható. 2-3 felsőfokú nyv-val Bp-en kívűl szinte bárhol könnyen "túlképzett" leszel, számos olyan jogi munkakör van, ahol tényleges idegennyelvismeretre nincs szükség. Ha nemzetközi munkakörnyezetet céloznál meg, akkor természetesen feltétel, de ezekből az álláshelyekből van kevesebb. Közig. álláshírdetésekben is gyakran szerepel pl. középfokú angol v. német stb. pedig valójában semmi szükség rá a tényleges munkavégzéskor.

A elképzeléseid még változhatnak egy-két év alatt, hacsak nem minden nap úgy ébredsz, hogy ügyvéd akarok lenni! :-)

reménytelenség # 2008.10.01. 16:58

kacsa.még valamire emlékszem,anno a felvételimből."szükség törvényt bont".

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.10.01. 18:09

Valaki, szintén jogász, Béla földije, de nem a szakmában dolgozik, szintén elmondta, ha ma lenne fiatal, akkor legfeljebb traktoros lehetne.

Kacsa11 # 2008.10.01. 19:11

Kedves Legislator,

kbs-nek mélyreható gyakorlata van ebben...

Kedves kbs,

biztosíthatlak, hogy akárhányat is tudsz vagy vélsz tudni, egyiknek sem vagyok sem rokona sem ismerőse...

reménytelenség # 2008.10.01. 20:42

én rendőr-járőr pályakezdésre gondoltam.ugyanis ha szeret tanulni akkor legalább már bent van,és még ki is taníttattják.a szomszédom is járőrként kezdte az unokatesóm meg titkárnőként.ma ők kb 300000körül keresnek.+had ne mondjam...ja és kitaníttatták őket.ez nem húsz éve történt hanem most!aki meg elvégzi nagy áldozatok árán,az meg nem kap munkát.-mondván,hogy minek tanultál annyit.?ma már nem igazán létezik az,hogy kivülről keresnek jogászt.-szerintem.és ez egy nagy baj -szintén-szerintem.járőrként kell kezdeni aztán nyalni,nyalni,nyalni,

reménytelenség # 2008.10.01. 20:49

+tanulni,és még térítenek is!azért elég felháborító,hogy egy harminc-akárhányéves ember,aki két évvel nyugdíjazása előtt végezte el a jogot -elmegy nyugdíjba,és szerintem hozzám,meg az áldozatvállalásaimhoz képest ennyi pénzt visz haza,mikor a rendőrségnek szinte semmi hasznot nem hozott.+most nyugdíj mellett elveszi előlem a jogi munkát is.gondolom kap ezért az egy év jogi munkáért vagy fél milliót,vagy ehhez közelit,mert jogászként nyugdíjazták...

reménytelenség # 2008.10.01. 21:02

bár már azt mondják,hogy egy rendészeti szakközépben magasabb a színvonal mint azon a néhány ezer jogi karon...nehezebb is bejutni.

Impossible # 2008.10.06. 21:50

melange,

"Túlképzés csak rossz jogászokból van." - idézet egy jogon tanító professzortól. Először ismerd meg, milyen ez a dolog, be lehet nézni egyetemekre előadásokra, beszélgethetsz hallgatókkal, tanárokkal (főleg tanárokkal kellene, mert a diákok saját magukkal szemben sokszor rendkívül elfogultak :D ). Tájákozódj, és ha az a benyomásod, hogy tetszik a dolog, sőt, ez a szíved vágya, az álmaid netovábbja, csak akkor menj jogra. Ha nem így van, akkor tökéletes időpazarlás és mazohizmus. Gondold át, milyen képességekkel rendelkezel, és hogy ilyen képességekkel rendelkező emberre hol van szükség, hol tudnád leginkább megmutatni az adottságaidat, hol tudnád azoknak leginkább hasznát venni. Személyes véleményem, hogy jogásznak menni nem sok értelme van, ha van hozzá affinitásod, csinálj valami mást, jogásznak azok menjenek, akik arra születtek (értsd: ezirányú képességeik vannak), ÉS bele vannak buzulva a jogba. A többiek számára időpocsékolás és szenvedés.

Impossible # 2008.10.06. 22:00

Kacsa,

És meg is neveznél néhány (de nekem elég 1 is) olyan területet, ahol nem számít, kinek a kije vagy? :D Árad belőled az optimizmus, ez tetszik, csak még hiányolok valami konkrétumot. :D

Avita # 2008.10.07. 11:47

Kedves Reménytelenség,

ezúton kikérem magamnak a kollégáim nevében éppúgy, mint a sajátomban a "középszintű apehos s...nyaló"-t.

Hidd el, az égegyadta világon senkinek nem kell nyalni ahhoz, hogy az APEH-ba felvegyenek, ha meg már benn is vagy, illúzió azt gondolni, hogy bármilyen tanulást kifizetnének.
Adó szakjogászit úgy jártam végig, hogy fizetés nélküli szabival mentem az előadásokra és utóbb sem kaptam emiatt (ti. másoddiploma) több fizetést.

Rol86 # 2008.10.07. 12:05

Kedves Avita,

kérlek ne vicceljünk, hogy egy szakjogász képzést másoddiplomának kéne tekinteni.

Ezen az alapon adjunk külön diplomát egyetem közben arról is, hogy valaki letette az összes vizsgát büntető anyagi-eljárásjogból és bűntetésvégrehajtásból.

Egyjogász # 2008.10.07. 12:55

Kedves Avita,

A szakjogászi megítélése máshol is hasonló, azaz az ehhez affinitást érző kollégák a szakjogászi képzést nálunk is szabadidejükben végezték, ill. ezért nálunk sem kaptak béremelést. (Ugyanis ez nem másoddiploma.)

Szerény véleményem szerint egyébként a jelenlegi jogászi képzési rendszerben a szakjogászi a "jó, ha van, de minek" kategóriájába tartozik, egy ingatlanokkal foglalkozó ügyvéd ismerősöm pl. konkrétan azért végezte el az ingatlanjogi szakjogászit (lehet, hogy más a pontos neve), mert "egy ingatlanos ügyvédnek jól mutat a névjegyén".

Egyjogász # 2008.10.07. 13:01

Egyébként, amit az APEH-ról írtál, abban igazad van, pár éve én is jelentkeztem oda, és csont nélkül (minden ismeretség és nyalás nélkül) felvettek.
Az más kérdés, hogy végül mégsem kezdtem el ott dolgozni, mert egy másik vas, amit a tűzben tartottam, jobban bejött.
Akkor én kérdeztem, hogy ide a jogászoknak kell-e adó szakjogászi, mert, ha kell, elvégzem, a válasz az volt az APEH-es hölyg részéről, hogy ha a szakvizsgája megvan, minek kellene?

reménytelenség # 2008.10.07. 20:28

kedves Avita!nem bántásként írtam amit írtam,és nem is az apeh volt főleg az amit minősíteni szerettem volna,de azért,hogy nem hagyjam szó nélkül irományodat megjegyzem,hogy te valószínüleg egy álomvilágban élsz,amikor azt mondod,hogy mindenkit felvesznek meg stb...hidd el,hogy pl én sem igazán vagyok-mint már azt mondottam-a szar meló híve,behajtás stb,tettenérés,-de mikor mindenhol zárt ajtók állnak egy csöves jogász gyerek előtt,vidéken,-hát hogy úgy mondjam elég nagyképüség volna ha válogatna.ja,-és még egy ilyennek is örülnék!mégegyszer bocsánat kedves Avita,de azért jó lenne,ha néha a fejedet kidugnád a homokból!

reménytelenség # 2008.10.07. 21:33

továbba is fenntartom azon véleményemet,hogy egy csóró-De!fantáziával rendelkező pályakezdő jogászjelölt,/JA ÉS CSAK EGY OLYAN ÁTLAGOS KÉPESSÉGÜ,NEM ŰRJOGÁSZ/először jusson be a szervezetrendszerbe.akármilyen szinten is!mert jóval nehezebb!-sőt egy csóró számára lehetetlen!lediplomázottként bejutni a hivatalba,stb.mint elvégezni az egyetemet.viszont ha már bejutott.-akkor ha igazán akaRJA,NINCS ELŐTTE AKADÁLY.MUNKA MELLETT IS LEHET TANULNI,HA A SZÜRKEÁLLOMÁNY ÁLLANDÓAN SARKALLJA.SAJNOS EZ ELÉG NAGY BAJ KEDVES KOLLEGÁIM!

reménytelenség # 2008.10.07. 21:57

a tények elsősorban vidékre értendőek

Legislator # 2008.10.08. 07:39

Űrjogász:-))). Zűrjogász, világűrjogász...


Sunshine after the rain.

bandeeraz # 2008.10.08. 09:54

Tehát: aki ismeretség nélkül szerez jó állást, az hülye!

Avita # 2008.10.08. 13:55

Ja, álomvilágban élek, az adóhivatalnál álmodom... :))
még csak nem is "színes tintákkal", mert a kék is elfogy ilyenkorra, uis irodaszert csak januárban osztanak... :D

A szakjogászit nem is fényezésképp, sem reklamálásból említettem, mármint tudom, hogy máshol sem eredményez feltétlenül kézzelfogható előnyöket. Merő érdeklődésből, ill. a reménybeli "névjegyre" gondolva csináltam meg, de ez végül is mindegy. Az biztos, hogy nem olyan szintű, mintha mondjuk PSZF-t, vagy közgázt végezne az ember. Csak arra próbáltam rámutatni, hogy a Cég aztán senkinek semmi ilyesmit ki nem fizet, sőt, sokan vannak, akik II. besorolásúként nekifogtak a továbbtanulásnak abban a reményben, hogy ha végeznek, akkor előresorolják őket, de ez sem történt meg..

Kedves Reménytelenség, az APEH munkaköreinek nagy részére pont jó a jogász végzettség, és hidd el, hogy bármire felvesznek. Lehet, hogy elsőre nem pont "jogász" munkakörbe, hanem mittomén adóalanyosnak vagy revizornak, de ezek a pályád szempontjából éppolyan hasznosak, ha nem jobbak, mint határozatokat és felterjesztéseket írkálni. Életre nevel... :))) Tökkomolyan mondom, szeretek itt dolgozni!

Impossible # 2008.10.08. 20:05

És ki mit szól a másoddiplomát nyújtó külügyi képzéshez? Annak lenne vajon értelme?

Legislator # 2008.10.09. 10:23

Az valami parasztvakítás?


Sunshine after the rain.