Gürizés minimálbérért


reménytelenség # 2008.08.27. 18:51

úgy gondolom,hogy a probléma,és ennek írásbeli megnyílvánulás ugyanúgy az élet része,és igenis sírni kell.ha van rá okunk!akinek nem tetszik az írjon más topicba.én sem szoktam írogatni összevissza minden topicba.

reménytelenség # 2008.08.27. 18:51

úgy gondolom,hogy a probléma,és ennek írásbeli megnyílvánulás ugyanúgy az élet része,és igenis sírni kell.ha van rá okunk!akinek nem tetszik az írjon más topicba.én sem szoktam írogatni összevissza minden topicba.

reménytelenség # 2008.08.27. 19:02

igenis nem kell szégyelni,hogy sírunk!ez egy természetes dolog,ha az ember nem találja magát hasznosnak.nem a drog az igazi megoldás a problémára. nyomjuk ki magunkból a gőzt!és ne nyeljük le!úgygondolom,hogy nem ártok én senkinek azzal,ha néha beírok ide a problémámmal.tudom én,hogy nem fog senkisem felhívni holnap,hogy zoli gyere mert elájultak tőled,és téged akarnak x falu jegyzői székébe!ilyen hülye talán azért még én sem vagyok.de jólesik néha megosztani a problémámat másokkal,főleg /valamilyen értelmű/ kollegákkal.de a sírás közben keresem én a megoldást!

reménytelenség # 2008.08.27. 19:06

aztán addig sírok,amig meg nem lelem a helyemet.legalábbis nem másokból élek+azt csinálom amiért küszködtem.nem szeretem a tétlen embert!

shiiva # 2008.08.27. 20:14

A malis vituperari laus est.

Shirley5 # 2008.08.27. 20:22

Kbs!

Komolyan - eltekintve a korodtól, a végzettségedtől és bármilyen "kvalitásodtól" - Te vagy az az ember, aki miatt néha lesütött szemmel kell hallgatni a laikusoktól, hogy milyenek a jogászok...Helyetted is szégyellem magam, leginkább azért, mert a diplománk és a dr. ugyanaz a nevünk előtt...De a színvonalad kritikán aluli...
Arról nem beszélve, hogy jobb, ha összehúzod Magad és nem megyünk bele abba, hogy MÉG MANAPSÁG IS a jogász pálya ALAPVETŐEN FÉRFI KÖZPONTÚ. Vitatkozhatsz Vele, ha akarsz, de a tapasztalatokat nem tudod megcáfolni. Egy nőnél (a h..p.., ahogy Te illetted roppant férfias és magas szellemi színvonalon..) az elhelyezkedés, a helytállás, a fizuemelés még nehezebb, (megjegyezve általánosságban nem csak ezen pályán sajnos..)mégis látod, hogy van, aki képes rá!!!!
Mondd, fel sem merül Benned, hogy a "hiba az Ön készülékében van"???
Keresd Magadban a szálkát és amikor valaki SEGÍTENI próbál, inkább merülj mélyen Magadba és gondolkozz el, hogy Te miért ezen a véleményen vagy a topic-ról/on...
Én kb. Shiivához hasonlóan "jártam el" és képzeld bejött..rém furcsa!! És még ismerek számos "szerencsést", akik nem minimálbérért güriznek (nem mellesleg mi is azt hallgattuk annak idején az egyetemen, h éhen fogunk halni...)!Azoknak üzenem, akiket nem a sírás-rívás és a negatív hozzáállás érdekel ezen a fórumon, hogy igenis lehet és kell próbálkozni és tenni azért, hogy a jelöltség ne legyen kiszolgáltatva!Kezdődik ez a képzettségnél, folytatódik a hozzáállással és a "kiállással"..
Akinek meg ez nem a kenyere, az ne jöjjön/menjen jogra, a sült galambra várakozás könnyű, ámde annál eredménytelenebb...

szóval Kedves Nagybali, tanulni, tanulni, gyakorlatot szerzni és minden eshetőséget kihasználni, ami az utadba adódik. „Mindenki a Maga szerencséjének kovácsa”... Lehet ezzel vitatkozni, csak nem érdemes...Inkább azt tanácsolnám, hogy az energiát, amit az ellentmondásra pazarolnak a pesszimisták, fordítsák építő jellegű témákra!!!Mindezt persze kedvesen írom, de ettől még valószínű el leszek küldve a p...ba, de ez szintén nem engem minősít....

Kedves Nagybali és akit ez még érdekel!
Kacsa "számait" csak megerősíteni tudom, sőt(és sikerült elég sokat látnom ahhoz, hogy általánosíthassak..)!Persze ehhez sok kedvező tényező együttes fennforgása szükséges, de a tendencia mindeféleképpen afelé mutat, hogy a tudás még mindig érték egy ügyvédnél, amiért súlyos pénzeket lehet leakasztani...megbízható, eszes jelöltként valamint alkalmazott ügyvédként is, de a szakvizsga után a "beszámlázós" korszakban is szép summáért lehet dolgozni (szó azon értelmében, hogy minőségi munkát végezni színvonalasan)!

Üdv Mindenkinek!

Shirley5 # 2008.08.27. 20:33

Reménytelenség!

sírj, ha jól esik. Add ki Magadból!
De ne süppedj bele, ne ez legyen a vezérelv, mi mentén a napjaid éled. Legyen felépített koncepciód, hogy hogyan tovább és ha valaki építő jellegű kritikát tesz, ne ugorj Neki egyből. Ha nem akarod, ne vedd Magadra, csak ne keseríts el olyanokat, akik már most úgy rendezhetik az életüket, hogy ne legyenek - legalább a munkájuk okán - reménytelenek...
Te leírtad az egyik oldalt, de a személyes érintettség okán a sértettséged - mert van másik oldal is és megérdemli, hogy színt kapjon! -, még ne determinálja a jelöltség pályaképét!
Ütköztessük a véleményeket, lehetőség szerint észérvekkel alátámasztva és dolgozzon ki-ki azon, hogy a helyzet javuljon. Ha mindenki a saját háza táján hozzátesz egy kicsit, talán összeségében is jól lehet kijönni belőle...ne legyünk tétlenek a probléma láttán, hallatán!
Egyébként meg miért nem a jót és a segítő szándékot látod a másik emberben??

Shirley5 # 2008.08.27. 20:37

Kedves Shiiva!

és mi erősebbek leszünk általa :)
valamint: Fortes fortuna adiuvat. :)

NetBandita # 2008.08.27. 20:45

Shirley5,

nem állok senki pártján, ezt a stílust, amit kbs megengedett magának szintén elfogadhatatlannak tartom, de én mégis inkább árnyalnám ezt a szerencsétlen helyzetet.

Nem sűrűn járok a JF-re, mert nem találom elég barátságosnak, vendégmarasztalónak (sőt gyakrabban mondhatom el, hogy lekezelve éreztem magam). Ennek millió oka lehet, nem is megyek bele. Érdekesek a hírek, sok hasznos funkciója van meg minden, de a fóruméletet, a közösséget - már amennyire én tapasztalom (nem teljeskörű) - bizony megilleti a kritika. Ha az emlékeim nem csalnak, shiiva és kbs között már régóta húzódó ellentét feszül, mely csak tovább gyűrűzik. Ennek láttuk egy negatív kilengését a mai napon. Magam sem értem, hogy lehetett olyasmi tartalmat leszűrni shiiva szavaiból, melyek kbs-t ilyen kevésbé civilizált hozzászólásra buzdította, de ha már ítélkezünk mások felett, legalább az alfától kezdjük el megismerni a történéseket.

Azt nem értem, hogy a h.p. kapcsán hogy jön ide a nőkkel szembeni előítélet (noha elismerem, hogy a nőket sok munkahelyen diszkriminálják már a fizetés szintjén is), de egy h.p.-ból ne vonjunk le ilyen messzemenő következtetéseket. (Ha én azt mondom, hogy h.f. akkor a férfiakat diszkriminálom? Ugyan, kérem!)

No, a lényeg, hogy netovább! Csak felhívtam - a szélsőségek elkerülése végett - a figyelmed, Shirley5, egy apró észrevételemre.

shiiva # 2008.08.27. 20:46

köszönöm Shirley.

Kacsa11 # 2008.08.27. 20:48

na ebbe már én is beszállok:
latin nyelvvizsgával szinte kötelező:))))

Ut sementem feceris, ita metes

Kacsa11 # 2008.08.27. 20:53

külön reménytelenségnek egy másik Cicero idézet:

Conqueri fortunam adversam, non lamentari decet

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.27. 20:53

Magam sem értem, hogy lehetett olyasmi tartalmat leszűrni shiiva szavaiból, melyek kbs-t ilyen kevésbé civilizált hozzászólásra buzdította

Pedig kétszer is elmagyaráztam. A figyelmeztető lövést is leadtam. Mindez kevés volt.

Kacsa11 # 2008.08.27. 20:57

ez pedig kbs-nek...ez nem Cicero asszem:

De inimico noli loquier male, sed cogites

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.08.27. 21:06

Érdekes, ha ezt az egész szótörmelék kupacot egy szakember elolvassa, megírhatja belőle a nagydoktoriját.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.27. 21:16

De nem kötelező betartanom, ugye?
Egyébként nem tartalak én sem téged sem Shivát ellenségemnek - hogy melyikőtöket minek tartalak, azt már elmondtam.

Tisztázzunk már valamit: vagyunk néhányan, akik már évek óta válaszolgatunk a Jogi Fórumon a kérdezőknek, próbálunk tanácsot adni, eligazítani őket a jogi természetű problémáikban. Ennek során néha egymással is vitáma keveredünk, amely vita - mégha sokszor éles is - mindig szakmai jellegű.
Nem emlékszem, hogy Shiva túl gyakran adott volna szakszerű, korrekt válaszokat más rovatokban, vagy hogy hatásosan, jól felépítetten érvelt volna valamely szakmai vitában. (Neked már volt néhány próbálkozásod, vélhetően lesz majd jobb is.) Ezek után nem csak azt kellene elhinnem, hogy álomfizetést kap, hanem azt is, hogy ezt a brilliáns és kivételes jogi tudásának köszönheti. Amely tudásból, hogy hogy nem itt még semmit sem mutatott. (Shirleynek sem az öröklés joga vagy a munkajog a szakterülete, hanem a Shiva és a te megtámogatásod.)
Hát nem. Sic Rhodus, sic salta!

reménytelenség # 2008.08.27. 21:30

hát igen Tisztelt Kacsa...de nem értem,hogy akkor meg miért van ez a topik!?Az Isten is hét nap alatt teremtette a földet,a balszerencse sem oldódik meg egyik napról a másikra.ö- ja és most jön,hogy akkor miért is van ez a topik!?

Kacsa11 # 2008.08.27. 21:40

Kedves kbs,

éppen próbáltam zöldágra vergődni veled, de te megint kezded a személyeskedést...
ráadásul más, általad nem ismert emberek szakmai szinvonalát minősíted...
az ő nevükben nem kivánok erre reagálni, de a sajátomban nagyon is:
más rovatokban azért nem nagyon találod a én válaszaimat (persze néha azért elő-elő fordulok), mert nincs igazán olyan rovat, ami megfelelne a szakterületemnek. olyan szerződéseket írok, amelyinekről te talán nem is hallottál. a héten vágtak hozzám egy ilyen szerződés komplexumot olvasgatásra: összesen 659 oldal. valszeg végig sem tudnád olvasni határidőre, nem hogy megértsd és érdemben hozzászólj...(és most hagyjuk el azt az apró körülményt, hogy angolul van)
Sic Rhodus, sic salta!

Shirley csak elmondta a véleményét, arról amiket ebben a topic-ban olvasott.
éppenséggel a véleménye nagyjából egyezik az enyémmel.
ez biztos valami összeesküvés...

Kacsa11 # 2008.08.27. 21:42

Kedves reménytelenség,

nem oldódik meg egyik napról a másikra...magától biztos, hogy nem oldódik meg viszont soha!
erről papolt Cicero...

shiiva # 2008.08.27. 21:54
  1. talán lehet, hogy én dolgozom napközben ahelyett, hogy reggeltől estig minden létező témában osszam az észt.
  2. talán lehet, hogy nemrég bukkantam erre a fórumra - szakvizsgára készülés közben (a híreket és publikációkat már évek óta olvasom itt, de a FÓRUMBAN talán nem jártam azelőtt)
  3. talán - hopp mekkora véletlen - pont Te szóltál be, mikor egyszer egy szakmai témához hozzászóltam, és talán ettől el is ment a kedvem tőle (annak ellenére, hogy nem volt gond azzal, amit írtam). Talán akkor azt éreztem, hogy ha a szegény tudatlan pórnépnek itt vannak a KovácsBélaSándorok, én nyugodtan törődhetem a magam dolgával (és nem mellesleg azzal a bizonyos mesebeli munkámmal), nincs veszve a haza.
  4. talán velem is az a helyzet, mint Kacsával... Érdekelne pl. hogy hány angol nyelvű céges átvilágításban vettél részt valaha... és hány külföldivel tárgyaltál le szerződéseket Szingapúrtól Kanadáig. Illetve nem érdekel, költői kérdés volt.

és TALÁN hazudok - és persze ez a legvalószínűbb.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.27. 21:55

általad nem ismert emberek szakmai szinvonalát minősíted…

Nem én minősítem őket, hanem az itteni ténykedésük.

olyan szerződéseket írok, amelyinekről te talán nem is hallottál.
Ugyan, ugyan. És aztán csodálkozol, hogy nagyképűnek és fellengzősnek tartalak. A Jogi Fórumon tanúsított munkásságunkból az jön le, hogy éppenséggel számodra létezik igen sok olyan jogi terület - még a nagy klasszkus jogágakban is - , amelyhez nem tudsz érdemben hozzászólni ("nem felel meg a szakterületednek"). S akkor még mindig nem feltételeztem, hogy nem hallottál róluk - csak valószínűleg elfelejtetted őket az államvizsga óta.

A személyeskedést roppant könnyű elkerülni: ne adj nekem kéretlen tanácsot (latinul se); shiiva pedig ne akarjon nekem segíteni. Előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.27. 21:56

talán – hopp mekkora véletlen – pont Te szóltál be, mikor egyszer egy szakmai témához hozzászóltam, és talán ettől el is ment a kedvem tőle (annak ellenére, hogy nem volt gond azzal, amit írtam).

Rovatcím?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.08.27. 22:01

hány angol nyelvű céges átvilágításban vettél részt valaha… és hány külföldivel tárgyaltál le szerződéseket Szingapúrtól Kanadáig.

:O)
Na ja, ezek teszik a magyar jogászt! Nem is nevezik senkinek, aki nem tárgyalt legalább hat szerződést Szingapúrtól Kanadáig (gondolom, a közvetlen repülőjáraton), és nem röntgenezett beteg, angol nyelvű cégeket.

shiiva # 2008.08.27. 22:03

(bocsánat, mielőtt félreérhető lenne: elismerésem mindenkinek, aki ingyen ad másoknak a saját szakmája keretében segítséget vagy hasznos tanácsokat, így ebből a szempontból KBS-nek is.
Én is ezt teszem máshol, csak sajnos még kevésbé vidám területen, mint a jog.
VISZONT NEM munkaidőben.)

Eweol # 2008.08.27. 22:10

hm talán most kezd egy kicsit unalmas lenni a topic, bár én személy szerint minden hozzászólást érdeklödéssel olvasok.

Nekem semmi bajom Kacsával, bár német-osztrák egyetemekkel kapcsolatban néha kissé pontatlanul fogalmazott, de ez nem érdekes. Csak néha azon tünödöm, hogy marad ideje 659 oldalas (akármilyen nyelvü) szerzödések átolvasása és véleményezése közben még folyamatosan a fórumon is aktivan közremüködni.