jogi tanulmányok külföldön vagy itthon?

Maple_Syrup # 2014.07.31. 20:44

Dr. Attika,
“Magyar ember magyar jogot magyar jogi egyetemen tanuljon először.Ez nem lehet kérdés.”

Miert? En ugy gondolom, hogy ha valakinek van lehetosege es megfelelo nyeltudasa (valamint kulfoldon szeretne praktizalni kesobb) akkor tanuljon ott ahol szeretne.

Maria Browning :" Most divorce lawyers keep kleenex "
David Lee: "I find that my clients have a harder time crying when their mouths are full of M&M’s "

Egyjogász # 2014.07.31. 16:00

"Én egyik nap Jobbágyiról álmodtam..."

Nem kell este hat után annyit zabálni...:)))))

Dr.Attika # 2014.07.31. 14:14

Magyar ember magyar jogot magyar jogi egyetemen tanuljon először.
Ez nem lehet kérdés. Ezt követően angol, amerikai egyetemen is tanulhat, sőt német egyetemen is.
Ott már csak két éves kurzust kell teljesíteni. A specifika megtanulása nem lehet probléma, sőt előny.

Maple_Syrup # 2014.07.30. 20:22

egylaany,

Fogalmam sincs ez a problema hogyan kapcsolodik "a menjek vagy maradjak itt jogot tanulni?" problemakorhoz .. Gondolom azota mar valaszt is kaptal ra.

Impossible,

Erdekes almaid vannak :))

David Lee: "I find that my clients have a harder time crying when their mouths are full of M&M’s "

Impossible # 2014.07.27. 20:02

Én egyik nap Jobbágyiról álmodtam... Nem tudtam egy jogszabályt pontosan idézni, miközben beszélgettem valakivel àlmomban, amikor észrevettem, hogy a másik oldalamon Jobbágyi ül... Mondtam is, hogy akkor kérdezzük meg a professzor urat erről. Ekkor felébredtem (szerencsére). :D

Sherlock # 2014.07.27. 19:44

Olyasmi, magánjog.

Impossible # 2014.07.27. 14:19

Kbs, ezt úgy érted, hogy felvennéd Ser-t jelöltnek? Ser, tanársegéd vagy? Miből?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.27. 09:49

Ne felejts el szólni.

Sherlock # 2014.07.27. 09:46

:)

Egyelőre az ifjúságot butítom, a támogatási szerződésem szerint két évig nem végezhetek más kereső foglalkozást. Aztán keresek majd principálist.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.26. 18:51

Ha igen, akkor irigykedem a principálisára.

De semmi baj a közigazgatással. Mindenkinek jó, ha ott is hozzáértő, lelkiismeretes jogászok dolgoznak.

egyláány # 2014.07.26. 14:54

Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy én ebben az évben felvételiztem felsőoktatásba. Fel is vettek, csak sajnos nem arra, amit szerettem volna. Arra a szakra semmiféle képen sem szeretnék menni, de a soron következő iskolába is felvételt nyertem, de mivel nem ez volt az, ahova elsőként bejutottam, ezért oda nem mehetek. Megoldható valahogy az, hogy még az EGYETEM MEGKEZDÉSE előtt átiratkozom ebbe az iskolába? Holnap utazunk le a szüleimmel hogy beszéljünk a dékánnal, de nagyon félek, hogy nem fognak átvenni. Mi a ti véleményetek?

Impossible # 2014.07.26. 14:01

Közizgatásban. Most ez nagyon divatos. :D Te meg ügyvédjelöltködsz, nem?

Sherlock # 2014.07.26. 13:04

Alapvetően ott érdemes, ahol tudod finanszírozni és el tudod képzelni hogy ott dolgozz. (ill. Ha "külföldön" akarsz melózni, akkor nyilván Angliában, mert meg a Thames Valley is elismertebb bárhol a világon, mint akármelyik magyar).

Off

Impy, Te miben utazol mostanában?

On

Impossible # 2014.07.26. 11:25

még az is egy jó megoldás, ha egyáltalán nem tanulsz jogot, az még jobb is talán :DD

Impossible # 2014.07.26. 11:24

sztem itthon ne tanulj jogot :D

Maple_Syrup # 2014.07.10. 19:05

Sheeed,

Szivesen valaszolok az angol jogi felsooktatassal kapcsolatos kerdeseidre,en Angliaban vegeztem el a jogi egyetemet . Nem tudom mennyi hatter info birtokaban vagy jelenleg , igy ha van konkret kerdesed akkor irj.

Sheeed # 2014.06.08. 19:37

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni, jogi egyetemen szeretnék mindenképp tovább tanulni, de nem tudom eldönteni,hogy itthon vagy Angliába tanuljak jogot? Esetleg, ha valaki ezzel kapcsolatban megtudná osztani élményeit annak nagyon hálás lennék. Igazából egyedül attól félek,hogy a nyelvtudásom nem lesz elegendő...
Köszönöm válaszaitokat előre is.