Muhaha, segítsek dönteni? Levelezőn nehezebb. Ugyanazt a szakot csináltam 18-21 éves fejjel, egyik felét nappalin, aztán elkezdtem dolgozni és levelezőn fejeztem be.
- a legtöbb munkáltatónak esze ágában sincs elengedni a konzultációkra. Van szabadságod? Van. Nagyjából 2/3 annyi, ahány vizsganapom van egy évben.
- Illetménynélkülit is kivehetsz. Persze szivem, majd a gázszámlával megbeszéljük, hogy illetménynélkülin voltam.
- Nincs kozultáció = nincsenek anekdoták, amelyek segítik a megértést. Nincsenek 3 szavas példák sem.
- Meglát az oktató vizsgán (szóbelin különösen izgalmas ezt hallani): Magát eddig miért nem láttam?
- Igaz a könyvben nincs meg a kérdésre a válasz, de beszéltünk róla konzultáción. Na az ilyen kérdésekre válaszolná az ember a legszívesebben: "Köszike. xoxo"
- Felveszed a vizsgaidőpontokat, kinyomtatod a vizsganaptárat, besétálsz a főnökhöz, megmutatod, hogy na akkor ezekre az időpontokra szeretnél szabit kérni, majd rádmosolyog és közli: nem. Felajánlja, hogy mi az az 5 nap, amikor le kellene tudnod a 8 vizsgádat, majd szépen felmész az ETR-re/NEPTUN-ra és megállapítod, hogy a 8 vizsgádból 4-re nincsen meghirdetve vizsgaidőpont/szabad vizsgahely a főnököd által megadott napokon.
+1. Csak mert Abszurdisztánban vagyunk. Államilag finanszírozottként kezdtem a nappalit. Aztán átmentem levelezőre. És a TO kedvesen elmagyarázta, hogy a levelező tagozaton nincs államilag finanszírozott hallgatói státusz. Szeretettel várják költségtérítésem befizetését ezen a sárga csekken.