lehet levélben is még, persze
de az elektronikus jobb, mert konkrét napra jelentkezhetsz
lehet levélben is még, persze
de az elektronikus jobb, mert konkrét napra jelentkezhetsz
Sziasztok!
Ugye jól tudom, hogy a szakvizsga-előkészítő az nem kötelező?
Jelentkeztem a Pázmányon munkajogra és nem indul, és ebből mentem volna írásbelizni. Szeptemberben lehet, hogy lesz, de én még áprilisban szeretném letudni az első szakvizsgát.
Sziera!
Ha nem vagy ügyvédbojtár, akkor nem az.
Nem vagyok ügyvédbojtár.
Köszi kondidori, megnyugodtam!
Sziasztok!
Büntetőből megyek írásbelizni és érdeklődni szeretnék, hogy mit lehet bevinni a vizsgára.
Azt tudom,h jogszabályt igen- remélem az nem baj, hogy szövegkiemelőtől sárgálik :-)
Iratminta gyűjteményt vagy hasonlót lehet esetleg?
(A főnökömnek lehetett :-)
Köszi a segítséget: Krozsu
Krozsu!
Az nem baj, hogy ki van színezve a jogszabály. Ami a másik kérdésedet illeti remélem nem vársz rá választ. :D
Sziasztok!
Új reges vagyok, szakvizsgára készülvén eszembe jutott, hogy talán tud nekem valaki segíteni. Az érdekelne, hogy mostanában volt-e valaki C-blokkból szakvizsgázni és EU-jogból milyen kérdéseket tettek fel? Mármint ami becsapós, vagy speckó vagy akármi..:)
Sokat segítenétek, előre is dánke sün.
ja és esetleg ha valaki a közelmúltban az írásbelijét munkajogból írta, akkor küldene nekem pár feladatot?
Ezerhála..:)
Kedves Fórumozók!
Jogi szakvizsgát szeretnék tenni. Ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem.
4 éve dolgozom a közigazgatásban, a jegyző irányítása alatt jogi végzettséghez kötött főállású munkakörben.
A jegyzőnek – akinek az irányítása alatt a munkát végeztem – kell e jogi szakvizsgával rendelkeznie?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Szilvi
Kedves Fórumozók!
Jogi szakvizsgát szeretnék tenni. Ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem.
4 éve dolgozom a közigazgatásban, a jegyző irányítása alatt jogi végzettséghez kötött főállású munkakörben.
A jegyzőnek – akinek az irányítása alatt a munkát végeztem – kell e jogi szakvizsgával rendelkeznie?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Szilvi
Kedves Szilvi!
A jegyzőnek nem kell "jogi szakvizsgázottnak" lennie. Viszont simán igazolhatja, hogy állam-és jogtudományi doktori végzettséghez kötött munkakörben dolgoztál legalább 3 évig. Nincs akadály a szakvizsga megkezdésének.
"A jegyzőnek – akinek az irányítása alatt a munkát végeztem – kell e jogi szakvizsgával rendelkeznie?"
kell
Kedves Impossible!
Megkérdezhetem, hogy erre ( a munkáltató jogkört gyakorló jegyzőnek jogi szakvizsgával kell rendelkeznie) hol található szabály?
Sajna sehol nem találom.
Az Oktatási Osztályt telefonon nem tudom elérni, e-mailben pedig a mai napig nem reagáltak.
Előre is köszönöm!
Szép napot!
Szilvia
Szilvi80
a válasz: nem
az IM rendelet nem írja elő
de:
amúgy nem nézi senki, hogy van-e jogi szakvizsgája a jegyzőnek...
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem azokhoz, akik ismerik az elektronikus szakvizsga rendszert.
Az elektronikus rendszerben kiírt szakvizsga időpontok és létszámok pontosan mit jelentenek?
Arra gondolok, hogy pl. büntető rész - április 20. - 0/0, április 21. 4/4...
Ez azt jelenti, hogy elektronikusan bejelentkezők számára van ennyi hely, vagy ez az összes aznap vizsgázó létszáma? Vagyis tartalmazza-e a papíros úton bejelentkezők létszámát is? Azért lenne számomra érdekes, mert ezek szerint ahol 0/0 van, aznap nem lesz vizsga...? (Vagyis engem, papíros úton bejelentkezőt sem tűznek ki akkorra?)
Bocs, ha kissé bonyolult volt, előre is köszi, ha valaki tudja a választ.
TÉvi
Ez azt jelenti, hogy elektronikusan bejelentkezők számára van ennyi hely?
igen, csak ezt!
ahol 0/0 van, aznap nem lesz vizsga?
de lesz
telefonálsz nekik, akár lehetőség is adnak arra, hogy jelentkezni tudj
Vagyis engem, papíros úton bejelentkezőt sem tűznek ki akkorra?
de, lehetőség van erre
bár papír alapú jelentkezésnél tudtommal nem lehet kimondottan egy napra jelentkezni
nem hiszem el, hogy ezt a rohadt szakvizsgát ne lehetne valamilyen úton-módon eltöröltetni, értelme nincs, hanszna nincs, fölösleges baromság; ha lenne elegendő épelméjű ÉS a sarkára állni képes ember, akkor már nem létezne... hajrá magyarország, hajrá magyarok!
három részvizsgából nekem egy van meg
most jön majd második
de azt mondom
nem igaz, hogy nincs értelme
nem igaz, hogy nincs haszna
egyáltalán nem felesleges
nem megszüntetni
legfeljebb megreformálni kell
vagy csökkenteni a törzsanyagot
vagy differenciálni
Kedves hunfrakk,
annyi értelme van, hogy én mindhárom részvizsgára olyan jogszabályokat tanultam meg, amelyek jórészt sosem fognak még egyszer megfordulni a kezemben (kivéve Ptk, Csődtv, Gt, Inytv, és talán vht)...
valóban...egyáltalán nem érteztem feleslegesnek!:)
Kacsa11
én azt mondom, hogy valamilyen szinten mindnek van valamilyen értelme, és hasznos
(egyedül a TB nem tetszett, de azt is jó tudni - jobb tudni, mint utána kérdezni a tájékozatlan, félművelt TB ügyintézőtől)
munkajog, alkotmányjog - milyen jogász az, aki ezekhez nem tud hozzászólni? vaczak szerintem
igenis fel kell frissíteni tanultakat, és lehet dimenziókat előre lépni virtuális jogászi síkon...
a büntetőjogi csomag terjedelme az, amit feleslegesnek érzek (BV, Be)
+aki nem kíván büntetőjoggal foglalk., annak ne kelljen vizsgázni belőle
(bár nem árt tudni egy gazd.joggal foglalk. jogásznak, hogy van olyan, hogy csődbűntett, számviteli fegyelem megsért., bennfentes keresk. stb.,
ezeket már tanultuk egyetemen... de nem baj.
és tudod őket?
az időközben bekövetkezett változásokat is?
nem?
akkor ideje frissíteni
Kedves hunfrakk,
akkor most, hogy megtanultad a Gt.-t, megkérdezném, hogy miképpen vásárolhatnám fel egy nyílvánosan működő részvénytársaság valamennyi részvényét?
ez egy módfelett szimpla, a gyakorlatban előforduló kérdés.
de mielőtt belekezdenél a válaszadásba megsúgom: esélytelen a szakvizsgán tanultakkal csak hozzászagolni is a kérdéshez...
hadd ne kezdjek megint bele abba, hogy mennyire fos és szart sem ér az egyetemi jogászképzés kishazánkban, és hogy a szakvizsga ennek méltó megkoronázása...
3 év gyakorlattal rendelkező emberekkel még mindig a jogszabályt böfögtetjük vissza.
már az egyetemenről is kitiltanám az olyan dilettáns oktatókat, akiknél a jogszabály cél és nem kiindulópont (80-90% lenne nagyjából kitiltva).
Kacsa11
lehet, hogy meg fogsz lepődni, de teljesen egyetértek
szerencsére nem kell vállalatfelvásárlással foglalkoznom...egyelőre
Kedves Kacsa: szerintem úgy semmiképpen sem, ha a tulajdonosa nem akarja eladni :).
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |