Tanácsok joghallgatóknak

ius latratus # 2012.09.02. 18:06

mosza

"A Pokolgép az addig Magyarországon nem létező, kevésbé ismert és játszott heavy metál stílust teremtette meg, Judas Priest, Udo zenekarok hatására. "

Igen, nagyjából. Udo helyett gondolom az Accept-et akartad írni, akkor még nem szólózott Udo. Egyébként egyetértek.

Legislator # 2012.09.02. 13:44

inininininininin

Sunshine after the rain.

Legislator # 2012.09.02. 13:42

Ahogy Mosza ír a Gépről, az a kelet-közép-európai reálfantasztikum hű lenyomata.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.02. 09:57

Egye fene, mosza, ennyire nem értek hozzá. Az én laikus fülemnek bezony másodvonal. De lehet, hogy ez puszta ízlésbeli, no meg korosztályi vita.

Dr.Attika # 2012.09.02. 08:43

Bélázol? A homoszexuális Biblia szerint: Isten megteremtette az első emberpárt, Ádámot és Bélát. Erre gondoltál?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.01. 18:39

Egyébként nem csak a Ricse. P Mobil, a korai Hobo, Tűzkerék, Taurus. (S a Korál, a Rolls Frakció, a Karthago már abból az időből is második vonal.)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.01. 18:35

Legalább egy nagybetű elfért volna.
Bocs, az elütés volt, semmi szándékosság nincs benne.

ius latratus # 2012.09.01. 16:03

Második vonal? (nincs komment, nincs elég hely)
KBS!
Legalább egy nagybetű elfért volna. Nem? Vagy annyira második vonal?
Azért a Pokolgépen kívül az életmű elég széles skálán mozog, én ezért (is) megyek. Kalapácsot egyszerűen -mindenféle ajnározás nélkül- szeretem.
Jó, értem én, hogy a Beatrice az abszolút eredeti, meg nem is lett kommersz az idők folyamán (...), de epigonnak kikiáltani a Pokolgépet, háááát...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.01. 15:32

No ez az. A pokolgép már csak utánérzés, epigon, nagy jó indulattal második vonal.

hunfrakk # 2012.09.01. 10:41

ius latratus # 2012.09.01. 08:19

"Amikor kölyök voltam,
16 éves, nyughatatlan srác,
Valami fekete bárány koncerten voltam,
Mert egy barátom elcibált.

Csak bámultam, lestem, majd hanyatt estem,
Nem tudtam, mi van,
A rock and roll szólt,
S tudtam jól, hogy ez örökre fogva tart.

Testemen a jel,
Mely belém égett,
Nincs helyem,
Én nem nyughatok.
Hogy más legyek,
Tudod, azt nem tehetem,
Más zenét én nem játszhatok."

Busszal megyünk, csak nem lesz sofőr. Aki kibírja a 3-4 órás, kb. 260 km-es utat kilenc megrögzött rockerrel, bömbölő metálzenével SÖR nélkül, az jelentkezzen.
Mert így valamelyikünk biz' jogszabályt fog sérteni. Nem kicsit...
:))

ius latratus # 2012.09.01. 08:14

Félszáz év totál - 30 év metál. Kalapács József életmű koncert.
2012. 09. 14. PeCsa.

Készítem a szakadt pólómat, s remélem olyan idő lesz, hogy a bőrdzseki is felfér...

arabrab # 2012.08.31. 18:19

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! Már egész helyre rázódtam :) de továbbra is várom a tapasztalatokat és nem csak ebben a témában, hanem sulikezdési tanácsokat, hasznos tippeket is elfogadok. Szép estét nektek! :)

Egyjogász # 2012.08.31. 18:11

Én találkoztam nem egy olyan esettel, amikor a gimiben bukdácsoló diák az egyetem egyik legjobb tanulója lett, meg olyannal is amikor a gimnáziumi eminenske nem tudta a jogi kart elvégezni. (Pl. az egyetem teljesen más intenzitású, mennyiségű és módszerű tanulást igényel, stb.)

Egyjogász # 2012.08.31. 18:06

Én találkoztam nem egy olyan esettel, amikor a gimiben bukdácsoló diák az egyetem egyik legjobb tanulója lett, meg olyannal is amikor a gimnáziumi eminenske nem tudta a jogi kart elvégezni. (Pl. az egyetem teljesen más intenzitású, mennyiségű és módszerű tanulást igényel, stb.)

Legislator # 2012.08.31. 17:01

Amúgy a fiatal kollégának én azt ajánlom, ne keseredjen el, vizsgaidőszakban elválik, hogy ki a legény a gáton. Ez nem barkácstanfolyam. Ha csupa 500 pontosat vettek volna fel, azok között sem csak csupa kiváló ember van. Pontok, átlagok helyett mindenkit nyújtott teljesítménye alapján kell, lehet, és szabad megítélni.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2012.08.31. 16:50

Azért jobb helyeken a gondolkodási képesség is fontos (jobb jogi egyetemeken is, sőt, a Közigazgatás-tudományi Karon is).

Sunshine after the rain.

ius latratus # 2012.08.31. 13:16

Sőt, bármelyik egyetemet el lehet végezni a műszakin, meg mondjuk a zeneművészetin kívül. Na, ott már nem elég a seggelés.
Ott igenis számít az előtanulmány.
A jogi kar(ok)on?
Ugyan...

Rexor # 2012.08.31. 13:11

A jogi egyetemet mindenki el tudja végezni aki tud seggelni. Ettől mondjuk még nem lesz belőled jogász, az majd jóval később fog bekövetkezni, amikor az egyetem elvégzése után megtanulod a szakmát. Tehát ne az egyetemtől várd, hogy kirostálja a nem jogásznak valókat :)

arabrab # 2012.08.31. 12:07

Impossible köszönöm! Erre volt szükségem! :)

Impossible # 2012.08.31. 11:06

Miért másokkal foglalkozol? Foglalkozz magaddal, azzal, hogy magadból a maximumot hozd ki! Mások ócsárlásából kevésbé fogsz tudni megélni, mint a magad fejlesztéséből! Mi a francért érdekel, hogy mások hogyan kerültek be, mire mész te azzal bakker?! Ne picsogj, just do it!

arabrab # 2012.08.31. 09:07

Üdv mindenkinek!
Jövőhéten kezdem jogi tanulmányaimat, viszont az imént nagyon elkeseredtem. Amíg jó páran megküzdöttünk és végig tanultuk a középiskolai éveket, azért hogy bekerüljünk; addig voltak páran akik alig tudták elvégezni a gimnáziumot (nem jártak be, nem tanultak, nem csináltak semmit,stb.) S most ugyanúgy ott fognak ülni velünk a sorokban, mint joghallgató (hála a nevetségesen alacsony pontszámoknak).
Félreértés ne essék nem bántok én senkit, de számomra eddig a jogász hivatás, ill. a jogi egyetem tekintéllyel bírt, de most nem a kihívást látom benne, hanem csak a csalódottságot. A kérdésem az lenne, vagyis arról érdeklődnék, hogy mennyi esélye van egy tudatlan de szerencsés diáknak elvégezni a szakot? Valóban lemorzsolódnak az így bekerültek vagy ez a hivatás is elveszti régi mivoltát?