Álláskereső jogászok

Szilvia0801 # 2013.08.09. 07:21

kedves Miklós!

Elnézést kérek, hogy az előbb nem szólítottalak meg.
A hozzászólásom neked szólt.

Arra pedig amit írtál:
Most vigasztaljon minket a tudat, hogy majd a gyakorlatban eltöltött évek döntik el ki hogyan állja meg a helyét?

a Ti esetetekben más, talán kicsit könnyebb bár nem könnyű praxist kialakítani.
Viszont nekünk elég kevés a lehetőség, hogy ebben a szegmensben el tudjunk helyezkedni.

Azt meg pláne nem tudom, hogy a gyakorlatomból hogyan írok meg egy 5 oldalas dolgozatot amikor nap mint nap ugyanazt csináltam.

Sherlock # 2013.08.09. 06:55

Mindenki el tudja dönteni, hogy mennyit ér a diplomája (tudása), a két véglet a tegnapi és a július 17-i Attika post. Nekem mondjuk továbbra is ez a kedvenc álláshirdetésem (itt volt fent vagy 2 éve):

"Elvárások: (…)

érett gondolkodásmód,
munkavégzés során az interdependencia viszonyok tiszteletben tartása.

Előnyt jelent:

nem karrierista szemléletmód.

Amit kínálunk:

Biztos, de nem kimagasló anyagi háttér, kedvező munkavégzési feltételekkel. Olyan kollégát keresünk, aki kényelmes és nyugodt körülmények között megfelelő módon képes ellátni nem kimagasló mennyiségű feladatait.”

Szilvia0801 # 2013.08.09. 06:54

Amit felsoroltam azt mi sem a suliban tanultuk. Ezért írtam, hogy az elmélet és a gyakorlat két különböző kategória. A felsoroltak a szakmai gyakorlat alatt lettek elsajátítva.
A suliban kútfőből kellett közigazgatási eljárás megindításáról írni ( én szabálysértést választottam és tökéletesre sikeredett, igaz volt egy tilos parkolásom 3 éve és mély nyomott hagyott bennem a Vas megyeiek levele) önkormányzati gyűlés jegyzőkönyvet ugyancsak kútfőből, utána leellenőrizte a tanár és elmondta, mit és hogyan kellett volna elkészíteni.
FMH-t nem is töltöttünk ki pedig két közjegyző tanárunk is volt / van.

Berényi Miki # 2013.08.09. 06:15

Bocs, idézni akartam amit írtál!

van beadvány készítés, keresetlevél megírása, e-cég alapítás,- módosítás, ügyvitel, iktatás, beadványok leadása, irattározás, és még sok minden más

Nekünk az ötéves jogász képzés alatt egyedüli hasonló gyakorlati feladat az volt, hogy szemináriumon kitöltöttünk egy FMH űrlapot...

Berényi Miki # 2013.08.09. 06:12

van beadvány készítés, keresetlevél megírása, e-cég alapítás,- módosítás, ügyvitel, iktatás, beadványok leadása, irattározás, és még sok minden más

Szilvia0801 # 2013.08.09. 06:08

Kedves Egyjogász és Dr. Attika!

Az a helyzet, hogy meglátásom szerint sok az eszkimó és kevés a fóka.
Abban igazatok van, hogy ez a meghirdetett állás nem jogi egyetemet végzettnek való, hiszen Ti azért tanultatok, hogy önálló praxist építsetek ki.
Én is láttam ezt a hirdetést és le is döbbentem rajta.
Jómagam jogi asszisztens képzésre járok.
Nem is értem miért nem ebben a kategóriában hirdették az állást. Hiszen mi is tanuljuk a paragrafusokat, közjegyzői, bírósági, közigazgatási ügyvitelt,közig.alapfogalmak, jogi alaptan, Btk, Ptk, kereskedelmi jog, gazdasági jog, családjog, és még sorolhatnám.
Egy biztos: a valóság (szakmai gyakorlat), köszönő viszonyban nincs a tanultakkal. Legalábbis a mi képzésünket illetően.
Szendvics készítésről és kávéfőzésről szó nincs.
Viszont van beadvány készítés, keresetlevél megírása, e-cég alapítás,- módosítás, ügyvitel, iktatás, beadványok leadása, irattározás, és még sok minden más,így hirtelen ennyi jutott az eszembe. Hozzá kell tennem természetesen ügyvéd ellenőrzése mellett, hiszen ő fogja aláírni.De pont Nektek írjam mi minden fordul elő egy ügyvédi irodában?
Bocsánat ha belevauztam a dolgaitokba.

Az is tény, hogy ez sem a titkárnő kategória.

Egyjogász # 2013.08.08. 23:15

Egyébként egy ügyvédtől hallottam, hogy otthagyta a titkárnője, de helyette nem másik titkárnőt fog felvenni, mert az drága, hanem inkább egy jelöltet, mert annak a fizetése a negyedéből kijön...

Szerintem a jogi egyetemeken előbb-utóbb be lehetne vezetni az olyan tantárgyakat, mint az "Adminisztrátori tevékenység alapjai", vagy "A kávéfőzés és a szendvicskészítés".

Egyjogász # 2013.08.08. 23:08

Sajnos ott tart ma a jogászpiac, hogy lesz is rá jelentkező....úgy tűnik ennyit ér manapság egy jogi diploma, meg egy szakvizsga.......

A következő fázis majd az lesz, hogy gyorsétterem keres krumplisütő munkakörbe végzett jogászokat, hamburger készítéséhez szakvizsga is szükséges....:))vagy inkább:((

Dr.Attika # 2013.08.08. 15:49

Pozíció:adminisztratív
Végrehajtói iroda végzett jogászokat keres adminisztratív munkakörbe.

Előnyt jelent:
Szakvizsga
Munkavégzés
helye:
Budapest
Munkaidő:
főállás
Fizetés:
megegyezés szerint

Kapcsolat
Munkáltató, cég:
Dr. Radics Csaba Végrehajtói Irodája
Email:
radics223@gmail.com
Jelentkezés

Ez a pofátlanság csimborasszója.
Szakvizsgázott jogászt keres adminisztrátornak.
Ez a pofátlanság csimborasszója.

Dr.Attika # 2013.07.17. 16:00

Szeretnék segíteni jogi álláskeresőknek.
http://www.jogiforum.hu/…ajanlat_9163

Fordítás googlisan:
Jogi munkatárs

Hely: Budapest, Budapest, Magyarország
Firm Service: Legal
Reference Code: HUGRfy14_06_70381
Pozíció típusa: Full-time
Job Description

Online jelentkezés
It `s karrierjét. Milyen messzire el?

Deloitte jogi egyedülálló hálózata 125 irodával 55 országban, több mint 1100 tapasztalt ügyvédek nyújt széles körű jogi szolgáltatásokat. A 17 ország Közép-Európában, a helyi és nemzetközi ügyfelek szolgálja a magasan képzett csapat több mint 150 ügyvéd rendelkező gazdag szakmai tapasztalattal rendelkezik, többek között, az FSI szektor és a feldolgozóipar. Tagjai ennek a hálózatnak a jogi cégek dolgoznak együtt a Deloitte más szakemberekkel, kihasználva a tapasztalat és szakértelem a képviselő ügyfeleik nemzetközi és megoldása összetett kérdéseket. Szarvas, Falcsik és Társai Ügyvédi Iroda, a Deloitte Magyarország tudósítója ügyvédi iroda, a magyar tagja a nemzetközi Deloitte jogi hálózat. Szarvas, Falcsik és Társai Ügyvédi Iroda keres ambiciózus

ASSOCIATES

, melynek fő érdeklődés:
bank-és pénzügyi, vállalati, Ingatlan és Energiaügyi

Fő feladatok és felelősségi körök:

• jogi dokumentumok elkészítése
• Összegyűjti és elemzi a szakmai háttéranyagok
• Kapcsolattartás az ügyfelekkel
• Egyéb jogi ügyintézés

Szükséges szakmai háttérrel és készségek:

• 0-2 éves tapasztalat Az egyetem elvégzése után a kiváló tanulmányi eredményeket
• az angol nyelv ismeretét, és magyarul is kell, német tudás előny
• Az LLM diploma vagy hasonló előnyt
• Kiváló MS Office (Excel, Word) ismerete
• szakmai hozzáállás és megjelenés, rugalmasság
• Kiváló kommunikációs készség

Amit kínálunk:

• kihívást jelentő nemzetközi környezetben, ahol a személyes fejlődés és a növekedés arra ösztönzik,
• lehetőséget, hogy a nagy horderejű ügyfelek magas rangú műveletek
• Egy vonzó és versenyképes fizetés, beleértve a különböző juttatásokat

Hogyan lehet pályázni?

Ha keres egy gyors tempójú, izgalmas lehetőséget, hogy csatlakozzon a világ vezető szakmai szolgáltató cég, akkor kérjük, kattintson az Apply gombra, és hozzon létre online, vagy át a jelölt profilt.

Online jelentkezés

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.12. 14:09

Félreértett. Mentségére szolgáljon, hogy félreérthető voltál.

Sherlock # 2013.07.12. 14:06

Orangeman, ha frusztrált vagy, azt kár rajtam levezetni. Pont egyformán patinás az össze hazai egyetem.

orangeman # 2013.07.12. 11:51

Más; mai hirdetés:
„Előnyt jelent: Kiemelkedő tanulmányi eredmény valamelyik patinás hazai egyetemen ”
Ti tudtok ilyenről? Andrássy és CEU nem játszik.

Sherlock, ne játszd azt, hogy te vagy Kacsa, mert néha még tőle is fura, tőled meg kifejezetten szánalmas.

For God and Ulster

ius latratus # 2013.07.12. 09:54

pplord

"ügyvédi iroda, közigazgatási szervek, de még bíróságokkal is van együttműködési megállapodása a Károlinak, ahova én járok)."

Bírósággal a Miskolci Egyetemnek is volt(van), de javíts ki, ha rossz lenne a kérdés: melyik jogi karnak nincs?

Sherlock

"Más; mai hirdetés:

„Előnyt jelent: Kiemelkedő tanulmányi eredmény valamelyik patinás hazai egyetemen ”

Ti tudtok ilyenről? Andrássy és CEU nem játszik."

Persze. Ha az ügyvéd úr életrajzát megnézed, akkor kitűnhet: Pécs.
Na, ja. Majd biztos Miskolc...

pplord # 2013.07.12. 09:42

nanten: bármelyik pesti jogi karon működik karrier iroda, vagy hasonló, akik segítenek a hallgatóknak elhelyezkedni gyakorlatra az egyetemmel szerződött partnereknél (ügyvédi iroda, közigazgatási szervek, de még bíróságokkal is van együttműködési megállapodása a Károlinak, ahova én járok).

Sherlock # 2013.07.12. 09:37

Most nyárra már nemigen fogsz találni, aki akart szerzett rabszolgát, másrészt meg úgy van vele, hogy mire beletanulsz már kezdődik az isi; de nem szabad csüggedni, Tennyson szavai lebegjenek szemeid előtt. Milyen a CV-d?

Más; mai hirdetés:

Előnyt jelent: Kiemelkedő tanulmányi eredmény valamelyik patinás hazai egyetemen

Ti tudtok ilyenről? Andrássy és CEU nem játszik.

bandeeraz # 2013.07.12. 03:47

Ha nem is hirdetnek, nézz ki egy pár irodát, ami szimpatikus, és írjál nekik. Küldj önéletrajzot, és írd le, hogy milyen motivált vagy. Legalább 20 helyre írjál, érdemes biztosra menni. :) Egyébként egyetemeken (faliújságon, honlapon) is szoktak hirdetni, azt is sasold.

nanten # 2013.07.10. 11:52

Üdvözlök mindenkit!
Szakmai gyakorlattal kapcsolatban szeretnék informálódni.
A harmadik évemet végeztem el az egyik Pesti jogi karon. Szeretnék a nyárra, és a továbbiakban egy ügyvédi irodában, vagy más helyen, ahol van jogi munka gyakornokoknak, munkát vállalni. Hol tudok gyakornoki munkák után érdeklődni? Néztem ezen a honlapon is, meg máshol is, azonban elég keveset találtam, és ott már valószínűleg tárgytalan a kiírás. Akinek van valamilyen ötlete, hogy hol és hogyan találhatnék, azt nagyon megköszönném, nem azért csinálnám, hogy pénzhez jussak, hanem dolgozni és tanulni akarok.

Dr.Attika # 2013.06.28. 17:17

Nincs vele gond, ha a rengeteg munka mellé rengeteg pénz is társul.

siomnes # 2013.06.28. 17:11

Amít kinálunk:

"Rengeteg munka (hétvégén is)."

Dr.Attika # 2013.06.26. 21:04

Nézve a fórumos álláshirdetéseket, igen csak beindult a kereslet a végrehajtók részéről a jogászok iránt. Nemtán előkészületben van egy újabb törvénymódosítás, miszerint végrehajtó csak jogász végzettségű lehet.( Tudom a jövőben már csak az lehet, de a korábbiak kibrusztolták a mentességet.)

Egyjogász # 2013.04.05. 10:13

És ez milyen munkára szól? Mert ha jogászira, akkor eléggé diszkriminatív....(nem a kezdő, hanem a hölgy..:) )

siomnes # 2013.04.03. 17:49

És egy ma felkerült állásajánlat:

"Elvárások:
Kezdő hölgyeket keresünk."

XDDDDDDDD Miben kezdő?! :D :D :D

ius latratus # 2013.03.03. 14:46

Off (bár, a fene tudja, hogy off-e?)

Eljön még az az idő, amikor a férfi gyermeket akar szülni, e ezt -éppen az egyenlő bánásmódra való hivatkozással-, majd mi fogjuk neki fizetni. A méregdrága átalakító műtéteket is finanszírozza a közkassza, ha jól tudom. Innen már nincs visszaút.
Lásd: Franciaország. Legutóbb százezrek tüntettek az utcán, ennek ellenére simán házasodhat férfi férfival, sőt: gyermekük is lehet. Abban a Franciaországban, ahol egy-egy lakóövezetből egészen egyszerűen kivonult(!) az állam, s a rend őrei is csak állig felfegyverkezve mernek oda bemenni. Robespierre hazája...
Mi még csak kóstolgatjuk ezt. Hogy miért nem vehetek fel titkárNŐT, miért nem szabad (vagy éppen miért kell!) diszkriminálnom a hozzám jelentkezőt.
Olyan, hogy egyenlőség, - nem létezik. Természetellenes.
KBS (is) mondta valamikor itt, s igaza volt: megérett ez a világ a pusztulásra.

On

kaméleon # 2013.03.02. 21:59

Nemrég volt itt olyan hirdetés is, amelyikben az szerepelt, hogy 30 év körüli jelentkezőt várnak.