Álláskereső jogászok

Impossible # 2013.10.19. 19:26

Nézheted az önkormányzatok honlapjait is, meg regisztrálj a munkaügyi központban és néhány fejvadász cégnél, de csak olyanoknál, akik tőled nem kérnek pénzt, pl. manpower, ezen kívül menj el állásbörzékre is, ha van kedved.

Koz59 # 2013.10.18. 21:30

Egyébként hogyan és hol lehet pályázni szabálysértési előadói helyre?

Koz59 # 2013.10.17. 15:12

Mondjuk ma hívtak egy másik állásinterjúra KIH-be, viszont nem találom a jelentkezésemet, így azt se tudom milyen állásról van szó. :D

Túl sok pályázatra adtam le a jelentkezésemet..

Koz59 # 2013.10.17. 15:12

Mondjuk ma hívtak egy másik állásinterjúra KIH-be, viszont nem találom a jelentkezésemet, így azt se tudom milyen állásról van szó. :D

Túl sok pályázatra adtam le a jelentkezésemet..

orangeman # 2013.10.17. 06:51

Van barátom, aki közigben két felsőfokúval többet keresett mint most én jelöltként. (És az nem is volt minisztérium, én pedig kezdő sem vagyok.)

For God and Ulster

Koz59 # 2013.10.16. 21:40

Kormánytisztviselő
Nemzeti Közlekedési Hatóság
Légügyi Hivatal Légijogi Osztálya

ügyfélkapcsolati referens

hunfrakk # 2013.10.16. 20:19

közigben is nagyon nagy különbségek lehetnek...

önkormányzatnál bruttó 130-től kb.
minisztériumban bruttó 190-től kb.
háttérintézménynél bruttó 250-től kb.

Koz59 # 2013.10.16. 20:01

Meg gondolom közigben nem olyan magas a kezdő fizetés. :D

Koz59 # 2013.10.16. 19:51

Igen, egyelőre én is így vagyok vele, hogy minden helyre beadom a jelentkezést, ami jogászt keres közigállás oldalon, pénteken is lesz egy interjú.

Viszont ha majd lesz meló, onnan hogy tudok elindulni arrafelé, ami érdekel engem?

Illetve addig is, merre érdemes körbenézni?

Impossible # 2013.10.16. 19:02

Én nem hiszem, hogy a szakjogász képzéseknek nálunk túl nagy haszna volna, de nyugodtan lehet vitatni, érdekel. :)

Egyébként

Kedves Koz59,

Neked azt mondanám leginkább, hogy vállalj el szinte válogatás nélkül bármit, ahol el tudsz indulni. Ha az ember csinál valamit, már könnyebb tovább helyezkedni annál, mint ha semmit sem csinál, azaz rövid távon érd be kevesebbel a hosszú táv érdekében, szerintem. Nekem ez a személyes tapasztalatom.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.16. 13:13

és koránt sem az a nyugodt fajta élet. :)
Épp az a jó benne. :)

Koz59 # 2013.10.16. 11:49

A felső olasz, anyanyelvi szinten, a közép az angol, viszont az is megy felsőfokon, nemsokára szeretném a nyelvvizsgát is megszerezni hozzá.

orangeman # 2013.10.16. 11:34

Rite vagyok, és soha sehol nem kérdezték meg.

A felső milyen felső (nyelv, nyelvvizsga típusa)? A közép milyen közép?

A felsős nyelv megy is felsőfokon?

orangeman

For God and Ulster

Koz59 # 2013.10.16. 08:19

Ügyvédekkel nem volt jó tapasztalatom eddig, illetve látom a többi ismerősömet, aki jelölt, és koránt sem az a nyugodt fajta élet. :)

Nem azt mondom, hogy lazsálni szeretnék, de azt veszem észre, hogy elég erősen vannak kihasználva.

Ügyészség részemről nem kizárt, de ahogy látom én vagyok kizárva számukra a rite miatt.
Posztgrad képzést azért kezdtem el, hogy hátha talán majd némi előnyt jelent, majd meglátjuk, de kétlem.

Igazából rendőrség nekem is eszembe jutott, csak egyszerűen nem találom, hogy hol és hogyan lehetne jelentkezni, milyen pályázatok vannak, a rendőrségi portál úgy használhatatlan, ahogy van.

Az a baj, hogy nem igazán tudom honnan kéne elindulnom a keresésben úgy általában, csak vakon guglizgatok.

A karrier iroda az egyetemünkön egy nagy rakás f.., egyszer még kedvesen jól félre is tájékoztattak.

pazs # 2013.10.16. 06:54

Miért zárod ki az ügyvédjelöltséget? Büntetőjoggal foglalkozó ügyvéd ismerőseim igen elégedettek. Amúgy, ha már büntetőjog és az ügyészség kizárt, akkor még megnézhetnéd a rendőrséget is.

Koz59 # 2013.10.15. 18:39

Sziasztok, friss rite diplomával, egy felső és egy közép nyelvvizsgával állok a munkakeresés nagy kihívása előtt.
Jelenleg kriminalisztikai szakjogász képzésen veszek részt, első félév.

Az ügyészi pálya érdekelne, de mint olvastam rite diplomával esélytelen, az idei összefoglalóban is benne van kedvesen.

Számomra az ügyvéd jelöltség esélytelen, nem szeretnék olyan körben dolgozni.

Inkább a büntetőjog szimpatikus nekem, de nyitott vagyok én bmire. :)

Mit tudnátok ajánlani számomra?
Merre nézzek körbe?
Budapesti vagyok, szóval lehetőleg helyben szeretnék.

Bújom a közigállások portált, de kb alig van vmi használható, az eddigi 5-10 pályázatból is alig reagáltak.

Minden tanácsot szívesen veszek. :)

Egyjogász # 2013.10.14. 05:01

"Igényérvényesítői oldalon egyébként van tapasztalatom ezen a területen."

Igényérvényesítői oldalon nekem is van....sajnos nem a legjobb...:)))

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.13. 18:14

Mer ikes ige: lépik.

Legislator # 2013.10.13. 17:44

Nem lépsz... lépel:-D.

Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2013.10.13. 08:40

Tényleg, abban a bruittó 170-ben, a 300%-os veszélyességi pótlék is benne van?:))

Egyjogász # 2013.10.13. 08:38

Mert szeret végrehajtani...:)))

Vagy dúl benne a kalandvágy, pl. szertetné megtapasztalni, milyen az, amikor 10-15 120-150 kilós roma nemzetiségű polgártárs néz rá szúrós szemmel, és invitálják kedvesen befelé ("ha még egyet lépsz, innen nem mész ki élve, te buziköcsög", stb.).

Illetve anyukának is fel kell készülni a gyakori csuklásra, továbbá szokni kell a roma nemzetiségű polgártársnők kedves jókívánságait ("a rák egye ki a szemed, meg az összes gyerekedét", stb.)

(Az idézetek nem a képzelet szüleményei....)

Impossible # 2013.10.12. 20:15

Egyébként: miért akarnál végrehajtónál dolgozni? Feltetted-e már magadnak ezt a hülye kérdést? A hülye válaszon kívül van-e még valami más?

Impossible # 2013.10.12. 19:38

Épp az előbb írtam le... :(

Impossible # 2013.10.10. 20:22

170 nettó vagy bruttó? Bruttó reális...

Kacsa1111 # 2013.09.22. 16:01

Kedves Sherlock,

gondolom, ez költői kérdés akart lenni.:)

Kedves Egyjogász,

én is simán el tudom azt képzelni, amit Sherlock mondott (mármint, hogy a cég is - legalább - megnézi magának a jelöltet).

Kacsa11