Ahogy annak idején öcsémék - talán már a JATE-n megalakították a
Lakás és
Otthontalan
Fiatal
Albérlő
Szövetségét
de az is lehet, hogy még Pécsett csinálták a főiskolán.
Ha valaki félrehallja a rövidítést, az legyen a saját problémája. Én ez évtől dafke Nemzeti AVH-nak rövidítem minden hivatalos iratban az adóhatóságot. Még nem szóltak érte a bíróságon sem.
Ügyvédjelölt kerestetik "superman" feladatra
- 1
- 2
Akkor majd alapíthatok Impossible Lófiszt? :D
Az ügyvédek és ügyvédi irodák jelenlegi szabályozás szintjén bármi megtörténhet és meg is történik.
Ha senki nem jelent be panaszt ellened, akkor békén hagynak.
Wotan ez tényleg kemény volt, de nagyon ütött.
Lehet hogy az alapító jóban volt a kamara elnökével, és lezsírozta a dolgot.
nem értem a dolgot akkor:-(((.
Sunshine after the rain.
Tippnek jó, de nem. 97-ben alakultak.
Szerintem ez még 89 előtti név: 1000. ügyvédi iroda, 5000. ügyvédi iroda, (népnyelvben: ezres, ötezres) és a Kosztolányi téren is van egy ilyen "számos" ügyvédi iroda. (Bár nem tudom, honnan jött ez a számozásos név... aligha volt az országban 5000 ügyvédi iroda.)
Wotan, ez fájdalmas volt (de sajnos igaz) :-S.
Sunshine after the rain.
Rémlik, hogy van egy kamarai szabályzat (vagy irányelv) az egyéni ügyvédek és az irodák által használható nevekről. Abba egy ilyen név sehogy se fér bele, hiszen nem valószínű, hogy valamelyik tagot dr. Ötezer Péternek hívnák, és ilyen nevű nemzetközi irodát sem ismerek, akinek a partnerei lehetnének.
Akkor most hogy van ez? Van, akire nem vonatkozik a szabály?
Lehet, hogy a tarifa ennyi. Ha bemegy a polgár, és megkérdezi a titkárnőt, hogy mennyiért válaszolnak egy jogi kérdésére, a titkárnő csak rábök az iroda nevére:))) Persze ahhoz meg túl kevés az ötezer....
De nem lenne rossz egy olyan név se, hogy 5000 + ÁFA Ügyvédi Iroda:))))))))
" a rendszerváltás előtt 5. Hadsereg volt a magyar Néphadsereg egyetlen hadserege."
Igen, mert a 2. az ott maradt a Don kanyarban
Kedves hunfrakk,
na ugy meg nem hallottam, hogy hivtak oket...:)
Kedves Dr.Attika,
a nevuk csak szamodra talany...ennyire fiatal vagy?:)
Kacsa11
A katonai alakulatok számozásánál bevált módszer, hogy a valóságosnál magasabb számot használnak. Pl. a rendszerváltás előtt 5. Hadsereg volt a magyar Néphadsereg egyetlen hadserege. Megtévesztettük a NATO-t, mert így azt hihették, hogy van még négy. Hogy ügyvédi irodánál miért kell nyilván nem valós magas számot használni, ez talány.
nem ötezres
ötezredik
Kacsa,
ok, bocsánat, hogy beszóltam az ötezres ügyvédi irodának. :D De eléggé nevetséges neve van. :D
OFF
Szia Bandeeraz, ritkán látni itt téged. Legközelebb jöhetnél talira.
ON
Sunshine after the rain.
Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy miért ötezresek? Amúgy tényleg nem kókler csávók vannak ott a honlap alapján, biztos sok nokiásdobozos biznicben vettek részt:P
Amúgy meg másfél év után menekülni szeretne a többség nemzetköziből, csak a fizetés néha visszatartja őket a váltástól. De hát szar helyen senki nem akar dolgozni...
Lehet, hogy az én régi sulimban van a hiba, de nálunk ezek az idegennyelvű szabadon választható szuper-szemináriumok voltak a legjobb lehetőségek 1-1 kamu jelesre :-)
dr.Attika: amikor én jártam egyetemre (2000-2005), már akkor is volt a Budapesten tanuló Erasmus-ösztöndíjas diákook kedvéért minden félévben 6-8 antol, 2-3 német és 2-3 francia nyelvű, szeminárium jellegű (alternatív vagy fakultatív) óra. Legislator majd biztos megmondja a pontos nevét, én nem emlékszem :)
Ezeket az órákat (vagy legalább egyet szemeszterenként) már csak azért is érdemes felvenni, mert ingyen van és príma nyelvgyakorlás.
Megnyugodtam. Ezekből sem lesz konkurencia, hogy rontsák az üzletet:-).
Sunshine after the rain.
Hát heti két órás kezdő szintű "nyelvtanfolyam". Múltkor találkoztam a tanárral (az legalább anyanyelvi), mesélte hogy milyen, biztos vicces lehet, de nem hiszem, h ott meg lehet tanulni kínaiul.
For God and Ulster
Kacsa 1111 írta: "az 5000es speciel egy igen ismert iroda…"
Meg az "ezres" is.
Sunshine after the rain.
orangeman: van, akinek a jog eleve kínai:-))). Ez nyelvtanfolyam, vagy szaknyelv?
Sunshine after the rain.
Kedves Attika,
nálunk 2 fő tárgyat(eu jog, nemzetközi közjog) és kb. 20 szabadon választható tárgyat lehet idegen nyelven hallgatni(ebben nincsenek benne a "szaknyelvi" órák), gondolom a többi egyetemen is van választék.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Az ELTE ÁJK-n mostmár kínaiul is lehet tanulni.
(Mondjuk az olyan is.)
For God and Ulster
Kedves Impossible,
az 5000es speciel egy igen ismert iroda...
Kedves Dr.Attika,
nem supermant keresnek, csak jol kepzett munkaerot...
+
magyar egyetemen 10 eve is volt idegennyelvu ora, csak gondolom, erdektelenseged okan eszre sem vetted.
Kacsa11
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02