Izgalmas, vicces, vérfagyasztó záróvizsgák

Dr.Attika # 2010.08.05. 18:51

Kedves "p-né"!
A vizsgára úgy megy el az ember, hogy birtokában van annak a tudásnak, amit az adott vizsgakövetelmény felállít. Ha azt jelenti ki valaki, hogy nem tudom, akkor saját magát első sorban a vizsgáztatókat másod sorban alázza meg.

Ezen igazság miatt nem szabad azt mondanod, hogy nem tudod.

Nem az én okosságom, de megosztom.

"Próbálj meg tudni legalább, ha semmi nem jut eszedbe."

p.-né # 2010.08.05. 18:08

Kedves Dr. Attika!

Mit tegyek akkor, ha államvizsgán olyan kérdést kapok, amire ténylegesen lövésem sincs, hogy mi a válasz?
A 4 év alatt kétszer mondtam, hogy nem tudom a választ, a többi nehéz kérdésre pedig tippeltem, volt, ami bejött, volt, ami sajnos nem volt jó.

Ha nem haragszol Dr. Attika, megkérdezném, hogy tanár vagy-e és, hogy ha igen, mit tanítasz? Tényleg borzalmasak vagyunk mi hallgatók a vizsgán (utalnék az elegyes esetek-re, nem tudom, hogy ismered-e)?

Szívesen olvasnék néhány oktatói tapasztalatot, de akár hallgatóit is:)

Köszönöm szépen a segítséged:)

p.-né # 2010.08.05. 17:46

Kedves Dr. Attika és Naina!

Köszönöm a válaszotokat és a bíztatás, meg persze a tippeket.

Én szóbelizni úgy szoktam, hogy egyszerre dolgozom ki a két tételt. Azzal kezdem, amire kapásból minimum 4 mondat eszembe jut. Ha elakadok, akkor a másik tételre írok 1-2 gondolatot, vagy többet, attól függően, hogy mennyi jut eszembe. Ha a másiknál elakad a gondolat, megyek vissza az elsőre..és így tovább.

Nem tudom, hogy általában mennyire jó módszer, de eddig nálam bevált.

:)

Dr.Attika # 2010.08.05. 17:37

Szia!
Mitől félsz? Mi történhet? Az államvizsga bizottság alkalmasnak nyilvánít. Be kell venni a "leszarom tablettát". Ez azt jelenti, hogy az áv. reggelén arra kell koncentrálni, hogy kit hívok fel a sikeres vizsga esetén.
Komolyra fordítva: Korán kell odamenni, amikor az adminisztrációs alkalmazottak viszik fel a tételeket a helységbe. Köszönni kell nekik és jópofizni. Ott kell lenni, amikor a tanársegéd megérkezik. Köszönni, jópofizni. Ezután elárulja, hogy "mi az okosság".
Végül nyugodtan bemenni és kidolgozás közben keresni kell a bizottsággal a szemkontaktust. Amikor az előtted vizsgázó rossz választ ad, akkor diszkréten az arcodra ez legyen ráírva. Figyeld meg, hogy a bizottság több figyelmet fordít a következőkre, mint a promt vizsgázóra.

És van még abszolút szabály.
Soha nem szabad azt mondani, hogy nem tudom. Esetemben kétszer elkövette ezt két kolléganő. Mind a kettő "megbukott". Az egyik még tudott is. Pécsett Földvári professzornál követte el, aki még próbálta rávezetni, hogy ne tegye. Nem volt hajlandó a kollegína venni a lapot.

Naina # 2010.08.05. 17:24

Különben add magadat. Én legalább is azt teszem. Biztos van már bevált előadásmódod.
Nekem jobban megy a szóbelizés, ettől nem tartok.
Jobban félek attól, hogy lesz e elegendő időm a felkészülésre.

Naina # 2010.08.05. 17:18

p.-né, üdv a klubban! ;)

p.-né # 2010.08.05. 16:49

Sziasztok!

Úgy irigylem azokat, akik már túl vannak az államvizsgákon! Nekem ez az utolsó évem és nagyon félek.

Tudtok valami tanácsot adni, hogy szóbelizés közben mire figyeljek (a jó válaszokon kívül persze)?

Köszönöm a segítséget!
Akiknek még hátra van a vizsga, azoknak sok sikert és kitartást kívánok!

Naina # 2010.07.27. 09:49

Ennyi történet publikus egy jogi fórumon? :))))

Impossible # 2010.07.08. 21:25

Ennyit a vendégszeretetről? lol

Ok, akkor mail megy hamarosan.

Legislator # 2010.07.08. 21:13

Mail jobb volna.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.07.08. 20:53

Leg,

majd lenne pár kérdésem, elküldöm e-mail-ben, vagy az is lehet, hogy meglátogatlak. Melyik jobb?

Legislator # 2010.07.08. 18:55

Filozófiai szakzsargon, tesó:-D.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.07.08. 17:32

Tudom, hogy úgy értetted. :)

A "vizsgáztató kikéntje" nem rossz! :DDD

Legislator # 2010.07.07. 19:09

Úgy értem, a vizsgáztató kikéntje meghatározó: más egy rihegő-röhögő kezdő, aki jó jegyeket osztogat, és más a véres tollú prof., aki "azért sem" enged át csak egyet-egyet.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.07.05. 18:45

Szerintem a vizsgáztatótól. :DDD

Legislator # 2010.07.05. 18:01

Az sem mindegy, kitől kapta.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.07.03. 19:27

Ja, teljesítmény beseggelni ezer oldalt. Kár, hogy a teljesítmény ennyiben ki is merül, és sok munkáltatónak (meg persze a vizsgáztatóknak) elegendő is.

Naina # 2010.07.03. 15:09

Tordesillas, gratulálok! Büntiből 5-öst kapni az már teljesítmény. :)))

Impossible # 2010.07.03. 12:51

Pimpőke,

te voltál az elnök azon a vizsgán, vagy mi van? :D

Pimpőke # 2010.07.03. 12:29

Impossible

de ugye azt te is tudod, hogy amelyik jogszabály azt írja, hogy jogszabály által meghatározott esetek, az nem arra a jogszabályra vonatkozik, amelyik ezt írja? :D
Ez arra vonatkozott.

Impossible # 2010.07.02. 20:29

Leg,

ok, értem én a tréfát, semmi gond. Ettől teljesen függetlenül, inkább nem kérek whisky-t. Igazad van, ha nem tudom megadni a 10-et, akkor ne akarjak whisky-t 3-ért sem. Ez tényleg így korrekt, csak Kacsa whisky-jének hatására belelkesültem...

Legislator # 2010.07.02. 19:16

Maradjunk a 3-ban szvsz., de ezt már valamely topicban írtam.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.07.02. 19:15

Imp,

Nem bántani akartalak, de nem tudtam kihagyni:-D.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.07.02. 13:35

Tordesillas,

de ugye azt te is tudod, hogy amelyik jogszabály azt írja, hogy jogszabály által meghatározott esetek, az nem arra a jogszabályra vonatkozik, amelyik ezt írja? :D Szóval az elnök elég nagy baromságot mondott. :D

Leg,

ez most célzás akart lenni? :) A néhány ezres whisky és a 10 ezer között azért szerintem van különbség. Ha itthon lehet kapni 4-5-ért, ÉS kint tényleg feleannyiba kerül, mint itthon, akkor 2-3-ért már elvileg kapható. Ha nem, akkor nem kérek.

Dr.Attika # 2010.07.02. 13:07

Hagyjátok már a jogi okoskodást. Én is várom a történeteket.