Elte vagy Pázmány jogi kara?

bokros # 2012.08.15. 07:34

Nagy érdeklődéssel olvasom az ifjúság vitáját, mert tényleg érdekes összehasonlítva a korábbi időkkel, amikor nem a világhálón - mert még igazából nem volt- hanem egy ( na jó több) korsó sör mellett osztottuk az észt egymásnak, de csak annyi jött le a végén, hogy mindegyik karon más tárgyból lehet összeszedni a legtöbb uv.-t.
És voltak igazi szörfösök, aki a karok közötti átjelentkezésekkel próbálták kibekkelni a nehezét.
Noha nem vagyok zárt pályán, de nem igazán hallottam olyanról, hogy bárhol bárki preferálta volna valamelyik kart.

Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

Judit_31 # 2012.08.15. 07:03

kfgabri! Nem sokat segített rajtad sem! Isten éltesse a PPKE-et!!!

juli_18 # 2012.08.15. 06:53

Ami igaz, az igaz!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2012.08.15. 05:53

Háát ... bizonyos szint és beosztás a magánéletben is kötelezné az embert.

juli_18 # 2012.08.15. 05:37

Rengeteget segített rajtam a diploma! :)

kfgabri # 2012.08.15. 04:09

és a Juliannák, a Juditok? :-)
egyébként ezt a viselkedést név nélkül is lehet szűrni...
úgy hívják, hogy ősprimitívség, amin nem segít a diploma.

Egyjogász # 2012.08.15. 03:53

"juli, maradjunk annyiban, hogy én nem foglak soha felvenni"

No akkor innentől a Júlia nevű jelölteknek nem sok esélye van nálad (már csak biztos, ami biztos alapon..):)))))

kfgabri # 2012.08.14. 18:11

a legszánalmasabb benned az, hogy olyan embereknek "szólongatsz be", akik a saját életszakaszukban és pályájukban ügyesek-okosak-karriert csináltak, vagy diákként máris többet tettek az asztalra, mint bármelyik végzett.
a legjobb az lesz, ha elkezded a "téged ki kérdezett"-lemezt, kombinálva azzal, hogy nem alacsonyodsz le a szintemre, hogy felelj :-)

kfgabri # 2012.08.14. 18:11

a legszánalmasabb benned az, hogy olyan embereknek "szólongatsz be", akik a saját életszakaszukban és pályájukban ügyesek-okosak-karriert csináltak, vagy diákként máris többet tettek az asztalra, mint bármelyik végzett.
a legjobb az lesz, ha elkezded a "téged ki kérdezett"-lemezt, kombinálva azzal, hogy nem alacsonyodsz le a szintemre, hogy felelj :-)

kfgabri # 2012.08.14. 18:03

kfgabri # 2012.08.14. 17:15

juli, maradjunk annyiban, hogy én nem foglak soha felvenni, továbbá, ahol számít, hogy hol végeztél, ott megérdemlik az ilyen semmire beképzelt, üres, fájdalmasan buta, pályára és érvelni alkalmatlan, felszínes és önálló gondolatokra képtelen és funkcionális analfabéta libákat, mint Te.

Legislator # 2012.08.14. 16:12

Elvileg mindegy, de pl. van, ahol ugyanazon diszciplínából egyik karon 150, másik karon 600 oldal a tankönyv. Azonban úgy vélem, a jog merőben olyasféle entitás, amely tehát igen alkalmas arra, hogy a hallgatók szorgos önműveléssel merüljenek el valamely őket érdeklő kérdéskör feldolgozásában, elsajátításában. Könyvtárnak pedig az Országgyűlésit ajánlanám.

Sunshine after the rain.

Rexor # 2012.08.14. 15:47

Zárójelben megjegyezném még, hogy én csak vizsgaidőszkban találkoztam a választott egyetemmel, tehát akár a kamcsatkai egyetem magyar kihelyezett levelező tagozata is lehetett volna, mert kb. ennyit ér a jogi oktatás.

Rexor # 2012.08.14. 15:46

Juli a biztonság kedvéért járd végig az összes jogi kart. Így biztosan megnyugodhatsz, hiszen az itt hozzászólók biztosan csacskaságokat mondanak. Akikhez én is cstalkoznék (jelenleg a 6. munkahelyemet fogyasztom, de én még olyan kérdést nem hallottam, hogy melyik egyetemen végeztem...)

pazs # 2012.08.14. 14:13

Juli, neked szövegértési problémáid vannak? Sherlock arra utalt a bkv-zással, hogy nem vidéki kisvárosban szereztem a tapasztalataimat arról, hogy nem számít, hol végzel.

Kacsa1111 # 2012.08.14. 13:57

Kedves juli18,

és szerinted itt mindenkinek egyedülállóan hatalmas mázlija volt csupán?

életem folyamán nagyságrendileg száz állásinterjún fordultam meg...nem emlékszem ötre, ahol rugóztak volna azon, hogy hol végeztem, és azok sem az elmúlt 5 évben történtek.

Kacsa11

juli_18 # 2012.08.14. 13:53

BKV-n ülve nem sokat lehet tapasztalni ebben a témában! Egy joghallgató meg csak ezután fog találkozni a problémával és kezdheti a "lövöldözést" válogatás nélkül! :)

pazs # 2012.08.14. 13:39

Sherlocknak igaza van, valóban budapesti egyetemre jártam és én sem értem, ezeket honnan szeded. Amúgy csak hallasz az ellenkezőjéről vagy tapasztaltad? És ha szerinted mi egy másik világban élünk, akkor csak azért kérdezted meg, szerintünk ELTE vagy Pázmány, hogy visszahallhasd a saját véleményed?

Sherlock # 2012.08.14. 13:32

Biztos forrásból tudom, hogy pazs egyetem alatt is ült bkv-n. :)

De Juli, téged hol butítanak ilyenekkel?

juli_18 # 2012.08.14. 13:03

pazs! Te elmondhatod mindenkinek, hogy egyedülállóan nagy szerencséd volt! Sőt az is lehet, hogy továbbra is ilyen szerencsés, boldog, "vegyes helyekkel" fogsz találkozni! Fantasztikus, hogy mik vannak! Én pont az ellenkezőjéről hallok nap mint nap. Lehet, hogy Te valamelyik vidéki kisvárosban szerzed ezeket a tapasztalatokat? :)

Sherlock # 2012.08.13. 16:24

mosza már a dark side-on nyomja felkent jedi létére :)

hunfrakk # 2012.08.13. 16:15

szia mosza
és mit ajánlasz helyette?
ill. te mint jogvégzett kiábrándult mit csinálsz?
kíváncsi vagyok

Sherlock # 2012.08.13. 14:53

Valószínűsíthetőleg.

Sajnos(nem pont miattuk sajnos, hanem úgy általában) ez jórészt a vidéki karokat érinti. Az eltének ott a neve, a pázmánynak meg Őszentsége, ez a két egyetem kb. védve van.

Legislator # 2012.08.13. 14:46

A dolgok jelenlegi állása szerint lehet, hogy a jövőben néhány karral kevesebbről szól majd a nóta...

Sunshine after the rain.

bandeeraz # 2012.08.13. 14:28

Szegeden meg szétszivatnak versenyjogból és atipikus szerződésekből az utolsó félévben, na az ott priceless:))