Kérdések az ügyvédi hivatásról!

Softly. # 2009.12.19. 21:48

Guba: ha ez segít azért kérdezek ennyi hülyeséget mivel életemben nem dolgoztam még ügyvédi irodában. Lehet h szőke a kérdés,de igyekszem felkészülni lelkiekben,mert vannak munkahelyek ahol 30 percre lehet felállni -vagy nemtom mennyi a törvényi minimum,sztem fél/egy óra körül-a teljes munkaidő alatt. Mivel én sprotolok,rengeteget zabálok,igy nekem az se mindegy hányszor engedélyezik,hogy felálljak és kajáljak. Ha 4-5 óráig nem eszem alig birok koncentrálni meg ilyesmik. Nyilván az ember hozzászokik majd idővel a strapához,de elkényeztett ficsúr életmódommal még edződnöm kell:) Elnézésedet kérem,hogy kellemetlen perceket okoztam neked a wc-s kérdésemmel remélem azért még jön álom a szemedre;)

Egyébként igenis tök jó csaj lennék lol kikérem magamnak:P

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.19. 23:22

Elnézésedet kérem,hogy kellemetlen perceket okoztam neked a wc-s kérdésemmel

Dehogy okoztál! Kifejezetten jól szórakozott rajta. Én is. Megjegyzem, nekem sem volt fikarcnyi kételyem se, hogy kettessel kezdődik a személyi számod.

Impossible # 2009.12.19. 23:35

A személyi szám alkotmányellenes volt, és megszűntették, nem jól tudom? :)

bajussz # 2009.12.19. 23:51

tudom, hogy nem szabad, de megjegyzem, hogy Imp, van egy helyesírási hiba a mondatodban, ami nem elírás.

egyébként jól írsz, ami manapság egyre ritkább:(

Kacsa1111 # 2009.12.20. 00:34

Kedves Softly,

ritka ronda lány lehetsz:)
de én is azt hittem, hogy lány vagy...

egy jó tanács:
ha jelöltként akarsz dolgozni, de nem akarsz minimálbérért megszakadni, és nem látod esélyét annak, hogy saját ügyfélkört építs ki, akkor kezdj el nyelveket tanulni, és igyekezz külföldön eltölteni némi időt...akár egyetemen, akár munkahelyen...vagy inkább mindkettőn.

Kacsa11

Thetys # 2009.12.21. 10:43

Sziasztok!
Lehet megköveztek, de nekem az utolsó volt a sorban a jelöltködés...

Visszapattantam az interjúkon:
1: "rite" diploma
2: csak egy középfokú nyelvvizsga (valahogy nem fért bele a 8 órás melóba + egyetembe, pláne, hogy pénzbe kerül)
3: tudományos tevékenység, versenyek, diákélet (=HÖK) (nem vicc, több helyen megkérdezték úgy, hogy elég egyértelműen benne van az önéletrajzomban, hogy nem részmunkaidőben, tili-toli módon dolgoztam, hanem teljes állásban)
4: levelező (igen, nappaliról mentem át -annó volt állam.fin. levelező is-, mivel dolgoznom kellett, ez van)

Eweol "Szerintem ma már valamelyik jogi kar valamelyik képzésére szinte bárki bekerül", igen a fizetősre. Ehhez az új pontszámítás rendszerhez abszolút nem értek, de nekem elég magasnak tűnnek az államilag finanszírozott pontszámok. Szóval ugyanott vagyunk, hogy a tehetségesebb, de szegény "gyerek", lehet 1-2 ponton csúszik le, míg a gyengébbek, teszem azt hülyébbek 40-50ponttal kevesebbel is benn vannak szülői támogatással.
Lewho példájára, eggyel felettem volt egy szabolcsi, roma lány, ő is levelezőn, mert két műszakban dolgozott (küldte haza is a pénzt). Summa cum laude végzett, és csak a földhivatalban tudott ügyintézőként "elhelyezkedni". Ennyit a kapcsolatokról...

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy aki most Bp-en ügyvéd akar lenni, mégis mire épít? Ha már anoním a rendszer, akkor azt is, hogy miből? Ügyfelek honnan?

Egyjogász # 2009.12.21. 18:05

Ma voltam egy csilivili belvárosi ügyvédi irodában, a "menő ügyvéd úr" feje felett kint volt a diplomája, megnéztem, "rite" minősítésű volt. (És ennek ellenére kirakta..:) ) Ja, és levelezőn végzett (ez nem volt kiírva, csak tudom róla..)

Úgy hogy van remény a rités levelezősöknek is:)

A summás roma lánnyal kapcsolatban meg kíváncsi lennék, hogy próbálkozott-e ügyvédi irodáknál, és ha igen, mivel küldték el...:((
Egyébként tiszta hülye volt, aki nem vette fel, ha valaki roma létére summás minősítéssel elvégez egy jogi egyetemet a saját erejéből, az szerintem a lelkét kitenné az irodáért.
De úgy látszik egy romából csak a mesében (Barátok közt - Nóra ügyvédnő) lehet ügyvéd..., ha valaki tud ellenpéldát, írja meg, nagyon érdekelne.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.21. 23:22

Van egy perünk, amelyben az ellenérdekű felet egy cigány ügyvédnő képviseli.

Thetys # 2009.12.22. 09:35

Az említett lány ügyvédi irodai "pályafutása":
1: - Ugye nem vesz részt semmilyen emberi jogos hülyeségben? (no comment)
2: "Vőlegénye van, ő is szabolcsi (értsd: roma)? Akkor biztos szülni is akar!"
3: általában csak a "sajnálattal értesítjük..bla-bla"

Mondjuk azt vettem észre, hogy aki roma, és egyetemre jár, az nagyon szégyelli a származását, pedig valószínű épp ők azok, ahol a szülők sem a segélyekre hajtó, ingyenélő banda, hanem rendesen dolgoznak. Vagy a másik véglet, hogy elvakultan, agresszíven kiállnak és támadnak mindent és mindenkit, aki a cigányokra egy rossz szót is mer szólni.

Mi a véleményetek ezekről az új kamarai szabályokról? (új ügyvéd 2 évig nem foglalkoztathat jelöltet, csak 3 jelölt lehet...) Mi jelenleg 12-en vagyunk :-)))

Impossible # 2009.12.22. 11:06

tétisz,

ügyvédenként 3 jelölt lehet, szóval egy irodánál adott esetben lehetséges a 12 jelölt