Budapesti Ügyvédi Kamara avagy a hivatal packázásai

Egyjogász # 2009.12.16. 11:21

Mondjuk azzal is a jelölteknek vágtak alá, hogy most már nem járhatnak el jogi személyek ügyeiben, ha első fokon a megyei bíróságnak van hatásköre.

De egy természetes személyt már képviselhetnek, akkor is, ha 5 milliárd forint a perérték....

Arra tényleg nem tudok rájönni, hogy ennek mi a logikája....

bajussz # 2009.12.16. 11:33

biztos csak jogi személynél van így?
úgy rémlik, hogy jelölt megyén első fokon egyáltalán nem járhat el.

NEM BIZTOS!

bajussz # 2009.12.16. 11:45

biztos csak jogi személynél van így?
úgy rémlik, hogy jelölt megyén első fokon egyáltalán nem járhat el.

NEM BIZTOS!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.16. 12:13

Az a büntető.
Polgáriban eljárhat, hacsak nem kötelező a jogi képviselő. Az meg akkor kötelező, ha a felek mindegyike gazdálkodó szervezet.

Impossible # 2009.12.16. 18:16

Bakker, ennyi szabályt hogy lehet fejben tartani? NEm elég azt tudni, hogy mi va naz ügyféllel, még azt is tudni kell, hol mikor járhatsz el...nem egy egyszerű szakma ez a rohadt életbe. :D

bajussz # 2009.12.16. 19:39

az az alap, hogy tudod.

vagyis először a főnököd tudja, és elmondja, vagy utánajársz

amíg az ügyvéd az eljárási szabályokat nem ismeri, ne vállaljon ügyet, mert az is okozhat kellemetlenséget

Impossible # 2009.12.16. 20:17

És te ettől nem fáradsz le kibszottul?

hunfrakk # 2009.12.16. 20:58

viszont végül jó érzés a tudat: hogy lám, ezt is tudom...

megéri a fáradtságot összességében

meg hát egy jogász legyen jogász
ha nem tud valamit rögtön nézzen utána
(ma már 1000-féle helyen meg lehet tenni, végtelen lehetőségek vannak)

az marad meg a fejben, amire az ember maga jött rá!

ha vki ezt az egész mindenséget fanyalogva csinálja, annak el kell kezdenie gondolkodnia vmi testhezállóbb feladaton - ilyen mindenkinél van, csak fel kell fedezni

bajussz # 2009.12.16. 22:22

Imp: én felhagytam a szakmával

majd egyszer lehet szükség lesz rá,azért csinálom a szakvizsgát is tavasszal újból

Impossible # 2009.12.16. 22:38

"az marad meg a fejben, amire az ember maga jött rá!" (hunfrakk)

Ez egy nagyon szép mondat volt, tetszett!
Idézet vagy saját?

Engem bosszant azért, hogy egy jelentős - mondjuk így - "társadalmi réteg" (a néhai "elit") abból él meg, hogy átláthatatlan szabálydzsungelben baltával vágja az ösvényt. Milyen szépen mondtam, mindjárt meghatódom. :D

bajusz,

én megértelek. :D

hunfrakk # 2009.12.17. 08:52

saját volt...

Imp, az én könnyeim már a földet verdesik.

Impossible # 2009.12.17. 11:12

Ezt a szakmát kombinálni is lehet valami mással, akkor talán változatosabb. És Kacsának nagyon igaza van abban, hogy a flexi-time jó. Én is támogatnám, hogy ne csak a nemzetközi irodákban legyen így. Persze nyilván ott indokoltabb, viszont máshol is jól jönne.

Egyjogász # 2009.12.17. 11:41

Egy ügyvédi irodában tudod mi a "flexi-time"?
9-től 5-ig tart a munkaidő, 5 után pedig te döntöd el teljesen szabadon, meddig maradsz bent (este 10-ig, éjfélig, stb.), az egyetlen megkötés, hogy minden munka legyen meg másnap reggelre, amit Ügyvéd Úr rádsózott, akkor is, ha tárgyalsz egész nap, vagy ha pl. az "Ügyvédiskolában" okosodsz napközben (ahová persze Ügyvéd Úrnak el kell engednie a törvény szerint, amit kénytelen is megtenni, de ez nem jelenti azt, hogy a munkádat nem kell elvégezni...)

Impossible # 2009.12.17. 11:56

A flexi-time kacsa szerinti értelmezése, hogy ha egyik nap sokáig voltál bent, másnap nem kell korán bemenned. Egyjogász, sztem szar helyen dolgozol. :D

Egyjogász # 2009.12.17. 12:31

Én nem vagyok ügyvéd, csak ismerek néhányat, ők meséltek a flexi-time-ról.....:))

Egyébként igaz, az egyik haver mesélte, egyik nap éjjel kettőig kellett bent lenniük, másnap 9 helyett mehetett 10-re....

Kacsa1111 # 2009.12.17. 12:56

Kedves Impossible,

rosszul emlékszel a flexi-time-ra...
Magyarországon flexi-time-ot ügyvédi irodáknál még nem láttam...csak valami olyasmit:)

Kedves Egyjogász,

szerintem ezt nagyon irodája válogatja...
nálunk sem teszi le a billentyűzetet senki du. 6kor (9-17 nincs is...9-18, mivel 1 órás az ebédszünet:) ), én sem. De azért BL meccsre mindig hazaértem...és akkor már sokáig maradtam.:)

Kacsa11

Egyjogász # 2009.12.17. 13:00

A BL meccs esete 9-kor kezdődik....

Én már a Mounika sóra meg a Józsi barátra hazaérek, beeee....:)))

Kacsa1111 # 2009.12.17. 13:12

a BL meccs h8kor kezdődik, és 8kor kezdődik a közvetítés:)

Kacsa11

Legislator # 2009.12.17. 13:12

Ha én elmondanám, milyen időbeosztásban dolgozom, nem győznék elugrani a felém dobott rohadt paradicsomok légiója elől:-D.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2009.12.17. 13:13

mellé ütöttem:)
h9

Kacsa11

Csipke # 2009.12.17. 13:13

Sziasztok!

Amikor én még ügyvédi irodában dolgoztam a munkaidő igen "fix" volt:

munkaidő 8-5-ig, de ha meló van, akkor illik megcsinálni, + amíg a főnök bent van, nem illik hazamenni. Hozzáteszem, a főnök ideje volt flexi-time: jó esetben délre járt melózni és minimum este 9-ig bent volt... :)

Csipke

Csipke # 2009.12.17. 13:15

Imp.,

én mindig is mondtam, hogy pályát tévesztettél... neked hivatásos siratóasszonynak kellene állnod... :)

Amíg nem volt állásod, azért nyivákoltál, most meg az a nyivák tárgya, hogy melózni kell... Egyébként meg a jogászi hivatás egyet jelent a "jó pap is holtig tanul"-lal... :) Jobb, ha hozzászoksz. :)

Csipke

Impossible # 2009.12.17. 23:03

Én csak a flexi-time-ra hívtam fel a figyelmet, hogy jó volna, hanemcsak nk.ben lenne ilyen. Mellesleg elszaródott a gépem, most épp azon nyivákolok. Már valamennyire megy, de még vibrál a monitor. JA és törlődött minden....:P Rohadtjó.

Kacsa1111 # 2009.12.18. 10:10

Kedves Impossible,

rosszul emlékszel a flexi-time-ra…
Magyarországon flexi-time-ot ügyvédi irodáknál még nem láttam…csak valami olyasmit:)

ismétlem: félreérted (nem fogtad fel), hogy mi a flexi-time...

Kacsa11

bajussz # 2009.12.18. 14:24

na mi a flexitime?