ELTE levelező

Impossible # 2009.09.20. 15:20

Nekem eddig mindig ugyanonnét érkezett. Elébe nem mentem, jött anélkül is. :)

Sz.Márton # 2009.09.20. 14:24

Impy!

Az nem baj egy kis szerencse mindig jól jön, főleg ha tudjuk honnan kéne érkeznie és elébe megyünk.

Impossible # 2009.09.20. 13:45

Szerencsés fickó vagyok, lehet mondani, legalábbis bizonyos dolgokban. Más dolgokban meg szerencsétlen. De talán ez másokkkal is hasonlóképpen van. :D

Sz.Márton # 2009.09.20. 13:31

Impy, te nem egy celeb vagy az álnév mögött?

Jogász felmenők, kötelezőket soha nem olvastál, nem tanultál átfogóan is mégis levizsgáztál, Pázmányon végeztél...

Impossible # 2009.09.20. 13:18

JA: egyetlen egy kötelező olvasmányt sem olvastam el soha.

Impossible # 2009.09.20. 13:17

Feladták...általában nem izgatott, mit adnak fel, én is feladtam. :D

Legislator # 2009.09.20. 11:09

Marcinak igaza van, ott van a szöveg.

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2009.09.20. 09:43

Már bele is kezdtél, gimiben már kötelezőként (természetesen magyarul) nem adták fel?

Impossible # 2009.09.20. 09:33

Gondolom, te azt is eredetiben olvastad. :D Én meg sehogyse. Belekezdtem, rögtön el is ment a kedvem tőle. Utálok olvasni, elsősorban azért, mert megfájdul a nyakam.

Sz.Márton # 2009.09.20. 08:55

Figyelmesebb legyél Impy, ott van ez az Odüsszeia elején, Homérosz elvtárs kezdősora is!

Impossible # 2009.09.20. 08:42

Köszi, ezek jók.
Szerettem a memoritereket. Nekünk nem volt sok (sajnos), de ami volt, azt most is tudom. Pl. az Ómagyar Mária-siralmat ómagyarul, na ez nagy kedvenc, meg a Halotti beszéd és könyörgés egy nagyobb részét. Ha unatkozom, szoktam mondogatni, így nem felejtem el.

Ez az andra molyos beszólás tetszik, de nem találom abban, amit belinkeltél, és nem tudom, mit jelent, meg azt sem tudom, kitől származik. De nagyon jó a hangzása, meg is fogom tanulni. Ehhez kérnék még információt (kitől van, mit jelent, van-e folytatása, hol található meg). Köszi!

Legislator # 2009.09.20. 08:30

Kis segítség (bár nekünk ennél sokkal több memoritert kellett megtanulni, és több volt a latin és ógörög is): http://sagv.gyakg.u-szeged.hu/…IR_MEMOR.DOC

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.20. 08:25

Andra moly:-DDD

Mindig tudtam, hogy humoros (nagy)arc vagy:-DDD.
Sajnos, nem volt görbe este, csak ásványvizet ittam (see in entry 'Nils'). Mondjuk a nagy könyvtár miatt tényleg akad egy-két molylepke, de a naftalin sem öli meg ezeket...

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.20. 07:51

"Andra moj énnepe Músza, pollütropon hosz mala polla." (Leg)

Szerintem használj naftalint.
A globális felmelegedés miatt állítólag majd megjelenhetnek betegségeket terjesztő trópusi szúnyogok mifelénk is. Lehet, hogy már ennek az előfutára ez az andra moly?
Látom, tegnap csaptál egy görbe estét, de azért értem, mire gondolsz.

Legislator # 2009.09.19. 19:01

Örülök, Imp, hogy megnevettetelek. Egyszerűen csak fáradt vagyok (ma is dolgoztam-ferdítés volt), de kábé igaz, amit írtam:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.19. 18:59

Andra moj énnepe Músza, pollütropon hosz mala polla.
:-D

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.19. 18:45

Ott lehetsz, ahol ők lehettek magyar tudás nélkül. :D

Sz.Márton # 2009.09.19. 18:25

Impy ha valakit dicsérsz az már nagyon gyanús....persze a híúság így szimplán azt mondatja velem: köszönöm!

/Hol lehetek én a nagy sztoikusok árnyékában ógörög tudás nélkül?/

Impossible # 2009.09.19. 18:15

Leg,

köszi! :D
Ez marhajó volt. :D
"Egyébként, ha van időd, vehetsz fel nappalis fakultatív/al­ternatív órákat (lehet, hogy fizetni kell értük)."
Ma még nem röhögtem ilyen jót. lol

Marci,

szerintem belőled valami sztoikus bölcselő lett volna, ha a korábban élsz. :D

Sz.Márton # 2009.09.19. 18:00

Levelező vagy nappali (...), majd ha komolyan elmélyül és elvégezte nem kell kérdezősködni, mert ha akar és tud, élből jönnek majd az érdemi válaszok. Ez sokaknak addig kérdés, amíg nem is igazán értik miről beszélnek és mi várhat rájuk.

Akinek már eleve a koránál és körülményeiből adódóan, elesve a nappali lehetőségétől ez a legfontosabb kérdés, további időhúzásként, vagy be nem kerülve, még a levelezők körébe sem (vagy már kiesve), az magát nyugtatgathatja ezzel, így már rosszul kezdi és nehezen folytatja... tehát nagyon gondolja át!

Legislator # 2009.09.19. 17:32

Peetbull,

Ugyanaz a követelmény van a levelezősöknek is, mint a nappalisoknak (ugyanazt a tananyagot kérik számon) csak kevesebb az óraszám. Egyébként, ha van időd, vehetsz fel nappalis fakultatív/alternatív órákat (lehet, hogy fizetni kell értük).

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.19. 17:11

Jó, haggyá má. :D

Ptk, azt slussz passz. Konyec. :D

Egyjogász # 2009.09.19. 16:52

Háát igen. Én nem az ELTÉ-re jártam, de nálunk még hosszabb volt a lista.

Nekünk egy tanársegéd srác adta oda, kb. ezzel a kísérőszöveggel.

"Tudom, hogy a listán szereplő anyagok többségéről szó sem esett, ne engem szidjatok...
A tanszéki okosbrigád (sic) szerint aki nálunk át akar menni, ezeket tudnia kell.
Na tanuljatok, ne legyetek elkeseredve, az anyag 30-40 %-át azért a gyakorlatban is jól tudjátok használni, hehehehe...."

A listát odaadtam egy akkor nemrégen végzett ügyvéd ismerősnek, aki legalább 25-30 anyagról azt sem tudta, hogy olyan létezik....(köztük vagy 6-8 törvényről sem...).

Szóval tanuljatok....:)))

Impossible # 2009.09.19. 16:51

mosza,

ne ijeszd már el a lelkes elsőéveseket! :D
Azér közel sem annyira szörnyű a helyzet, mint ahogy vázolod. :D

Impossible # 2009.09.19. 15:01

Azért az árnyalatnyi különbségért alaposan meg kell szenvedni. :D