ELTE levelező

Peetbull # 2009.09.19. 14:11

Köszönöm szépen válaszodat!
Csak azért foglalkoztat ez a kérdés mert akár kit kérdezek vagy esetleg olvasgatok a neten, túlnyomó részt azt látom és hallom hogy a levelezős diploma nem olyan mint 1 nappalis! Még egyszer köszönöm!

Impossible # 2009.09.19. 12:44

Az én meglátásom az, hogy lehet hátrányod, de nem mindenképpen lesz. Na ennél kicsit érthetőbben is elmondom. :D Szóval vannak olyan munkáltatók, akik a nappalisokat előnyben részesítik a levelezősökhöz képest (ilyen vizsgáztatók is vannak, de vannak olyan vizsgáztatók is, akik meg a levelezősöket szeretik jobban), de a volt évfolyamtársaim közül több levelezősnek is van már egészen jó munkahelye (nekem meg még mindig nincs, pedig nappalis voltam). Nem az a lényeg, hogy nappalis vagy-e vagy levelezős, hanem hogy jól tudsz-e nyelvet/nyelveket, jól tudod-e eladni magad állásinterjún (ajánlom az állásinterjú-triningeket), van-e olyan terület, ami érdekel, és amiben már az egyetemi éveid alatt jobban elmélyedtél (esetleg tanulmányi versenyeken eredményes voltál, külföldön is tanultál stb.). Ezek számítanak, ezekhez képest a nappali vagy levelező édes mindegy. Magánvéleményem végül, hogy az a munkáltató, aki a nappalist többre tartja a levelezősnél, az egyszerűen és röviden szólva hülye.

Peetbull # 2009.09.18. 20:20

Az után érdeklődnék, hogy én jövőre el akarom kezdeni az eltén a jogot levelezőn mivel még most Miskolcra járok közgázra.
Kérdésem az lenne hogy van-e értelme levelezőn megcsinálni a jogot?Úgy értem hogy később nem leszz-e nekem ebből hátrányom mind elhelyezkedés szempontjából mind képzettség szempontjából!
A válaszokat előre is köszönöm!