Jogász Póker


_Wasp_ # 2009.08.10. 10:28

zóval nem tudom, miért írod, hogy „CG-t játszok (nem sss-t!)“.
azért írtam, mert nem biztos, hogy ami full stackes játékhoz jó, az jó SSS-hez is - tehát csak érdekességképpen, és megfontolásra jegyeztem meg azzal, hogy nem hinném, hogy neked tanácsként megfelel.

A Bélát nem neked írtam.
szerinted nem jöttem rá? :) jaj. :D


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.08.10. 10:31

Biztos. :D Téged elég nehéz megérteni. :D

_Wasp_ # 2009.08.10. 10:39

jobban figyelnem kellene a kód lefelé kompatibilitására


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.08.10. 10:39

;)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.10. 10:47

nem biztos, hogy ami full stackes játékhoz jó, az jó SSS-hez is –

Biztos, hogy nem. :)

Bár mindkettőt pénzes asztalokon (cash game) alkalmazzuk, a BSS-nek (ez a normál letétes játék a PS-szlengben), más az induló kéz táblázata (szélesebb a skála), és sokkal összetettebb flop utáni játéka.

A lopást egyelőre hagyjuk, az sem az alap SSS-nek, sem az alap BSS-nek nem eleme. (Bár, amikor utóbbiban azt mondja, hogy Axs-el elsőként hátsó pozícióból emelj, az tulajdonképpen lopás.)

Impossible # 2009.08.10. 14:57

Egyébként nemtom, mér csinálnak no limitből SH edzést kezdőknek, amikor a kezdő tananyagok között szó sincs SH-ről. A rendszer felépítése kicsit zavaros.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.10. 15:13

Bélabácsi az asztalnál! De most tényleg. A csokipókeren egy freerollt rendeznek holnap, amin ő is résztvesz. 50$ van kitűzve a fejére. A díjalap egyébként 500$.

Kipróbálhatnád te is Zoli, lehetne az első versenyed. A regisztráció ma hétkor kezdődik, maximális létszám 1500 fő.

Impossible # 2009.08.10. 17:34

kbs,

épp te voltál az (később wasp is), aki lebeszélt a sng-ról, és rádumált az sss-re. Szóval én most sss-játékos vagyok, nem sng-zom (meg nemis tudom, hogyan kell).

Impossible # 2009.08.10. 17:34

A béla bácsi hány éves, és mér akkora nagy szám? Egyáltalán mér így hívják, ha nemis béla?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.10. 18:44

Vagy 23. Ésazért elég nagy szám, meret az első tízben jegyzik az idén online legtöbb pénzt nyert versenypókeresek között.
No meg ő Magyarország egyetlen világbajnokságot nyert versenyzője.

Bélabácsinak meg azért bélabácsi, amiért te Zooooooo vagy. Ezt választotta.

Impossible # 2009.08.10. 19:06

Jó de ő nem Béla igazából, nem? Az én nevem legalább valamilyen összefüggésben áll a valósággal. :) Sit and go-t játszik? Azt nem értem ezekben, hogy ilyen baromi fiatalon hogy lehet ennyire sikeres, furcsa. Te is játszol ugye már egy ideje, aztán egy 23 éves beelőz simán. Nade miért? Ennyire tehetséges, vagy zseni vagy mi?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.10. 19:09

Főleg MTT-t játszik. Én alig másfél éve játszom, szerintem ő vagy öt éve.
Igen, ennyire tehetséges.

Impossible # 2009.08.11. 09:44

MTT stratégiát miért nem tanítanak, ha SNG-t igen? MTT-nél milyen stratégiát kell alkalmazni?

_Wasp_ # 2009.08.11. 09:47

mtt-t kb ugyanúgy kell játszani mint a SNG-t.

nem tudsz még annyira pókerezni, hogy érdemes legyen részletezni a különbségeket. Sorry, nem bántásból, de tényleg így van.

Bélabácsi egy ragyogó játékos, ami hatalmas erőssége, hogy versenypókerben nagyon összetett döntéseket tud pillanatok alatt meghozni.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.11. 10:30

Úgy van. Talán valamivel lazábbnak kell lenni az elején, és kicsit több zsetonnal lehet elkezdeni a lopós meg a betolós fázist.
A fő különbség egyébként - amiből a valamelyest eltérő stratégia folyik -, hogy a többasztalos versenyen tulajdonképpen végig teljes asztalon játszol. A SnG-ban meg egyre fogynak, ugye.

Zoli, nem tilos ám az SSS mellett egy-egy freerollon is elindulni. Amelyiknek van tétje (tehát nem 10$-t osztanak el 2000 játékos között), ott azért lehet tanulni. Rögzül a kliens kezelése, az emelések nagysága, a játszható lapok, az asztal értékelése, stb. És mégse játékpénz.

Jösz este Bélabácsit kiejteni, Wasp?

Impossible # 2009.08.11. 10:48

Na épphogy rákérdeztem, feltettek egy stratégiát az MTT-hez is. Eddig csak sng-hoz volt. Persze a sng sokkal jobban ki van fejtve.

Wasp, nem kell részletezni, a lényegi különbség viszont érdekelt volna. Én azt látom különbségnek, amit írnak: sng akkor kezdődik, ha összegyűlt a megfelelő számú játékos, MTT pedig előre meghatározott időpontban. Csak azt nem értem, hogy ha ez a különbség, akkor minek kell eltérő stratégia. Hogy mikor kezdődik egy verseny annak semmi köze nincs szerintem a játékmódhoz. Na ez az, ami nem világos, és ezért kérdeztem, mi a különbség az MTT és a sng között.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.11. 10:57

Nem a rendezés módja a különbség. Vannak többasztalos SnG-ok is.

Amúgy igazad van, a szóhasználat kissé megtévesztő lehet, SnG alatt ugyanis - amikor stratégiáról beszélünk -, az egyasztalos versenyt értjük, és nem azt a versenyt, ami kellő számú versenyző összegyűlésekor indul. Annak ugyanis valóban nincs hatása az optimális stratégiára.
A jelenség abból ered, hogy az egyasztalos verseny többnyire tényleg SnG.

_Wasp_ # 2009.08.11. 11:03

Én azt látom különbségnek, amit írnak: sng akkor kezdődik, ha összegyűlt a megfelelő számú játékos, MTT pedig előre meghatározott időpontban
ez nem stratégiai különbség.

van több asztalos sng is, azt 50 fő környékén sima versenyként kell játszani.

stratégiában a különbség egyébként lényegében annyi, hogy minél inkább fejnehéz a verseny (tehát minél inkább az első helyre van kihegyezve) annál agresszívebben kell játszani, és minél inkább lapos a kifizetési struktúra, annál nagyobb a rés az emelő és a megadó lapjaid között egy adott szituációban.

Aztán még különbség, hogy rebuy-os versenyeken sokszor be kell vállalni szar lapokkal is az all int, különben eljátszanak a fejed felett, freezout-nál, meg gyakran van olyan, hogy valakinek a fejére vérdíj van kitűzve, így ha a nevezési díj kevesebb mint a vérdíj ötöde, akkor, ha kieshet, bármikor, bármilyen lappal vállalható ellene preflop az allin.

meg még sok finomság van, de nem érdemes belemenni. Kezdj el játszani, kezdd el megkeresni, hogy milyen játékos vagy (jók vagy rosszak a readjeid, be tudod e lőni az ellenfél range-ét, agresszív vagy-e inkább, vagy türelmes, tudsz e több felé figyelni), és könnyebb lesz konkrétan segíteni, ha lejátszási problémába ütközöl..

Ezek ugyanis így kb olyan kérdések, mint amikor a másik topicban megkérdezték, hogy írjam már le részletesen valakinek a szerzői jogokat és kötelezettségeket. Nehéz néhány szóban na.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.08.11. 12:34

Arra ott van a Tattay könyv (persze hiába hosszú, attól nem lesz értelmes). :D

A rendszerrel van bajom. Én szeretem látni a rendszert, amiben szeretem elhelyezni tudni azt a részt, amivel épp foglalkozni akarok. A pokerstrategy felépített rendszere, amit a kezdők elé tár, teljesen kaotikus, nehéz eligazodni a sokféle variáció, az ezekhez tartozó stratégiák és egyáltalán az általuk létrehozott státusz-rendszerben az ELVILEG egymásra épülő tananyagok között. Röviden nem átlátható a szisztéma struktúrája, ami rohadtul idegesítő. Látni kell az utat, hogy honnan, hová és hogyan mehetünk, enélkül az ember elveszettnek érzi magát, és nemcsak érzi, hanem valójában az is. Például a fogalmakat teljesen világosan meg kellene magyarázni, csak egy példa, amit kbs írt a sng esetében, ott is fogalmi zavar van, elfelejtik megemlíteni, hogy egy fogalom többfélét is jelent. Szóval eléggé nagy szarkupacot sikerült összelapátolniuk, amiből tehetséggel szemezgetni igazi művészet.

_Wasp_ # 2009.08.11. 12:52

én azt javaslom, hogy kezdj el játszani, és ezzel párhuzamosan tanuld a póker elméletét (én is így csináltam). Egy csomó dolog tiszta lesz egyből - és ha valamit nem tudsz, és utánanézel, sokkal jobban megragad.

Enélkül pókerezni megtanulni olyan, mint elméletben biciklizni tanulni.

A pókerben ritkán van egyértelmű és egyszerű válasz, pont ez benne a szép, a válasz ugyanis általában úgy hangzik, hogy "amennyiben.... és ... feltéve.... akkor valószínűleg.... a helyes licit"


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.08.11. 13:07

Ezt értem, de most pl. én belekezdtem az SSS tanulásba, a tananyagok között az SSS után BSS következik, amiről elmondják, hogy az kicsit más, és akkor érdemes belekezdeni, ha már rengeteget játszottam SSS-t, meg már van hozzá elegendő pénzem, ezután belemennek a részletekbe is jó hosszasan, majd ismét SSS cikkek következnek, szóval nem tudom, mi a fészkes fenének kell SSS közben BSS-ről osztani az észt a kezdőknek, akik BSS-t úgyse játszhatnak, totál megzavarja az embert (a BSS cikkekben meg szó van olyanról, ami SSS-hez hasznos, csak az SSS-nél érdekes módon nem mondják el). Aztán itt van az MTT, ami eddig nem volt, most eszükbe jutott, hogy szóljon egy rész erről is, de az itt található cikkek a sng-re utalgatnak, vagyis ahhoz, hogy az MTT-vel foglalkozz, előbb az sng-vel kell, de ezt sem írják oda a kezdőknek, hogy figyelj, fiacskám, ez a sorrend, ezt így célszerű tanulni lépésről-lépésre. Ennek a lépésről lépésre tanuld dolognak (ami szerintem nagyon jó) csak a látszata van meg a státusz-rendszerben, amelyben folyamatosan lépdelhetsz feljebb (kezdő, bronz, ezüst stb. egyre bonyolultabb cikkekkel), azt nem mondják meg, hogy az egyes részek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, ráadásul eléggé össze is vannak keverve ezek a részek, neked kell kihámozgatnod, hogy mik hogyan függenek össze, és magadnak kell felállítanod a tanulási és egyben előrehaladási tervet, így eléggé sok a hibalehetőség, ezt nem lenne szabad a kezdőkre bízni, ha már olyan komolyan akarják venni az oktatást. Röviden: odabsznak egy marha nagy anyagot, igazodj ki, ha akarsz. Ez az, ami nem tetszik.

_Wasp_ # 2009.08.11. 13:09

szerintem mázli, hogy nincs könnyen elsajátítható anyag. Így is elég sok már a jó játékos.... nem kell több.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.08.11. 13:20

Hát így is hozzá lehet állni, de ha valaki oktatni szeretne, az oktasson átláthatóan (feltéve ha tisztességes, amennyiben pedig nem az, akkor ne pofázzon arról, hogy mennyire segítőkész, mert akkor szemét hazug disznó). Így tudnám összefoglalni. :D

_Wasp_ # 2009.08.11. 13:34

azért a póker nem nagyon bonyolult ... már alig várom, hogy konkrét dolgot kérdezz, amin el lehet gondolkozni...

játssz el már pár dollárt :)
mert amennyi időt ebbe belefeccöltél abból rengeteget tanulhattál volna.

mennyit játszottál eddig, és milyen szinten? Hogyan és miért vesztettél/nyertél megítélésed szerint?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.08.11. 16:43

Eddig csak játékpénzzel játszottam, még azt folytatom is egy pár napig, az az 50 dollár pillanatok alatt elmegy, ha béna vagyok. Játékpénzzel LN10-en 5 dolláros beülővel gyakorlok, párszor már nyertem is kb 10 dollárt, a 10 ezer dollár gyakorlópénzből kb. 10-et vesztettem el összesen eddig, ami szerintem nem szar, de ehhez hasonló eredményt nem merek bevállalni készpénzzel, még valamennyit fejlődni kéne addig szerintem. Eddig mindent összevetve csak néhány órát játszottam max, nem tudom, az hány leosztás, elég kevés lapot lehet megjátszani, szal nemsok teendőm volt a dobálgatáson kívül, eléggé unalmas.