Ügyvédi irodát nyitni

Nyugdíjasnéni # 2009.06.23. 13:12

Úgy látom, hogy ebben az országban nem jog van csak vályog..

Ezt nemcsak én a laikus hanem egyes jogász ismerőseim is megerősitik!

_Wasp_ # 2009.06.23. 13:16

kedves nyugdíjasnéni,

én meg azt hallottam, hogy a nyugdíjasok állandóan dőzsölnek a hatalmas pénzből amit kaptak, mert lusták dolgozni.

és ezt egyes nyugdíjas ismerőseim is megerősítik.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Avelina-Vivien # 2009.06.23. 14:17

Sztem egyszerű ez a topic mint a pofon:akinek van szakmai tapasztalata , ügyfélköre, pénze az nyisson .Akinek ebből kettő van az szerezze meg a harmadikat és utána nyisson. Akinek meg egyik sincs az szerezze meg mindhármat és utána nyisson, különben a semmibe öli a pénzt és energiát.Ez is csak egy vélemény.

Wasp::))))

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Grád András # 2009.06.28. 18:15

Kedves 30-06!

Öröm volt olvasni ezt a történetet! Gratulálok! Újfent megerősített annak az apámtól tanult mondásnak a változatlan igazában, miszerint "Sokan álmodnak sikerről, csak az odavezető út árát sokallják!" Én speciel ezt az árat még korábban (200 folyamatos üggyel dolgozó bíróként stb.) fizettem meg, de ezek szerint a nulláról kezdve is szívós munkával (és persze nyilván tehetséggel) sikeres lehet valaki ügyvédként. És ez így van jól. :-)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2009.06.29. 12:16

30-06,

milyen káros szokásokat nem vettél fel?

(Egyébként szerintem felcserélted a telefonszámod elejét...)

Peace # 2009.06.29. 14:59

Családjogi ügyeket eleve nem vállalok

miért nem? a büntetőügyek "jobbak"?

Grád András # 2009.06.29. 15:30

Mindenkinek más az esete. Nekem speciel a családjog a kedvencem, ezért végeztem el annak ideján a pszichológiát! Én meg büntetőzni szeretek kevésbé. :-)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Kovács_Béla_Sándor # 2009.06.29. 15:41

A principálisom meg se családjogi se büntető ügyeket nem vállal. :)

Impossible # 2009.06.30. 09:08

Azt kérdeztem, hogy milyen káros szokásokat nem vettél fel. Nem lesz válasz?

Grád András # 2009.06.30. 11:23

30-06-tal szinte mindenben egyetértek, kivéve "a büntetőben ismertséget lehet szerezni, a polgáriban pénzt" kitétellel. Büntetős kollégáimat elnézve elég szép pénzeket fizetnek a népek, amikor az a tét, hogy megússzák-e egy felfüggesztettel vagy végrehajtható lesz belőle, illetve hogy mikor jönnek ki az előzetesből. :-) Polgáriban az ilyen kiélezett élethelyzetek ritkák, el kell viszont ismerni, hogy a családjog pont ezek közé tartozik. (Másrészt mentségemre szóljon, amikor eldöntöttem még bírósági fogiként, hogy főleg családjogos leszek, az agyamon nem suhant át a gondolat, hogy ezt valaha esetleg majd ügyvédként űzöm.) :-)

anetta # 2009.06.30. 12:05

Katti!

Én holnaptól kezdem az ügyvédkedést. 17 évig dolgoztam a közigazgatásban, és az ottani egyre rosszabb helyzet miatt (is) vágtam bele ebbe az egészbe. Én sem voltam ügyvédjelölt sehol, nincs ilyen jellegű gyakorlatom. Néhány barátom már ügyvédként dolgozik és Ők is biztattak, hogy vágjak bele. Én Budapesttől nem messze egy kis faluban nyitom az irodát, reklámozás, szórólap elintézve, falusi pletyka futár elindítva. Nekem 2 millióba került az egész (garázs átalakítása, kamarai tagdíj, gépek, biztosítás stb....). Elég olcsón megúszta az aki 750 ezerből kihozta (nekem csak a laptop volt 200 ezer + 200 ezer a kamarai tagdíj a többit csak számold hozzá).
Én elég optimista ember vagyok (plusz agykontroll) és nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog. Tutira nehéz lesz az elején, de a család mögöttem áll. A barátoktól kapok segítséget, ha elakadok egy ügyben (REMÉLEM, MAJD IDE IS FORDULHATOK A TISZTELT KARTÁRSAKHOZ HA GONDOM AKADNA).
A gyakorlattal kapcsolatban lehet, hogy annak sincs több, aki bojtárkodott valahol, de épp olyan "kedves" főnöke volt, aki csak iktatni engedte, postára zavarta és a tisztítóba a ruháiért (sajnos hallottam ilyenről is).
A magam részéről bizakodó vagyok, ha úgy gondolod, hogy van benned elég erő (plusz megfelelő anyagi fedezet) vágj bele. Nagyon remélem, hogy nekem sem kell majd megbánni a döntésemet.

anetta # 2009.06.30. 12:15

Katti!
Én holnap kezdem az ügyvédi működésemet. 17 évig a közigazgatásban dolgoztam, nincs ügyvédi tapasztalatom. Nekem 2 millióba került az iroda kialakítása, berendezése, elindítása. Akinek 750 ezerből sikerült nagyon ügyes lehet (csak a laptop 200 ezer volt+ 200 ezer kamarai belépés + a többi kiadás). Biztosan nagyon nehéz lesz az első időben, de optimista ember lévén (plusz agykontroll) remélem, hogy sikerülni fog. Néhány barátom már ügyvédként dolgozik, és Ők segítenek majd ha elakadok valamiben (REMÉLEM MAJD A TISZTELT KARTÁRSAKHOZ IS FORDULHATOK HA GONDOM AKADNA, előre is köszönöm).
Én Budapesttől nem messze egy kis faluban fogok működni, reklámozás, szórólap, hirdetés elintézve, falusi pletykagépezet beindítva. Azzal vigasztalom magam, hogy ha jelölt lettem volna egy olyan ügyvédnél, aki csak a postázást bízza rám és a patyolatot akkor sem lenne több tapasztalatom. Így legalább a közig azon részében otthon vagyok ahol dolgoztam. Szóval gondold át jól, hogy van-e elég erőd anyagilag és szellemileg ehhez az egész beindításához.

anetta # 2009.06.30. 12:17

Bocsi, de a technika ördöge bezavart. Hiába no holnaptól kell mindennek jól működnie. :)))

anetta # 2009.06.30. 12:32

Köszi!! Minden bátorítás jól jön.

Grád András # 2009.06.30. 15:13

Ha telefonos segítség kell, én is megtalálható vagyok! :-)

Kacsa1111 # 2009.06.30. 19:07

ettől a kartársazástól a falra bírnék mászni...azt hittem már elmúlt 1990...
ha valamelyik kamarai okostojás élőben valaha lekartársazik engem, tutira belerúgok olyat, hogy lyukat üt az égen...

Kacsa11

Ildikóka82 # 2009.06.30. 19:21

:DD

Iwikó

Egyjogász # 2009.06.30. 19:54

Rosszul emlékszel, 1990 előtt alapvetően az elvtársazás dívott:)) (Olyan szinten, hogy saját fülemmel hallottam, amikor egy kerületi pártpotentát (a fiatalabbak kedvéért MSZMP funkci) - 1990 után megvilágosodott harcos jobboldali - úgy szólított meg egy őt meglátogató, katolikus papokból álló delegációt, hogy "Szeretettel köszöntöm a pap elvtársakat.")

Az idősebb ügyvédek, tisztviselők körében (volt) szokás a kartársazás, de szerintem azért nem kellene beléjük rúgni:)

Kacsa1111 # 2009.06.30. 20:02

Kedves Egyjogász,

nem volt az annyira régen, hogy rosszul emlékezzek arra, hogy az állami áruházakban az eladók kartársként szólították meg egymást...például...

válaszodból ítélve viszont nem tudod, hogy a budapesti kamara minden levelében megszólítás gyanánt kartársazik...
a kamarába egyébként is bármikor belerúgnék, de egy-egy ilyen levél után még az esernyőt is beléjük lökném szívesen...:)))

Kacsa11

Egyjogász # 2009.06.30. 21:02

Valóban, nem vagyok levelező viszonyban egyik kamarával sem:)

Valószínűleg akkor a budapesti kamara levelezésének stílusát még az idősebb ügyvédek határozzák meg.

Viszont Te tagja vagy az ügyvédi karnak (mint kartárs :)) ), javasolj nekik új megszólítási formulákat.

anetta # 2009.07.01. 07:54

Kedves András!

Nagyon köszönöm a felajánlott segítséget, ha gondban leszek élni fogok vele. Én anyakönyves ügyekben tudok segíteni bárkinek ha szükséges. (névváltoztatás, anyakönyvi kutatás)

Rexor # 2009.07.01. 08:03

Kacsa azért remélem azért fel tudod dolgozni a kartársazás okozta sokkot. Veled vagyunk :)

Legislator # 2009.07.01. 08:07

Nem jól van ez így, ügyvéd elvtársak:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.07.01. 08:08

Nem jól van ez így, ügyvéd elvtársak:-D.

Sunshine after the rain.

Rexor # 2009.07.01. 08:09

Legislator: helyesen ügyvéd elvkartársak, csak hogy mindenki boldog legyen :)