Ha jól értem, ezek szerint "gusztosos" volt az a sajt. :)
Európai Parlamenti Választások 2009.06.07.
ha nincs sajt-akció lehet, hogy eléri a 3%-ot az szdsz
Miért nem világos a sajt akciója és EP választás egy napon? Szoci-szadeszék kitalálták, hogy maradjanák már távol a "kis emberek", inkább verekedjenek az 550 forintos trapistáé. Az említettek ugyanis hivatkozhatnak arra, hogy hát nem jöttek el a "törzs szavazóink", akik most már kiderült az ilyen kistsílű emberekből kerülnek ki.
Kedves Leg,
igen, most már jópár éve rendszeres elfoglaltság ez. :)
A sajt és a választások kapcsolata még nekem sem világos. Ha azt mondták volna, hogy a Városligetben a piros sátor mellett langyos kőbányait és virslit osztottak, azt még érteném (kampánycsend ide vagy oda), de a sajt... Szóljatok, ha rájöttetek a kapcsolódási pontra. Netán ezentúl olcsón csak választási napokon lehet vásárolni? :)
Bocs, ha félreértehető voltam, a tetszett szót idézőjelben értettem, egyáltalán nem derültem azon, hogy 2009-ben Magyarországon az emberek szinte szó szerint megölik egymást (állítólag egy idős hölgyet úgy rángattak ki a tömeg alól) egy darabka sajtért.
A tömegjelenet megdöbbentő módon emlékeztetett azokra a képekre, amikor az éhségövezetben teherautókról osztják az élelmiszersegélyt.......
1jogász, ne haragudj, de neked mi tetszett az idézett híren?
Inkább elszomorító, mint sem derültségre adna okot.
Nem akarok politizálni, de nem árulok el nagy titkot, hogy örülök az eredményeknek :)
Azon bizonyos sajt akción szegény nagynénim is részt akart venni, de a tömeg elborzasztotta...
Iwikó
Nem nyújtja be.....
De nekem legjobban az alábbi hír tetszett, bár még nem világosodtam meg, mi köze az EP választásokhoz a sajtnak: "Több tucat panasz érkezett a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) a .............. vasárnapi akciója miatt. Emberek tolongtak, taposták egymást az áruházlánc üzleteiben, miután a cég a szavazás lezárását követően este hét és nyolc óra között 550 forintért árult egy guriga sajtot.
Kaposváron például több száz vevő akart vásárolni az akciós termékből. Az eladók nem tudták féken tartani a tömeget és rendőri segítséget kellett kérni."
Ildikóka! Persze, hogy örűlűnk. A kérdés az, hogy Bajnaiban maradt e még annyi tartás, hogy holnap benyújtja a lemondását. Az borítékolható, hogy szadeszék már nem szavaznak meg semmit a parlamentben holnaptól, ami eleve a bukásához fog vezetni, de vajon ez a "lükk-mak" tud-e megelőző csapást mérni.
Szegény Nils, milyen kár, hogy ott kellett ülnöd egész nap. Netán valamely érdekelt szervezet delegált?
Sunshine after the rain.
Boldogság, öröm, újjongás.
Legfőképp, mert:
1. A Jobbikra majdnem annyian szavaztak, mint az MSZP-re.
Senki nem várta, hogy 14,7%-ot szerez a Jobbik, és hogy három képviselő küld az EP-be.
Ez szerintem elképesztően nagy eredmény.
Kelet-magyarország második legerősebb pártja lett a Jobbik.
2. Most már tény. Az MSZP nem nagy párt már.
3. Legnagyobb öröm: az SZDSZ teljes megsemmisülése,
még a Lehet más a politika is több szavazatot kapott.
4. Ami szomorúságot okoz: Bokros Lajos és a baloldali MDF küszöbátlépése
:) Delegáltként egész nap ott csücsültem. Én örülök, nagyjából erre számítottam. Az alacsony részvételt és az eredményeket illetően is.
Na reakciók? Most örültök vagy nem? :)
Iwikó
Nils,
én hallottam olyanról, hogy az, hogy az idő előrefelé halad, csak ezen a szinten igaz, mikro (vmi molekuláris v franc tudja milyen kicsiben) pedig nem, mert ott előfordul, hogy az okozat történik előbb, és csak utána az ok, szóval az idő azon a szinten "ingázik". Nagyon elkezdett érdekelni ez a dolog, de a rádióműsor óta, amiben ezt hallottam, még nem tettem szert újabb ismeretekre ebben a témában - sajnos.
Köszönöm Leg, kedves vagy. :) A képeket illetően igazad van, nekem is az a tapasztalatom, hogy a képek általában nem igazán adják vissza a valót. Ami persze nem is baj. Években szívesen lennék fiatalabb 4-5 vagy akár több évvel is, de ahogy írtad is, az idő előre halad. :)
Impi, a nyelvtanulással kapcsolatban hasonlóan gondolkodunk, én is máshogy kezdeném már a tanulást, a hiányosságok bepótolását, meg úgy általában mindent. Mindenképpen más fontossági sorrend szerint.
Leg,
most hallok Tőled kb. ötödször Lomb Katóról. :D Szerintem egyébként azt az időt és energiát, amit az ember 16 nyelvbe feccöl, azt inkább 2 nyelvbe kellene, és akkor az a 2 mehetne nagyon jól, ami sokkal jobb, mintha 16 úgyahogy. Nekem egy rokonom van, aki állítólag 7 nyelven tud, köztük magyarul is (egyébként osztrák), nade még én is szebben beszélek németül, mint ő magyarul. Szóval ha ez a szint sok nyelv esetén, akkor inkább nem kérnék belőle, inkább a minőség híve vagyok, mint a mennyiségé, a kettő pedig általában együtt nem megy. :) A másik dolog, hogy ha az ember 30-40 évesen kezd csak bele a tanulásba, és nem előbb, akkor az azt jelenti, hogy 30-40 éves koráig kimaradt olyasmikből, amikben egyébként része lehetett volna a nyelvek segítségével. Szóval ezzel azt akarom mondani, hogy megtanulni végülis meg lehet, de szerintem nem ez a fő kérdés, hanem az, hogy mire tudod használni, ha megtanultad, és fiatalon még sokkal több lehetőség van erre, mint később.
- TANULNI JÓ
Imp,
Lomb Kató is harminc-negyven éves kora körül foglalkozott igazán komolyan nyelvekkel, úgy emlékszem, a kínai szakot is elvégezte, ő volt az első szinkrontolmácsok egyike, kb. 16 nyelven beszélt, ebből négyen közel native speaker volt.
Sunshine after the rain.
Leg, Nils,
én pl. azért szeretnék fiatalabb lenni, hogy több energiát fektessek (még időben!) a nyelvtanulásra, ha az ember gyerekkorban kezdi, közel anyanyelvi szinten is meg lehet tanulni legalább 2 nyelvet (szerintem), így egyetem után nem kell sokat bajlódni álláskereséssel (nem úgy mint most). Most már a kocka el van cseszve. :D Persze, csak optimistán, nade azért lássuk be, hogy az elvesztegetett/nem megfelelően felhasznált idő sokaságának hatására az ember könnyedén érezheti öregnek magát, én legalábbis ennek az oknak tudom be az egyre erősödő öregség-érzetemet. (G. A. Tanárúr ismét nyalogathatná a szája szélét, ha olvasna. :D )
justizmord szerintem nem józan, amikor ezeket írja
Feketeország: Szavazóiroda
Iniuria non excusat iniuriam
OFF
Kedves Nils,
Egyébként a képed alapján szerintem nem kell akarni fiatalabbnak lenni, bár Impivel megállapítottuk, hogy a képek nem mindig egyeznek meg a fizikális realitással.
ON
Sunshine after the rain.
Szorítok Neked, Nils. Én is szeretnék fiatalabb lenni, de a realitás az, hogy minden nappal öregebbek leszünk. Bizonyos dolgokhoz meg kell érni, bizonyos
(karrierre vonatkozó dlgok) dolgok nem tizen-meg huszonéves korban történnek (általában) az emberrel.
Sunshine after the rain.
Impi,
köszi a tanácsot. Bár attól tartok, ez már nekem sem fog összejönni. Mellesleg szeretnék néhány évvel fiatalabb is lenni. :)
Nils,
saját hibáimból tanulva azt ajánlanám Neked, hogy menj még egyetem alatt fél/egy évre vmilyen uniós országba tanulni pl. Erasmus-szal, én ezt kihagytam sajnos, és most látom, milyen jó lett volna nem kihagyni. Ez most scak úgy eszembe jutott az egyetem kapcsán.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02