Sziasztok!
Amennyiben megengeditek, szeretném a segítségeteket kérni. Biztosan vagytok néhányan, akik jártasak vagytok ebben a témában. A közelmúltban végeztem az egyetemen, és szeretném magam továbbképezni. Anno a polgári-, kereskedelmi-, és a nemzetközi magánjog érdekelt leginkább. Éppen ezért ezen területeket elmélyítő tudást szeretnék szerezni. Nem a papírra, és nem egy újabb titulusra hajtok.
Jelenleg ott tartok, hogy nem tudom eldönteni, hogy egy közgazdász szakirányú továbbképzés, vagy egy közgáz egyetemi (főiskolai?) másoddiploma lenne a legcélravezetőbb? A választásnál mérvadó kritériumok a következők:
- ne a jogi oktatásban már belénk vert jogszabályokat ismételjék el újra, hanem gazdasági-pénzügyi téren valami plusz tudást is nyújtson
- gyakorlatban hasznosítható ismereteket szerezzek, ami ad egy széles körű rálátást az adott szférára
- ne kergessenek a halálba többoldalas matematikai képletekkel, de kapjak stabil, és használható elméleti alapokat is
- az oktatás során (ami levelező képzés lesz) lehetőségem legyen idegen nyelv (szaknyelv) tanulására is.
(Gyors kérdés: a képzés színvonala, és az elhelyezkedési lehetőségek terén tényleg annyival jobb a Corvinus Egyetem, mint amennyivel drágábbak a tandíjai? Például a posztgraduális képzés díja náluk két és fél-háromszorosa az átlagnak.)
Jelenleg a közszférában dolgozok, de szeretnék olyan tudást szerezni, amivel pénzügyi területre válthatok - lehetőleg mielőbb.
Kérem, hogy a rosszindulatú hozzászólásokat mellőzzétek.
Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradtságot, és némi tanáccsal szolgál.