Kedves Impossible,
ez egyre gyengébben megy:)))
Kacsa11
Kedves Impossible,
ez egyre gyengébben megy:)))
Kacsa11
Kedves Kacsa!
:))
Egyébként sikerült valamit találnod?Gondolkodsz még rajta?
Kedves Zoli!
NEM és ez a nem -nem nem pedig a nem ami igen:)))
You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.
Kedves Avelina,
még gondolkodom...amit keresek az online jogi képzés...majd neki fexek az LLM guide-nak, ha lesz rá időm...egyelőre a cambridge honlapjától nem lettem okosabb, hogy van-e nekik ilyenjük...warwick is csábít, de ott sem tudom, hogy van-e online jogi képzés.
közben felmerült bennem egy regi-új ötlet is...letenni a new york bar exam-et.:)
gondolom arról nem rendelkezel infókkal...
Kacsa11
Kedves Kacsa!
A suliban LLM-seknek hirdettek New York Bar Exam Preparatory Course-kat. Gondolom más egyetemeken is van.Nem igazán néztem utána csak hallomásból tudom, hogy a California Bar exam a legnehezebb ...
Miben segít a New York Bar Exam?
Igazából ezekkel jó lenne nekem is tisztába lennem.
Üdv:Avelina
You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.
Kedves Avelina,
amerikai kollégák igen csak szívták a fogukat, amikor a kaliforniai szakvizsgára terelődött a szó...szóval lehet, hogy tényleg húzós...:)
nézegetve az előző évi NY bar exameket, az azért nem tűnik annyira eszméletlenül nehéznek...de persze az értékelésnél még szívózhatnak:)
egyébként arra jogosít, hogy new york államban praktizálj...másra nem jó;)
Kacsa11
Vivien,
"NEM és ez a nem -nem nem pedig a nem ami igen:)))"
Biztos. :D
Kedves Imp!
Csak reflektáltam az esélyeinkre:)))
Menj a bécsi egyetemre próbáld meg..
Taposd nekem az utat...:D
taposd magadnak:)))
Ugyanmár Vivien, addig nem tudhatod, hogy elég jó-e, aki épp van, amíg nem találkozol azzal, aki jobb. :D
De én mondtam már, hogy feladom, csak akkor legalább az utamat taposnád (legyen már valami haszna az ismeretségünknek). lol
Kedves Impossible,
ez tényleg egyre gyengébben megy...
most azt probálod elhitetni, hogy téged nem visszautasítottak, hanem önszántadból "adtad fel"???:)))))))))))
Kacsa11
Drága Zoli!
"Ugyanmár Vivien, addig nem tudhatod, hogy elég jó-e, aki épp van, amíg nem találkozol azzal, aki jobb. :D"
Nem tudom miből gondolod, hogy te jobb vagy..:)) Biztosan te is átutaznád a pocsolyát ha hiányzom a nyári suli miatt:))Az érettebb megfontoltabb típus jön be , ami lássuk be te nem vagy:))
Remélem megtalálod a Mrs Impossible-t..bár ha belegondolok impossible én vagyok neked:))
Üdv:Vivien..csak neked lol
Vivien,
ha érettebb és megfontoltabb vs. humor, akkor én a humor mellé állok. A humor fontosabb, humor nélkül nincsen élet, a humor úgy kell, mint kiaszott földnek a víz. Ne gyere azzal, hogy te nem vagy kiaszott, csak kib...ott. lol
Mission impossible...elnézést semmi közöm hozzá!
Kedves Zoli!
"Ne gyere azzal, hogy te nem vagy kiaszott, csak kib…ott. lol"
Te beteg vagy téged kellene kezelnie a tanárúrnak nem a szomszédomat.:))Tudod az, hogy számodra a humor kimerül abban, hogy akadékoskodsz mindenen és sértegetsz aztán mögé teszel egy LOL-t...az a te magánügyed.
"Kiaszott"?Neked ilyenkor elmentek otthonról??Nem viccelek, komolyan kérdezem.Az agyadban folyik egy másik beszélgetés és itt már csak a végét látjuk??:))))
3. csak hogy te is értsd TE MEG ÉN az az IMPOSSIBLE:)))
Üdv:Avelina
Kedves Márton!
Nyugodtan szólj bele semmilyen magánügyem nincs ezzel a féleszű jogásszal:))))
Kedves Impossible,
érettség és humor messze nem zárja ki egymást...
egyébként ilyen stílussal nem meglepő, hogy nincs nőd...:)
volt már neked egyáltalán nővel kapcsolatod???
ha igen, kiváncsi lennék, hogy ki volt az, aki elviselt arra az 5 percre...:)))
Kacsa11
Sziasztok.
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget.
Az angollal (még) kicsit hadilábon állok. Nagyrészt autodidakta módon tanultam, és bár a hétköznapi kommunikáció egyáltalán nem okoz gondot, de komoly tanulmányokat azért még nem folytatnék ezen a nyelven. A szakszövegekkel meglehetősen szenvednék - még akkor is ha a passzív nyelvtudásom ezen a téren is elég jó. Az igazat megvallva a CEU kurzusait én is nézegettem korábban, de szerintem az majd csak egy későbbi lépcsőfok lesz a számomra - már ha összejön.
Viszont Kacsa felvetése alapján eszembe jutott, hogy létezik egy német nyelvű Andrássy Uni is Pesten. Van a javasolthoz hasonló szakjuk is, ráadásul többé-kevésbé megfizethető tandíjakkal (és temérdek ösztöndíj-lehetőséggel). Viszont a képzésük eléggé nappali-orientált. Még akkor is nehézkes lenne összeegyeztetni a munkával, ha Pesten dolgoznék, jelen helyzetben pedig szinte kilátástalan. Munkahelyet pedig hiába váltanák akár most azonnal, nem hiszem hogy lenne olyan munkáltató, aki jó néven venné, hogy kezdés után néhány hónappal kimaradozok munkából iskola miatt. Más releváns német nyelvű (pláne levelező) posztgrad képzésről pedig nem tudok az országban.
Jelen helyzetben úgy áll a dolog, hogy két magyar nyelvű közgazdász posztgraduális képzés iránt érdeklődöm intenzívebben. A Miskolci Egyetem, és a Corvinus által meghirdetettek tűnnek szimpatikusnak. Igaz, ez utóbbi közel háromszoros áron hirdeti a kurzust. Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy tudásanyag, és elhelyezkedési lehetőség tekintetében tényleg annyival jobb-e a Corvinus képzése, mint amennyivel drágább?
Azt hiszem, hogy majd ezt követően lenne logikus lépés egy német, vagy angol nyelvű szakirányú képzés - lehetőleg a Kacsa által javasolt irányvonalon.
Úgy gondolom ugyanis (lehet hogy rosszul?), hogy egy ilyen képzés (közgáz posztgrad) megkönnyíteni a váltást a magánszférába. És itt most érdemi váltásról beszélek. Nincs rajtam nyomás, ill. kényszer, így olyan helyre nem akarok menni, ahol érdemben nem fejlődhetek tovább, és csak "droidmunkát" kellene végeznem. Arra közszféra tökéletesen alkalmas (és itt most egy kicsit ironikus voltam).
Szóval a kérdés újra: gyakorlati szempontból mennyire éri meg a közgáz posztgrad képzés, és ár/érték arányt tekintve a miskolci, vagy a pesti mellett tennétek le a voksotokat?
Előre is köszi mindenkinek.
(és bocs a sok szájtépésért)
Kedves Beck,
mint azt már talán mondtam...lehet, hogy nem mondtam...az, hogy mennyire éri meg neked egy közgazdasági képzés, az attól függ, hogy mit szeretnél csinálni:
ha jogi munkát szeretnél végezni a versenyszférában, akkor sok pluszt nem ad. PSZF már akkor értelmesebb választás lenne...talán.
Andrássy német nyelvű LLM-jéről sokat nem tudok, így nem akarnék arról nyilatkozni.
CEU is nappali orientált, értsd: dolgozni mellette csaknem lehetetlen...legalábbis az első félévben. viszont szinte tutira nem kell fizetned tandíjat, vidékiként pedig van esélyed a koleszra...nem magyar szintű koleszra.
Kacsa11
fuss neki egy toefl vagy ielts vizságnak angolból...akkor meg tudod, hogy tudsz-e eléggé angolul.
Kacsa11
Az IELTS az sztem nagyon jó több egyetemen is ez a standard belépő nyelvvizsga.
Kedves Kacsa!
"...egyébként ilyen stílussal nem meglepő, hogy nincs nőd…:)
volt már neked egyáltalán nővel kapcsolatod???
ha igen, kiváncsi lennék, hogy ki volt az, aki elviselt arra az 5 percre…:)))"
Látom, a szokásos játszmák, megint:-))).
Sunshine after the rain.
Vivien,
"Amúgy az érettebb nálam nem 15–20 év korkülönbséget jelent csak 5-öt."
Hát én még messze vagyok a 40-től...de talán jobb is. lol
Egyébként akkor a kor számít? Szerintem pont ez a korlátolt felfogás. A kortól függhetnek dolgok, de leginkább nem attól függnek.
ps. nem akarok én semmit, csak hecceltelek/frocliztalak. Éééés: LOL :D
Kedves Zolaaa ha már én vivi vagyok:D
1.Szokták mondani, hogy "minden viccnek fele igaz".Tőlem heccelhetsz csak ne vedd a szívdre ha vicces és a komoly válasz is nem:D Egyébként meg ....a megfontoltat arra értettem , hogy jobban vonz az a férfi akinek pontos karriercélja van , tudja mit akar ambitious.Tehát ezzel viccelni, hogy te jobb lehetsz olyan valakinél is akit nem is ismersz nem vicces, hanem önbizalomhiányra utal.De tudod:)))
2.Nem tudnék olyan emberrel lenni akinek nincs piszok jó humora , nálam ez alap.Én nem a "kiaszott-ki..szott" szóviccektől fetrengek a nevetéstől.:)))
3.Lezárásképpen: "azért lehetünk barátok":D:D
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |