Off - topic

ius latratus # 2013.03.13. 12:33

Idézek a Felperes beadványából:

" A Hírközlési törvény fogalom meghatározása szerint: Elektronikus hírközlési szolgáltató: elektronikus hírközlő hálózat üzemeltetője, valamint elektronikus hírközlési szolgáltatást nyújtó természetes, illetőleg jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság.
A Szerződési Feltételek, valamint a Hírközlési Törvény együttes értelmezése alapján Felperes nem tartozik a Hírközlési Törvény hatálya alá....kérem a T. Bíróságot, hogy az elévülési kifogást érdemi vizsgálat nélkül elutasítani szíveskedjék."

ius latratus # 2013.03.13. 12:15

Nagyon köszönöm, rengeteget segítettél. Kisértékű, a bíró helyt adott a kérelmének (Markó utca), az alperes meg visítva mutatta a felperest képviselő ügyvéd beadványát, hogy "most mi lesz??"
Először nem tudtam, de már tudom.

Jó vagy!

:)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.13. 08:22

Nem mellesleg kisértékű perekben nem nagyon van mód ilyen "időkérésre", emiatt akár jogszabálysértő is lehet egy esetleges helyt adó ítélet. (Ami azért nem túl esélyes.)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.13. 08:20

1. § (1) 2 E törvény hatálya kiterjed

1. 3 a Magyarország területén végzett vagy területére irányuló elektronikus hírközlési tevékenységre, valamint minden olyan tevékenységre, amelynek gyakorlása során rádiófrekvenciás jel keletkezik,
  2. az a) pontban foglalt, vagy azzal összefüggő tevékenységet végző vagy szolgáltatást nyújtó természetes, illetőleg jogi személyre vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetre és ezek vezető tisztségviselőire,
  3. a felhasználókra, a fogyasztókra és az előfizetőkre,
  4. az a) pontban foglalt tevékenységet vagy szolgáltatást végző, illetve nyújtó, vagy azzal összefüggő tevékenységet végző vagy azt igénybevevő belföldi vagy külföldi természetes, illetőleg jogi személyre vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetre és ezek vezető tisztségviselőire.

(2) 4 E törvényt a jogszabályban meghatározott közfeladatok ellátásához szükséges olyan elektronikus hírközlő hálózat esetén, amely nyilvános elektronikus hírközlő hálózattól fizikailag vagy logikailag elkülönített (a továbbiakban: kormányzati célú hálózat), valamint az ilyen hálózatokkal kapcsolatos elektronikus hírközlési tevékenység tekintetében a rájuk vonatkozó külön jogszabályokban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

ius latratus # 2013.03.13. 08:13

Nem tudtam hova betenni...
Alperes a telefontartozását nem fizette meg időben. Két felszólítás (számlalevél stb.) között igazolhatóan több mint egy év eltelt. Ennek megfelelően a bíróságon hivatkozott a 2003. évi C. törvény 143.§ (2) bekezdésére. Felperes időt kért, majd a beadványában kérte, hogy az alperes elévülési kifogását utasítsa el a bíróság.
Indokolásában előadta, hogy említett jogszabály rá nem vonatkozik, ugyanis ő nem tartozik a Hírközlési Törvény hatálya alá, azért, mert ő a szolgáltatás továbbközvetítését vállalta. (tényleg így van, a felperes a Telenorral van szerződésben, de ugyanúgy értékesít mindenféle csomagot)
Kérdésem: ebben az esetben tényleg nem releváns a hivatkozott törvény bekezdése?

(igen, segíteni próbáltam egy közeli ismerősnek, csak nem tudtam, hogy nem vagyok ügyvéd, s ebbe bizony belecsúsztunk...)

Köszönöm, ha valaki segít ebben, még a mai napon írásban nyilatkoznánk a felperes beadványára, mert a tárgyaláson nem tud megjelenni.

Dr.Attika # 2013.02.14. 14:17

Egyjogász!
A baj az, hogy ez nem a "rendőrgyerek" okossága, hanem valószínűleg így oktatták, hogy "gk. lopás 30 nap megszüntető határozat".

Sz.Márton # 2013.02.14. 14:01

HIVATALOS ÉRTESÍTÕ 7. szám
A M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y M E L L É K L E T E
2013. február 12., kedd

A Magyar Ügyvédi Kamara 1/2012. (XI. 5.) MÜK Szabályzata
az ügyvédjelöltek foglalkoztatásának tárgyi feltételeirõl

egy szép részlet:

"8. § (1) A joggyakorlat ideje alatt az ügyvédjelöltet foglalkoztató ügyvéd köteles az ügyvédjelöltnek olyan feladatokat adni,
amelyek teljesítése biztosítja az ügyvédjelölt szakmai fejlõdését."

Úgy legyen, Ámen!

Legislator # 2013.02.11. 22:27

Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2013.02.08. 11:28

Hiába no, a rendőrség már minden komolyabb bűnesetet megoldott, az összes gyilkos, rabló, autó és egyéb tolvaj, stb. a börtönben van, ráérnek...:))

Persze mikor nekem ellopták az autómat, és mentem be a kapitányságra megtenni a feljelentést, a rendőrgyerek azzal adta oda a példányomat, hogy a nyomozást megszüntető határozatot kb. 30 nap múlva küldik...

Amikor megkérdeztem, hogy az esetleg nem lehetséges, hogy elkapják a tolvajt, csak vigyorgott, mint a vadkörte...:)

lawcitrom # 2013.02.08. 11:17

Inkább a hajszín foglalkozás kombinációra nem írok semmit:)

Szegényke nagyon unatkozhat.

wers # 2013.02.08. 11:13

ez a hölgy évek óta hirhedt a környéken, ha megjelenik a településen, mennek a kőt sms-ek, hogy szőke ciklon megérkezett.
Két éve a saját unokatesóját kétszer büntette meg (biztonsági öv, nem gyári sötétítés az első ablakon)

lawcitrom # 2013.02.08. 11:06

Szép, szép, de ezt valahogy nem tudom elképzelni a magam esetében, hogy nem tudnám arról meggyőzni, hogy szépen kísérjen be a házig (vagy pesten fel az emeletig - kávé nincs, kisfröccsöt meg inkább én) mivel az intézkedés a célját így is elérné.

A nagy sárkány meg egy balek.

Nem tudok gondolkodni, a tegnapi Slash koncert duruzsol a fülemben.

wers # 2013.02.08. 10:46

levezzi = levenni

wers # 2013.02.08. 10:42

Nem tudtam, hova írjak, ezért itt hívom fel figyelmeteket egy igen szigorú rendőri intézkedésre:

Tegnap délután barátunk épp hátrament a kazánhoz, átszól a kertszomszéd, komám ugorj már át, segítsed levezzi a hastokot, meg tegyük odébb az üstházat. Úgy, ahogy volt papucsban, pulcsiban átment. Mikor kijött a szomszéd kapuján megáll a járőrautó, igazoltatják. Persze nincs nála a személyi igazolványa. 20.000 Ft-os csekkel jutalmazták. Szól barátunk, te Juli, hát nem tudod, hogy itt lakom? Nem emlékszel, hányszor játszottunk itt suli után?
Képes lett volna még kapitányságra is bevinni, alig bírták lebeszélni róla. A szomszéd igazolta őt, és lakcímét.

Tehát figyelem, sem hólapátolás a járdán, se fűnyírás, de még a postással sem beszélgetni, csak kapun belül igazolvány nélkül.
A szabály az szabály.

Sherlock # 2013.02.03. 23:09

22 perc és kezdődik a Super Bowl! Aki teheti nézze! Két támadó-jellegű csapat, annak is látványos lesz aki amúgy nem érti a játékot és/vagy a szabályait.

wers # 2012.12.04. 13:05

ez hányadik világvége? Mint egyes zenekarok sokadik búcsúkoncertje
Tegnap mesélték, hogy egy pár, hosszú évek óta élnek együtt, két gyerekük van, és a férfi úgy döntött elveszi feleségül élete asszonyát, 2012.12.21-én... ha már úgyis jön a világvége

capisca # 2012.12.04. 11:56

Tisztelt Érdeklődök, Kedves Híveim!

A mai napon tudatom veletek, hogy a felfokozott várakozás ellenére, technológiai okok miatt sajnálatosan el kell halasztanom egy későbbi időpontra a világvégét.

A későbbi időpontról az egyeztetésk folyamatba vannak.

Üdvözlettel

Isten

Sherlock # 2012.12.04. 10:48

Szerintem 2013-as naplót árulni jóerkölcsbe ütközik.

hunfrakk # 2012.11.11. 20:53

!

bajnai györgy gordon

Egyjogász # 2012.11.03. 13:02

"Mentsék fel a vádak alól Győzikét és Bejja asszonyt!"

Melyik sztárügyvéd védi a Nemzet Győzikéjét?

Sherlock # 2012.08.28. 11:38

Nekem nincs ilyesmim.

wers # 2012.08.14. 11:06

Beszélsz angolul?
Nem mindegy, ha már te ilyen jól tudsz magyarul

Valaki a minap azt állította itten, hogy manapság már a legócskább telefonok is tudnak fordítani.
Látjuk az eredményt.

Rexor # 2012.08.14. 10:27

:)

AlexKirályfi # 2012.07.25. 08:42

Értem, értem , én nem azért írtam, mert kételkedtem benne!

Nekem is jobb volt, és akkor szerencsére én pont abba az időszakba estem bele.

wers # 2012.07.25. 08:31

Ok, Alex, én régebben érettségitem és felvételiztem először, bő 10 évvel. Akkor tuti nem lehetett a felvételit dupláznom, azért emlékszem, mert az nekem jobb lett volna.