a ppben nincs 600 szakasz, de megkeresem, köszi
Off - topic
Beugratós volt...:DDD
peeersze:P
na az okmányirodán adnak meghatalmazást, azt kell 2 tanúnak is aláírni az öreg helyett
Lefogadom, csak a saját meghatalmazásukat fogadják el. Egyszer volt egy nagyon csúnya vitám velük.
Sunshine after the rain.
ne is mondd
hányszor szopattak engem mindenfele jelölt koromban, mert ezért, vagy azért nem tetszett nekik a beadvány
nem csak ők
éljenek a jelöltek! :)))
:-D
Sunshine after the rain.
bajusz,
akkor ezekszerint eltaláltam???
Na mostmár megmondom melyik szakasz a Pp.-ből, számokat nem szoktam megjegyezni, mindjárt megnézem.
Na Pp. 196. szakasz. Csak az nem világos, hogy ha a bácsi egyáltalán nem tud írni, akkor ugye alá sem tud írni...az pedig kellene a minősített magánokirathoz.
Úgyhogy most ezt nem értem, te érted?
nem tud írni, le van bénulva a két keze
sikerült elvileg, megvan a személyi, az ideiglenes, majd megkérdezem hogy sikerült
Ezt pofázom, bakker! Épp ez a kérdés, hogy ha a nevét se tudja aláírni, akkor hogy a francba csinálhat meghatalmazást.
mittudomén, nem voltam ott
szerinted hogy megy? akinek le van bénulva a keze, az nem csinálhat meghatalmazást? mert járni sem tud ám, hogy elmenjen személyit csináltatni!
Lehet, hogy jegyzőkönyvbe kell mondania?
Fingom sincs. :D
pedig ez nem egy bonyolult probléma :)
„(2) Ha az írásbeli alakot jogszabály rendeli, és a szerződő fél nem tud vagy nem képes írni, a szerződés érvényességéhez közokirat vagy teljes bizonyító erejű magánokirat szükséges.”
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Dehát a teljes bizonyító erejű magánokiratot alá kellene írnia...de ne mtud írni, akkor meg hogy írja alá??? :D
ja ez poénnak jó :)
de persze ne keverjük össze az ide látogatókat: az említett okiratokat nyilván mindenki másnak kell alá írnia rajta kívül
_Wasp_
és felesleges megoldása
de persze ne keverjük össze az ide látogatókat: az említett okiratokat nyilván mindenki másnak kell alá írnia rajta kívül
_Wasp_
és felesleges megoldása
_Wasp_
és felesleges megoldása
na ez szép, megint megviccelt a fórummotor :)))
_Wasp_
és felesleges megoldása
Mi az, hogy nyilván mindenki másnak? Ez nem poén, ez egy kérdés volt (egy komoly kérdés). A teljes biz. erejű magánokiratot alá kell írnia annak, aki teszi, a bácsi pedig nem tud írni...akkor hogyan van ez?
Kedves Leg,
Ákos Borpatikájában is találtam Balla Géza-féle ménesit, ha gondolod, ott lehetőség van megkóstolni is.
Szia Nils!
Miújság van?
Szia Impi,
munka van ezerrel, sajnos még élni sincs időm. Ezzel csak az a baj, hogy most nem olyan a munka, amilyet szeretnék. :) És Te hogy vagy?
Nagyon nyomják most itt a fórumreklámokban az online stratégiai játékokat. De egyiket sem tudják helyesen leírni. :)
Köszi, még élek. :D Munka még mindig nincs. Nem értem, Te hogy csinálod, hogy még be sem fejezted az egyetemet, mégis van munkád. Van még felvétel? :D Vagy ez gyakornokoskodásosdi? :D (Gyakornokság már nem érdekel, abból kiöregedtem szerencsére. lol )
Szia Nils és Imp!
Nils: augusztusban rástartolok a dologra:-D. Mostanában fogtam egy csodás bort magamnak: a nagy kedvencem az ősi magyar fajta badacsonyi kéknyelű, mely köztudomásúlag egy elegáns száraz fehérbor. A Varga pincészet azonban piacra dobott egy Badacsonyi Kéknyelű jégbort... amely édes. Vow, nekem benne van az első három legjobb borban, amit életemben ittam. A két másik: Badacsonyi zöldszilváni muzeális bor 1968, tán 2001-ben ittam; Tokaji aszúesszencia,azt 2003-ban ittam.
Sunshine after the rain.
Leg,
már múltkor is irigykedtem arra a '68-as muzeális borra. :) A badacsonyi jégbort keresni fogom, bízom az ízlésedben. :)
Impi,
ha az megnyugtat valamelyest, akkor elárulom, félig-meddig én is álláskeresésben vagyok, úgyhogy egy cipőben evezünk. :) Olyan állást keresek, amit szívesen is csinálnék és nem csak kényszerből. Mennyivel jobb a helyzetem? Szerintem nem sokkal, sőt... :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02