Jogi Fórum - találkozó


Impossible # 2011.04.09. 20:24

Ja meg mégegy, amikor polgári eljárásjog vizsgán rá akartam beszélni a tanárt arra, hogy ne elégtelent írjon az indexbe, hanem írja, hogy nem jelentem meg, na az meg azt mondta, hogy "én kilenc éve tanítok ezen az egyetemen, de ilyet még nem láttam". :D

Impossible # 2011.04.09. 20:33

De talán a best of, amikor sikerült rávennem a vizsgabizottságot, hogy szabályellenesen vizsgáztassanak le index nélkül, ráadásul az egyik alkotmánybíró volt az egyik tag, és egy kb. fél órás vita után levizsgáztattak. Index nélkül nem volt szabad vizsgáztatni elvileg, de előadtam, hogy az indexemet bezárták az egyik tanszékre, na akkor hajtóvadászat indult az indexem után, de nem sikerült előkeríteni, miközben csak rám vártak, mivel a vizsganapnak már rég vége volt. Izgalmas vita volt, mert az egyik tanár ismert, tehát gyakorlatilag index nélkül is simán vizsgáztathattak volna; az volt ugye a kérdés, hogy az elvi szabályoknak milyen esetben lehet gyakorlati értelme. Gondolom, fél óra szórakozás után ők is belátták, érdemesebb levizsgáztatni, és megbuktatni, mint jobban belemélyedni a témába. :D

Legislator # 2011.04.10. 07:30

Ezek nem hallottak az 'indexpótló lap' jogintézményéről?


Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2011.04.10. 07:31

én, mint Impi volt évfolyamtársa ezennel tanúsítom, hogy az alább általa előadottak, megfelelnek a valóságnak

Legislator # 2011.04.10. 07:39

megacool, hogy Impossible előtt nincs lehetetlen, de a kérdésem akkor is kérdés...


Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2011.04.10. 08:15

http://www.stop.hu/…/article.php?…

a gazdag Magyaro. megsegíti a szegény Portugáliát?
remek

cat981 # 2011.04.11. 07:36

"Ezt a „rámenős jópofacsávó“ stílust csak nagyon nyúlbéla vizsgáztatókkal lehet eljátszani…:)"

Impi előadásán én is le voltam döbbenve hogy ez egyszer is bejött neki (azért is írtam először hogy ha ennek a fele is igaz). Biztos valami családjogi bírónő volt az vizsgáztató, akinek megszakadt a szíve szegény kicsi Impin :).

Egyébként az ilyen rámenős jópofacsávókat melóhelyen én is úgy vágom ki mint macskát ...... . Majd azt hiszi, hogy itt a dumájával meg tud fogni..., rendkívül irritál.

cat981 # 2011.04.11. 07:41

"a gazdag Magyaro. megsegíti a szegény Portugáliát?
remek"

Ezen az összefogó gyöngyörű EU-n én akkor röhötem először szét magam, amikor Szlovákiának került volna (vagy kerül is, utána már nem követtem nyomon) többszáz milliárdjába a görögök megmentése. Akkor meg is jegyeztem, hogy remélem még sokáig nem lesz eurónk. Remélem minél előbb összedől ez az Európai(sovjet)Unió.

Csipke # 2011.04.11. 12:13

Imp, ha azt mondom, ez felettébb szánalmas, akkor az egy igen gyenge kifejezés. Azon kívül, hogy téged is minősít, természtesen a vizsgáztatóidat is.

Amit te műveltél azt mifelénk cigánykodásnak hívják... (elnézést kérek minden roma nemzetiségűtől előre is)

Erről inkább mélyen hallgatnod kellett volna. Komolyan.


Csipke

bandeeraz # 2011.04.11. 13:12

Jujjuj, mi lesz erre Imp reakciója!!!??? Hozom is a popcorn:))

Impossible # 2011.04.11. 15:09

Szija Csipke!

Szerinted érdekelt, hogy szánalmas-e? Egyetlen egy cél lebegett a szemem előtt: át kell menni a vizsgán! Hogy ezt milyen taktikával érem el, az teljesen lényegtelen volt.
Más és egyben érdekes kérdés, hogy szánalmas-e, ha valaki mindenáron el akarja érni a célját, és aztán el is éri. Én inkább azt mondanám, hogy az ilyen kitartó, eredményes ember, aki nem retten meg a kihívásoktól és a lehetetlennek tűnő helyzetektől. Ha nem lettem volna - a te szavaiddal élve - szánalmas, legalább 2x annyi vizsgán buktam volna meg, mint így. Lett volna annak bármi értelme? :D

cat981 # 2011.04.11. 17:44

én az utolsó bekezdésem nem Impre értettem, hanem általában, azokra a rámenős jópofa csávókra akik a szerényebb képességeiket és felkészültségüket gondolják nagy dumával, jófejséggel kompenzálni és célt elérni. Rám ilyen eszközökkel nem lehet hatni. Imp esete azért ettől más, inkább azt mondanám kisgyerekes ahogy a korábban hasonlattal is éltem, jópofa meg pláne nem, valamint Impnek meg lettek volna a képességei arra hogy normálisan megtanulja az anyagot csak lusta volt rá, vagy nem tetszett neki :).
Abban viszont egyetértek, tényleg jobb lett volna erről hallgatni, mintha ahogy a pl. az intelligensebb és jó adottsággal is rendelkező hölgyek sem dicsekednek el vele, hogy vizsgán azért elkellett a bájos mosoly, a mini és vékony áttetsző blúz.

ui: utóbbi részt nehogy magára magára vegye itt valaki a fórumon, nem ezért írtam.

Impossible # 2011.04.11. 19:29

cat,

szerintem te valamit félreértesz: én nem voltam jófej. :D A legarrogánsabb köcsög voltam, amit el tudsz képzelni, és bejött. :D

Naina # 2011.04.11. 19:41

Imp,lehet, hogy pont ilyen arrogáns és mindent tarolónak kellene lenned a munkaerőpiacon is.

Impossible # 2011.04.11. 20:01

Ezért nem vesznek fel. :D

Legislator # 2011.04.12. 04:10

'A legarrogánsabb köcsög voltam, amit el tudsz képzelni, és bejött. :D'

Impi, ezt a jó tulajdonságodat máig nem sikerült levetkőznöd:-D :-D :-D.


Sunshine after the rain.

Csipke # 2011.04.12. 07:08

Szia Imp.!

Az lett volna az értelme, hogy nem kapsz diplomát például, mert annyi sincs benned, hogy letedd a segged, aztán megtanuld az anyagot! Félreértés ne essék, én is puskáztam egyetemen, különösen az olyan tárgyakból, mint logika vagy a statisztika, de ezt a cigánykodást nem mertem volna megengedni magamnak! Lehet azért, mert kissé elhivatottabb voltam nálad. Neked valami büfé-ruhatár szakra kellett volna menned, ahol ez az "érvényesülési stílus" az elfogadott. Ott aztán tartolhattál volna.

Nem csak voltál arrogáns köcsög (oppárdon) Imp., vagy is, szóval változtass pályát, menj el például politikusnak: ott ezt is, meg a cigánykodást is remekül kamatoztathatod! Úgy látszik, te ebben vagy jó. Nem baj, valakinek ebben is jónak kell lenni.

Na, ha rajtam múlna - még milyen jó, hogy nem rajtam múlik- az összes ilyen "diákot" az oktatóval együtt páros lábbal rugdosnám a Holdig.


Csipke

pazs # 2011.04.12. 07:20

Ráadásul eddig arról volt szó, hogy a hülye munkáltatók nem ismerik fel az őstehetséged, viszont ezek szerint annó az oktatók sem... Na de akkor rajtad kívül ki látott benned jogászi kvalitásokat?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2011.04.12. 07:33

Csipke nagyon jól fogtad meg a lényeget!

Azt hiszem itt vannak az emberi értékekben különbségek. Van aki elhivatott e pálya iránt, és van aki csak mindent túl akar élni, bármi áron is.

bandeeraz # 2011.04.12. 08:23

Hát jah, erről eszembe jut az a jó öreg vicc:

Bácsi felhajt az autópályára a menetiránnyal szemben. A rádió rendkívüli hírekben bemondja, hogy "vigyázzanak az autópályán, mert egy őrült a menetiránnyal szemben hajt". Mire a bácsi: "mi az, hogy egy? Mindegyik őrült a menetiránnyal szemben megy!":)))

Grád András # 2011.04.12. 12:02

Sziasztok!

Vagy két hétig távol voltam a Fórumtól, úgy általában heveny munkavégzés okán. Viszont remélem nem feljetettétek el a 18-án (a hozzászólások alapján inkább 7-re mint 6-ra) szervezett fórumos talit (helyszín a szokásos Kaledónia). Imp, ott majd mindent megbeszélünk! Orangeman, bocs, de ha nem muszáj, nem tolongok, hogy kicsit többet államvizsgáztathassak! :-) Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2011.04.12. 13:33

Sziasztok!

Két hétig munkaügyileg igazoltan távol voltam. Akkor remélem találkozunk a Kaledóniában 18-án 7-kor (a 6 óra úgy tűnt, kicsit korai). Imp: Majd ott mindent megbeszélümk. Orangeman: Bocs, de ha nem muszáj, nem vállalok plusz államvizsgáztatásokat, elég az évi pár alkalom is egész nap! :-) Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2011.04.12. 13:35

Olyan sokáig voltam távol, hogy láthatólag megfeledkeztem a fórum működésének néhány sajátosságáról! :-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Csipke # 2011.04.12. 13:56

Szia András!

Nekem be van írva, remélem, nem jön közbe semmi...

Üdv.


Csipke

Impossible # 2011.04.12. 14:37

Jaj ne, minden fórumos nő nekem esett. :D Rosszabb sose történjen velem. :D

Szia Csip! :)

Szerintem az anyag "beseggelése" nem elhivatottság kérdése, de ha ezt elhivatottságnak nevezed, akkor tényleg nem vagyok elhivatott. A szabályok szerintem azért vannak, hogy alkalmazzák őket, nem azért, hogy benyalják, namost az általában bevett oktatói és vizsgáztatási gyakorlat sem arra megy rá, hogy alkalmazzuk a szabályokat, hanem arra, hogy visszaböfögjük. A beseggelésnek és visszaböfögésnek szerintem nemcsak az elhivatottsághoz, hanem a tehetséghez sincs köze; szövegeket megjegyezni szinte mindenki képes.
Ezzel szemben aki képes arra, hogy a többség számára elérhetetlen célokat érjen el, annak hasznát lehet venni. A vizsgáztatók befolyásolása nagyon jó gyakorlat, megtanulok érdekeket éles helyzetekben hatékonyan képviselni, ezen keresztül megvalósulhat a gyakorlati jogászképzés, amire itthon is nagyobb szükség lenne, mint a jogszabályok beseggelésére, mivel a szabály nem cél, hanem eszköz.

pazs,

"Ráadásul eddig arról volt szó, hogy a hülye munkáltatók nem ismerik fel az őstehetséged, viszont ezek szerint annó az oktatók sem… Na de akkor rajtad kívül ki látott benned jogászi kvalitásokat?"

Volt olyan oktató, aki látott, de nála nem vizsgáztam. A hiba nem az én készülékemben, hanem a fos magyar felsőoktatásban, azon belül pedig különösen
a még nagyobb fos jogászoktatásban keresendő; a jogszabályok bemagolása és visszaböfögése énszerintem nem kíván meg "jogászi kvalitásokat", márpedig az oktatás és a vizsgáztatás általában ezekre terjed ki.