Mint "topic-alapító" :D néha hozzászólok, bár én ebben a topic-ban inkább hallgatnék, mivel vannak itt nálam sokkal tájékozottabb emberek, akikre várok, hogy bemutassanak egy-egy területet, osszák meg a véleményüket. Nem akarok moderátori szerepben tetszelegni, de mivel én indítottam ezt a topicot, kicsit sajátomnak érzem, és néha-néha beszólok. :D Pl. most.
kbs,
Anélkül, hogy leállnánk vitatkozni, jelezném, hogy tényleg célszerű lenne nem közterület-felügyelőkről meg kukásokról stb írni, noha elképzelhető, hogy tömegével mennek ilyen pályákra jogi diplomával rendelkező emberek. A topic elindításával nem az volt a célom, és szerintem - talán rajtad kívül - senkinek sem célja, hogy olyan foglalkozásokról írjunk itt, amiknek semmi köze nincs a jogászsághoz azon kívül, hogy jogászként is lehet végezni. Nem tudom, mennyire érzed a különbséget. Pl. diplomata lehet az ember jogászi diplomával, utcaseprős is lehet jogászi diplomával, ez rendben van (Kacsa kedvéért: geológus is :D ), nade átérezzük a különbséget. Nehéz megmagyarázni, mi is a különbség, de remélem, nem kell. :D