Sziasztok,
valaki meg tudna irni, hogy ügyvedjeloltkent egy nemzetkozi irodanal kb. mennyi fizetest lehet kerni illetve mennyit szoktak adni?
Koszi,
Lauraa
Sziasztok,
valaki meg tudna irni, hogy ügyvedjeloltkent egy nemzetkozi irodanal kb. mennyi fizetest lehet kerni illetve mennyit szoktak adni?
Koszi,
Lauraa
Erre a kérdésre így nem lehet válaszolni, van olyan iroda, ahol versenyképes, piaci jogászfizetést adnak a jelölteknek is, van ahol minimálbért, de hallani olyan helyekről is, ahol a fizetés a "tapasztalat", illetve olyanokról is, ahol a jelöltnek kell fizetnie, hogy odamehessen, erre mondják azt szépen, hogy a jelöltség hosszú távú befektetés.
Persze természetesen az utóbbi két eset csak az egyetemi ifjúság körében közszájon forgó rosszindulatú legenda - ha elhiszed, elhiszed, ha nem nem - , hiszen természetesen egy ügyvédnek kell tudnia a legjobban, hogy minden alkalmazottnak meg kell adnia legalább a minimálbért :)
(Azt mondjuk én saját fülemmel hallottam egy bírósági folyosón, amikor egy ügyvéd fennhangon előadta, hogy nyugdíjba ment a gépíró-adminisztrátora, de inkább felvesz helyette 1-2 jelöltet, mert az úgy olcsóbb lesz, és a néninek már egyébként is fájt a lába naphosszat sorba állni a cégbíróságon.)
Lauraa, kérj minél magasabb összeget, ha nem teljesen üres a cv-d ;) aztán majd kiderül, mennyit adnak :)
Koszi!
Nemzetközi ügyvédi irodáknál a kezdő fizetés általában 170-180 ezer forint (nettóban), ami teljesen versenyképesnek tekintendő, viszont nem ritka, hogy este 9-ig is bent kell lenni és dolgozni kell.
Sok helyen adnak minimálbért, az átlag fizetés, ami szerintem nem sok, olyan 100-150 ezer forint között van, ennyit bátran lehet kérni egy interjún.
Elkéne menni már dolgozni...csak egy a bajom:hogy lusta vagyok.És jogászként derogál szakmunkát tanulni előlről.na meg ahhoz lusta is vagyok.mint mondottam.Na de szálljunk le a földre.-és igyunk jó sokat,hogy király jogászparadicsom legyen ez a Mátészalka
kk
A fórum nevem legyen inkább "szegény hülye"..az sokkal hitelesebb!csak sajnos a technika esküdt ellensége vagyok,így már nincsen energiám megváltoztatni a teljesen hiteltelen beszélgetés fórum nevet.Gyerekek!pesten tényleg ennyire kolbászból fonják a kerítést?Ez igaz?Valahogy nem akarom elhinni
Nemzetközi irodákról beszélnek. Abból Pesten sincs sok.
ennek a remennytelenseg csókának már a nickjétől kiütést kapok....
r.: hiszed vagy sem, a leírt számok reálisak lehetnek. Csakhogy marha sokat kell ám dolgozni érte, és a két (de minimum 1) felsőfokú nyelvvizsga + előzetes munkagyakorlat nélkül ne csodálkozz, ha neked nem ajánlanak fel ilyen állást.
Volt levelezős osztálytársaim mindegyike elhelyzkedett. (nekik volt munkatatpasztalatuk)
Ismerek egy hölgyet, aki most keres KEZDŐ jogászi állást (pár nyelvvizsgával - előzetes gyakorlattal nemzetközi ügyvédi irodáknál) nap mint nap KERESIK őt, és ajánlatot nem hallottunk 150 nettó alatt. (de az is csak a legsoványabb volt)
Hagyd abba a rombolást pls.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Ez az a helyzet, amikor a darázs belecsíp a csókába:-).
Sunshine after the rain.
van esetleg valakinek forrása arról, hogy az adósságkezelő, pénzbehajtó cégeknél az ügyvédjelöltek mennyit keresnek?
Semennyit. Ügyvédjelölt ugyanis csak ügyvéd vagy ügyvédi iroda alkalmazottja lehet.
Időközben tudomásomra jutott,
hogy az egyik adósságbehajtó cég honlapján meghirdetett ügyvédjelölti álláshely
a céggel kizárólagos szerződésben álló ügyvédi iroda hirdetése.
A honlap tanúsága szerint a cég keres ügyvédjelöltet - természetesen rossz a megfogalmazás -
alapvető információkról sem tájékoztatják honlapukon a betérőket
(pedig az, hogy konkrétan melyik ügyvédi iroda alkalmazásában fog állni a jelölt,
ajánlatos minél előbb tudni,
nem csak az interjút követően).
Mekkora havi összeget kérhet egy jogász gyakornok? (heti 20+néhány óra)
Havi nettó 300.000 + cafeteria + céges autó + korlátlan mobilhasználat.
Komolyra fordítva a szót: gyakornok (azaz még egyetemista)?
Kábé semmit, és örülhet, ha talál normális helyet. Általában a gyakornokság lényege a tapasztalatszerzés (több multi is hirdet gyakornoki pozíciót, fizetés a tapasztalat meg az a lehetőség, hogy esetleg őt veszik fel, ha végzett). Általában azért pár tízezer forint leakasztható, jobb helyeken étel + italfogyasztás. Esetleg beleszállnak a bérletbe.
Hozzáteszem: nem dolgozok ügyvédként és nincs gyakornokom sem. Aki jön kötelező gyakorlatot teljesíteni (tudom, ez kicsit más), az nem kap semmit. Kaját / kávét / teát sem, mert ezekért én is fizetek.
Az attól függ mit tud. De heti 20 órában valszeg semmit. (multiknál a nyári gyakornoki programok mások, mert ott adót optimalizálnak ezzel, ott 100 körül lehet keresni)
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Gyakornok (3-4. körül minimum), heti 20 óra, normális irodában 40-50 ezer nettó.
Akkor kevés normális iroda van. Ez ugyanis egy átlagos jelölti bér, az is csak a próbaidő után. Egy gyakornok pedig azért mégsem ugyanaz.
Tegnap direkt rákerestem, kb 10 hirdetésből 2-nél írták oda, hogy fizetés is jár érte. Az a 2 heti 20-nál többet dolgoztat és folyékony szakmai angol kellett. A többinél tapasztalatszerzés, szakmai fejlődés volt a "fizetés". Mondjuk többen azt is odaírták, hogy a feladat az ügyfelekkel való kapcsolattartás, hivatali ügyintézés. Ebből azért olyan nagyon sokat nem tanul az ember...
Lássuk be, amíg öntik az egyetemek a jogászokat (még mindig), addig jobban megéri gyakornokot foglalkoztatni ingyen, mint felvenni plusz egy titkárnőt. Aki amúgy a jelöltnél is jobban keres.
Ügyvédjelölt alkalmazott, tehát fizetés jár neki. Mielőtt eltelik a 3 év pert indíthat a fizetése iránt kamatostól.
Dr. Attika, igen, az ügyvédjelölt az. Elvileg a gyakornok is, hiszen munkát végez, munkaideje van, feladatokat bíznak rá, stb... Gyakorlatilag viszont az utóbbiaknak nem nagyon szeretnek fizetni. (Bár ugye olyat is hallottunk, amikor a jelölt fizette maga után a járulékokat és örült, hogy legalább ketyeg a gyakorlati ideje...)
bizonyos szakmáknál az iskola ill. a tanuló fizet a mesternek, hogy nála gyakorlatot szerezzen, ez nem zárja ki azt, hogy az elvégzett munkáért ad némi fizetést
Kedves kbs,
„Ez ugyanis egy átlagos jelölti bér, az is csak a próbaidő után”
Azért a havi 40-50-et átlagosnak nevezni túlzás...ha jelölti fizetéseket egy koordináta rendszerbe helyezzük, akkor ez az aljához áll közel, nem az átlagoshoz. Persze ha tömeg szerint is súlyozod, akkor már picit más a helyzet...:) de még akkor sem átlagos.
Kacsa11
A BÜK a jelöltiskolában vagy 5 éve (lehet több) végzett anonim felmérést, hogy ki mennyit keres, de nem lett belőle hagyomány, lehet hogy vállalhatatlan eredmények jöttek ki.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
„Azért a havi 40-50-et átlagosnak nevezni túlzás...”
Mivel ez heti 20 órára vonatkozott, beszoroztam kettővel. De aki üvegházban nevelkedett, az ezt úgysem hiszi el.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |