ügyvedjelölti fizetes

lauraa # 2008.04.07. 14:58

Sziasztok,

valaki meg tudna irni, hogy ügyvedjeloltkent egy nemzetkozi irodanal kb. mennyi fizetest lehet kerni illetve mennyit szoktak adni?

Koszi,

Lauraa

Egyjogász # 2008.04.08. 21:22

Erre a kérdésre így nem lehet válaszolni, van olyan iroda, ahol versenyképes, piaci jogászfizetést adnak a jelölteknek is, van ahol minimálbért, de hallani olyan helyekről is, ahol a fizetés a "tapasztalat", illetve olyanokról is, ahol a jelöltnek kell fizetnie, hogy odamehessen, erre mondják azt szépen, hogy a jelöltség hosszú távú befektetés.
Persze természetesen az utóbbi két eset csak az egyetemi ifjúság körében közszájon forgó rosszindulatú legenda - ha elhiszed, elhiszed, ha nem nem - , hiszen természetesen egy ügyvédnek kell tudnia a legjobban, hogy minden alkalmazottnak meg kell adnia legalább a minimálbért :)
(Azt mondjuk én saját fülemmel hallottam egy bírósági folyosón, amikor egy ügyvéd fennhangon előadta, hogy nyugdíjba ment a gépíró-adminisztrátora, de inkább felvesz helyette 1-2 jelöltet, mert az úgy olcsóbb lesz, és a néninek már egyébként is fájt a lába naphosszat sorba állni a cégbíróságon.)

Eweol # 2008.04.09. 09:25

Lauraa, kérj minél magasabb összeget, ha nem teljesen üres a cv-d ;) aztán majd kiderül, mennyit adnak :)

lauraa # 2008.04.09. 09:28

Koszi!

dr.klau # 2008.04.09. 11:55

Nemzetközi ügyvédi irodáknál a kezdő fizetés általában 170-180 ezer forint (nettóban), ami teljesen versenyképesnek tekintendő, viszont nem ritka, hogy este 9-ig is bent kell lenni és dolgozni kell.
Sok helyen adnak minimálbért, az átlag fizetés, ami szerintem nem sok, olyan 100-150 ezer forint között van, ennyit bátran lehet kérni egy interjún.

beszélgetés # 2008.04.09. 20:33

Elkéne menni már dolgozni...csak egy a bajom:hogy lusta vagyok.És jogászként derogál szakmunkát tanulni előlről.na meg ahhoz lusta is vagyok.mint mondottam.Na de szálljunk le a földre.-és igyunk jó sokat,hogy király jogászparadicsom legyen ez a Mátészalka

kk

reménytelenség # 2008.04.09. 22:37

A fórum nevem legyen inkább "szegény hülye"..az sokkal hitelesebb!csak sajnos a technika esküdt ellensége vagyok,így már nincsen energiám megváltoztatni a teljesen hiteltelen beszélgetés fórum nevet.Gyerekek!pesten tényleg ennyire kolbászból fonják a kerítést?Ez igaz?Valahogy nem akarom elhinni

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.10. 05:48

Nemzetközi irodákról beszélnek. Abból Pesten sincs sok.

_Wasp_ # 2008.04.10. 08:35

ennek a remennytelenseg csókának már a nickjétől kiütést kapok....

r.: hiszed vagy sem, a leírt számok reálisak lehetnek. Csakhogy marha sokat kell ám dolgozni érte, és a két (de minimum 1) felsőfokú nyelvvizsga + előzetes munkagyakorlat nélkül ne csodálkozz, ha neked nem ajánlanak fel ilyen állást.

Volt levelezős osztálytársaim mindegyike elhelyzkedett. (nekik volt munkatatpasztalatuk)

Ismerek egy hölgyet, aki most keres KEZDŐ jogászi állást (pár nyelvvizsgával - előzetes gyakorlattal nemzetközi ügyvédi irodáknál) nap mint nap KERESIK őt, és ajánlatot nem hallottunk 150 nettó alatt. (de az is csak a legsoványabb volt)

Hagyd abba a rombolást pls.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Legislator # 2008.04.10. 15:26

Ez az a helyzet, amikor a darázs belecsíp a csókába:-).

Sunshine after the rain.

FRAKK # 2008.04.18. 13:48

van esetleg valakinek forrása arról, hogy az adósságkezelő, pénzbehajtó cégeknél az ügyvédjelöltek mennyit keresnek?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.04.18. 16:05

Semennyit. Ügyvédjelölt ugyanis csak ügyvéd vagy ügyvédi iroda alkalmazottja lehet.

FRAKK # 2008.04.21. 11:12

Időközben tudomásomra jutott,
hogy az egyik adósságbehajtó cég honlapján meghirdetett ügyvédjelölti álláshely
a céggel kizárólagos szerződésben álló ügyvédi iroda hirdetése.

A honlap tanúsága szerint a cég keres ügyvédjelöltet - természetesen rossz a megfogalmazás -
alapvető információkról sem tájékoztatják honlapukon a betérőket
(pedig az, hogy konkrétan melyik ügyvédi iroda alkalmazásában fog állni a jelölt,
ajánlatos minél előbb tudni,
nem csak az interjút követően).

bona fides # 2013.12.14. 14:31

Mekkora havi összeget kérhet egy jogász gyakornok? (heti 20+néhány óra)

PGabe # 2013.12.16. 13:33

Havi nettó 300.000 + cafeteria + céges autó + korlátlan mobilhasználat.
Komolyra fordítva a szót: gyakornok (azaz még egyetemista)?
Kábé semmit, és örülhet, ha talál normális helyet. Általában a gyakornokság lényege a tapasztalatszerzés (több multi is hirdet gyakornoki pozíciót, fizetés a tapasztalat meg az a lehetőség, hogy esetleg őt veszik fel, ha végzett). Általában azért pár tízezer forint leakasztható, jobb helyeken étel + italfogyasztás. Esetleg beleszállnak a bérletbe.
Hozzáteszem: nem dolgozok ügyvédként és nincs gyakornokom sem. Aki jön kötelező gyakorlatot teljesíteni (tudom, ez kicsit más), az nem kap semmit. Kaját / kávét / teát sem, mert ezekért én is fizetek.

Sherlock # 2013.12.16. 15:59

Az attól függ mit tud. De heti 20 órában valszeg semmit. (multiknál a nyári gyakornoki programok mások, mert ott adót optimalizálnak ezzel, ott 100 körül lehet keresni)

siomnes # 2013.12.16. 23:10

Gyakornok (3-4. körül minimum), heti 20 óra, normális irodában 40-50 ezer nettó.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.17. 06:24

Akkor kevés normális iroda van. Ez ugyanis egy átlagos jelölti bér, az is csak a próbaidő után. Egy gyakornok pedig azért mégsem ugyanaz.

PGabe # 2013.12.17. 08:09

Tegnap direkt rákerestem, kb 10 hirdetésből 2-nél írták oda, hogy fizetés is jár érte. Az a 2 heti 20-nál többet dolgoztat és folyékony szakmai angol kellett. A többinél tapasztalatszerzés, szakmai fejlődés volt a "fizetés". Mondjuk többen azt is odaírták, hogy a feladat az ügyfelekkel való kapcsolattartás, hivatali ügyintézés. Ebből azért olyan nagyon sokat nem tanul az ember...
Lássuk be, amíg öntik az egyetemek a jogászokat (még mindig), addig jobban megéri gyakornokot foglalkoztatni ingyen, mint felvenni plusz egy titkárnőt. Aki amúgy a jelöltnél is jobban keres.

Dr.Attika # 2013.12.17. 09:48

Ügyvédjelölt alkalmazott, tehát fizetés jár neki. Mielőtt eltelik a 3 év pert indíthat a fizetése iránt kamatostól.

PGabe # 2013.12.17. 10:02

Dr. Attika, igen, az ügyvédjelölt az. Elvileg a gyakornok is, hiszen munkát végez, munkaideje van, feladatokat bíznak rá, stb... Gyakorlatilag viszont az utóbbiaknak nem nagyon szeretnek fizetni. (Bár ugye olyat is hallottunk, amikor a jelölt fizette maga után a járulékokat és örült, hogy legalább ketyeg a gyakorlati ideje...)

wers # 2013.12.17. 10:12

bizonyos szakmáknál az iskola ill. a tanuló fizet a mesternek, hogy nála gyakorlatot szerezzen, ez nem zárja ki azt, hogy az elvégzett munkáért ad némi fizetést

Kacsa1111 # 2013.12.18. 15:23

Kedves kbs,

Ez ugyanis egy átlagos jelölti bér, az is csak a próbaidő után

Azért a havi 40-50-et átlagosnak nevezni túlzás...ha jelölti fizetéseket egy koordináta rendszerbe helyezzük, akkor ez az aljához áll közel, nem az átlagoshoz. Persze ha tömeg szerint is súlyozod, akkor már picit más a helyzet...:) de még akkor sem átlagos.

Kacsa11

Sherlock # 2013.12.18. 16:40

A BÜK a jelöltiskolában vagy 5 éve (lehet több) végzett anonim felmérést, hogy ki mennyit keres, de nem lett belőle hagyomány, lehet hogy vállalhatatlan eredmények jöttek ki.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.18. 16:42

Azért a havi 40-50-et átlagosnak nevezni túlzás...
Mivel ez heti 20 órára vonatkozott, beszoroztam kettővel. De aki üvegházban nevelkedett, az ezt úgysem hiszi el.