szakvizsga - "B" rész (büntető)


Mókusok # 2012.09.21. 09:43

Köszönöm elfogadom az anyagi kidolgozottat, hátha segít... mindenkinek megvannak a problémái....október elején jön valaki B részből??? Az ismétlővizsgások mennek be először??A kutya elkövetőnek számít ha betanították a lopásra??Stádiumok???Valóságos és látszólagos bűnhalmazat esteinek elhatárolása?konszumpció,specialitás...stb???

Borsopanna # 2012.09.21. 09:07

Kedves Capisca,

köszönöm szépen az információt! :)

Mókusok: Bal lábbal keltél? :) Van anyagi jogi kidolgozottam, ha segít (és jobb kedvre derít :)), szívesen átküldöm.

Mindenkinek hasznos napot mára!

Mókusok # 2012.09.21. 08:55

Baromi jó, hogy a vizsgával kapcsolatos kérdések akár több napi moderálásba is belekerülhetnek, de, hogy kinek hány gyereke van és épp hol tart a terhességgel meg a felügyelettel és neveléssel abból már büfék lehetünk....ehhez nyissatok másik topicot lszi!!!Amúgy fent vannak úgynevezett gyakori kérdések a szóbeli vizsgákról, valakinek megvannak azokra a kigyűjtött válaszok a B részből????Ha valakinek igen kérem jelentkezzen..köszi

capisca # 2012.09.21. 06:32

Kedves Borsopanna

Az adatok leellenőrzése pár napot (7 napnál nem vesz többet igénybe )(ha hétfőn teszed akkor szerda-csütörtökre meg van)
Az írásbeli és a szóbeli sajnos két külön napon van.

Borsopanna # 2012.09.20. 13:23

DDD: Ugyanmár, terhes kismamát megkínozni... Főleg 6 hónapos ikerterhest?! Mennének szülni ők!!! :D

Más: kb. hány nap telik el aközött, hogy 1) leellenőrzik a webes bejelentkezési felületen az adataimat, majd 2) megengedi a rendszer, hogy bejelentkezzek?

És jól látom, hogy egy napon lehet írásbelizni és szóbelizni is? Úgy örülnék, ha csak egyszer kéne felbumliznom Bp-re.

Vannak szombati vizsganapok is, lehet, hogy én akkor mennék a gyerekek miatt, úgy jobban megoldható az egész napos felügyeletük.

Ipacs: ha gondolod, szívesen küldök át ezt-azt büntetőből, kaptam is, találtam is jó anyagokat!

Mindenkinek szép napot, jó tanulást, gyerekezést! :)

DDD. # 2012.09.20. 12:04

Sajnos van olyan bizottság, akit ez nem hat meg :-)
Amikor büntiből voltam, volt egy 6 hónapos ikerterhes kismama. A bizottságban 3 ffi volt. Azt gondoltuk, a jóindulat itt mindenképpen meglesz... Ehhez képest igencsak megkínozták.
Ezért Inkább a logikában bízom: min kettőt meg lehet tanulni :-)

Borsopanna # 2012.09.20. 11:02

DDD: ikrek??? Hűű, hát akkor neked már nem könnyű meglepetést okozni! :) Kitartást a tanuláshoz, drukkolok! :)

Ipacs: érted is szorítok, nagyon!!! Én még az elején vagyok, nem tudom, mire mennyi idő kell(ene). Szerintem se halassz. Menj olyan blúzban, amire rányomtatod a gyerekek képét, alá "mellettük enyit sikerült" felirattal... :))))

DDD. # 2012.09.20. 07:23

Sziasztok!
Nálam 3 évesek voltak most nyáron a gyerekek.
Ipacs: szerintem halasztani nem érdemes, mert azért is fizetni kell, meg az UV-ért is. Arról nem is beszélve, hogy ha csak egyből buksz - de nyugi, Te egyből sem fogsz! - akkor csak azt kell ismételni. Szóval érdemes kéttőt jól megtanulni, a harmadikból pedig csak annyit, amennyire időd van.
Logikai alapon azt mondanám, hogy a BV és szabs a legkönnyebb, azt biztosan meg tudod tanulni 3 nap alatt. Ezen felül ha még egy tárgy nagyon jól megy - mondjuk 1 hetet hagysz rá - akkor már nagyon jól állsz. Az utolsóra pedig amennyi marad.
Szóval szerintem ne halassz.
(Egyébként bennem is megfordult ez a lehetőség, mert a két gyerek köhögés miatt nem jár oviba és nem haladok semmit. De ugyanezért nem halasztok: ha valami csoda folytán kettő meglesz, már azzal előrébb vagyok. Ha meg három... az lenne egy álom!)
Kitartás!
D

Ipacs # 2012.09.19. 19:15

Szia mindenkinek!

Ha két gyerek és munka mellett készülök okt 5.-ére, az reménytelen, ha most kezdem?
Hogy lehet halasztani és mennyibe kerül?

Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget!!! Tuti jó, hogy vannak ari emberek!!!

Borsopanna # 2012.09.19. 13:11

Azta, D, hát megemelem a kalapomat előtted!
És szívből gratulálok is ahhoz, hogy a két kis Mazsola mellett már itt tartasz! :) (Csak kíváncsiságból, mennyi idősek?)
Nagyon sok sikert kívánok neked az utolsóhoz, ismeretlenül is szorítok érted, Anyukatársamért! :))

És köszönöm a bíztató szavakat is! :)

Minden jót neked, ügyeskedj!

BP. :)

DDD. # 2012.09.19. 09:34

Szia BP!

Bizton állíthatom, hogy két kisgyermekkel meg lehet csinálni. Én tavasszal kezdtem B-vel, aztán még nyár előtt az A-t is megcsináltam, most pedig a C-re készülök (jövő hét). És persze a két kisgyerek is adott :-) De szerintem kérj segítséget. Én minden vizsga előtt 5-5 napra felhívtam egy-egy nagymamát, így vizsgánként majdnem két hét "nyugalmam volt"... persze még így is lefoglalják a gyerekek az estéket, de legalább a délutáni játékból kivonhattam magam.

Szóval fel a fejjel!

D

Borsopanna # 2012.09.19. 09:17

Kedves Friplifrapli,

akkor én türelemmel várok, mert novemberben megyek.

Te mikor mész pontosan? Most a közeljövőben, ha jól emlékszem. Jó készülést, ügyesen!!! :)

November 2. felében, valaki?

Két kisgyerekkel meg lehet ezt csinálni? Ugye meg? Csak meg. Jaj, remélem.

Szép napot mindenkinek! :)

BP.

Friplifrapli # 2012.09.19. 06:34

Ja, és köszi az ötletet Borsopanna, ha esetleg Kondidorinak valami okból nem jön össze az oldal újraindítása, akkor élek is vele...

Friplifrapli # 2012.09.19. 06:30

Sziasztok!
Mivel Kondidori jelezte, hogy hamarosan újraindul egy oldal a jogiszaki anyagaival, kérem, hogy csak az kérjen anyagokat tőlem, akinek a felkészülés miatt kifejezetten sürgős. Problémaként jelentkezett amúgy, hogy a freemail és t-online felhasználók komplett jegyzetcsomagokat kértek, de ezeket számukra nem nagyon tudom átküldeni tömörítve, mivel a gmailnél 25 MB a csatolmánykorlát, az említett két szolgáltatónál viszont csak 5 MB (és pl. a büntető anyagi tömörítve 25 MB lett nekem). Nekik így bizonyos anyagoknál egyenként kellene a fájlokat becsatolgani, ami azért kicsit időigényes tud lenni...Úgyhogy aki nem tud nagy mennyiségű anyagot fogadni egyszerre, és nem nagyon sürgős a dolog, azt kérem szépen, hogy várjon türelemmel, míg újraéled az oldal (az is megoldás, ha jelzitek, hogy melyik az az anyagrész, amihez kifejezetten jegyzetre lenne szükségetek, és akkor tudok szelektálni)!
Köszönöm a megértéseteket!

Mókusok # 2012.09.18. 11:12

sziasztok megy valaki október 8-án írásbelizni büntiből???

Borsopanna # 2012.09.18. 11:09

Sziasztok!

November második felére van -e itt versenyző büntetőből? :)

Friplifrapli: én regisztrálnék egy gmail-es címet, ahová átküldeném a cuccot, majd itt publikálnám az azonosítót és jelszót. Ez tokkal-vonóval 4-5 perc, és nem kell százfelé küldözgetned utána.
pl: buntijegyzet@gmail.com, jelszo: kutyafule

Én már most előre köszönöm, sokunknak segítesz vele! Ha átmegyek, emelek neked egy bronz lovasszobrot... :)

kondidori # 2012.09.17. 19:53

Kedves Mindenki!

Az elmúlt időszakban többen jelezték, hogy leállt a jogiszaki.hu. Sajnos a tárhely-szolgáltató komoly támadást kapott, ezért állt le az egész oldal. Sajnos úgy néz ki, hogy nem sikerül orvosolni a hibát náluk, ezért újra kell rakni az egész oldalt.

Várhatóan a hétvége folyamán újra tudjuk indítani a honlapot.

Köszönöm a türelmeteket.

vicaszabo # 2012.09.17. 17:32

drkriszti: novemberben, de nem lesz időm tanulni, és belémhasított az éjjel, hogy nem is lesz! :)
Nekem az értéssel is lesznek gondok, úgyhogy anyagi, be, és utoljára ami marad!

szakvizsgázó1217 # 2012.09.17. 17:16

Sziasztok!

A technikai hátterét pontosan nem ismerem, de azt tudom, hogy gmailben lehet olyan levelezőcsoportot csinálni, ahol mindenki látja a másik által arra a címre küldött levelet/anyagot. Ehhez össze kell gyűjteni az e-mail címeket, és mindenki kap egy meghívót, utána pedig lehet leszedni az anyagokat. Persze ez is időigényes, és utána is problémás a későbbi "tagfelvétel".

Friplifrapli # 2012.09.17. 16:42

Sziasztok!
A felhívásom nyomán most már jó sokan írtak nekem a jogiszakis anyagok iránt.:) Igyekszem győzni az iramot, de mivel lassan nekem is a finisbe ér a felkészülés, nem biztos, hogy lesz érkezésem mindenkinek emberi időben válaszolni. Van esetleg valakinek ötlete, hogy lehetne ezeket újra közkinccsé tenni, netán tudna informatikailag nálam jártasabb ember beszállni a dologba, ha átadnám neki az anyagokat? (Pl. valami fájfeltöltős oldallal, vagy ilyesmi...)
Üdv és sok sikert!

drkriszti # 2012.09.17. 16:42

vicaszabo, Te mikor mész vizsgázni?
Én így tervezem a sorrendet: bv-jog, szabs. jog, btk., be. :/

Danina # 2012.09.17. 12:44

szívesen, és örülnék, ha más is megosztaná a tapasztalatait, aki a napokban vizsgázik/vizsgázott büntiből.

egyébként ő szerdai napon volt. de szerintem semmi jelentősége nincs, több bizottság van minden nap és kiszámíthatatlan.

Zozka # 2012.09.17. 12:14

Köszi Danina! Ez bíztatóan hangzik :-)
Azt lehet tudni, hogy ő melyik nap volt?

Azért kérdem, mert még nem véglegesítettem le a jelentkezésemet. És visszaolvasva azért elég éles különbségek voltak az élménybeszámolókban. Tudom, hogy nemcsak a bizottságon múlik, de azért az elég rossz érzés, amikor ugyanazzal a felkészüléssel az egyik nap simán levizsgázik valaki, más meg megbukik, csak azért, mert egy vérengzősebb grémiumot fogott ki.

Én is most kezdtem tanulni. Első körben mindent átolvasok. Ahogy olvastam itt a többiektől, eléggé bemagolósan kérik vissza a jogszabályszöveget.

z

Danina # 2012.09.17. 11:36

persze!
ő csupa pozitív dolgot mesélt, jó bizottsághoz került. a Kúrián volt, az elnök, aki az anyagit kérdezte. Kónya István bíró úr volt, a bv-t - ha jól értettem - valamelyik megyéből egy rendőrkapitány kérdezte, a be-t pedig egy ügyvéd. gyakorlatias dolgokat, példákat kérdeztek.
kevés kérdés rémlik, de ezek között volt a kísérlet, az önkéntes visszalépés esetei példákkal, a lopás, a dolog elleni erőszak fogalma, hogy viszonyul egymáshoz az önvádra kötelezés tilalma és a bizonyítási teher(?), ha valakit ittas vezetésen csípnek, akkor lehet-e kötelezni vérételre, bv-ből elzárás végrehajtása, talán közérdekű munka, fenyítések-jutalmak, bünt és int végrehajthatósága. ilyesmik :)
úgy tudom, h amíg ott volt, addig mindenkinek sikerült. nem kell aggódni, csak tanulni :$

Zozka # 2012.09.17. 11:27

Szia Danina,

említetted, hogy egy ismerősöd most volt vizsgázni. Esetleg megosztanád velünk, hogy ő mit mesélt? Milyen volt a szóbeli?

Köszi, z