A szakvizsgás ügyintézők legalább annyira segítőkészek, mint a cipőm talpa.
BV:
iratminták: Vokó György szakvizsga könyvében rengeteg van.
Kapott már valaki behívót nov 16-re írásbelizni bv-ből?
(Még hogy egy hónappal előtte meg kell kapni...)
BV:
BV:
November 16 - Torgyán Józsi bácsi szülinapja.. ..említsétek meg, hátha oldja a hangulatot!
Sziasztok!
Én ma voltam Bv-ből, röviden ismertetem a kérdésem. Egy Bv. bírói határozatot kellett hoznom feltételesről az intézet javaslata alapján. emberünk 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltíltásra lett ítélve, feltételes esedékessége 2005. augusztusában. Előtte 3 hónappal tette a javaslatot az intézet. Javasolta, mert 7szer volt dícsérve, szorgalmas, jó magaviseletű, az okozott kárt megtérítette a munkadíjából, rendezett a kapcsolattartása. Annyi volt odaírva, hogy nekem júniusi dátummal kell meghoznom a határozatot. Én feltételesre bocsátottam augusztussal, mert akkor tölti ki a 3/4-ét, és jó a magaviselete. Remélem jó lett. :)Gondolom az esedékes időpont előtt 1 hónappal is lehet már döntést hozni.
Znati,
gratulálok, biztos jó lesz! :) A fickónak, akit feltételesre engedtél, mennyi a feltételes szabadság próbaideje?
Ha van esetleg iratmintád (Vókó könyvön kívül), szívesen megvásárolnám!
Előre is köszi!
Azt írtam, hogy a feltételes tartama megegyezik a szabadságvesztés hátralévő részével. De most hogy utána számoltam, 6 hónap van hátra, tehát kevesebb mint 1 év. Ebben az esetben az utolsó napon kitöltöttnek kell venni, ha nem rendelték el a végrehajtást. Itt most arra gondolnak, hogy a feltételes alatt nem rendelik el, ugye?
Sziasztok!
Komplett kidolgozott „B“ tételsor eladó (10.000,– Ft)
Tel: 06–20–223–9240
Znati,
igen, a feltételes alatt ha nem rendelik el, máskor mikor... Szerintem tuti jó lesz, ne aggódj. Majd számolj be a szóbeliről! Drukk!
Kedves szakvizsgázó társak!
November második felére kértem vizsgaidőpontot büntetőjogból. Ez már a második részvizsgám lesz. Kapott már valaki vizsgaidőpontot büntiből november 16-ával, vagy november 23-ával kezdődő hetekre?
Csak tájékozódni szeretnék, mert még nekem nem jött semmilyen jelzés!
Előre is köszi a visszajelzést!
Sziasztok! Túl vagyok rajta. OIT-ban voltam, Bárándy Gergő volt az elnök.
Az írásbelimet pontosítottam, így az is jó lett és Bv-ből kérdezték: az intézetbe a befogadást, az enyhébb végrehajtási szabályokat, a végrehajtás utólagos meghatározását, szabálysértésből a perújítás okait. Mindenből pár mondatot, még a felét sem hagyták végigmondani.
Anyagi jog: jogos védelem, magánlaksértés. Az egy dolog, hogy elmondtam a törvény szövegét, de ennél több kellett volna, nem ment, emiatt 3as lett.
Be. pedig bünügyi nyilvántartás, mi az a DNS profil, időbeli hatály, területi hatály, szakvélemény miből áll, mikor kötelező, magánvádas eljárás.
Az anyagin kívűl a többi 5ös lett.
Sajnos volt, akit megvágtak, de azt mondta tényleg nem tudta.
Kitartást mindenkinek!
hétfői információ a szakvizsga bizottságtól, hogy idézem: "most a 23-i polgár van kinn"
Ebből én azt értettem,hogy épp azt postázták, tehát a 16-i behívók már elvileg megérkeztek a vizsgázókhoz.
A 23-i behívók szerintem a napokban érkeztek/érkeznek meg.
Azt mondták heti 60 írásbeliző lehet, szóval türelem mindenkinek-csak néha nehéz...
Znati!
A bűnügyi nyilvántartást mennyire kérdezték részletesen?
Znati,
gratulálok!! :-)
Az írásbeliden mit kellett pontosítani? Ezt írd már meg légyszi, mert én is bv-ből fogok írni és nagyon érdekel!
Köszi!
Sziasztok!
Miújság a szakvizsgázókkal? A héten nem volt senki, aki megosztaná velünk a tapasztalatait?
Sziasztok!
Büntetőeljárás és büntetés-végrehajtási jogi iratmintatár kiváló állapotban eladó. Egyszer használtam,amikor a szakvizsgán írásbeliztem, bv jogból. Az írásbelire csak ebből készültem, nekem bevált.
Az új ára: 5700 Ft, én odaadom 3000,- Ft-ért, akit érdekel a következő email-en tud érdeklődni.
apu30@citromail.hu
Sziasztok!
Büntetőeljárás és büntetés-végrehajtási jogi iratmintatár kiváló állapotban eladó. Egyszer használtam,amikor a szakvizsgán írásbeliztem, bv jogból. Az írásbelire csak ebből készültem, nekem bevált.
Az új ára: 5700 Ft, én odaadom 3000,- Ft-ért, akit érdekel a következő email-en tud érdeklődni.
apu30@citromail.hu
Sziasztok!
Sziasztok!
nov 30 bv írásbeli. jön még vki akkor?
Köszi
Szia Mindenkinek!
Ma büntető szakvizsga Legfü-n. 5/5 siker, korrekt bizottság (kivéve a harmadik rész)lásd alább.
Az én kérdéseim:
Btk: társas elkövetői alakzatok (ezekről minden), kényszerítés-önbíráskodás, közokirathamísítás (közokiratok fajtái)
Be: nyomozási bíróról minden, zár alá vétel-biztosítási intézkedés, nyomozás felfüggesztése, jogorvoslatok a bírósági szakban (I. II. III. fok, rk. jogorvoslat) felsorolás
Bv és Szabs: bv. szervezeti felépítése, munkáltatás, bv. gazdasági társaságai???, szabs-i eljárásban kézbesítés szabályai...
3-ik részről no comment...
Eredmény:4-4-2, de MEGVAN!!!!!!!!!!!!!!
Mindenkinek sok sikert!
BM
Sziasztok!
A héten én is sikeresen végeztem a büntetővel.
L.Ü-n vizsgáztam, nagyon rendesek és korrektek voltak.
Kérdéseim, amikre emlékszem:
Bv-szabs: ügyészi óvás, bv bíróról néhány mondat és ezzel kapcsolatban kis kérdések
Btk: maradékbűncselekmény, mi jut róla eszembe; szükségesség-arányosság, bírói mentesítés, lopás-sikkasztás különbsége
Be: ki az a magánfél, ezzel kapcsolatban biztosítási intézkedés-zár alá vétel, felmető ítélet mellett milyen szankciókat lehet kiszabni,biztosíték
Kb ennyire emlékszem.
Nem kell semmi sem részletesen, 1-2 dolgot mondasz róla és nem kérdezik tovább.
Mindenkinek szép hétvégét!
Sziasztok!
Sziasztok!
Szükségem lenne néhány okos tippre, hogy hogyan kezdjek hozzá a büntihez.
A polgáron túl vagyok, jól is sikerült, de büntetővel soha nem foglalkoztam. (a 3 és fél év alatt egyszer voltam egy db szabsértes tárgyaláson) Se agyam, se tehetségem nincs a büntihez. A múlt hét végén beleolvassgatam az államvizsgás jegyzeteimbe és kb olyan volt, mintha kinaiul lenne...
Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan állítsam át az agyamat? :)
Előre is köszi mindenkinek!
É
évicsibe én is hasonló cipőben jártam, minimális büntetős gyakorlattal indultam neki a b résznek. Az agyamat átállítani nem sikerült sajna. Fogat összeszorítani, és nekiállni. Az anyagi jog egész jól ment, abból az általános rész a legfontosabb,arra jobban koncentráltam, szerintem azzal neked sem lesz gondod. A Bv becsapós, mert ahogy olvassa az ember, olyan könnyűnek tűnik, én azt hagytam a végére, úgy éreztem tudom, aztán bepánikoltam az ismétléskor, mert tök kínai volt az egész. Szerencsére nagyon könnyű kérdéseket kaptam :-) Szerintem a Be a legrosszabb, hosszú, és nagyon komplex, már az egyetemen is utáltam. Én nagyon szenvedtem vele, azzalkezdtem a tanulást, azt tapasztaltam, hogy ha kicsit ülepszik az anyag, az ismétlés csodát tehet. Ha nagyon polgáris az agyad, figyelj a szavakra, mert egyes fogalmak mást jelentenek a Be-ben min a Pp-ben (pl berekesztés).
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |