Sziasztok!
Szeretném én is elkérni a közös e-mail címet és a hozzá tartozó jelszót is.
Előre is nagyon köszönöm!
Sok sikert mindenkinek! :)
Sziasztok!
Sziasztok,
esetleg tudna nekem segíteni valaki, hogy bv írásbelire küldene nekem pár iratmintát. Nagyon szépen köszönöm előre is aki megszán.
e-mail: v.zsuzsanna88@gmail.com
Sziasztok!
Eladóvá váltak az alábbi könyveim:
Érdeklődni: rekka3@freemail.hu
Kedves Kollégák!
Sikeres vizsgát követően eladóvá váltak az alábbi könyveim:
Domokos Andrea: Büntetőjog I. (Patrocinium Kiadó, új ára: 4400,-Ft) 3000,- Ft
Deres Petronella, Harangozó Attila: Büntetőjog II. (Patrocinium Kiadó, új ára: 5200,-Ft) 3000,- Ft
Lajtár István, Szűcs András: Büntetés-végrehajtási jog
(Patrocinium Kiadó, új ára: 4200,-Ft) 3000,- Ft
A könyvek kihúzottak.
A könyveket lehetőleg egy embernek szeretném eladni csomagban 9000,-Ft-ért. Az átvétel Budapesten lehetséges személyesen. Érdeklődni a kisduncen@freemail.hu címen lehet.
Na igen bakker valóban. Akkor lopás vétsége, cipőkiadás, pénzbüntetés? Így jó lesz? :)
Imp: ennek fuss neki mégegyszer, ez bizony nem szabálysértés (ugye ott van az üzletszerűség is...)
Kedves Impossible! Köszönöm a válaszod.
Pénzbüntetés szabálysértés miatt, nem? Egyébként pongyolának tartom a feladatot
Sziasztok!
Az alábbi jogesettel kapcsolatban szeretnék megoldási javaslatokat kérni. Köszi előre is!
(BV-SZABS. ÍRÁSBELI)
A fiatalkorú N. T. otthonából eltávozott, csavargott, abból tartotta fenn magát, hogy egy raktáráruházból márkás sportcipőket tulajdonított el és azokat értékesítette. Két egymást követő napon összesen 4 pár cipőt tulajdonított el, abból kettőt értékesített. Miközben a helyi piacon értékesíteni próbálta a másik két cipőt a rendőrjárőr igazoltatta, majd előállította.
A lefoglalt cipők együttes értéke, a beszerzési ár szerint 20.000,- Ft volt, az elkövető úgy nyilatkozott az előkészítő eljárás során, hogy a már értékesített cipők is ugyanolyan márkájúak és azonos fazonúak voltak. A rendőrség N.T. őrizetbe vette és a törvényes határidőn belül bíróság elé állította.
A bírósági tárgyaláson a sértett cég képviselője előadta, hogy a cipők valóban egy szériából származnak, de a feltüntetett ár azok nagykereskedelmi ára, a raktáráruház ezeket kiskereskedelmi forgalomban értékesíti, a cipők leltár szerinti értéke összesen 54.000,- Ft. A bíróságtól kérte a lefoglalt cipők kiadását és kára megtérítését.
Feladat: Hozzon határozatot
Sziasztok!
Gyors kérdés: ha feljelentkezem egy vizsgára, és útközben szabadul fel hely korábbi vizsgán, át tudok jelentkezni szerintetek? Sajnos a felhasználói segédletben nem találtam erre nézve választ.
Köszi a választ előre is.
Kedves Kollégák!
Eladó az alábbi könyvcsomag, mely a „B” részvizsgához szükséges valamennyi könyvet tartalmazza, a kapható legújabb kiadások. A felkészülésben nagy hasznomra voltak, nem foglalkozom büntetőjoggal, így sokat segítettek az anyag átlátásában. Ceruzával, szövegkiemelővel részben kihúzottak, de teljes mértékben olvasható és használható.
A könyvek egyben vihetők 13.000 Ft-ért, átvétel személyesen Budapesten.
Érdeklődni: beganyeva@gmail.com
Dialóg Campus Kiadó: Büntetőjog I. Általános rész (Új ár:4 980 Ft)
Patrocinium Kiadó: Büntetőjog II. Különös rész (Új ár: 5200 Ft)
Dialóg Campus Kiadó: Büntető eljárásjog (Új ár: 6 480 Ft)
Patrocinium Kiadó: Büntetés végrehajtási jog (Új ár: 4200 Ft)
Patrocinium Kiadó: Szabálysértési jog (Új ár: 3600 Ft)
Megosztanám röviden büntetőjogi szakvizsga tapasztalataim.
A bizottság nagyon jó volt, senkit sem buktattak, kivéve akinek az írásbelije eleve rossz volt.
Ha dr. Gimesi Ágnes lesz a Fővárosi Törvényszék büntető kollégiumtól, akkor a lehető legjobb bizottságot kaptad:
2 hetet tanultam a vizsgára, bár az anyagot végigvettem a 440 oldalas kidolgozottat, mégis úgy mentem el vizsgázni, hogy egyszerűen semmi nem jutott eszembe, de ők türelmesek voltak érezték a hiányosságokat és próbáltak rávezetni.
Ált.-Kül. rész: Mentesítés, elévülés, büntethetőséget megszüntető okok és büntethetőséget kizáró okok, kegyelem, emberölés, erős felindulásból elkövetett emberölés, közúti baleset okozása, cserbenhagyás, csalás-sikkasztás, pénzbüntetés
Be: jogorvoslati eljárások, tanúbizonyítás,
Bv: bv bíró feladatai, enyhítés, fiatalkorúak, szabálysértési hatóságok, pénzbüntetés vh
Sziasztok!
Lenne valaki olyan kedves, és nekem is átküldené a bejelentkezéshez szükséges adatokat?
Hálásan köszönöm előre is!
Üdv:
Petra
Sziasztok!
email címem: pupeklajos@freemail.hu
Az email címem lemaradt az előbbi hozzászólásomból:
o.gyuris88@gmail.com
Sziasztok!
Szeretném elkérni a közös email fiók címét és jelszavát.
Köszönöm.
Orsi
Sziasztok! Azokhoz szólnék, akik mostanában mennek BV-ből írásbelizni. :) Az alábbi 2 BV írásbelire keresném a helyes megoldást, régebbi feladatok innen a fórumról, de nem tudtam kihámozni, hogy mi is a jó megoldás rá. Köszönöm a hozzáértő válaszokat. :)
1. feladat:
X. Járásbíróság N.Ilonát magánlaksértés vétsége miatt 20 napra elzárást szab ki. A bv bíró megküldi a felhívást, átveszi és a meghatározott időben jelentkezik a Kalocsai Bv-be. Ott előadja, hogy várandós, 12 hetet már betöltötte, orvosi igazolást is mutat. Halasztást nem lehet adni, mert már átvette a felhívást, félbeszakítás jöhet szóba. Feladat: Tegye meg a szükséges intézkedéseket és indokolja meg.
Itt hosszú ötletelés volt a feladat kapcsán, de végül a Bv tv. 40.§ (3)-ra hivatkozott a feladat gazdája. Akkor most félbeszakítás vagy halasztás? Ha a Bv tv 116.§ (4) szerinti félbeszakítás, akkor arról ugye a büntetés-végrehajtásért felelős miniszternek kellene döntést hoznia, de akkor én mint BV bíró nyilatkoztatom az elítéltet, hogy kívánja-e igénybe venni a félbeszakítást?
illetve, hogyha az átváltoztatott miatt nőne két év fölé a szab. veszt. tartama (ha jól sejtem, nem lehet összeadni őket ilyen esetben sem).
6. Hát igen, jó kérdés, hogy miért változtatták át, de elvileg nem kizárt, hogy még azelőtt átváltoztassák, hogy a "rendes" szabadságvesztés megkezdésére (3 hónapon belül) felhívják, mert pl. kapásból megtagadta a munkavégzést.
7. Na meg a 14.§ (5) szerint a szabadságvesztés foganatosítása szakítja (csak) meg közérdekű munka (vagy átváltoztatott közérdekű munka) végrehajtását.
Szóval itt nem derült ki végül, hogy mi a jó megoldás. Tudtok segíteni benne?
Kedves Fórumozók!
Mai sikeres vizsga után eladóvá vált egy komplett "B" csomag, ami az alábbiakat tartalmazza:
Büntetőjog:
2 könyv: Balogh Ágnes Büntetőjog I. és II. + tételenként kidolgozott jegyzet papír alapon
Büntető eljárásjog:
Herke Csongor-féle könyv + kidolgozott jegyzet papír alapon
Büntetés végrehajtási jog:
Vókó György-féle könyv + kidolgozott jegyzet papír alapon
A be. és a bv. könyvek ki vannak húzva, tételek szerint be vannak számozva és 1-2 helyre a lap oldalára írogattam egy-két plusz infót, de szerintem nem zavaró.:)
A könyveket nyáron vettem, a legfrissebb lezárásúak.
A teljes csomagot odaadom 20.000,- Ft-ért, budapesti átvétellel hétköznap este 6 után vagy hétvégén.
Érdeklődni itt: fruzsajna@citromail.hu
További sok sikert mindenkinek!
Fruzsi
Kedves Kollégák!
Az évre a vizsgaidőpontok beteltek.
Ez lenne az utolsó szakvizsgám és idén be kellene fejeznem a vizsgákat.
Ha valaki esetleg úgy dönt, hogy a december 13., 14. vagy 15.-ei vizsgáját elhalasztaná, a halasztási kérelme megfizetése mellett átvenném az időpontját.
A kisduncen@freemail.hu-ra várnám a megkeresést. Köszönöm!
Anett
SZiasztok!
A közös e-mail címet és a hozzá tartozó jelszót szerezném elkérni.
Köszönöm szépen,
Judit
(kenyerjudit@gmail.com)
Sziasztok!
Az alábbi linken elérhető egy kidolgozás "B" részből 17. 06. 01-i lezárással. Vázlatos és sok benne a rövidítés, de ismétlésre szerintem használható :)
Üdv.:
Ditta
Sziasztok!
Sikeres B részvizsga után eladóak az alábbi könyveim:
Ez végig kiemelőzött, de kulturáltan, pár helyen kézzel E-mail-en érdeklődjetek: pailerzsebet84@gmail.com
Mindenkinek sikeres felkészülést!
Sziasztok!
Szintén a közös e-mail címet és a hozzá tartozó jelszót szerezném elkérni. Email címem: katalin.bajzat@gmail.com
Mi a tapasztalatok a kidolgozott gyakorikról? Elég szokott lenni?
2,5 hét felkészülési idő alatt mibőo készülnétek.
Üdv,
Katalin
Sziasztok!
A közös e-mail címhez jelszavát és felhasználó nevét szeretném elkérni!
Köszönöm! vwgery@gmail.com
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |