szakvizsga - "B" rész (büntető)

Richárd82 # 2013.01.31. 19:56

Egy szabálysértéses feladat van a közös mail címen, többről nem tudok sajnos. Egyébként a Vikesz által írt Bv. feladat, nem volt nehéz, de az a baj, hogy még nem láttam ügyészi fellebbezést! :)

Gondolom ennek nincs olyan formai követelménye, mint egy határozatnak!?

Ja a Bv. egy kicsit lenyomott ma, mert képtelen vagyok elolvasni 20-30 oldalt egy tételhez. Ráadásul pontatlan a tételsor. Simán kihagynak fontos szakaszokat, feleslegeseket meg odaírnak. :(

Ez terhességi segély dolog egy kicsit összekavart. Nem igazán látom a különbséget a közérdekű munka végrehajt. megszüntetése és felfüggesztése között. Valaki?

Adda # 2013.01.31. 20:02

szia Szakvizsgázó2013!
én csak pár feladatot ismerek szabs-ból.

1. elsőfokú határozatot kell hozni talán önkényes beköltözés miatt és a kárról kell benne rendelkezni..
2.másodfokú határozatot kell hozni, elsőfokon elzárást szabnak ki és az eljárás alá vont személy fellebbezésében bejelenti hogy 7 éves gyermeke van, akiről egyedül gondoskodik
3. gyorsított eljárás lenne de a bóíróság észleli, hogy kifutottak a 72 órából..végzést kell hozni..
remélem tudtam valamit segíteni.

Szakvizsgazo2013 # 2013.02.01. 17:23

Köszönöm Adda!

EditVígh # 2013.02.01. 21:34

Sziasztok!
Hétfőn megyek büntető anyagi jogból írásbelizni, és nagyon sürgős lenne egy pár iratminta, amit átnézhetnék! Tudom, inkább a tartalom a hangsúlyos, de sehol nem találok pl. egy normális elsőfokú ítéletet, másodfokú határozatokat stb. A közös email címet megnéztem, ott csak ügyészségi minták vannak. Aki tud segíteni, a címem: dr.vigh.edit@gmail.com
Előre is köszönöm!

Ms.Dr. # 2013.02.02. 19:40

Sziasztok!

Szeretném megköszönni annak, aki létrehozta a közös e-mail! Nagyon jó ötlet volt, visszaadta a sikeres szakvizsga lehetőségébe vetett hitem :)

Pár hasznos dologgal azt hiszem én is tudok szolgálni, ezeket majd átküldöm az e-mail címre.

Én febr.18.-án írásbelizem (bv) és 20.-án megyek szóbelizni. Kivel találkozom?

Jó felkészülést mindenkinek!

Szakvizsgazo2013 # 2013.02.03. 16:03

A holnap vizsgázóknak hatalmas kalappal!!!!!

dfrm1983 # 2013.02.04. 09:20

Sziasztok!
Tudna nekem küldeni valaki büntetőjoghoz segédanyagot? Ezen kívül olvastam, hogy van egy közös-e mail a szakvizsgázóknak. Ennek az elérhetőségét meg tudja nekem v.ki adni.
Ezer köszönet

Lana84 # 2013.02.04. 09:46

Sziasztok!

Szia dfrm 1983..:) Én is megköszönném a büntetős anyagokat, aki tud küldeni!
Nagy kalappal aki a héten vizsgázik!!

dfrm1983 # 2013.02.04. 10:52

Nocsak Lana! Te is átkolbászoltál a B-re?:-)

dfrm1983 # 2013.02.04. 10:52

Nocsak Lana! Te is átkolbászoltál a B-re?:-)

Richárd82 # 2013.02.04. 11:04

Mai bv. feladatom:

Z. A. elítélt börtön fokozatban tölti 2 év szabadságvesztését.

A büntetés végrehajtási intézet 30 nap magánelzárás fenyítést szabott
ki zárkatárs bántalmazása miatt.

Súlyosító körülményként értékelték, hogy korábban 5 hasonló
cselekménye volt az elítéltnek.

Az elítélt beismerte a cselekményt és enyhítésért fellebbezett.

2013. február 4-én tartottam az intézetben meghallgatást, a Bv. trv 6.
§ (3) bek. b) pontjára tekintettel. Úgy vettem, hogy az intézet
határozatát február 2-án hozta, így bent vagyok az 5 napban. Az IM
rendeletre tekintettel tartottam a meghallgatást 5 napon belül meg.

Az intézet határozatát megváltoztattam. 20 napra mérsékeltem a
magánelzárás tartamát, tekintettel a Bv. trv. 42. § (4) bekezdésére.
(börtön fokozat 20 napig terjedhet a magánelzárás).

A 20 nap a maximum és az elítélt előéletére tekintettel ezt találtam a
legjobb megoldásnak.

A végére beírtam, hogy a fellebbezést a Főv. Törvényszék másodfokú
tanácsa bírálja el.

Ennyi. Kellett volna valamit kezdenem a bántalmazással?

vikesz # 2013.02.04. 13:39

Sziasztok!

Lana84, dfrm1983, a közös e-mail: szakvizsga.bunteto@gmail.com
jelszó: bunteto2013

Összegyűjtöttük, amit tudtunk.

A mai bv feladat:

808. számú jogeset:
2003. július 15. napján a Győri Városi Bíróság K. F.-nét közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 50 nap közérdekű munkára ítélte.

A végrehajtás megkezdésére kapott 3 havi halasztást. 2003. augusztus 15. napján megszületett második gyereke. Írásbeli kérelmére további egy év halasztást kapott.

Egy évig gyermekgondozási díjban részesült. Amikor letelt a halasztás időtartama, jelentkezett a bv csoportnál munkahely kijelölése érdekében.

Feladat: Hozzon bv. bírói határozatot.

Megoldás: Bv. bíró megállapítja a közérdekű munka végrehajthatóságának megszűnését. (Bv. tvr. 66. § (3) b) pont, 11. §-os eljárásban)

Tud valaki a Fővárosi Törvényszék II. emelet 13. szobájáról valamit?

A héten vizsgázóknak kitartást!!! :):):):):)

Banett # 2013.02.04. 19:30

Sziasztok!
A Bv-írásbelivel kapcsolatban lenne kérdésem: amennyiben büntetésvégrehajtási-jog témakört választottam írásbelinek, az azt jelenti, hogy szabs. feladatot is adhatnak? Lehet bugyuta a kérdés, de most döbbenek rá, és nemigen rendelkezem iratmintákkal.

Esztancs # 2013.02.04. 22:24

Lana,dfrm1983 mikor mentek?
Vikesz köszi az email címet jó magam és sorstársaim nevében is :)
Hajrá mindenkinek!

Lana84 # 2013.02.05. 07:52

Halihó!

Igen átkóboroltam ide, de jó ismerős "arcokat" látni..:)
Nagyon köszönöm az anyagokat!!
Én április 19-re jelentkeztem...ma fizetem be a díjat.

De jó, hogy én nem ebből írásbeliztem...most még olyan kínainak tűnik...remélem hamar összebarátkozunk, mert nem egyszerű az anyag. Rá kell állni az agyamnak...
Szóval a törvény mellé milyen könyveket ajánlotok? a 2009-es tankönyvek még állják a sarat..persze van ami változott de hozzávetőleg az elmélet ugyanaz maradt.

Kitartást mindenkinek!!

Szakvizsgazo2013 # 2013.02.05. 09:51

Szia Banett!

Igen, szabs-ot is kaphatsz. Írásmintákat találsz a közös e-mail címen.

HABI77 # 2013.02.05. 21:11

Sziasztok! Március végén megyek vizsgázni. Szükségem lenne kidolgozott tételekre. Tudtok segíteni?
Előre is köszönöm. Kitartást mindenkinek!

dfrm1983 # 2013.02.05. 21:27

Én még tanakodom az időponton. Nekem is kínai ez nagyon....

Richárd82 # 2013.02.06. 15:02

Kerítésnek támasztottam a lovat és eladtam. :)
A Fővárosi Törvényszéken nagyon jó bizottság volt. Mindenkinek köszönök minden támogatást. Most egy kicsit pihenek. :)

Zsülien # 2013.02.06. 18:49

Sziasztok!

2012 év végén teljesítettem a "B" részt és erre vizsgára vásárolt szakkönyveim eladnám. A könyvek jó állapotúak, az áruk megállapodás tárgyát képezik. Érdeklődni: tordaie@freemail.hu
A saját és ismerősök vizsgaélményei alapján kifejezetten ajánlom büntetőjog általános részéhez tankönyv/szakvizsga könyv használatát.
Eredményes felkészülést kívánok Nektek!

Lana84 # 2013.02.07. 08:03

Gratula!!!! :)

Milyen büntetőjogból vizsgázni...eddig akiket hallottam mind azt mondta, hogy nehéz...50 perc meg nem kedvesek..ilyenek...

Sajnos nekem lassan véget ér a pihenés...pedig jól bele lehet jönni... :) Kitartás mindenkinek!!

Melcsi83 # 2013.02.07. 11:16

Sziasztok! Új vagyok TELJESEN:)) Nagyon köszi a közös e-mail címet, remek ötlet volt!!!Anyagiból írom az írásbelit, tudtok segíteni, hogy iratmintákat hol találhatnék? Nagyon köszi

Esztancs # 2013.02.07. 18:17

Lana, én is azt jelöltem meg, vagyis azt a hetet, mert én papír alapon jelentkeztem...szóval lehet hogy még ugyanazon a napon megyünk :) Pihenj még kicsit! Én még egy darabig ezt tervezem..
Engem is érdekelne, hogy mik a tapasztalatok büntetőből? Tőlem személy szerint nagyon távol áll ez a terület...de hát sajnos le kell vizsgázni belőle...

Szakvizsgazo2013 # 2013.02.07. 18:36

HABI 77!

Kidolgozott BV/szabs-tételek vannak a közös e-mailen. Annyi hozzáfűznivalóm van, hogy nagyon jó a sor, de nincsenek benne a tételekhez szükséges BH-k és nincs "járásítva".

Be-ből szerintem elég a törvény.

Btk-ból pedig a könyvet ajánlom. Ami nincs benne, azt pedig a jogtárból nyomtasd ki kommentárral.

Szakvizsgazo2013 # 2013.02.07. 18:37

Richard82, mikor kapunk bővebb beszámolót Tőled? Vagy el is felejtetted már a csapatot? :)