Kedves jogcsikorgató!
Én a 2012. II. törvényt tanulom szabálysértésből.
Kedves jogcsikorgató!
Én a 2012. II. törvényt tanulom szabálysértésből.
Kondidorit kiegészítve, és egyben megköszönve:
Tv. 20. § (1) Az e törvényben, valamint külön jogszabályban és közösségi jogi aktusban
kd) a járművezető szervezetében a szeszes ital fogyasztásából származó alkohol tilalmára ("ittas vezetés") vonatkozó rendelkezések megsértői bírság fizetésére kötelezhetők.
(4) Az (1) bekezdés a)-j) és l) pontjában foglalt valamely rendelkezés megsértőjével szemben - ide nem értve a regisztrációs adóról szóló törvény szerinti gépjárműflotta-üzemeltetőtől bérbe vett személygépkocsi bérlőjét, vezetőjét, ha a személygépkocsi után a regisztrációs adót megfizették, s ezt a személygépkocsi vezetője a vámhatóság által kiállított igazolás bemutatásával bizonyítja - 10 000 forinttól 800 000 forintig, a k) pontban foglalt esetben 10 000 forinttól 300 000 forintig terjedő bírság szabható ki. Az egyes rendelkezések megsértése esetén kiszabandó bírságok, valamint a több jogsértő cselekmény vagy mulasztás esetén az ugyanabban az eljárásban kiszabható bírság maximális összegét külön jogszabály állapítja meg. Nincs helye bírság kiszabásának, ha a jogsértő cselekmény elkövetése óta két év eltelt (elévülés).
(4a) A közúti forgalomban történő ellenőrzés során, ha a 20. § (1) bekezdés k) pontjában meghatározott szabályszegést elkövető személye a helyszínen megállapítást nyer, a hatóság eljáró tagja határozathozatal nélkül szabja ki a bírságot és döntését közli az elkövetővel. Ha az elkövető a jogsértés tényét nem vitatja, a döntéssel szemben fellebbezésnek nincs helye, amelyről az ügyfelet a helyszínen tájékoztatni kell.
(2a) Amennyiben a 20. § (1) bekezdés k) pontjában foglalt szabályszegést elkövető kiléte a helyszíni intézkedés, vagy a közigazgatási hatósági eljárásban ismertté válik, a (2) bekezdésben meghatározott bírság helyett a jármű vezetőjével szemben a 20. § (4) bekezdés szerinti bírságot kell kiszabni.
Sziasztok!
Már biztos volt kérdés de felteszem újra: Be. részből esélyes csak jogszabályból felkészülni vagy elengedhetetlen a könyv is? A Be. terjedelme eléggé elbizonytalanít - főleg úgy, hogy nem ezzel foglalkozok - vannak benne esetleg összefüggő részek amiket nem kérdeznek, nem része a tételsornak?
Szia Miki!
Elég a törvény, és sajna nincs olyan része, ami ne kellene.
Sziasztok!
Mivel csak döcögök a Btk.-val, gondoltam, hogy „könnyedebb” vizekre evezek. Hátha ott lelkesebben tűnnek el az ismeretlen tételek és a mindenki által favorizált Bv. felé eveztem. Ekkor szembesültem azzal, hogy minden tételhez van Bv. tvr, Bv szabályzat, egyik IM rendelet, másik IM rendelet…
Tényleg vagy csak az ellenség megtévesztése???
Szóval ezek tényleg kellenek vagy olyan, mint a vegyesnél, hogy mindegyik tételhez volt 21 AB határozat is, de azokat azért át lehetett ugrani elegánsan? Itt ezeket komolyan vegyem és mind a négy jogszabályt nyüstöljem egy-egy tételhez vagy kevesebb anyag átnézésvel is le lehet küzdeni egy-egy kérdést?
Sziasztok, BE-ből bőven elég a törvény és alig marad ki pár § belőle, én örültem hogy azt betoltam a fejembe, ahol nagy volt a homály annak utána néztem könyvből.
Edina: bv tényleg egy katyvasz, szerintem azt a végére kell hagyni, mert kellenek hozzá Btk és Be. alapok, az IM rendelet és társai nem olyan lényeg, ha van időd olvasd hozzá, aztán persze vizsgáztató válogatja, hogy az amúgy is részletszabályokból álló Bv-ből a lényegesebb részleteket kérdezi vagy a lényegtelenebbeket...
sok sikert nektek, én a polgárt kezdtem épp tanulni :(
Sziasztok!
Kedvező áron eladnám az alábbi jogi szakvizsga könyveket.
Dr. Bodor Tibor - Dr. Székely Ákos - Dr. Vaskuti András:
Az árban megegyezünk!
Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet.
06-70-650-0078
keris@freestart.hu
sziasztok!
írtam az közös emailre.
Sziasztok! :)
Edina! A Bv-s résznél agyrém a sok vacak minden tételnél.
Ha megengedsz egy ötletet: én úgy csináltam, hogy először csak a Bv. tvr. alapján mentem végig a tételsoron, semmilyen más jogszabályt nem néztem hozzá! Így kaptam egy általános áttekintést, egy alapot, miről szól ez a jogterület, mi is ez nagy vonalakban.
Utána újra visszaugrottam a tételsor elejére és elővettem a pártfogó felügyelős im rendeletet, meg a szabs. végrehajtásos-előzeteses valamit, és azoknak a megtanulásával ugye hozzátanultam az alaphoz a részletszabályokat, tehát a fenyőből csináltam karácsonyfát. Így már egyáltalán nem agyrém, sőt, nagyon érdekes és meg fogod látni, hogy jó ez az anyag!
Ez csak egy ötlet, így talán jobban csúszik az anyag. :)
Ügyes legyél!!! :))))
Sziasztok!
Bv. iratmintáink már vannak, de szabálysértéses mintákról nem tudok. Van valakinek esetleg? Ha igen a közös e-mail címre elküldené. Köszönöm(jük)!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Be-ből van e valami változás, azon kívül, hogy a helyi bíróságok helyett árásbíróságok vannak. Úgy értem, hogy decemberben kinyomtattam a Be-t, persze úgy hogy anuár 1.-i hatállyal és nekem mindenhol helyi bíróság van benne. Mivel már átrágtam magam a Be-n, valahogy nem szeretném az egészet úra áttanulni.
Nem is értem ha január 1-i hatállyal nyomtattam ki a comlexből, nekem hogy-hogy nem a járásbíróságok vannak....
Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Eladnam az alábbi szakvizsga könyveimet! Nekem nagyon sokat segítettek, vannak minimális változások, de a tételsor szerint mennek és nekem tökéletes segítséget nyújtottak a felkészüléshez! Egy színnel vannak kihúzva
Balogh Ágnes és Kőhalmi László Büntetőjog 1 általános rész (dialog)
Bodor, Dios,Vaskuti büntetőjog 2 különös rész (novissima)
2000 Ft/db
Ha valakit érdekel, írjon!
Richárd 82!
Nekem van pár szabs iratmintám. Át tudom küldeni. Cserébe kérek szépen Bv iratmintákat. :)
Valakinek vannak esetleg Bv-szabs feladatai?
Kedves Miami!
Megvásárolnám az eladásra szánt jogi szakkönyveidet! Kérlek keress meg a solyomd@citromail.hu email címen a vásárlás körülményeivel kapcsolatban! Előre is köszi!
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, és egy kis segítséget szeretnék kérni. Bv-Szabs írásbelire hogy lehet felkészülni, honnan lehet iratmintákat szerezni?
Előre is köszi, ha ebben tudna valaki segíteni.
Kedves Civil Servant!
Írásbelire úgy lehet készülni, hogy először átveszed az anyagot. :) Akár előtte, akár utána megnézed a közös e-mail címet, ahol fenn van pár iratminta. Ez alapján készülsz. :) Ezen a fórumon egyébként néhány sorstársunk közzéteszi az írásbeli feladatait is. Sajnos nem mindenki, amit sérelmezek. :( A közös e-mail címen amúgy a feladatokhoz tartozó BH-k is közzé vannak téve, illetve azt tudom még tanácsolni, ha kidolgozott BV-sorból készülsz, ott is fellelhető néhány BV-hez tartozó BH. Ezeket is érdemes lehet átnézni.
Jó felkészülést!
Sziasztok!
Tegnap az egyik barátnőm írt bv-ből. Ez volt a feladata:
"G.F. elítéltet ... Városi Bíróság rablás bűntette miatt 2 év 4 hónap szabadságvesztésre ítélte. G.F. elítélt a jogerős ítélet kihirdetésekor nyomban kérelmet terjesztett elő, hogy a bíróság 5 hónapra halassza el a büntetés végrehajtásnak megkezdését.
Kérelmében arra hivatkozott, hogy a házuk építésének befejezése érdekében lenne szüksége a halasztásra, felesége és két kiskorú gyermeke lakhatásnak biztosítása érdekében. G.F. elítélt egyébként egészséges, jó fizikai erőnlétben lévő személy.
Jelenlévő ügyész a kérelem elutasítását kérte.
A Városi Bíróság végzésében az elítélt kérelmére figyelemmel 3 hónap hasztást engedélyezett, és kiemelte, hogy a törvény szerint legfeljebb 3 hónap engedélyezhető.
Feladat:Írj ügyészi fellebbezést.
Fellebezést arra alapoztam, hogy a városi bíróság végzése a Be. 591§ (1)-be ütközik, a (2) bek. pedig az elítélt vonatkozásában nem alkamazható, erre tekintettel a Törvényszéktől kértem a végzés megváltoztatását, a halasztási kérelem elutasítását."
Civil servant!
A közös e-mail: szakvizsga.bunteto@gmail.com
jelszó: bunteto2013
Kitartást!
v
Vikesz! Még városi bíróság volt a feladatban? Biztos nem járási?
Egyébként ilyen feladattal még nem találkoztam, úgyhogy nagyon köszönöm, hogy közzétetted!
Kérdeztétek, hogy a Be. mennyire változott január 1-től.
A közös mail címen van egy összehasonlítás, amin látszanak a változások.
Fontos lenne megnéznetek, mert nemcsak a járási bíróság elnevezés változott, hanem eljárást felfüggesztő és megszüntető feltételek is. Természetesen bővült: a konzultációs eljárással. Van még egy kettő, de talán ezek a legfontosabbak. Meg persze ember legyen a talpán, aki képes ennyi felsorolást bevágni. :)
A jogeseteket szerintem nem hatályosították. :)
Ricsi, Viki, mi újság, hogy vagytok, hogy álltok?
Viki, te mikor mész pontosan? Ricsit tudom. :)
Nagyon drukkolok nektek, ügyesek lesztek!
Kitartás, szép lesz a jutalom! :))))
Most én szeretném kérdezni, hogy a Bv.-hez kapcsolódó rendelethalmazban, van valami komoly változás, tavaly november óta? A járásbíróságon kívül.... :)
vikesz és Szakvizsgazo2013 köszi az infot.
Sziasztok!
Eladnám az alábbi jogi szakvizsga könyveket.
Dr. Diós Erzsébet - Dr. Vaskuti András:
Büntetőjog I. Általános rész (Novissima 2011.)
Dr. Bodor Tibor - Dr. Diós Erzsébet - Dr. Vaskúti András:
Büntetőjog II. Különös rész (Novissima 2011.)
+ Pótfüzet 2012.
Dr. Bodor Tibor - Dr. Székely Ákos - Dr. Vaskuti András:
Büntető eljárásjog I. (Novissima Kiadó, 2011.),
Büntető eljárásjog II. (Novissima Kiadó, 2011.).
+ Pótfüzet 1-2. 2012.
Dr. Kadlót Erzsébet - Dr. Mohácsi Barbara
Büntetés végrehajtási jogszabályok (Novissima 2011.) + Pótfüzet 2012.
Ár: 15.000,- Ft
Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet.
+36-70-3305437
szia Richárd82!
ne izgulj a bv. miatt...én nem láttam változást benne...
úgyhogy csak nyugodtan...
amúgy még nem láttam itt, de lehet csak az én figyelmem kerülte el..de gondoltam jelzem nektek
decemberben is volt egy Be. módosítás....a 195.§ kiegészült egy 2/a.-val...szerintem ez fontos lehet...
a február 1-től hatályos dolgokkal pedig szerintem tisztában vagytok..
ezzel kapcsolatban annyit azért leírok, nem tudom ki tudja ki nem...és kinek fog jól jönni
de az Erzsébet utalvány és a Szép kártya is készpénz-helyettesítő fizetési eszköz lesz holnaptól..
mindenkinek jó tanulást és kitartást kívánok!!!
Sziasztok!
Szabálysértési jogból milyen írásbeli feladatok várhatóak? Van esetleg valakinek erről információja?
Köszi!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |