Sziasztok!
Köszi drerbi a biztatást!
Aki volt mostanában írásbelizni, milyen volt, volt razzia??
Sziasztok!
Köszi drerbi a biztatást!
Aki volt mostanában írásbelizni, milyen volt, volt razzia??
Valaki tényleg megváltoztatta a jelszót, úgyhogy csináltam, egy jelszó-visszaállítást.
Aki szeretne a következőkkel tud belépni a közös e-mail fiókba:
fiók neve: polgarszakvizsga2013
jelszó: polgarlaw1313
Sziasztok!
ELADÓ Polgári eljárásjog I.,II. kötetek (Novissima Kiadó, 2011-es, harmadik kiadás.
Sziasztok!
ELADÓ Polgári jog I.,II. és III. kötetek (Novissima Kiadó, 2011-es, harmadik kiadás.
Sziasztok,
az alább egy Facebook profilt javasoltam, azóta lett belőle egy PAGE, hogy ne legyen gond azzal, hogy ha valaki visszaiazolja, akkor az admin látná az adatait,ha PAGE-t like-olsz, akkor nincs ez a probléma és senkinek nem kell aggódnia az "új barát" miatt.
Tehát, akinek tetszik az ötlet az az OLDALT likeolja:
https://www.facebook.com/…801713158221
köszi
Sziasztok,
talán túlbuzgóságnak tűnik és talán nem mindenkinek lesz hasznos, de remélem a többségnek igen. :)
Létrehoztam facebookon egy profilt Jogi Szakvizsga néven, amit ha bejelöltök ismerősként akkor ott tudunk instant, gyorsan és könnyen információt cserélni, talán picit gyorsabb mint az email és a fórum. Kérlek, aki egyetért regisztráljon és gyorsítsuk fel a kommunikációt hogy ha kell tudjunk segíteni egymásnak.
Itt eléritek.
Sziasztok,
március 3-án és 7-én megyek, Gtből írásbeli. Próbálatam az e-mail címre belépni ma, de sajnos azt írja ki hogy a jelszó 29 órája megváltozott. Meg tudná valaki adni az új jelszót?
Előre is nagyon köszönöm és hajrá Mindenki!
Bogi
joobzs@gmail.com
Hmonika, vargap!
Kitartás, legyen erőtök a végét meghúzni! Nagyon drukkolunk értetek, várjuk majd a beszámolótokat.
Dolcevita, én is kisgyerek mellett küzdök :-) ovi után már csak altatást követően tudok tanulni. Remélem, hogy a szorgalmunknak lesz eredménye...
Jó tanulást februáriak!!!
Sziasztok!
Ha valakinek megvannak a Pp- hez a PK vèlemènyek összegyűjtve, nagyon megköszönnèm, ha àt tudnà nekem is küldeni :-)
kavicsgame@gmail.com
Hajrá hmonika,hajrá vargap!
Nem tudom tii, hogy tudtok gyerekek mellett hétköznap munka után tanulni? Én sajnos sehogy.:(
Elég rémisztő volt az a szóbeli vizsgakérdés, hogy hasonlítsa össze a végrehajtási eljárásban a végrehajtó és a jogi képviselő díjazását!
Eléggé lefagytam tőle, egy napom ki is esett az ijedtségtől... utána felmerült a kérdés bennem, hogy nem azért kérdezték -e RR2-től, mert mondta, hogy a végrehajtásban dolgozik, mert ugye így már mindjárt más..!
Na mindenkinek termékeny és gyümölcsöző hétvégét!!:)
hmonika, írtam emailt!
Hmonika és vargap!
Tartsatok ki, minden tudásunkat küldjük nektek, szorítunk minden jövő heti vizsgázónak!!!
Köszi a már vizsgázottak beszámolóit.
Üdv.
Még élek... Gt-zek de már undorom van. Jó lenne valami írásbeli anyag, de sajnos senki sem tud pp-ből semmit.
Gt-ből még van 10 tétel, de vasárnap már csak a Pp-t olvasgatnám, mert azért csak abból lesz az írásbeli..
Mindenkinek kitartást!
Kedves Mindentbele :)! Köszönjük a tájékoztatást, és külön köszönöm a Gt. feladatot! Hmonika megvagy még?
Sziasztok!
Akinek lenne anyag az "A" részből és elküldené a címemre megköszönném.Főleg PK ill. állásfoglalás kellene és ha van valakinek előkészítős jegyzete az is jó lenne. Az email címem: tera@ektf.hu.
Köszi előre is.
Sziasztok!
Nemrég voltam írni és szóban is. Gondoltam leírom amikre még emlékszem, hátha segíti a felkészülést.
Gt.-ből írtam, a feladat (lényegre törően leírva):
Bt. társasági szerződése tartalmaz a tagok gyűlésének összehívására részletes szabályokat (írásbeli meghívó, írásbeli napirendi pontok megjelölésével), határozatképességgel kapcsolatban is.
1 beltag van és 2 kültag. A jogi képviselő értesíti a 2 kültagot, hogy rendkívüli ülés lesz, napirendet is elmondja. 2 kültag nem megy el, a beltag pedig meghoz jó pár határozatot. Egyebek mellett az egyik kültag kizárásáról is határoz.
Feladat: Írjunk keresetet (csak az érdemi részét, indokolással), amiben a határozatok bírósági felülvizsgálatát kérjük.
Megoldás: Nem hívhatja össze jogi képviselő, ezt a beltagnak személyesen kell. Különben sem megfelelő az értesítés, hiszen a társasági szerződés stricten írásbeli meghívót kér. (Erre van egy BH: az értesítés nem meghívás)
Mivel az összehívás nem volt szabályszerű, azon nem lehet érvényes határozatokat hozni (Gt. 20.§(3)!)
Ilyenkor nem szükséges az egyes határozatokat külön támadni, hanem a keresetben kérni kell, hogy mindet helyezze hatályon kívül a bíróság. Erről szól részben a 2/2013-as gazdasági elvi döntés, azaz ha a legfőbb szerv összehívása nem szabályszerű, akkor erre tekintettel a határozatok bírósági felülvizsgálatát lehet kérni a a gt. 45.§ alapján (figyelve a határidőket persze!).
2. kérdés az írásbelin: A fenti keresetet be lehet-e nyújtani elektronikusan.
Megoldás: Ez a Pp. 394.B § (2) alapján lehetőség, de nem kötelező (választás szerint)
Szóbeli:
Az írásbeli jó volt, ehhez kapcsolódó Gt. kérdések:
Pp. kérdések:
Ptk kérdések:
Jó jegyekkel zártam végül, nem volt gond.
Alapvetően rendesek voltak, de a "trükkösebb kérdések" miatt -ahogy korábban többen is írták- érteni kell az anyagot. Az azonban biztos, hogy ez nem egyetemi vizsga és nem "buktatnak" ha valami nem megy, hanem igyekeznek rávezetni. Hajrá mindekinek!
Sziasztok!
Eladóvá váltak az alábbi könyveim:
Időhiány miatt érintetlenek. Együtt 3000 Ft-ért odaadom.
Budapest VII. kerületében az István utcában munkaidőben átvehető vagy postázom.
E-mail cím: hoppla1983@gmail.com
Mindenkinek jó tanulást kívánok!
Nagy gratula!!légyszi írd már meg hogy nagyjából miről szólt az írásbelid!
sziasztok,
ti biztosan tudtok válaszolni egy joghallgató (én) kérdésére:)
A T-Mobile milyen alapon nem fogad el meghatalmazást tbe magánokiratban, és milyen alapon ragaszkodik az ügyvéd ill közjegyző által ellenjegyzett meghatalmazáshoz?
Előre is köszi a válaszokat.
RB22, köszönjük az információkat és hatalmas gratuláció! En személy szerint bármilyen beszámolónak örülök, akar pozitív, akar negatív!
Kedves RB22,
tekintettel arra, hogy a Pp. írásbeli elég változatos lehet, lennél olyan kedves és megírnád, hogy mi volt a feladatotod, te hogy oldottad meg, vagy hogy (miből) készültél az írásbelire.
Előre is köszönöm!
Gratula a szép eredményhez RB22! Köszönjûk a kérdéseket! Sok sikert a többihez!
Sziasztok!
Én január 20-án írásbeliztem Pp-ből, és 23-án szóbeliztem a KIM-ben.Az írásbelim jó lett,a szóbelin rendesek voltak, ketten voltak az ítélőtábláról, a polgári anyagit az elnökasszony kérdezte, a Pp-t pedig egy bíró, a gazdaságit pedig egy ügyvéd. A tételsorból kérdeztek, teljesen gyakorlati dolgokra mentek rá, de ha látták, hogy tudja a vizsgázó, van róla fogalma, nem nagyon nyaggatták, az eredmények vegyesek voltak, volt aki másodjára volt Pp-ből, és ez alkalommal sem sikerült neki.
Kérdéseim (amire emlékszem):
1.) Polgár anyagi jog:
2.) Pp.
3.) Gazdasági (ezt ügyvéd kérdezte - nagyon jóindulatú volt)
Alapvetően tehát jók a tapasztalataim, de azt már most elmondhatom, hogy tudni kell, mert én úgy vettem észre, hogy átfogó tudás kell, értsed azt amiről beszélsz.
Sok sikert mindenkinek, hajrá!
Múlt hétről senkinek semmi információja sincs? Esetleg a mai írásbeli?
Minden nap a "Semmi sem lehetetlen!" kiállítással üdvözlöm az anyagot. Terveim szerint Ptk. péntekig, de már most olyan érzésem van, hogy a fejemből kiesik minden, ha megmozdulok..:) Utána a maradék Gt. keddig, végül a kimaradt Pp. részek.
Kitartást mindenkinek!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |