Sziasztok!
Valaki írta, hogy a közbeszerzési törvény április 1-gyel módosulni fog.
Nem tudjátok, hogy melyik törvény módosította?
Előre is köszi!
Sziasztok!
Valaki írta, hogy a közbeszerzési törvény április 1-gyel módosulni fog.
Nem tudjátok, hogy melyik törvény módosította?
Előre is köszi!
Köszi az infó!
Tényleg elég sokat változik...
De még jó, hogy nem tanultam meg a régit....:)
Most kezdhetném előről!
Kedves peppa!
nagyon köszi az infót hétfőn felhívom őket.
neked jó tanulást és sikeres vizsgázást.
Sziasztok!
Az "A" tételsorban feltüntetett 3/2005 Közig Jogegységi határozatot (32. tétel a képviseletről) nem találom... Már néztem a közös emailcímen is, de ott sincs fenn. Valaki el tudná küldeni? De az is jó, ha a lényegét leírja ide a fórumba...
Előre is köszi a segítséget!
Feltettem a gmailes emailcímre.
Köszi Peppa!
Tanulsz már a vizsgára? Én már szabadságon vagyok és itthon tanulok...
Sikeres felkészülést neked is!!
Üdv:
Lanczi
Lanczi!
Szívesen, szólj ha még bármi más hiányzik. Én is el kezdtem a tanulást, bár a 15 hónapos kislányom sokat hátráltat benne. :))
Lanczi!
Szívesen, szólj ha még bármi más hiányzik. Én is elkezdtem a tanulást, bár a 15 hónapos kislányom sokat hátráltat benne. :))
Köszi, azt hiszem egyelőre minden megvan...
A kislányodnak meg nyugodtan olvasd fel az anyagot, attól tuti elalszik... :)
Még egyszer köszi a segítséget!
Megvan a polgári jog. Nem hittem volna.
A vizsgáztatóimat aranyba kellene foglalni vagy szentté avatni.
Ha valakit érdekelnek tankönyvek, elsősorban novissimák vannak, gazdasági jogból dialóg-campus van, az írjon vagy ide vagy az e-mail címemre.
Tordesillas!
Milyen kérdéseket kaptál? Előre is köszi!
Nagyon sok apró kérdés volt, mindet biztosan nem tudom felidézni.
Polgári anyagi: biztatási kár, örökbefogadás, szerződés érvénytelensége, eredeti tulajdonszerzési formák, birtokvédelem, tartásdíj,de nem az egészet kellett elmondani, csak pár dolgot ezekből.
Polgári eljárásjog: kerestlevél tartalmi kellékei, kik adhatják be, áttétel, mi ellen van helye fellebbezésnek, több nem jut eszembe.
Gazdasági jog: egyéni vállalkozás, cégjegyzés, felszámolás, végelszámolás, alapdolgok a közbeszerzésből: milyen közbeszerzések vannak, stb.
3/4 órát voltam bent.
Nagyon köszönöm.
Sziasztok!
Ma kaptam behívót ápr. 29-re, szóbelire. Uccsó vizsga, kicsit furcsa, hogy nem küldtek tételsort (edig mindig kaptam)
Egész rendesek, ápr. utolsó hetére kértem, s lőn!
Már a Károli Egyetem is indít mindhárom szakvizsgára külön felkészítő tanfolyamot és jóval kedvezőbb áron mint a két "nagy" fővárosi karon elérhető tanfolyamok.
(Bővebb infót priviben tudok adni..)
Azt miért nem írja le senki sem, hogy hanyast kapott? A túl rossz jegy szégyen, a túl jóval meg beképzeltség villogni? Ezt ki kellene már nőni szerintem. :D
Azért, mert ez senkit sem érdekel...egyébként általában oda szokták írni.
engem elvágtak!
római jogon is megírtam az összes pótzh-t, a vizsgán meg csak lestek a többiek, hogy milyen jól tudom minimális rákészüléssel:)
törpi,
kb. fél éve vagyok fórumon, alig láttam olyat, hogy odaírták, hanyast kaptak.
Mellesleg engem érdekel, és szerintem a többieknek is ad némi támpontot, szórásra vonatkozólag. Azt jóleső érzés tudni. :D
bajusz,
köszi, hogy megosztottad velem/velünk a karódat. :D Azt mondják, nem nehezebb mint egy államvizsga, szóval meg lehet azt csinálni, csak készülj fel rendesen, úgy rendesen, hogy azt mondhasd magadnak, hogy "na most rendesen felkészültem". Az akkor tuti rendes lesz. :)
nincs mit:)
rajtam múlott, nem a bizottságon, mielőtt megijesztenék valakit
most a behívómat várom, akkor majd megmutatom, hogy milyen ügyes vagyok :D
Ez így szokott lenni. :)
Sziasztok! Én szeptembertől szándékozom szakvizsgázni, de jó lenne már most elkezdeni az anyagokat gyűjtögetni. Többen említettetek itt egy közös e-mail címet. Esetleg valaki megadná azt nekem? Sokat segítene! Előre is köszönöm!!
Kedves Nsylvie!
Az e-mail cím: szakvizsgazok@gmail.com, a jelszó: szakvizsga.
Jó felkészülést!
Szép napot mindenkinek és köszönöm a gyors válaszokat!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |