A titkárnőfélék sok hülyeséget szoktak összehordani mindenütt, szóval hogy egy darab titkárnő mit mond, az nem érdekes, többtől is meg kell kérdezni, vagy felsőbb fórumhoz fordulni.
Ügyvédiskola
Bróker, ha akarsz, szerintem mehetsz, nincs ellenőrzés pl a BÜK-ben. De nem ajánlom, semmit sem ér, csak az idődet pazarlod. Ha azért mennél, hogy segítsen a felkészülésben, akkor inkább áldozz egy szakvizsga előkészítőre valamelyik egyetemen, azok hasznosabbak, bár szerintem azok nélkül is le lehet tenni a vizsgát, inkább arra jók, hogy kicsit összefoglalják a dolgokat.
Jogi előadóként minek akarsz menni "ügyvédiskolába"?
Sok fölösleges pénzed van?:)
A szakvizsgához ez csak a jelölteknek kell a kamara előírása alapján, a jogszabály szerint nincs rá semmi szükség.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek mehet-e ügyvédiskolába olyan jogász gyakornok, aki nem ügyvédjelölt, hanem pl. jogi előadóként szerzi meg a gyakorlatot. Az egyik kamarában azt a felvilágosítást kaptam telefonon, hogy nem, de igazából nem győzött meg.
Van esetleg valakinek információja tapasztalata ebben?
Előre is köszönöm!
valami azt súgja nekem, hogy annyira nem kedvelsz, de biztos rosszul érzem :D
szerencsére jó messzire:D
"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."
Vivi,
utazhatok én is, hova kéne? :D
ha valaki csak az utolsó gyakorlati évében jelölt, akkor asszem úgy van, hogy egy év alatt elvégezhet 2 évnyi ügyvédiskolát (mekkora élmény lehet..). A harmadik ügyvédiskola év pedig egy szakvizsga előkészítő az eltén vagy a pázmányon. tehát azt is letudhatja abban az évben. Kérdés, hogy ezek mellett mikor dolgozik a szerencsételen...
Keressétek virtuálisan. lol
Sunshine after the rain.
köszi , nem most ezért nem utaznék:D
"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."
segítesz megkeresni?
neked már megint elgurult a gyógyszered:D
aha, nálad lol
Imp te most jelöltködsz ?
Hát de pl. fordítva meg milyen érdekes, hogy nem lehet eljátszani, nem? 2 év jogi előadóskodás, 1 év ügyvédjelöltködés na az úgy nem megy.
"Az nem világos, hogy ha megcsinálok ebből az ügyvédiskolából mondjuk 2 évet, de utána úgy döntök, hogy elég volt, és a a gyakorlati időmből hátra lévő 1 évet már nem ügyvédjelöltként, hanem bármi másként (pl. jogi előadó) akarom eltölteni (ami mellett már nem kell ügyvédiskolába járni), akkor már csak ezt a hiányzó 1 évet kell ledolgozni, és mehetek-e."
A jogszabály csak jogi végzettséghez kötött munkakörben ledolgozott három évet ír elő, így természetesen 2 év jelöltködés és egy év jogi előadóskodás után mehetsz szakvizsgázni.
(A jogszabályban nincs szó semmiféle "ügyvédiskolásról")
Vivi,
"Akkor az ügyvédiskolát mindenképpen el kell végezni és le kell tölteni a 3 évet, ha ügyvéd akarsz lenni?" (Vivi :) )
Nem. Csak ha ügyvédjelöltként akarsz menni szakvizsgázni. Ugyanis szakvizsga után bárki lehet ügyvéd elvileg (a Kamara köteles felvenni). A problémám "csak" az, hogy ha pl. 2 év gyakorlati idő után úgy döntenék, hogy kedvem lenne elmenni ügyvédjelöltnek, de persze szakvizsgázni is szeretnék, akkor elvileg (ha jól értem) muszáj lenne elvégezni a szakvizsgázáshoz az ügyvédiskolát, ami uyge 3 éves, tehát nekem akkor 2 év gyakorlati idő után még következne 3 év, ami összesen ugyebár 5 év (a 3 helyett). És azért ez szerintem méltánytalan, bár igaz, aki 2 év gyakorlat után megy csak ügyvédjelöltködni, magára vessen (csak nekem ez nem tetszik). :D
"Visszafelé eljátszva ezt még „izgalmasabb“: 2 évet dolgozom jogi előadóként, aztán elmegyek jelöltnek, ebben az esetben nem további 1 évet kell ledolgoznom, hanem további 3-at, mert az iskolát csak annyi idő alatt lehet elvégezni, hiába telik le közben rég a gyakorlati idő."
Akkor az ügyvédiskolát mindenképpen el kell végezni és le kell tölteni a 3 évet, ha ügyvéd akarsz lenni?No comment...
Ennyi erővel minden egyetemen adhatnának egy tanszéket az "ügyvédiskolának" és aki az első 5 év után tutira ügyvéd akar lenni azt írassa be magát és kötelezően járjon 3 évig...
Legalább abban a 3 évben hagynák a nyomorultat szakmailag is tanulngatni valamit.
Az nem világos, hogy ha megcsinálok ebből az ügyvédiskolából mondjuk 2 évet, de utána úgy döntök, hogy elég volt, és a a gyakorlati időmből hátra lévő 1 évet már nem ügyvédjelöltként, hanem bármi másként (pl. jogi előadó) akarom eltölteni (ami mellett már nem kell ügyvédiskolába járni), akkor már csak ezt a hiányzó 1 évet kell ledolgozni, és mehetek-e.
Visszafelé eljátszva ezt még "izgalmasabb": 2 évet dolgozom jogi előadóként, aztán elmegyek jelöltnek, ebben az esetben nem további 1 évet kell ledolgoznom, hanem további 3-at, mert az iskolát csak annyi idő latt lehet elvégezni, hiába telik le közben rég a gyakorlati idő. :D
Egy úriember belép az üzletbe
- Doktor Úr azt hiszem valami baj van a látásommal, megnézné a szemem, vagy esetleg felírna szakrendelésre.
- Az biztos, hogy valami baj van a látásával uram, mert ez egy hentes üzlet...
Egy fiatal, csinos szőke hölgy ül az állatorvosi rendelőben és egy palotapincsit simogat a kezében.
Odamegy hozzá egy férfi és ezt mondja:
- Szívesen lennék a kutyája helyében!
- Nem hiszem, épp kiheréltetni viszem...
A rendőr megállítja a teherautót.
- Már harmadszor szólok, hogy folyik az autója!
- Én meg már harmadszor mondom, hogy locsolókocsi !
A nyomozó kérdi a csinos titkárnőt:
- Hölgyem, nincs valami ötlete, hogy miért ugrott ki a főnöke az ablakon?
- Sajnos nincs. Pedig olyan kedves ember volt. A múlt hónapban vett nekem egy igazi szőrmebundát, a múlt héten egy sportkocsit, ma pedig egy igazi gyémántgyűrűt!
Aztán azt mondta, szeretne velem lefeküdni, és megkérdezte, hogy mit kérek cserébe.
- És mit mondott neki?
- Azt, hogy az irodában mindenki 50 dollárt szokott adni...
nem korall?
Imp:-), Peace:-). Peacenél külön értékeltem a szójátékon túl, hogy ez a vicc az úriemberkorszakba vezet vissza minket.
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02