Ügyvédiskola

Impossible # 2009.07.07. 11:38

A titkárnőfélék sok hülyeséget szoktak összehordani mindenütt, szóval hogy egy darab titkárnő mit mond, az nem érdekes, többtől is meg kell kérdezni, vagy felsőbb fórumhoz fordulni.

drpony # 2009.07.07. 11:33

Bróker, ha akarsz, szerintem mehetsz, nincs ellenőrzés pl a BÜK-ben. De nem ajánlom, semmit sem ér, csak az idődet pazarlod. Ha azért mennél, hogy segítsen a felkészülésben, akkor inkább áldozz egy szakvizsga előkészítőre valamelyik egyetemen, azok hasznosabbak, bár szerintem azok nélkül is le lehet tenni a vizsgát, inkább arra jók, hogy kicsit összefoglalják a dolgokat.

Egyjogász # 2009.07.06. 15:32

Jogi előadóként minek akarsz menni "ügyvédiskolába"?
Sok fölösleges pénzed van?:)

A szakvizsgához ez csak a jelölteknek kell a kamara előírása alapján, a jogszabály szerint nincs rá semmi szükség.

Bróker # 2009.07.06. 14:04

Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek mehet-e ügyvédiskolába olyan jogász gyakornok, aki nem ügyvédjelölt, hanem pl. jogi előadóként szerzi meg a gyakorlatot. Az egyik kamarában azt a felvilágosítást kaptam telefonon, hogy nem, de igazából nem győzött meg.

Van esetleg valakinek információja tapasztalata ebben?

Előre is köszönöm!

Impossible # 2009.04.29. 13:30

valami azt súgja nekem, hogy annyira nem kedvelsz, de biztos rosszul érzem :D

Avelina-Vivien # 2009.04.29. 12:40

szerencsére jó messzire:D

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Impossible # 2009.04.29. 12:21

Vivi,

utazhatok én is, hova kéne? :D

drpony # 2009.04.29. 11:41

ha valaki csak az utolsó gyakorlati évében jelölt, akkor asszem úgy van, hogy egy év alatt elvégezhet 2 évnyi ügyvédiskolát (mekkora élmény lehet..). A harmadik ügyvédiskola év pedig egy szakvizsga előkészítő az eltén vagy a pázmányon. tehát azt is letudhatja abban az évben. Kérdés, hogy ezek mellett mikor dolgozik a szerencsételen...

Legislator # 2009.04.29. 11:22

Keressétek virtuálisan. lol

Sunshine after the rain.

Avelina-Vivien # 2009.04.29. 11:19

köszi , nem most ezért nem utaznék:D

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Impossible # 2009.04.29. 11:09

segítesz megkeresni?

Avelina-Vivien # 2009.04.29. 10:44

neked már megint elgurult a gyógyszered:D

Impossible # 2009.04.29. 10:34

aha, nálad lol

Avelina-Vivien # 2009.04.29. 10:31

Imp te most jelöltködsz ?

Impossible # 2009.04.29. 10:29

Hát de pl. fordítva meg milyen érdekes, hogy nem lehet eljátszani, nem? 2 év jogi előadóskodás, 1 év ügyvédjelöltködés na az úgy nem megy.

Egyjogász # 2009.04.29. 10:26

"Az nem világos, hogy ha megcsinálok ebből az ügyvédiskolából mondjuk 2 évet, de utána úgy döntök, hogy elég volt, és a a gyakorlati időmből hátra lévő 1 évet már nem ügyvédjelöltként, hanem bármi másként (pl. jogi előadó) akarom eltölteni (ami mellett már nem kell ügyvédiskolába járni), akkor már csak ezt a hiányzó 1 évet kell ledolgozni, és mehetek-e."

A jogszabály csak jogi végzettséghez kötött munkakörben ledolgozott három évet ír elő, így természetesen 2 év jelöltködés és egy év jogi előadóskodás után mehetsz szakvizsgázni.
(A jogszabályban nincs szó semmiféle "ügyvédiskolásról")

Impossible # 2009.04.29. 09:43

Vivi,

"Akkor az ügyvédiskolát mindenképpen el kell végezni és le kell tölteni a 3 évet, ha ügyvéd akarsz lenni?" (Vivi :) )

Nem. Csak ha ügyvédjelöltként akarsz menni szakvizsgázni. Ugyanis szakvizsga után bárki lehet ügyvéd elvileg (a Kamara köteles felvenni). A problémám "csak" az, hogy ha pl. 2 év gyakorlati idő után úgy döntenék, hogy kedvem lenne elmenni ügyvédjelöltnek, de persze szakvizsgázni is szeretnék, akkor elvileg (ha jól értem) muszáj lenne elvégezni a szakvizsgázáshoz az ügyvédiskolát, ami uyge 3 éves, tehát nekem akkor 2 év gyakorlati idő után még következne 3 év, ami összesen ugyebár 5 év (a 3 helyett). És azért ez szerintem méltánytalan, bár igaz, aki 2 év gyakorlat után megy csak ügyvédjelöltködni, magára vessen (csak nekem ez nem tetszik). :D

Avelina-Vivien # 2009.04.28. 20:19

"Visszafelé eljátszva ezt még „izgalmasabb“: 2 évet dolgozom jogi előadóként, aztán elmegyek jelöltnek, ebben az esetben nem további 1 évet kell ledolgoznom, hanem további 3-at, mert az iskolát csak annyi idő alatt lehet elvégezni, hiába telik le közben rég a gyakorlati idő."

Akkor az ügyvédiskolát mindenképpen el kell végezni és le kell tölteni a 3 évet, ha ügyvéd akarsz lenni?No comment...

Ennyi erővel minden egyetemen adhatnának egy tanszéket az "ügyvédiskolának" és aki az első 5 év után tutira ügyvéd akar lenni azt írassa be magát és kötelezően járjon 3 évig...

Legalább abban a 3 évben hagynák a nyomorultat szakmailag is tanulngatni valamit.

Impossible # 2009.04.28. 15:59

Az nem világos, hogy ha megcsinálok ebből az ügyvédiskolából mondjuk 2 évet, de utána úgy döntök, hogy elég volt, és a a gyakorlati időmből hátra lévő 1 évet már nem ügyvédjelöltként, hanem bármi másként (pl. jogi előadó) akarom eltölteni (ami mellett már nem kell ügyvédiskolába járni), akkor már csak ezt a hiányzó 1 évet kell ledolgozni, és mehetek-e.

Visszafelé eljátszva ezt még "izgalmasabb": 2 évet dolgozom jogi előadóként, aztán elmegyek jelöltnek, ebben az esetben nem további 1 évet kell ledolgoznom, hanem további 3-at, mert az iskolát csak annyi idő latt lehet elvégezni, hiába telik le közben rég a gyakorlati idő. :D

Sz.Márton # 2009.04.25. 18:49

Egy úriember belép az üzletbe

• Doktor Úr azt hiszem valami baj van a látásommal, megnézné a szemem, vagy esetleg felírna szakrendelésre.
  • Az biztos, hogy valami baj van a látásával uram, mert ez egy hentes üzlet...
Peace # 2009.04.25. 18:40

Egy fiatal, csinos szőke hölgy ül az állatorvosi rendelőben és egy palotapincsit simogat a kezében.

Odamegy hozzá egy férfi és ezt mondja:

• Szívesen lennék a kutyája helyében!
  • Nem hiszem, épp kiheréltetni viszem...
Sz.Márton # 2009.04.25. 18:17

A rendőr megállítja a teherautót.

• Már harmadszor szólok, hogy folyik az autója!
  • Én meg már harmadszor mondom, hogy locsolókocsi !
Peace # 2009.04.25. 18:06

A nyomozó kérdi a csinos titkárnőt:

• Hölgyem, nincs valami ötlete, hogy miért ugrott ki a főnöke az ablakon?
  • Sajnos nincs. Pedig olyan kedves ember volt. A múlt hónapban vett nekem egy igazi szőrmebundát, a múlt héten egy sportkocsit, ma pedig egy igazi gyémántgyűrűt!

Aztán azt mondta, szeretne velem lefeküdni, és megkérdezte, hogy mit kérek cserébe.

• És mit mondott neki?
  • Azt, hogy az irodában mindenki 50 dollárt szokott adni...
Impossible # 2009.04.25. 17:37

nem korall?

Legislator # 2009.04.25. 17:34

Imp:-), Peace:-). Peacenél külön értékeltem a szójátékon túl, hogy ez a vicc az úriemberkorszakba vezet vissza minket.

Sunshine after the rain.