végrehajtási ügyben kérdés


gerbera317 # 2014.12.17. 12:06

Röviden: igen.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.11. 10:21

Ügyi vagy. :)

(Tapasztalatból tudom, hogy olyan vacak a rendszer, hogy legközelebb megint nem fogod találni.)

Angelicasol # 2014.12.11. 10:08

Jesszumpepi megszállt a Szentlélek :) Megtaláltam! Heuréka :) Szóval a kérés a továbbiakban tárgytalan!!!

Angelicasol # 2014.12.11. 09:34

Tökön döföm magam...azt tudom, hogy kitölti a rendszer vh lapot, csak egyszerűen azt nem találom, hogy mire/hova kattogjak, hogy ezt megtegye a nyomorult...a kollégám valami zöld gombot emlegetett, de nekem még zöld szín sincs a képernyőn...Oké tény, hogy technikai analfabéta vagyok (nem kell mondani!), de könyörgöm valaki szánjon meg!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.11. 09:28

Ott van az. Annyira ott van, hogy a jogerős fizetési meghagyás alapján nagyrészt ki is tölti helyetted a rendszer.

Angelicasol # 2014.12.11. 09:16

Tud valaki segíteni abban, hogy miként kell a nyamvadék mokk rendszer e-vh lapot kitölteni, nem is kitölteni, csak megtalálni?

Megvan a jogerős fmh-m (annak a kitöltésével nem is volt gondom...), most megkaptam elektronikusan a rendszerben, hogy vh kérhető rá, de már 2. napja klikkelek minden szabad felületre ebben a programban, hátha valahol előjön a vh lap...ja és persze egy kezelési útmutatót sem találok sehol, amiben a vh is benne lenne...mivel kezdek begolyózni tőle, így nagyon hálás lennék, ha valaki segítene, mielőtt kitépkedem az uccsó szál hajamat is...várandós ügyvédnek nem lenne szabad számítástechnikával szóba állni ;)

gerbera317 # 2014.12.10. 08:36

Az történhetett, hogy a 24 hónappal ezelőtti tartozás egyszerűen el lett osztva 24-gyel, amire kijött 57 ezer Ft/hó. Csakhogy a részletösszeg megállapítása nem egyszerű osztással történik. Mivel a törvény szerint a befizetett összeg a tőkét csökkenti legutolsó sorban, ezért az eltelt 24 hónap alatt a mindenkori tőke annyit kamatozott, hogy még mindig fennáll 200 ezer Ft tartozás, ráadásul ennek nagyobb része tőke, ami továbbra is kamatozik. A helyedben én nem vitatkoznék, hanem ezt is sürgősen megfizetném.

bebe79 # 2014.12.10. 07:57

Üdvözlett! Tanacsot szeretnek kérni hatha valaki tud segíteni nekem. Volt egy szem.kölcsönből bírosági vegrehajtásom. 517ezer volt a tőke és 1.430.000et kellett visszafizetnem. Megegyeztem a vegrehajtóval hogy befizetek 60ezret a többit 24havi részletben 57.ezrével fizettem. Most hogy az utolsó részletet fizettem volna közölték hogy van még 200 valahány ezer hátra mert a faktoring kamatja. Ez hogy lehetséges??amikor màr bírósági végzés volt. Mindig időben fizettem.
Köszönöm válaszukat: G. Bea

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.02. 15:59

Véleményem szerint talán perújításra van lehetőség
Ezzel a tényállással nincs. Ellent kellett volna mondani.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.02. 15:57

akkor annak is elveszik az 50%-át
Szemfülesebb végrehajtó már lefoglalta volna azt a követelést.

Grave7 # 2014.12.02. 15:09

@gaborzsazsa: Véleményem szerint talán perújításra van lehetőség, azonban ezt biztosra mondani ennyi információ alapján nem lehet.
Javaslom, hogy ügyvéddel vedd fel a kapcsolatot, aki meg tudja vizsgálni az összes iratot.
A Bíróságokon meghatározott időpontokban vannak jogsegély-napok, amikor az ott dolgozó jogászok tudnak válaszolni a kérdésedre.
Illetve a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat (rászorultság függvényében -igazolni kell- ingyenesen) pártfogú ügyvédet rendelhet ki részedre.

Megjegyzem, a nyugdíjad 50%-át csak akkor vonhatják, ha pl. gyermektartásdíjjal tartozol, vagy több végrehajtás van folyamatban ellened. Alapesetben a nettó kereset 33%-át vonják le, illetve ha nettó 300ezer Ft körüli/meghaladó nyugdíjad van, akkor egy letiltás is elviheti az 50%-ot.
(Más eset, ha a számládat terhelte a végrehajtó, ez esetben az azon lévő pénz forrása lényegtelen, ekkor eltérő módon számítják a levonható összeget.)

gaborzsazsa # 2014.12.01. 18:01

Tisztelettel!Segítséget szeretnék kérni a következőre.
Elkövettem egy őrülten nagy hibát.Kaptam egy fizetési meghagyást/most már tudom mit jelentett,sajnos későn/hogy én tartozomXY-nak 450-e ft-tal.Énezt ugy ahogy volt eltettem a fiókba.ugyanis nem értettem belőle semmit a hölgyet aki beadta ellenem csak névről ismertem vagyis 1-szer láttam.Tehát nem mondtam ennek ellent.És itt követtem el a nagy hibát/most már tudom/az ügy jogerőre emelkedett,vonják a nyugdíjam 50%-át és bejegyezték az ingatlanomra a tartozást.De én ennek a hölgynek nem tartozom és ezt a tudatlanságomat kihasználva csinálta meg velem.Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne ebből kimászni,mert én nem tartozom,de tudom hogy azzal hogy nem mondtam ellent nagy hibát követtem el.Bíróságra beadhatom? vagy nem tudom mi ennek a módja mert igy még ügyvédet sem tudok fogadni.Hátha van valami kiskapu.Nagyon megköszönném ha valami biztatót tudnának adni nékem.Köszönettel:Gaborzsazsa

jani81 # 2014.11.30. 15:40

Üdvözlet!
Szeretnék érdeklődni h az Önkéntes magánnyugdíj pénzemet januárban fel tudnám venni (lejárt a 10év...és a kellő adózás után felvehetem. De sajnos végrehajtás alatt állok ami annyit takar jelenleg hogy a fizetésem 50% elveszik. Azon kívűl semmi ingó/ingóság nincs a nevemen ezért csak az származik a végrehajtó felé törlesztésként..és ez persze jó pár évig így lesz..! És persze a lényeg amiért ide fordulok kérdésért az az lenne hogy ha Én felveszem januárban az Önk.Magánnyugdíjamat (attól a banktól akinek szintén tartoztam de már végrehajtás alatt van a tartozásom..) akkor annak is elveszik az 50%-át vagy ez fajta pénz mentesül ez alól? Ha erre válasz kaphatnék akkor azt nagyon megköszönném.
Még annyit h ez nem az a fajta nyugdíjpénztár amiben annak idején választanunk kellett h vagy állami vagy valamelyik magányugdíjbiztosítónál maradunk..
Köszönettel!

Vinczus # 2014.11.27. 13:05

Segítséget szeretnék kérni.
Édesapám meghalt. Nyugdíjas volt (73).Fél nyugdíjat kapott, egy-két régebbi ügyben lévő tartozás visszavonása miatt. Édesanyám özvegyi nyugdíjat fog kapni. Abból is lesz levonás? Vagy azt nem terhelik meg?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.11.22. 19:36

:) Látom másoknak is jó napja volt.

Vh-ügyes # 2014.11.22. 18:41

erika

az anyázás mellé azért járna egy "köszönöm" Gerberának a pontos jogszabályi hivatkozásért
(aminek mellesleg utána is néztél, ugye...)

gerbera317 # 2014.11.22. 18:41

te bunkó!

Hát persze. Még véletlenül se olvasd el azt, amit a "szivi" után írtam, mert nem érdemled meg...

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.22. 15:49

Nincs jelzálog, hitel, köztartozás stb. 16 éve ez a cég, nincs köztartozás az összes befietzetnivaló be van fizetve stb. Nem kaptam sem ettől az embertől, sem mástól fizetési felszólítást!
Azt mondod, nem beszélsz mellé. Akkor ez mi? Tudniillik, mindebből nem következik, hogy nem tartozik a cég valakinek.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.11.22. 14:59

Nem csoda, hogy itt tart az ország sok sz.faszú jogászivdék csűrik, csavarják normális kérdést tettem fel bunkó” - Aranyom :) attól, hogy Te hőzöngsz, attól még a 819 ezer forintodat nem fogod visszakapni. Gondolom a Többiek is láttak már egy csomószor olyan ügyfelet, aki váltig állította, hogy neki nincs tartozása, aztán csak kiderült, hogy mégis van. Valakinek kérnie kellett a végrehajtást, csak úgy a végrehajtó nem áll neki számlákat inkasszózni.

erika36 # 2014.11.22. 13:41

Szivi az anyád te bunkó!

Nem csoda, hogy itt tart az ország sok sz.faszú jogászivdék csűrik, csavarják normális kérdést tettem fel bunkó

gerbera317 # 2014.11.22. 13:24

ez abszurdisztán!

Az az abszurdisztán, szivi, hogy te itt téped a szádat, holott nem is ez a fórum tehet róla, hogy tartozásod van, vagy hogy végrehajtás indult ellened.

Egyébként, jogerős végrehajtandó határozat nélkül nincs végrehajtás, úgyhogy nagyon nem helytálló az az állításod, hogy nem tartozol se neki se senkinek, és nem beszélsz mellé. Sokkal inkább arról van szó, hogy nem veszel tudomást valamely tartozásodról. (Nem te, hanem a céged, de ezt talán így is értetted).

ha lenne bármi saram előbb értesítenie kellett volna ezt legalább leszögezhetnénk.

Azt szögezzük le, hogy ha a végrehajtás a Vht. 82/A. § (7) szerint indul meg (márpedig cég adós esetén ez nagyon is valószínű), akkor a végrehajtásról az adós cég csak az inkasszó kibocsátását követően szerezhet tudomást, és éppen az lenne a szabálytalan, ha nem így lenne.
Meg kell várni, hogy megérkezzen a végrehajtható okirat (legkésőbb az inkasszó kiadását követő 6-7. munkanapon meg kell érkeznie), és ha továbbra is sérelmezed a végrehajtást, akkor a Vht. 41. § szerint (tehát nem végrehajtási kifogással!) megtámadhatod. Fontos, hogy a cég bejelentett székhelyén a postai kézbesítés feltételei biztosítottak legyenek. Egyékbént, akár biztosított, akár nem, a kézbesítési vélelem megdöntése itt nem lehetséges.

A jogszabály:
82/A. § (7) - http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
41. § - http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

OFF
Végre egy adós, aki nem valaki felé tartozik, hanem valakinek. Ezért (de csak ezért) egy jópont tőlem.
ON

erika36 # 2014.11.22. 12:50

OK úgy látom, ha lenne bármi saram előbb éretsítenie kellett volna ezt legalább leszögezhetnénk. Szerdán lesz az embernek félfogadása addig megbróbálok információt gyűjteni mit tehet meg egy bírósági végrehajtó és mit nem. Ahogy kiolvasom az előző hozzászólásokból biztos, hogy értesítenie kellett volna, hogy van egy ilyen követelés irányomban, ez megfelel a mai eljárásnak?

erika36 # 2014.11.22. 12:47

Nem! És már ne haragudj, de nem tartozom se neki se senkinek, és nem beszélek mellé!! Ez mondjuk így ismeretlenül is elég rosszul, érintett, mert segítséget kérek, nem meghazudtolást!
Nem tartozom sem a végrehajtónak, de még a szomszéd néninek sem! Nincs jelzálog, hitel, köztartozás stb. 16 éve ez a cég, nincs köztartozás az összes befietzetnivaló be van fizetve stb. Nem kaptam sem ettől az embertől, sem mástól fizetési felszólítást!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.11.22. 12:42

Mellébeszélsz. Tartozol-e annak, aki a végrehajtást kérte?

erika36 # 2014.11.22. 12:25

Valaki csak azéet mert bírósági végrehajtó leemelhet egy számláról x összeget, úgy, hogy nem jelzi, hogy előtte önszántamból rendezzem a tatozást, ez abszurdisztán!!