Közüzemi tartozás áthárítása


Szomorú örökös # 2024.04.15. 04:48

phyxae

Közös vagyonuk nem volt, osztatlan közös tulajdonú ingatlanban volt egy-egy tulajdonrészük
Tehát akkor mégis csak volt közös tulajdonuk az ingatlanban.

Papíron ugyan házasok voltak, de nem éltek együtt.......A közmű szolgáltató arra hivatkozik, hogy azért hárították át a feleségre a tatozást, mert az adott címen résztulajdonos és ide is van bejelentve.
Miért oda volt bejelentve, ha egyáltalán nem ott lakott? :-O

A feleség a férj után való öröklési jogot visszautasította és a Magyar Állam lett a tulajdonos.
Az örökölt tulajdonrészt elárverezte és azt megvásárolta egy cég.

Nekem ebben az nem kerek, hogy ezt a giga-tartozást hogy-hogy nem jelezték az árveréskor? Abból miért is nem lett kiegyenlítve? :-O

drbjozsef # 2024.04.14. 19:02

Számlát? Egyben ezektől? Valami nincs itt még kibontva.
Esetleg ez nem egy követeléskezelő cégtől jött?

phyxae # 2024.04.14. 18:42

Víz, gáz, villany, szemétszállítás.
De neki ezidáig nem küldtek semmilyen levelet. A napokban kapott egy közel 2.5 milliós számlát, hogy a férj nevén nyilvántartott tartozást áthárították rá és fizesse be. Egyébként valamikor a 90-es években kötötték a szerződést a közmű szolgáltatóval.

drbjozsef # 2024.04.14. 18:32

phyxae,

Milyen szolgáltatás ez?

Egyébként a tulajdonosnak több esetben lehet mögöttes felelőssége. Ha közös tulajdonban van egy ingatlan, akkor az egyikük nevére lehet kötni a szerződést, de a másik tulajdonosnak gyakran nem csak a beleegyezése kell, hanem egy kezesi nyilatkozat is, hogy ha a szerződő nem fizet, akkor ő helyt áll helyette. Ha oda volt bejelentve, akkor jogos a feltételezés hogy ő (is) fogyasztó volt a címen...

phyxae # 2024.04.14. 18:25

Tiszteletem!

Egy elhunyt férj közüzemi tartozást áthárítottak a feleségre. Papíron ugyan házasok voltak, de nem éltek együtt. Közös vagyonuk nem volt, osztatlan közös tulajdonú ingatlanban volt egy-egy tulajdonrészük. A feleség a férj után való öröklési jogot visszautasította és a Magyar Állam lett a tulajdonos. Az örökölt tulajdonrészt elárverezte és azt megvásárolta egy cég. A közmű szolgáltató arra hivatkozik, hogy azért hárították át a feleségre a tatozást, mert az adott címen résztulajdonos és ide is van bejelentve. Szvsz. mivel a férj állt szerződésben a közmű szolgáltatóval neki volt felelőssége a szolgáltatás iránt és fizetési kötelezettsége is és amennyiben ennek nem tett eleget az az ő felelőssége és nem hárítható át másra. Mivel nincsenek jogi kompetenciáim, ezért segítséget szeretnék kérni Tőletek / Önöktől, hogy jogos-e ez a gyakorlat!

Hálás köszönettel!