frankó
Ezzel csak az a baj, hogy a sajátján kívül nem kicsit a te életedet is elkaszálta. :-O
frankó
Ezzel csak az a baj, hogy a sajátján kívül nem kicsit a te életedet is elkaszálta. :-O
@Szomorú örökös
Azért a sajátját sokkal jobban, mint az enyémet.
franjo
„Azért a sajátját sokkal jobban, mint az enyémet.”
Azért ne becsüld alá. Lesz ezzel az egy hitellel még neked is bőven gondod.
drbjozsef
„egy tartozás akkor sem marad örökké egy bank nyilvántartásában.
Minek tartanák nyilván a száz éves tartozásokat?
De amúgy ha benne lenne : ki a francot érdekli?”
Erre a korábbi (téves) eszmefuttatásodra idéznék egy másik topikból. Ezt az OTP írta az ügyfelének:
„Amennyiben a felszólításunknak nem tesz eleget, abban az esetben kedvezőtlen elbírálásban részesülhet,
ha Bankunknál folyószámlát kívánna nyitni, vagy hiteltkérelmet nyújtana be.”
De hát szerinted a bankok a bedőlt hiteleket nem tartják ugyebár nyilván.
Ja persze, meg ahogy azt Móricka gondolja otthon! :-)
ad1 : már az első reagálásodon is csak röhögtem, de nem reagáltam már, mert mindenki tudja itt, hogy funkcionális analfabéta vagy. Benne van az ilyen igazán hülyéknek az a rész is, amit akkor is, most is kihagysz : "száz éves tartozás". Én csak erre írtam, hogy kikerül, erre írtam, hogy rég halott az illető, erre írom most is, hogy mit számít, hogy nem kaphat új folyószámlát? Igen, valóban, aki pár éve nem fizeti a hitelét, az valóban nem fog onnan új hitelt kapni. What a suprise!
ad2 : juj, csúnya bank. Nem ad hitelt, nem kapok folyószámlát? Ejnye no. Hát, nem is tudom mit tegyek. Bárcsak olyan ország lenne, ahol nem csak az OTP az egyetlen bank, és mehetek máshova is hitelért, folyószámláért........ oh wait!......
drbjozsef
„Igen, valóban, aki pár éve nem fizeti a hitelét, az valóban nem fog onnan új hitelt kapni.”
És lám, egyedül te voltál annyira korlátolt idióta, aki 100 években gondolkodik,
holott ettől jócskán messze van még az az ember, aki itt feltette a kérdését.
Mi több, kiderült, hogy nálad fényévekkel normálisabb az illető. ;-)
"nem csak az OTP az egyetlen bank, és mehetek máshova is hitelért, folyószámláért
Sajnos csak te vagy itt egyedül annyira korlátolt idióta, aki azt hiszi,
hogy a bankok nem osztják meg egymással az ilyen infókat. Márpedig de!
Én pont erről az adatbázisról beszéltem, hogy bizony többnyire minden bank tud az ilyen ügyfelekről.
Csak te hiszed egyedül korlátolt idiótaként, hogy nem létezik ilyen. Max. te nem tudsz róla, de attól még létezik. ;-)
Sajnálom, hogy az otthoni örömök helyett te ide jársz élvezkedni, mi több, belém kötni úton-útfélen.
De őszintén kívánom, hogy legyen neked ez az öröm az egyetlen a világon, másban ne legyen részed.
És engedelmeddel, holnap inkább kirándulni megyek, szerencsére nekem nem itt zajlik az életem. :-D
„ juj, csúnya bank. Nem ad hitelt, nem kapok folyószámlát? Ejnye no. Hát, nem is tudom mit tegyek.
Bárcsak olyan ország lenne, ahol nem csak az OTP az egyetlen bank, és mehetek máshova is hitelért, folyószámláért”
Bizony! Mesélhetnék neked arról - bár tudom, hogy ezt sem hiszed el - ahogy anno a kedves rokonomnak, aki a passzív BAR listáról lekerült, kétszer is elutasították a hitelkérelmét két különböző bankban egymás után csak azért, mert korábban nem megbízható adósként szerepelt a rendszerben. És ez már akkor is egyenként kb. 80-80 ezer forintnyi hitelbírálati díj elbukását is jelentette egyben, mert az ugyebár ilyenkor a banknál marad, mivel ők elvégezték a rájuk bízott feladatot. Szerintem te csak megjátszod a hülyét, mert ha nem, akkor nagy baj van nálad fejben.
@Szomorú örökös
Van egy másik eset. Hitelkártya tartozás, mínuszban voltam, fizettem amit kell, aztán egyszer pont ilyen befizetés után vonta be a kártyát az automata. Bankkal vitám lett, szerződés felmondása, felszólítás, FMH, ellentmondás, per, a bíróság első fokon a banknak adott igazat. Nem fellebbeztem, viszont a döntés jogerőre emelkedéséről semmi értesítés nem érkezett. És utána további felszólítás, bármi folyomány azóta sem. (Ennek is már legalább 9-10 éve) Ilyenkor mi van?
Gondolom most is az önkéntes teljesítést javasolnád a Magyarországról rég kivonult bank felé.
A fentiekről érdekelne
@drbjozsef véleménye is
franjo,
Nincs véleményem nagyon, jó eséllyel el is évült már (biztosra nem tudhatjuk, amíg nincs valamilyen cselekmény), nem foglalkoznék vele.
De várd meg a szakértőt, aki majd kioktat moralizálva, és nyilván az önkéntes teljesítést javasolja, mert különben csúnya rossz cica vagy.
franjo
„Gondolom most is az önkéntes teljesítést javasolnád a Magyarországról rég kivonult bank felé.”
Annak a Magyarországról rég kivonult banknak (gondolom a Sber bankra gondolsz) is van utódja, aki pl. a tőlük felvett hiteleket is kegyetlenül bevasalja. Érdekes módon ahogy hallottam, ők mindenkinek könnyen adtak hitelt egy időben, aztán szépen be is fuccsoltak. De mivel 9-10 éve nem történt semmilyen jogi lépés, a te hitelkártya tartozásod is elévült. Persze ettől még nyilván ott szerepelsz egy nem nyilvános, bankok közötti adatbázisban jó ideig, mint rossz adós. Gondolom egy ideje már nem akartál hitelt felvenni, mert akkor kiderült volna, hogy nekem van igazam. Bankokkal nem érdemes packázni, mert a legtöbb esetben nekik lesz igazuk.
Ez a nyilvántartás pedig pont olyan, mint az én szakmámban. Ha egy ismeretlen (nem magánszemély) kér meg rá, hogy dolgozzak neki, akkor körbe kérdezem a kollégákat, mit is tudnak róla. Volt már, hogy emiatt mondtam épp nemet egy munkára.
Az meg hogy drbjozsef okoskodik, nem kell vele foglalkozni. Én a személyes tapasztalataimat írom meg, amelyekről neki csak negatív véleménye van mindig. Viszont egy idealizált világban él - persze elmondása szerint ő is egy laikius fórumozó, nem jogász - és azt hiszi, hogy minden a leírt passzusok szerint történik mindenkor, pedig messze nem igaz.
franjo
„Bankkal vitám lett, szerződés felmondása, felszólítás, FMH, ellentmondás, per, a bíróság első fokon a banknak adott igazat.
Nem fellebbeztem, viszont a döntés jogerőre emelkedéséről semmi értesítés nem érkezett.”
És mivel a pert elvesztetted, azt a perköltséget tuti bevasalta tőled a bíróság.
Vagy azt is megúsztad? Csodálkoznék rajta, mert ők viszont már adók módjára végrehajtanak.
@Szomorú örökös
Nem a Sber volt. Pontatlanul fogalmaztam, a lakossági üzletág vonult ki; persze annyiban igazad van, hogy volt jogutód bank. De valamiért az ügyem nem folytatódott. Úgy emlékszem bírósági vonalon sem, tehát a perköltséget sem kellett megfizetnem. Valahogy a jogerőre emelkedés eltűnt a térben.
A jövőben nem szándékozom hitelt felvenni; a korábbiakat sem akartam. Az elsőről írtam, a hitelkártyás meg azért volt, mert akkoriban nem volt bankkártyám.
szerintem @drbjozsef jókat ír. Persze nyilván nem vagyok 100-150 éves, de ilyen fokon kár volt beszólni neki. Az, hogy azt írta 'funkcionális analfabéta vagy' csak annyit jelent - kissé durván -, hogy nem tudod értelmezni amit ír. Erre válaszként "korlátolt idiótázni" eléggé méltatlan.
Ugyan hagyd, ez a mi sportunk... :)
franjo
„Úgy emlékszem bírósági vonalon sem, tehát a perköltséget sem kellett megfizetnem.”
Az azért érdekes, mert azt írtad, hogy elveszítetted a pert, márpedig a pervesztesen szokták a költségeket bevasalni.
„Persze nyilván nem vagyok 100-150 éves, de ilyen fokon kár volt beszólni neki.
Az, hogy azt írta 'funkcionális analfabéta vagy' csak annyit jelent - kissé durván -, hogy nem tudod értelmezni amit ír.”
Aminek a jelen helyzethez semmi köze, azt nehéz helyesen értelmezni - pl. ilyen s...ggfej példákat hozni, hogy 100-120 éves ügy, ami abszolút irreleváns az általad kérdezettekhez. De ha azt írod neki, hogy hülyeség, amit írt, akkor arra ő mindig ilyen alpári stílusban reagál. Most kapott egy kis ízelítőt abból, hogy az ilyenre milyen válasz a méltó reagálás. Nyilván nem tetszik neki, de ez legyen az ő dolga. :-D
„Erre válaszként "korlátolt idiótázni" eléggé méltatlan.”
Szerintem kár ebbe beleavatkozni valóban, hagyd meg neki, hogy reagáljon, ha még képes kulturáltan megtenni.
És ahhoz képest, hogy tőle én miket kapok, most még nagyon finom és nőies voltam. :-D
@Szomorú örökös
"Az azért érdekes, mert azt írtad, hogy elveszítetted a pert, márpedig a pervesztesen szokták a költségeket bevasalni."
Így van, jogerőre emelkedés esetén. Ennek dokumentálása azonban valamiért elmaradt, a bank (vagy utóda) sem ment utána, a mai napig csodálkozom ezen.
ui: lekértem a KHR-t
„ui: lekértem a KHR-t”
Lekérted a saját hitel jelentést? És, mi volt benne? Nincs rólad nyilvántartott adat?
Hogy a bank nem ment utánad, az evidens : engedményezték a tartozást - mármint, az elsőnek írt követelésed esetén. Onnantól az számára megszűnik.
A második, a pernél pedig vélhetően a jogerős ítélet végrehajtását nem kérték, hogy mi okból, az jó kérdés, ha épp a kivonulás idejére esett, akkor akár azzal is lehet összefüggésben. Ki tudja. A perköltséget pedig lehetséges, hogy azért nem keresték rajtad, mert az illetéket a felperesnek kellett előlegeznie, az FMH után eleve ezzel indul a per, az egyéb költségéről (mondjuk ügyvéd), amelyet az illetékkel együtt neki kellett volna megfizetned, megint csak ebbe az ítéletbe volt foglalva, amelynek, ugye, a mulasztásod után valamiért nem kérte a végrehajtását.
"Lekérted a saját hitel jelentést? És, mi volt benne? Nincs rólad nyilvántartott adat?"
Igen. De van. Valószínűleg azért, mert valamikor 2019-ben a 'hiteladatainak átadhatóságáról tett nyilatkozat'-ra igenlő választ adtam.
Ezért benne vannak az itt korábban leírtak:
1.) MKK Diákhitel
2.) hitelkártya tartozás (ez az Intrumhoz került.)
Ez utóbbi érdekes, mert semmiféle tájékoztatást, értesítést, felszólítást nem kaptam, az Intrumtól sem. Gondolom az Intrumnak nem kell végigmenni az FMH-s úton, amennyiben van papírja a jogerőre emelkedésről. Simán fordulhatna / fordulhatott volna végrehajtóhoz. Amit nem tett meg. Mivel ez 2016-os eset, elévült.
Azt is írják, hogy:
A nyomtatvány célja kizárólag a kérelmező tájékoztatása, a hitelbírálat folyamatában a 2011. évi CXXII. törvény értelmében nem használható fel!
„Gondolom az Intrumnak nem kell végigmenni az FMH-s úton, amennyiben van papírja a jogerőre emelkedésről.”
Ha te a bankkal pereskedtél, és onnan keletkezett neki egy jogerős követelése, amelyet aztán (= a per UTÁN) engedményezett az Intrumra, akkor valóban nem kell már FMH, hiszen a bírósági ítélet szintén végrehajtásra alkalmas okirat.
Megjegyzem, ilyen követelést olyankor szokott eladni a bank követeléskezelőnek (gyakran bagóért), amikor tisztában van vele, hogy behajthatatlan, mert például elévült. Korántsem biztos, de feltételezhető.
@drbjozsef
Köszi, egyetértünk. Szerintem is elévült.
franjo
„Szerintem is elévült.”
Viszont te írtad, hogy a KHR-ben ott szerepelsz még mindig, vagy nem? Ha igen, akkor még nem vagy tiszta életű ebből a szempontból sajnos. És a napokban egy ügyvédnek dolgoztam, akivel beszéltem erről - nem ilyen csak nevében doktorral - hogy igenis létezik bankok között olyan nyilvántartás, amely a rossz adósokat tartja számon, ő ebben komolyan megerősített, hogy jól tudom. És akár szabályos ez, akár nem, ezt ők önvédelemből használják a fű alatt, hogy ne szórják közöttük két kézzel el a bank pénzét a levegőbe, hanem tisztességesen meg tudják állapítani az alapján bárkinek a hitelképességét. Nyilván ha egy másik bankhoz mégy hitelért, akkor nem arra fog hivatkozni, hogy megtalált egy ilyen nyilvántartásban, hanem keresni fog - és jó eséllyel talál is - okot a hitel elutasítására (ahogy a rokonomnál is történt két esetben is).
franjo,
Látod, erről beszéltem. Van, akinek a „A jövőben nem szándékozom hitelt felvenni;” fonéma egyszerűen megfejthetetlen.
„Van, akinek a „A jövőben nem szándékozom hitelt felvenni;” fonéma egyszerűen megfejthetetlen.”
Van, akinek meg az megfejthetetlen, hogy a válaszoló miről is ír. Pl. te is, lövésed sincs arról, hogy én mit írtam, csak megint kötözködz a szokásos módon, alpári bunkó paraszt módjára, mert nem bírod kí, hogy ne köss belém. Pedig ha inkább az asszonnyal törődtél volna, nem hagyott volna ott. :-)
Már megint : a kutya se szólt hozzád. Miért veszel magadra mindent? :D
„a kutya se szólt hozzád”
Hozzzád meg főleg. Sőt, nem is szokott, mióta az asszony ott hagyott!
Ő is inkább az asszonnyal beszélgetett, vele legalább szót tudott érteni.
Sajnos neked az a bizonyos dr. nem azt jelenti, hogy intelligens is vagy. :-)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |