Kft. - s kérdések


vadvirág (törölt felhasználó) # 2011.01.12. 07:34

Bírósági végrehajtási eljárás van münkaűgyi birósági ítélet szerint.Az egyik tulajdonos üzletrészét foglalta le a bírósági végrehajtó.

Zsuzsa

liba # 2011.01.12. 09:34

Kedves Ügyvédnő és Ügyvédúr!Érdeklödni szeretnék ismételten ,hogy a fogyatékosági támogatás hány éves kortól jár?Mert még nem kaptam választ.Vagy ha önnök ezzel nem foglalkoznak ?Legyenek szívesek tájékoztatást adni ,hogy hová forduljak a kérdéseimmel.Azért fordultam önökhöz ,mert itt ezen az oldalon ,mindenkor mindenbe érdemben kaptam választ.Amit nagyon szépen köszönök ,az idelyüket és a fáradságukat.Minden jót kivánok,és munkájukhoz sok síkert.

ObudaFan # 2011.01.12. 16:08

vadvirág

Ha csak végrehajtás, akkor felszámolási eljárást érdemes kezdeményezni.

kaméleon # 2011.01.12. 16:45

Kedves „liba”! Rossz helyen tetted fel a kérdést, de a válasz: fogyatékossági támogatás a 18. évét betöltött fogyatékos személy részére igényelhető.
Egyébként, az ilyen típusú kérdésekre választ kaphatsz az önkormányzatod szociális ügyintézőjétől, a családsegítőtől, a Kincstártól, a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól, stb. Választhatsz, bármelyiknek segítenie kell, ha hozzá fordulsz.
Bővebben, ezen a linken is:
http://webcache.googleusercontent.com/search?…

liba # 2011.01.12. 18:55

2011.01.12.17.45"kamélein"cimen kaptam meg a kérdésemre a választ.Kedves Ügyvédúr!Nagyon hálásan megköszönöm a kérdésemre ,az érdemi választ.Elnézését kérem ,hogy rossz helyen érdeklödtem ,és ennek elenére ,mégis válaszolt és segitet.Szavakkal nem tudom kifejezni ,hogy vannak még együttérző, és segitőszándékú emberek is.Nagyon szépen köszönöm mégegyszer ,és kivánok önnek nagyon jó egészséget és a további munkájához sok síkert,és nagyon sok erismerést,a magánéletében sok boldogságot ,hosszú életet,és minden elképzelhető jót.Külön gratulálok példamutató emberségéért.Tisztelettel:"Liba"

kaméleon # 2011.01.13. 09:30

Kedves "liba", köszönöm, de nem igazán érdemeltem ki. Egyrészt nem vagyok ügyvéd sem, másrészt a kérdésre a lehető legkisebb segítséget adtam. Sajnos, a fogyatékosokkal kapcsolatos lehetőségekkel nem sokat – mondhatni semmit sem – foglalkoztam eddig.
Javaslom a helyi családsegítő szolgálattól alapellátásban gondozási segítséget kérni, és ha lelkiismeretes szakembert fogtok ki, ő a továbbiakban az összes igénybe vehető támogatási formát meg fogja a családnak találni, nem kell külön keresgélni.

liba # 2011.01.13. 11:55

Kaméleon!2011.01.13.10.30.Mindegy kivagy ,de emberséges és segitőszándékú ember vagy ,aki megérdemli azt ,hogy az oldalon is, meg ahol még tehetném ,kinyilvánitanám ,és kinyilvánitsam a saját véleményemet.Hogy az ilyen emberek ,mint te is ,sajnos a mai világban kevés van!Ezért ismételten kijelentem.Minden elismerésem a tied! És a Jó isten áldjon meg minden széppel és Jovval.Tisztelek és becsülek ismeretlenül is."Liba"

yoorsi # 2011.01.14. 10:15

Kedves Hozzáértők!

Segítségeteket szerezném kérni abban a kérdésben, hogy ha egy Kft. adás-véteklre kerül a sor, az új tulajdonosok felelnek a régi tulajdonosok adás-vétel előtti minden tetteikért? Oké, az ember tiszta céget vásárol meg lehetőség szerint, de ha utána mégis kiderül valami, azért ki felel? köszönettel előre is!

yoorsi # 2011.01.14. 10:15

Kedves Hozzáértők!

Segítségeteket szerezném kérni abban a kérdésben, hogy ha egy Kft. adás-véteklre kerül a sor, az új tulajdonosok felelnek a régi tulajdonosok adás-vétel előtti minden tetteikért? Oké, az ember tiszta céget vásárol meg lehetőség szerint, de ha utána mégis kiderül valami, azért ki felel? köszönettel előre is!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.14. 12:06

Mégis hogy érted? Az a kérdésed, hogy ha valakitől megveszed a kft.-üzletrészét, akkor emiatt elítélnek-e az általa elkövetett nemi erőszakért? Vagy hogy az adásvétellel élettársi vagyonközösség jön-e köztetek létre? Vagy mi?

kata_ # 2011.01.22. 13:15

Tisztelt Szakértők!
Ha kft-üzletrész tekintetében egy - vélhetően - fedezetelvonó szerződés köttetik (válás előtt), akkor egy per esetén mire irányul a megtámadhatóság?
Az értékkülönbözetet lehet/kell perelni, vagy a bíróság - bizonyítás esetén - visszaállítja az eredeti állapotot?
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.22. 13:21

Egyik sem. Ha az ügyet fedezetelvonó jellege bebizonyosodik, akkor az üzletrész megszerzőjének tűrnie kell, hogy a hitelező követelését az üzletrészből is kielégítsék.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.22. 13:23

De ha az történt, hogy az egyik házastárs a javára bejegyzett de valójában közszerzeményi jellegű üzletrészt átruházta, az nem fedezetelvonó ügylet.

kata_ # 2011.01.22. 19:54

Kedves Béla!
Arra gondolok, amikor az egyik házastárs javára bejegyzett közszerzemények (ingóságok-ingatlanok) egy küszöbön álló válás miatt hirtelen áron aluli értékesítésre, elajándékozásra kerülnek. (sógornak, komának, szomszédnak, gyereknek, üzlettársnak..)
Az ügyletekhez a házastárs - aki ilyen módon majd nem tudja érvényesíteni az anyagi követeléseit - nem járul hozzá. A lóláb kilóg, a bizonyítás persze más kérdés, De!
Ezeket a jog milyen szerződésnek nevezi? Ha nem fedezetelvonás, akkor mi?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.22. 21:45

A házassági közös vagyon vonatkozásában bármelyik fél egyedül is rendelkezhet, a másik fél hozzájárulását vélelmezni kell. Csak akkor lesz hatálytalan a másik féllel szemben az ilyen szerződés, ha vevő vagy a megajándékozott tudja, hogy a dolog (a vagyoni értékű jog) közszerzemény, és azt is, hogy a másik fél hozzájárulása hiányzik.

Az üzletrészek ellenértékével természetesen elszámoltathatod a férjed. Ha esetleg nem is történtek még meg ezek az ügyletek - csak tartasz tőlük -, akkor minél gyorsabban add be a keresetet, és kérj biztosítási intézkedést.
S persze bízz meg egy ügyvédet!

kata_ # 2011.01.22. 22:26

Köszönöm szépen a választ!
Az ügylet sajnos megtörtént..Én egy ismerőstől tudtam meg, e-mailből.
Ráadásul az adásvételi szerződésben, a szerződéskötés állítólagos időpontjában egy olyan bankszámlaszám van megadva a vételár kiegyenlítésére, ami számlát - bizonyíthatóan - több hónappal később nyitott.
A szakértői vélemény és az állítólagos vételár között több, mint 70% a különbség.
Csúnyán bajban vagyok.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.22. 23:20

Azért egy kártérítési, pontosabban elszámolási igényről lehet szó a vagyonmegosztás során. De ahogy mondtam, ehhez már kell az ügyvéd.

agyament # 2011.01.24. 07:25

Szeretnék Társas vállalkozásba kezdeni.Azt szeretném kérdezni hogy ezen forma alapítása hogyan zajlik mi az anyagi vonzata hogyan érdemes megalapítani Pl mennyi pénzel vagy a pénz helyett lehet e árucikk stb.Valamint ha két tulajdonos lesz akkor mik a járulékok forintálisan (gondolom mind a két tulajt bekell 8 órában jelenteni főállásba vagy ) vagy lehet egy tulajdonos és ugyvédi papíron lefektetni százalékos arányban a tulojdonosok befektetett induló tőkéjét ( hogy ne kelljen annyi járulékot fizetni.)a későbbi félreértések elkerülése érdekében.ha esetleg valami nézeteltérés adódik és meg kellene szüntetni a kft-t.egyszoval érdekelnek a kiskapuk.

ObudaFan # 2011.01.24. 08:44

Társas vállalkozás az sokféle van, mindegyik alapításához ügyvédi közreműködés szükséges.
Kft. esetén a törzstőke összege nem lehet kevesebb ötszázezer forintnál. A törzsbetét a tagok vagyoni hozzájárulása, amely pénzbeli, illetve nem pénzbeli hozzájárulásból áll. Az egyes tagok nem pénzbeli hozzájárulásuk értékét maguk állapítják meg és azt a tagok fogadják el. Ha a tagok a nem pénzbeli hozzájárulás értékének megállapításánál nem vettek igénybe könyvvizsgálót vagy más szakértőt, úgy meg kell határozniuk, hogy milyen szempontok alapján történt meg a hozzájárulás értékelése. A társaság bejegyzésére csak azután kerülhet sor, ha a bejegyzési kérelem benyújtásáig minden egyes pénzbeli hozzájárulásnak legalább a felét a társaság javára befizették. Ha a pénzbeli hozzájárulások teljes összegét a társaság alapításakor nem fizették be, a fennmaradó összegek befizetésének módját és esedékességét a társasági szerződésben kell meghatározni. A társaság cégbejegyzésétől számított egy éven belül valamennyi pénzbeli hozzájárulást be kell fizetni. A nem pénzbeli hozzájárulást a társasági szerződésben szabályozott időben és módon, de legkésőbb a cégbejegyzéstől 3 éven belül kell a társaság rendelkezésére bocsátani. Ha alapításkor a nem pénzbeli hozzájárulás értéke eléri a törzstőke felét, akkor ezt alapításkor teljes egészében a társaság rendelkezésére kell bocsátani.
Járulékot nem feltétlenül kell fizetnie a tagnak, csak akkor, ha személyesen közreműködik a kft. munkájában.

krisztike46 # 2011.01.25. 19:19

Kedves Fórumozók!

Ha a kft. ügyvezetőjének szánt személy külföldi állampolgár és nincs adóazonosítója, az akadálya, hogy ügyvezető legyen, ill. a cégbíróság bejegyezze?

Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.25. 21:43

Nem, nem akadály. De ha nincs magyarországi lakó- vagy tartózkodási helye se, akkor kell neki egy kézbesítési megbízott.

krisztike46 # 2011.01.25. 22:51

Köszönöm!

agyament # 2011.01.26. 08:05

Kedves Obudafan

Ezt a mondatot szeretném ha jobban kifejtenéd nekem:
Járulékot nem feltétlenül kell fizetnie a tagnak, csak akkor, ha személyesen közreműködik a kft. munkájában.

HA két tag van a Kft ben és 50 50 % a törzsbetét aránya és csak az egyik van főtevékenységben akkor a másik is ugyanolyan jogokal rendelkezik mint a főtevékenységű csak nem dolgozhat a kft ben személyesen?De esetleges szétváláskor ugyanúgy
jogosult a saját 50 % ra tehát jogi uton nem támadható meg hogy nem kaphatja meg az 50 % át?Mert erre is gondolnikell mivan ha nem megy a vállalkozás közösen vagy más okból.

Ugy lehet e hogy ha 50 50 % van a kft ben a 2 tag által és csak az egyik van főtevékenységben a kft ( 8 órás bejelentés után fizet járulékot ((igazábol nemtudom hogy ez most az állam 8 óra után vomja a járulékot a kft tulajtol vagy van egy külön meghatározott összegben nem ugy mint az E. V .-nál a másik csak tulajdonosa másik 50 % ban ( máshol dolgozik tehát más fizeti a járulékait vagy lehet ugy is hogy nem dolgozik nem fizet járuékot se ő se más vagy ebben az esetben a minimális járulékot fizeti a 4- 5 e ft egészségbiztosítást de jogilag részes tulajdonos a kft ben papíron) Igaz ennek a nyugdíj szempontjából nemsok értelme van.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.26. 08:53

Ajaj. Nem nagyon értitek ti ezt a gazdasági társaságosdit.

Annak, hogy munkavállalója-e a tag a társaságnak, semmi köze a tagi jogokhoz. Ha két tag van, és az üzletrészük egyenlő, akkor a taggyűlési határozatokat csak egyhangúlag tudják meghozni, egyik a másik nélkül dönteni nem tud. Más kérdés, hogy ki az ügyvezető, de itt is lehetséges, hogy mindketten azok legyenek, a képviseleti joguk lehet együttes is. (Bár ez nem célszerű.) Ugyanakkor - ha már a járulékokat kérdezted -, az után is járulékot kell fizetni, aki nem munkaviszonyban, ingyen ügyvezet, ha nincs más biztosítási jogviszonya.

Ami a "szétválást" illeti: ehhez taggyűlési határozat kell, l. fent. Tudni kell azonban, hogy egy kft.-ből senki nem tudja "kivenni" a részét, legfeljebb eladhatja az üzletrészt. És ennek megint semmi köze ahhoz, hogy ki van "bejelentve" ki nincs, és aki be van, az "hány órában".

agyament # 2011.01.31. 13:31

Nemigazán Tisztelt Kovács úr azért kértem itt segítséget