Elvalt apukak jogai

Chapman # 2010.11.04. 13:04

Köszönöm!
A gyermekjólétiben már voltam, nagyon kedvesek, meghallgatnak, jogász, pszichológus, minden, de ilyen ügyekben a gyámhatósághoz küldtek, az meg vissza hozzájuk.
Közös sz. f. van apuval, és ő ezt úgy értelmezi, hogy mindent lehet és mindenben ő dirigál. A gyerekek nálam vannak elhelyezve, minden felelősség az enyém, de kb. semmi döntési jogosultsággal.
Többnyire az anyuka a "rossz", és kezdem magam kisebbségben érezni!
Gondolkodtam a megszüntetésén, de tartok attól, hogy azonnal elhelyezési pert indít...
Mekkora esélye lehet, és mindez mitől függ?
Köszönöm, ha válaszol valaki, aki ért hozzá.

Chapman # 2010.11.04. 12:30

Milyen ügyekben lehet a gyermekvédelemhez fordulni? Mi ez az intézmény pontosan?
Az én gyerekem már volt toxikológián apu miatt, találtam az ovis gyerekem zsebében féldekás alkoholt, amit apu vett neki, mert a gyereknek tetszett a kis üveg. Többet nem sorolok, van még. Hová lehet fordulni, ha ilyet tapasztalok?
Köszi!

sió # 2010.11.04. 09:00

Elhiszem hogy rossz helyzetben vagy.
Egy elborult nő istencsapása tud lenni.
A kéthavi láthatás a létező legrosszabb rossz volt, ami történhetett veled.
Próbáld sűríteni, és ha ugrál a banya, akkor jegyzői gyámhivatal + gyermekvédelmi szolgálat.
A jegyzői gyámhivatal tényleges eszközökkel rendelkezik az odahatás ügyében. Tehát nem a sima gyámhivatal!
A gyermekvédelmi szolgálatot vond be, és közben tartsd a kapcsolatot a gyerekkel. Bármi áron is! Vegyél részt az életében, hívd a tanárát, és kérdezd meg mikor tud veled pár szót beszélni, stb. egyszóval mindent tudj a gyerekről.
Ha a banya még mindig őrjöng, SEMMI SEM VÁLTOZOTT, és volt legalább 3 bejelentésed a gyermekvédelmiseknek, akkor kérd, hogy tartsanak ESETKONFERENCIÁT.
Ezen mindenki részt vehet, aki érintett a gyerek sorsában!
Ha anyuka nem jön el, akkor felhasználható ellene.
Legjobb volna a tökéletes időzítés.
Teszed a bejelentéseket sorban, közben be van adva az ideiglenes int. módosítása iránti kérelmed a sima gyámügyre. A jegyzői gyámügy talán ekkora bírságolja a banyát.
Az esetkonferenciára hívd meg az ideiglenes intézkedésben érintett hatósági szakembert!
Tehát sorban:
1- Id. szakember.
2- A gyerekorvos
3- A banya
4- Te
5- Gyermekvédelmis
6- Gyermekvédelemnél dolgozó mediátor, vagy pszichológus szakember
7- A jegyzői gyámhivatalban legempatikusabb ügyintéző
8- + Kérd a bíróságtól hogy független családjogi bírót delegáljanak.

Ez utóbbi nem kis meglepetést fog kelteni, azonban egyre többet látom, hogy elmennek.

nicsakkibeszél # 2010.11.03. 18:07

Jajj sziszi, látom még volt kérdés:
Feleségem 2 hete helyezkedett el, nem kap szabit...és őszi szünet van...nagyik sehol...muszáj vinnem kisfiaimat is.
Évi 6 alkalom: minden második hónap második hétvégéje péntek estétől vasárnap estig+minden iskolai szünet második fele+névnap-szülinap....Sajnos nem sok, de ha működne, több mint a semmi.
Telefont is vette, küldtem a lányomnak.Pár hétig ment a dolog, de aztán nem tudtunk beszélni, mert ment a háttérből a szöveg....

És mégvalami: ex nejem annyira elborult, h 3 éve az állapotos feleségemre támadt, majd legutóbbi gyámügyi megjelenésünknél tettlegesen is bántalmazta...ügy a bíróságon:(
Ezek után aki tud segíteni, imába foglalom a nevét.

nicsakkibeszél # 2010.11.03. 17:57

Kedves sziszi68!

Semmi baj, h kérdezel. Valóban szűkös infókat adtam.
Mikor elváltunk, lányom 1 éves volt. Rá 2 évre megnősültem és lett egy kisfiam. Akkor még abban a városban laktunk, ahol a kislányom, és minden szombaton(néha szombat vasárnap is) nálunk volt.
5 éve messzire költöztünk. Még ide is eljöhetett, itt volt 2 hétig, aztán minden megváltozott.
Párszor sírva felhívott, h "apa"(volt nejem új férje) mérges és kiabál, ha a nyárról beszél. Anya meg fenyeget, ha mégegyszer elmegyek, elrabolsz stb. (történt ugyanis,h ex nejem kijelentette, h úgyis egy pár leszünk megint, és a kisfiam csak"baleset" és h akar vissza engem...de jelenlegi feleségem ismét állapotos lett, ex nejemnél meg borult a bili)
Tehát az elmúlt 3 évben többször utaztam vidékre, hiába. Felborult a családi életem, mert anyuka kénye-kedve szerint rángatott...nem beszélve arról, h 20-30 ezer ft-okat dobtam ki az ablakon, pedig nagyon nehezen élünk, egy fizetésből(ami megérte volna ha látom a lányom)
Ezért fordultam 2 éve gyámügyhöz.Én kértem az újraszabályozást, mert egyszerűen lehetetlenné vált mind fizikailag, mind anyagilag ez a hosszú út hetente(főleg potyára)És én kértem a felügyelett melletti átadást is, mert lelkileg mindenkit megviseltek a cirkuszok, és tanúm se volt soha...
A kislánynál közben gyámügy is közbelépett:hivatalos pszichológus vélemény is született, miszerint nagyfokú befolyásoltság és szorongás áll fenn.

Jelenleg ott tartunk, h anyuka már figyelmeztetve lett, de az utiköltség visszatérítésből nem láttam semmit...lányomból sem sokat...

Hát ennyi:(

sió # 2010.11.03. 14:28

Lehet hogy megérné tanút vinni magaddal, és lehet hogy megérné pontot tenni rá mondjuk egy jegyzői gyámügyes bejelentéssel! A kapcsolattartás akadályozása nemcsak a fizikai vonalon érhető tetten. (nem adja oda a gyereket,), a lélektani vonal is erősen szerephez jut.
A gondozó szülőnek fel kell készítenie a kapcsolattartásra, a nevelésére bízott gyereket.
Nagyon nehezen járható út a bizonyítás, de ha párszor ráijesztenek a gyámügyről talán az agya helyéhez kap.
A lényeg. Maradj higgadt, a gyerek előbb utóbb megnyugszik a ha látja rajtad a nyugalmat. Persze nem könnyű tudom én…

nicsakkibeszél # 2010.11.03. 14:10

Köszönöm a biztatást.
Igen 11 éves a lányom.
Kb egy órája ő is felhívott, és ugyanazokat üvöltötte, mint az anyja...szép nap lesz holnap :(
Már utaztam így le, feleslegesen.Kidobott sok sok tízezer ft, elfecsérelt idő...másik két kisgyerekem mellettem(nem mondom mit jelent két picinek a 3-3órás út)

sió # 2010.11.03. 13:54

Igaza van sagitnak.
Gyerek nélkül el ne gyere!
Mondjuk egy ilyen banya mellet, elhiszem hogy hisztizik a gyerek, bár inkább dacnak nevezném…
Azt se felejtsük el, hogy rendkívül keveset van veled!
Ha sír/ dacol, majd abbahagyja, a lényeg hogy te ne stresszelj.

sagit # 2010.11.03. 12:34

Sajnos az anyuka tényleg tudja befolyásolni a gyermeket. DE én azt ajánlom hogy - még ha a gyerek esetleg sír - vidd magaddal mert mihelyst nem látja az anyját abba fogja hagyni. Bár nem írtad ány éves a gyermek... 11 fölé tippelek :-) egy ilyen korú gyerek már ritkán "hisztizik" meg lehet sok mindent magyarázni neki. Ha telefonon tudsz beszélni vele tedd meg. Sok sikert. A gyerek nélkül el ne gyere...

nicsakkibeszél # 2010.11.03. 11:57

Üdvözletem!

11éve váltam el. 8 évig nem volt gond a láthatással, majd 2-3 éve nem valósult meg. Gyámügy segítségét kértem, mindenben igazat adtak nekem, anyuka alaptalan kéréseit elutasították és újraszabályozták a láthatást. Eszerint(mivel 200km-re élek) évente 6x 2 napot tölthetek gyermekemmel+szünetek fele. Kérésemre a családsegítő kp-on keresztül történik az átadás, a sajnálatos történtek miatt. Így hivatalos tanúm is van, és talán a gyermeket sem viselik meg annyira az anyuka hiszti-rohamai.

Holnap lenne a láthatás, vettem ki szabadságot, és másik két kiskorú gyermekemmel útnak indulok… DE! Volt feleségem ma felhívott, és kiabálta, hogy a gyerek úgysem akar majd menni, hisztizni fog, nem tudom majd „betuszkolni” az autóba, és őt bizony nem büntetik meg, mert hát ugye ő elengedi…..Rendőrt hívni meg úgysem fogok, mert szeretem a gyerekem, és úgysem merném…stb.

Kérdés: ilyen helyzetben mit tehetek? Mi módon tudom elhozni a gyermekem 2 napra? 200km-t utazok(oda vissza 400) nehezen élünk, nagy kiadás ez a családi kasszából, és akkor még a gyermekem sem láthatom?
Kérem segítsen, aki ért ehhez. Nagyon kétségbe vagyok esve….:(
Tisztelettel: NKB(NicsakKiBeszél)

sió # 2010.11.02. 17:43

Nem teheti meg hogy önkényesen nevet változtat a gyereknél.

Ez fenyegetőzés, meg se hald. Mondjuk nem értem, hogy jön össze a hosszú külföldi munka, és a névváltoztatás…

ObudaFan # 2010.11.02. 17:08

Csak, ha a bíróság ehhez hozzájárul.

Gabesz29 # 2010.11.02. 15:51

Segítségkérés!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy 6éves lányomat,az Anyja neveli,a gyerektartás és a láthatóság letisztázott!
Én egy külföldi munka miatt hosszabb időre elutazom (egyenlőre bizonytalan időre)és az anyja megfogatta,ha kimegyek a gyermekemet a saját Családnevére íratja át!!
A kérdésem az lenne,hogy ezt az én beleegyezésem nélkül meg tudja e tenni,ha én vagyok a gyermek vér szerinti apja!
Válaszukat előre is köszönöm!!

sió # 2010.10.26. 06:03

Nem kívánok sem végzettségről, sem diplomáról előadást tartani egy idegennek.

És ezzel be is fejeztem kettőnk párbeszédét.

Lyonee # 2010.10.25. 21:19

Nem jogi szakember volt aki írta, ezért írtam, hogy akár te is írhattad volna. Arról meg nem is szólva, hogy a helyszín nem Magyarország, más a jogrendszer.

sió # 2010.10.25. 20:28

A most találtam –ban nyilván arra céloztam, hogy nem én írtam, ha erre gondolsz.
A csak nem Amerikában vagyunk-hoz, annyit fűznék hozzá, hogy nálunk pontosan ez a helyzet.
Bár ne így volna!

Lyonee # 2010.10.25. 20:24

Ilyent akár Te is írhatnál! Csak nem Amerikában vagyunk! Forrás megjelölés nélkül máskor ne tegyél be semmit.
Hogy teljes legyen a kép!
http://www.elvaltapak.hu/node/64
Apafórum: "Keresztes Csaba
A családjogi bíróság egy véráztatta csatatér
A családjogi bíróság zsarnokságának története,gyakorlata és eredete
Írták: Mark Cimini és társai,akik a családjogi bíróságon a szabadságért és az igazságért harcolnak
Fordította: Keresztes Csaba "

sió # 2010.10.25. 18:21

Most találtam.

• A családjogi bíróságok súlyosan megsértik a tisztességes eljáráshoz való jogot,amikor méltányossági alapon büntető bíráskodást folytatnak,miközben megfosztják az alperest az ő védelmét szolgáló tisztességes eljáráshoz való jogától. Ezek a bíróságok elvetik a „common law” szigorú joga/jus strictum/ szerinti bíráskodást és helyette „jogérzéki”,méltányossági alapon szolgáltatnak „igazságot”.A „gyermek legfőbb érdekére” mint legfőbb szempontra hivatkoznak. Ugyanakkor maguknak – azaz az államnak - tartják fenn azt a jogot,hogy meghatározzák, mit kell ez alatt érteni és hogy eldöntsék, melyik szülő a jobb szülő. Annak eldöntése,hogy melyik szülő a jobb szülő sem érdekli igazából ezeket a bíróságokat,mert szinte automatikusan az anyák kegyeit keresik és őket részesítik előnyben. Erre készteti ezeket a bíróságokat a kormányzat és a kapcsolódó szervek részéről rájuk nehezedő nyomás és a rendszerbe beépített számtalan ösztönző is.
• A családjogi bíróság szégyenletes nemi diszkrriminációt gyakorol és propagál. Rátermett, alkalmas apáknak gyermekeikhez való joga ellen cselekszik,amikor a tételes,írott jog - common law – helyett méltányosság alapján hoz szülői felügyeletre vonatkozó ítéleteket. A családjogi bíróság kötetlen mérlegelési jogkörrel felruházva, kénye-kedve szerint olyan döntéseket hoz,amilyet csak akar,megsértve ezzel az alkotmányos jogot.
• Az állam a családjogi bíróságon keresztül jogellenesen megnöveli hatalmát,amikor rátermett,alkalmas szülőktől – túlnyomórészt apáktól – elveszi a szülői felügyelet jogát.
• Az állam a családjogi bíróságon keresztül a tulajdon jogokat is megsérti azáltal,hogy hasznot húz rátermett apák gyermekeinek járó pénzbeli szociális támogatások jogtalan megvonásából.
• Az állam a családjogi bíróságokon keresztül létre hozza a szülői felügyeleti joggal nem rendelkező szülők/többnyire apák/ társadalmi osztályát. Ez példa nélkül áll és ellentétes mind az alkotmányos joggal,mind pedig a polgári joggal/common law-val/ !
• A családjogi bíróság tetszése szerinti,korábban elképzelhetetlen, gyermektartásdíj fizetésre kötelező végzéseket „sóz” rátermett és a szülőséget felelősséggel vállaló szülők – többnyire apák – nyakába.

elzsé # 2001.08.04. 21:33

kedves gábor

a láthatás nem köthető a fizetéshez,
(a fizetés kötelezettség, a láthatás jog.)
forduljon a Külügyminisztérium Jogi Főosztályához.
üdv

• elzsé-

Gabor írta - 2001.07.24 8:50
Szeretnek erdeklodni, hogy letezik-e egy nemzetkozi jog, ami lehetove teszi egy elvalt apuka szamara, hogy ervenyet szerezze a gyereklathatasi joganak?
A volt feleseg Romaniaban el, a gyerekkel egyutt , es lehetetlenne teszi, hogy az apuka egyutt lehessen a gyerekevel hosszabb idore, ami minkettojuknek nagyon faj.A roman torveny szerint az apuka megkapta a lathatasi jogot, de csak a feleseg altal meghatarozott idopontban, ami egyaltalan nem egyezik azzal az idoponttal, amikor lehetosege lenne az apukanak a gyerekkel tolteni a megengedett 2 hetet, vagy hetveget.Lepten-nyomon akadalyozni probalja kapcsolatukat,es ha megengedi is mindkettojuk szamara  megalazoan tortenik.Van -e valami lehetoseg arra, hogy ellenorizhesse az apuka, hogy tenylegesen a gyerekre kolti-e a feleseg a penzt amit kap,mert eddig semmi jelet nem lattuk ennek.Kotheti -e az Apuka a gyerektartas fizeteset a gyerek lathatasi jogahoz??Es hangsulyzni szeretnem, itt nem a penzrol van szo, hanem a gyerekrol meg az apukarol.Magyar torvenyek vedhetik-e a magyar allampolgar apukat??
Ha van valaki, aki tudna valamit segiteni ez ugyben, nagyon koszonom.

• elzsé-
Gabor (törölt felhasználó) # 2001.07.24. 06:50

Szeretnek erdeklodni, hogy letezik-e egy nemzetkozi jog, ami lehetove teszi egy elvalt apuka szamara, hogy ervenyet szerezze a gyereklathatasi joganak?
A volt feleseg Romaniaban el, a gyerekkel egyutt , es lehetetlenne teszi, hogy az apuka egyutt lehessen a gyerekevel hosszabb idore, ami minkettojuknek nagyon faj.A roman torveny szerint az apuka megkapta a lathatasi jogot, de csak a feleseg altal meghatarozott idopontban, ami egyaltalan nem egyezik azzal az idoponttal, amikor lehetosege lenne az apukanak a gyerekkel tolteni a megengedett 2 hetet, vagy hetveget.Lepten-nyomon akadalyozni probalja kapcsolatukat,es ha megengedi is mindkettojuk szamara  megalazoan tortenik.Van -e valami lehetoseg arra, hogy ellenorizhesse az apuka, hogy tenylegesen a gyerekre kolti-e a feleseg a penzt amit kap,mert eddig semmi jelet nem lattuk ennek.Kotheti -e az Apuka a gyerektartas fizeteset a gyerek lathatasi jogahoz??Es hangsulyzni szeretnem, itt nem a penzrol van szo, hanem a gyerekrol meg az apukarol.Magyar torvenyek vedhetik-e a magyar allampolgar apukat??
Ha van valaki, aki tudna valamit segiteni ez ugyben, nagyon koszonom.